Walibie/kangaroe

Discussie in 'Overige dieren' gestart door FoxZillah, 24 jan 2007.

 1. FoxZillah

  Lid geworden:
  15 jan 2006
  Berichten:
  1.710
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben er achter gekomen dat er op mn werk tussen de hertjes, lama's, geitjes etc.. ook van die kleine kangaroes rond lopen.

  Ik zelf vind deze eigenlijk wel heel leuk :smiley: , dus nou wilde ik iets meer informatie over de volgende dingen.

  1: Wat eten ze?
  2: Kan ik ze alleen houwen?
  3: Wat voor omheining en beschutting moet er zijn?  Andere informatie is natuurlijk ook welkom :wink:
   
 2. Fabsje

  Fabsje Dierenfanaat

  Lid geworden:
  12 dec 2006
  Berichten:
  6.140
  Leuk Bevonden:
  1
  - Ze eten graag gras en als "dessert" lusten ze ook wel brood of bladeren van een treurwilg, notenboom of populier.
  - In de winterperiode eten ze “konijnenkorrels” in de zomer eventueel aangevuld met graan. Ook bestaan er speciale korrels voor kangoeroes met de juiste vitamienen.
  - Hooi of stro mogen ze zeker niet eten!
  - Uiteraard hebben ze graag een schuilhok
  - Een omheining van 1,6m à 1,8m hoog volstaat
  - Wanneer er teveel mannetjes zijn durven ze wel eens ruzie te maken. Dus liever meer vrouwtjes dan mannetjes bij elkaar…

  Ik vind het leuke dieren om te zien! :smiley:
   
 3. FoxZillah

  Lid geworden:
  15 jan 2006
  Berichten:
  1.710
  Leuk Bevonden:
  0
  Oke, bedankt!
   
 4. LeeGer

  Lid geworden:
  6 jun 2004
  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  0
  Waarom wil je een Wallaby als huisdier? Besef je dat ze in de natuur enorm veel ruimte gewend zijn? En ook in groepen leven? En dat ze nogal wat schade kunnen aanrichten?
   
 5. Wouzzy

  Lid geworden:
  25 feb 2007
  Berichten:
  682
  Leuk Bevonden:
  0
  ik weet niet of het goed voor ze is om als huisdier te leven. ik vind het meer iets voor een dierentuin ( maar dat is mijn mening ). toch zie ik wel eens zo'n weiland met wallaby's er in.
   
 6. Fabsje

  Fabsje Dierenfanaat

  Lid geworden:
  12 dec 2006
  Berichten:
  6.140
  Leuk Bevonden:
  1
  En wat is in jouw opzicht het verschil tussen een dierentuin en bij een particulier? :grinning: Walliby's worden wel vaker door particulieren gehouden en met de juiste kennis is dat volgens mij acceptabel.
   
 7. LeeGer

  Lid geworden:
  6 jun 2004
  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  0
  Met de juiste kennis, en een geschikt (dus groot) verblijf, en bij voorkeur niet een enkele wallaby. Toch zie ik dit soort dieren liever gewoon in de natuur waar ze thuis horen. Ook iets om rekening mee te houden: heb je een dierenarts die voldoende van deze dieren af weet in geval van nood? en als die wat verder weg zit, heb je er vervoer voor? Een wallaby wil je echt niet op de achterbank vervoeren.

  Er zijn genoeg dieren die leuk zijn om naar te kijken of te aaien, maar moet je die ook altijd als huisdier willen hebben?
   
 8. Wouzzy

  Lid geworden:
  25 feb 2007
  Berichten:
  682
  Leuk Bevonden:
  0
  dierentuinen hebben (meestal) meer grond waar de walliby's kunnen rondhupsen. Dierentuinen beschikken over de juiste vervoersmiddelen & er is een dierenarts die alle verstand heeft van wilde dieren. Ik denk wel dat als je zo'n dier wil je daar wel extra goed over na moet denken.

  :wave: :wave:
   
 9. FoxZillah

  Lid geworden:
  15 jan 2006
  Berichten:
  1.710
  Leuk Bevonden:
  0
  ik wil GEEN wallibi,
  Ik vroeg het me af omdat ze op mn werk rond liepen
   
 10. Wouzzy

  Lid geworden:
  25 feb 2007
  Berichten:
  682
  Leuk Bevonden:
  0
  oke :grinning:. wat voor werk doe je :back: :back: :back:
   
 11. FoxZillah

  Lid geworden:
  15 jan 2006
  Berichten:
  1.710
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik werk bij de varkens (kraamstal)
   
 12. Wouzzy

  Lid geworden:
  25 feb 2007
  Berichten:
  682
  Leuk Bevonden:
  0
  hahahaha knor knor :grinning: :grinning:
   
 13. petslovertje

  Lid geworden:
  29 mei 2008
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  hallo

  ik wou even wat informatie over de walibie.

  bijv. wat voor onderhoud ze nodig hebben.

  het liefst zoveel informatie! :smiley:

  nou de groetjes marloes :ok:
   
 14. remy_boy

  Lid geworden:
  14 apr 2008
  Berichten:
  697
  Leuk Bevonden:
  1
  ik dnek dat je dat het beste kan doen bij een speciaalist maar misschien zijn er hier mensen met info
   
 15. Melanie.

  Lid geworden:
  24 nov 2007
  Berichten:
  322
  Leuk Bevonden:
  0
  Hee wat leuk! Je wilt graag een wallaby! Ik heb zelf een wallaby en zal proberen zo'n duidelijk mogelijke informatie te geven.

