lief of toch gevaarlijk?

Discussie in 'Discussies' gestart door kellyD, 8 dec 2007.

 1. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  Hier een heel aandoenlijk filmpje van een kindje met zijn hond, maar toch bekruipt me het gevoel van angst, of het allemaal wel zo verstandig is...

  http://nl.youtube.com/watch?v=d_EZDBVuOk4

  Jullie mening?
   
 2. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Angst waarom? Persoonlijk zie ik hier totaal niks verkeerts in. De jongen en de hond hebben ongetwijfeld een hele sterke band. Ze zijn duidelijk samen opgegroeit. Er is totaal niet 1 teken van twijfel bij de hond. Het jongetje is duidelijk ook goed gesocialiseert met de hond daar hij heel hondsvriendelijk met de hond omgaat. Ik zelf zal mijn kids niet toestaan dat ze op 1 van de jongens gaan zitten omdat honden honden zijn en geen paarden. Maar verder zie ik er totaal niks verkeerts in. Als je als eigenaar genoeg fatsoenlijke ervaring met honden hebt en ze kunt lezen zie je eventuele troubles aankomen door je hond zijn lichaamstaal. Je eigen kids ken je ook door en door. Toen ik de leeftijd had van het jongetje liepen er ook grote kastaars rond mich. Als je je honden en je kids door en door kent schept het tussen de honden en de kids een ongelofelijke band die je never nooit meer vergeet. Zo, enkel en alleen beoordelend naar dit filmpje alleen denk ik dat de eigenaar zijn hoofd wel op de juiste plaats heeft wat kids en honden betreft.

  De meeste mensen die niet veel of niks van honden kennen komen dan afzetten met 'wat als, wat als'... Ja wat als je morgen onder een bus loopt? Ken je hond zijn karakter, ken je kids hun karakter en je weet hoe en wat je kunt en mag doen. En wat voor een uitzonderlijke band er kàn zijn.
   
 3. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  Angst omdat de hond duidelijk het kind behandeld als een pup (volgen en in de gaten houden), een hond geeft een pup als ie te ver gaat een waarschuwingsbeet, nadeel is alleen dat een pup een wat dikkerere vacht heeft dan een peutertje en het dus gemakkelijk een open wond kan worden wat mensen als een valse hond zien.

  Dit terwijl de hond dus net een stok in zijn oog heeft gekregen of een voetje tussen zijn rib....

  Overigens heb ik verstand van honden hoor, ben tussen Duitse herders en schotse collies opgegroeid. :wink:
   
 4. ~ellie~

  ~ellie~ Dierenfanaat

  Lid geworden:
  27 aug 2003
  Berichten:
  8.036
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb géén verstand van honden (ik zeg het er meteen maar even bij :wink: ). Als ik dit filmpje zie vind ik het erg schattig, maar ik zou toch nooit toestaan dat mijn kind zo op de rug van de hond klom. Goeie vriendjes zijn, hond aaien etc: prima. Maar een hond is geen fietsje of speelgoed maar een dier met gevoel én met enige onvoorspelbaarheid zoals alle levende wezens. Ik vind dit dus vragen om problemen. Misschien gaat het 1000x goed, maar het hoeft maar 1x fout te gaan...

  Maar goed ik weet dus niks van honden en ben er zelf bang voor dus misschien dat dat ook meespeelt...
   
 5. zaza

  Lid geworden:
  13 okt 2003
  Berichten:
  1.409
  Leuk Bevonden:
  1
  Op dit filmpje ziet het er allemaal lief en schattig uit al zou ik persoonlijk een paar dingen niet toelaten (moest het mijn kind zijn).
  De hond lijkt het allemaal heel goed te kunnen verdragen en het kind is ook niet bruut tegen de hond (geen vingers in ogen ed).
  Maar ik zou het kind dus niet zo op die hond laten zitten en hangen, kwestie van het kind te leren dat je bepaalde dingen gewoon niet moet doen, ook als de hond zelf het allemaal wel toelaat.

  Voor een waarschuwingsbeet zou ik ook niet echt bang zijn. Honden die goed met kinderen kunnen omgaan zullen met een waarschuwingsbeet wachten tot het écht absoluut niet anders kan (maw als de baas niet eerder ingrijpt).