  - Voor een wallaby is het belangrijk dat hij veel ruimte heeft. Een wallaby leeft immers op de vlakten in Australië en legt daar ook heel wat kilometers af. Een flink stuk bos is wel vereist vind ik. Een natuurlijke omgeving met veel takken en schuilplaatsen is voor de wallaby erg fijn.
  - Een wallaby leeft oorspronkelijk in groepen, vandaar dat het ook verstandig is om een groepje wallaby's te nemen. Waar je wel voor moet oppassen is dat de wallaby mannetjes onderling behoorlijk ruzie kunnen maken, en zeker als er een vrouwtje in de buurt is. Onze Skippy had een maatje, maar dat ging absoluut niet samen, vandaar dat Jumper verhuist is naar een andere man.
  - Mannetje of vrouwtje: wat kies ik? De prijs kan een grote rol spelen, aangezien vrouwtjes een stuk duurder zijn en moeilijker te verkrijgen. Dierentuinen zijn vaak degenen die de vrouwtjes bij fokkers reserveren en dan blijven de mannetjes over. Ik heb een mannetje, en met een mannetje erbij ging het niet goed. Of dit in meerdere gevallen zo is weet ik niet. Ervaring met een groepje vrouwtjes heb ik niet.
  - Wat geef ik een wallaby te eten? Er is speciale kangaroemix te koop, dat eruit ziet als muesli. Dat krijgt onze skippy in de zomer een klein beetje, ter bijvoering, maar in de winter krijgt hij meer. Dat komt omdat Skip in een stuk bos woont waar veel onkruid groeit, en waar veel fruitbomen staan. In de zomer vallen er dan ook appels naar beneden die hij eet.
  - Wordt mijn wallaby tam? Dat kan, met heeeeel veel aandacht en geduld. Ga maar op je hurken zitten als hij gevoerd moet worden, met een boterham ofzo. Gooi stukjes naar hem toe, en naar verloop van tijd zal hij je meer gaan vertrouwen en naar je toekomen. Onze vorige wallaby, hebben we zelfs zo ver gekregen dat hij uit mijn hand at, en wanneer hij zat te eten kon je hem voorzichtig aaien. Wallaby's zijn natuurlijk ook heel erg leuk om naar te kijken.

  Nog een paar tips:
  - Als je een wallaby net hebt gekocht, zorg dan dat er een aantal waterbakken door het verblijf staan. Water is voor een wallaby erg belangrijk, en omdat hij de eerste dagen misschien niet op de plek van die ene waterbak komt, kan hij dan uitdrogen en doodgaan.
  - Als je de wallaby gaat halen, doe dat dan 's avonds. De wallaby's zijn een stuk rustiger dan, en 'makkelijker' te vangen. Dat is misschien ook een goede test om te kijken of je een betrouwbare fokker hebt. In Limburg zit een man met allerlei soorten parkdieren meen ik, en daar kwam onze eerste wallaby vandaan.
  - Pak een wallaby altijd bij de wortel van zijn staart als je hem moet vangen. Een wallaby zal tegenspartelen, en als je hem dan aan het einde van zijn staart vasthebt breekt zijn staart.
  - Wallaby's zijn dan wel kleiner dan kangoeroe's, maar kunnen toch een behoorlijk stuk omhoog springen. Een omheining van één meter hoog moet genoeg zijn, maar als je wallaby wil vluchten (omdat je hem opjaagt oid) springt hij eroverheen. Oftewel: benader hem rustig.

  Ik hoop dat je iets aan de informatie hebt, maar denk alsjeblieft goed na over de aanschaf. Een wallaby binnen houden gaat trouwens voor ongelukken zorgen, maar dat snap je zelf waarschijnlijk ook wel :wink:
   
 16. dianasunshine

  Lid geworden:
  25 okt 2008
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoi hoi,

  Ik heb een vraag: Mijn schoonouders wonen in een vrijstaand huis en op hun land houden ze Walibies. Ze doen dit al jaren en qua verzorging gaat het goed. Het valt alleen op, dat deze dieren soms vatbaar kunnen zijn voor verkoudheid. Ze krijgen dan heel veel last van snot, en als dit niet op tijd behandeld wordt, krijgen ze ontstekingen en gaan ze dood.
  Kan iemand mij vertellen hoe je die verkoudheid het beste kunt behandelen? Het valt namelijk op, dat er heel weinig bekend is over de behandeling van ziektes van kangoeroe's. In ieder geval bij ons in de buurt. Misschien kan iemand een naam van een specialist op dit gebied geven?
  Of tips...
  Alle info is welkom!!
   
 17. lolgirl

  lolgirl Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  21 mei 2007
  Berichten:
  1.241
  Leuk Bevonden:
  1
  Je kunt misschien een dierentuin(en) opbellen die ook kangeroe's/wallaby's heeft. En daar om adviezen vragen.
   
 18. dianasunshine

  Lid geworden:
  25 okt 2008
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Dank je wel voor je reactie.
  Maar de dierenarts die de Wallaby's behandelt heeft ook regelmatig contact met een dierentuin.
  Het is een probleem dat lastig te behandelen is, omdat er weinig over bekend is.
   
 19. AnoniempjeAno

  AnoniempjeAno Nieuw Lid

  Lid geworden:
  30 apr 2016
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb een vraagje voor mijn verslag over wallabies:
  Welke verschillen zijn er tussen de natuurlijke leefomgeving en de dierentuin van de wallabies (wat kan leiden tot stress of ander onnatuurlijk gedrag)?
  Hopelijk weten jullie het antwoordt
   

Deel Deze Pagina