  Ik ben thuis ook opgegroeid met honden, waaronder ook grote gevallen (schepers en deense doggen). De honden hebben nooit 'aggressief' gedaan tegen ons of tegen andere kinderen. Als het hen te veel werd liepen ze gewoon weg of gingen ze naar m'n ouders (waarop die mij op m'n kop gaven dat ik de hond met rust moest laten).

  Ik vind dat honden en kinderen best samen kunnen gaan, maar dat je ze absoluut niet alleen samen mag laten. Je moet er als baas/ouder bijblijven om tijdig te kunnen ingrijpen moest 1 van de 2 (wat dan meestal het kind zal zijn) te ver gaan.
   
 6. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Beten noem ik geen waarschuwing. Dat zijn correcties. Indien de verstandhouding optimaal is gaan aan correctiebeten eerst 3-4 verbale waarschuwingen vooraf (grommen). Dàn pas volgt een correctiebeet. Het volgen en in de gaten houden wil niet zeggen dat het om een pup gaat. Honden behandelen kinderen inderdaad als pups, maar ze weten verdommes goed het verschil tussen een mensenjong en een hondenjong. Zijn ze ècht samen opgegroeit en is de verstandhouding goed dan weten de honden ook doorgaans perfect èxact hoeveel kracht ze kunnen en mogen zetten om een mens (jong of oud) te breken.

  Mensen die dat als een valse hond aanzien hebben geen verstand van honden. Die reken ik dus niet bij de goede categorie om dit soort dingen toe te staan. Van een voet in zijn rib zal een hond ook niet gelijk gaan bijten maar kids moeten weten dat dit soort dingen dus niet kunnen als het door brutigheid is.

  Dat denken jammer genoeg al die mensen die hun hond in het asiel laten belanden of op de tafel van de vet om een spuitje te krijgen door hun eigen toedoen ook. Ik zeg niet dat jij er geen verstand van hebt hoor, maar velen die hun hond compleet vern..ken denken dat ook tot het te laat is. Er zijn veel hondeneigenaren die wel weten wat hun hond 'weegt', maar totaal geen idee hebben van wat hun hond eigenlijk 'beweegt'.

  Jap, dat vind ik dus ook. Daarom zei ik ook 'ken je hond, ken je kids' en je weet hoe en wat er kan en wat absoluut niet.
   
 7. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  Ik heb ook nergenx beweerd dat ik vind dat honden en katten niet samen kunnen opgroeien. :confused:
  Ik ben met verschillende soorten dieren opgegroeid dankzei een moeder die een dierenopvang heeft gehad.
  Demi groeit ook op tussen dieren, helaas geen honden omdat we daar te weinig tijd voor hebben maar zowel mijn man als ik zijn met honden opgegroeid.

  Maar het op de rug zitten en met de stok vervelen vind ik gewoonweg onverstandig, en je moet eens weten hoeveel mensen zeggen, "mijn hond zal mijn kind nooit iets doen" maar vervolgens wordt het kind wel gebeten omdat de ouders niet goed hebben opgelet.

  Dan kan je wel heel leuk beweren "Mensen die dat als een valse hond aanzien hebben geen verstand van honden" ja en? heel leuk maar heeft de hond hier iets aan als het een spuitje krijgt.....

  Je mag best weten dat alle honden gewoon thuis aan ouderdom zijn gestorven behalve 2, eentje had een hersentumor en de andere had verschillende soorten kanker.

  Maar fijn om te lezen dat jij de enigste bent hier die verstand heeft van honden, was alleen niet de bedoeling dat het een wedstrijdje zou woren van 'wie het meest verstand van honden heeft'...
   
 8. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Re:

  Mah Kelly toch :eyes: , je hoeft niet gelijk zo hoog van uwen toren te blazen. Als je mijn vorige post goed gelezen had dan had je ook gelezen dat ik zei; ' Ik zelf zal mijn kids niet toestaan dat ze op 1 van de jongens gaan zitten' Omdat ik dat niet verantwoordt vind en omdat het medische klachten bij honden in de hand kan helpen indien dit overmatig wordt gedaan.

  Dan mag je me nu quoten waar je gelezen hebt in mijn posts dat ik het tegendeel heb beweert.
  Je mag ook quoten als ik ergens beweerd zou hebben dat jij zegt dat honden en kinderen niet samen kunnen opgroeien.

  Je voelt je aangevallen door mijn vorige post om een reden die mij totaal ontgaat. Je gaat je zitten verdedigen met 'je mag best weten dat alle honden gewoon thuis aan ouderdom zijn gestorven behalve 2 etc etc'....Mijnen tour nu==> Ja en? Wat heeft dat te maken met het filmpje? Heb ik ergens beweert dat jij of je ouders verkeert bezig zijn/waren/zouden doen in de toekomst? NEEEEEEE. Ik heb het totaal niet over jou of je ouders gehad. Je las iets dat er niet stond. En dat 'wedstrijdje van wie het meest verstand van honden heeft' heb je er helemaal zelf van gemaakt dan, want ik wist niet dat die bestond.
  Ik reageerde enkel en alleen op dit filmpje, en de 'mens met kind en hond in het algemeen'. In mijn ogen zijn kind en hond van dit betreffende filmpje voldoende gesocialiseert met elkaar. Neemt niet weg dat er ten alle tijden toezicht gehouden moet worden, maar goed socialiseren vergt ook inzicht in hond en kind.

  'Leuk beweren'? Noem jij dat 'leuk beweren'? :confused: ........ Het is gewoon een feit dat door stommiteiten van de mens in 90% van de euthenasiegevallen de honden een spuit in zijn reet krijgt om die reden. Ik vind dat zeer triestig. Jammer dat jij dat nu als een 'leuke bewering' bestempelt. Ik denk dat je jezelf gelijk categoriseerde tot die groep mensen die ik aanhaalde. Dat is niet mijn fout.

  Ik was in mijn vorige posts totaal niet persoonlijk gegaan, enkel mijn visie op de dingen gegeven. Omdat vele fouten worden gemaakt enkel en alleen door onkunde of onwetendheid. Ik geef mijn visie en advies. Wil iemand dat niet aannemen? Mij gelaten hoor. Voor persoonlijke aanvallen heb ik echt geen zin en al helemaal geen tijd.
   
 9. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  ik heb het idee dat we hier compleet lang elkaar heen aan het discussieren zijn dus daarom lijkt het me ook verstandig als ik hier mee stop, vooral met het laatste zijn wij het juist eens, alleen zie jij dat niet. :wink:

  en katten moest uiterard kinderen zijn..
   
 10. Sheila

  Lid geworden:
  18 apr 2004
  Berichten:
  4.816
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind dat je gelijk hebt kelly D!
  Ik vind dit ook gevaarlijk.
  In principe wordt er door het jongetje gewoon maar gedaan zonder dat ie er enig benul van heeft dat wat ie dat frustrerend kan zijn voor de hond.
  Een ouder daarintegen zou dit wel in de gaten moeten hebben.
  De hond wordt gewoon tot het uiterste getest.
  Als ik me niet vergis zie je ook dat de hond steeds op afgelegen plekken is (tussen bosjes enzo)
  Maar dat dat kind er gewoon als een kaugom aanplakt.
  Vet irritant voor dat dier als je het mij vraagt en uiteindelijk vragen om problemen(tenzij het dier echt stalen zenuwen heeft en zon goeie lobbes is)

  En een oplettende ouder is niet genoeg als een kind al zolang aan het "klieren" is bij een hond.
  of er nou een ouder langs zit of niet, 1beet = fractie van een seconde.
  De ouder zou nooit snel genoeg zijn dat te voorkomen.
  Wat een goede ouder op zon moment doet is zorgen dat het; of niet gebeurt of zeker niet te lang duurt.
   
 11. lolgirl

  lolgirl Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  21 mei 2007
  Berichten:
  1.241
  Leuk Bevonden:
  1
  Re:

  Hier ga ik mee! Ik zou mijn kind leren aantal dingen niet te doen, zoals slaan of op zijn rug te klimmen..
   
 12. n@th@lie

  Lid geworden:
  20 nov 2007
  Berichten:
  561
  Leuk Bevonden:
  0
  ik vind het een heel erg schattig filmpje en je kan duidelijk zien dat de hond het allemaal prima vind. Er is ook een volwassene bij. Toch vind ik het niet echt verantwoord. Je leert je kind niet goed met honden omgaan. Dat klimmen en zo moet echt niet kunnen. Je weet immers niet hoe andere honden hierop reageren en je moet je kind leren hoe die met honden om moet gaan
   
 13. nathalietjuh

  Lid geworden:
  9 sep 2006
  Berichten:
  1.442
  Leuk Bevonden:
  3
  Ik vind het ook een heel schattig filmpje, maar ben het wel compleet met Diesel eens (in zijn eerste bericht).
   
 14. Darkwolf

  Lid geworden:
  23 okt 2004
  Berichten:
  574
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik vind het een schattig filmpje en die hond is duidelijk een echte goedzak die veel van het kind houd en ook rekening houdt dat het een kind is.
  Zelf laat ik mijn mening in het midden: ja het kan, maar het kan ook niet.
  Zoals is gezegd: ik vind dat je je kind wel moet leren om iets voorzichtiger om te gaan met de hond.
  Zo'n kind word immers ook steeds groter en zwaarder en de hond word op den duur ook weer steeds een dagje ouder.
  Lief is het wel en de hond in dit filmpje associeert het duidelijk met spelen en knuffen.

  Nog een mooi voorbeeld van "gevaarlijk?".
  http://www.youtube.com/watch?v=1JiJzqXx ... re=related
  Zoals je kan zien: er zijn situaties (zoals met de kind en de hond in het andere filmpje) dat alles mogelijk is en je voor een "wat als" situatie niet bang hoeft te zijn. :wink:
   
 15. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Re: Re:

  Ik geloof niet dat dit een feit is hoor. Die 90%, daar geloof ik niks van. Als 90% van de euthanasiegevallen als rede een agressieve hond heeft, dan had ik dat op zn minst 1x moeten meemaken tijdens stage op een dierenartspraktijk. Ik heb daar toch wel enkele euthanasiegevallen meegemaakt (6 geloof ik), en alle waren omdat het dier een ongeneeslijke ziekte had en aan het lijden was.
  Er zijn genoeg dierenartsen die weigeren om een dier om dit soort rede in te laten slapen. Officieel moeten ze dat volgens mij ook weigeren, ze hebben tenslotte een eed afgelegd om dieren gezond te houden en maken en dat ze dieren niet kwaad mogen doen of zomaar dood mogen maken. Wat ik hiermee alleen maar wil zeggen is dat die 90% volgens mij geen feit is, tenzij jij een bron of bewijs daarvoor hebt.
   
 16. Sheila

  Lid geworden:
  18 apr 2004
  Berichten:
  4.816
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik denk dat je gelijk hebt GG ik geloof daar ook niet veel van maar ik denk dat het anders bedoelt wordt.
  Gewoon spreekwoordelijk 90% omdat het vaak voorkomt dat een hond een kind bijt uit bv, irritatie door het aanhoudende gedrag van zo'n kind uit dat filmpje of honden die niet goed zijn opgevoed en de baas spelen is in principe ook de schuld van de mens.
  Of kinderen die letterlijk slapende honden wakker maken is ook gevaarlijk.
  Het is vaak niet voor niets dat de hond uithaalt en ben er ook van overtuigd dat als sommige mensen eens wat slimmer zouden zijn en nadenken over de gevolgen dat dit minder voor zou komen.

  Wat dat betreft sluit ik me wel aan over diesels mening over die 90% sufferds :wink:
  In de meeste gavallen worden honden ook afgemaakt door voorvallen waarbij de mens dus niet geheel
  onschuldig is.
   
 17. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Als Diesel het spreekwoordelijk bedoelde had hij niet dikgedrukt moeten neerzetten dat het een feit is :wink:

  OVerigens ben ik het met je eens hoor, vaak genoeg wordt een hond als agressief bestempeld terwijl het kind het uitlokte. Gewoon de schuld van de baas, hij moet zijn kind en hond in de gaten houden.
   
 18. Tieske

  Tieske Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  23 mrt 2007
  Berichten:
  1.227
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik denk ook dat vele honden die afgemaakt worden wegens agressief gedrag, gewoon gebeten hebben doordat een kind of mens iets verkeerd gedaan hebben.

  Zo ook zit ik nu met een vervelende kwestie (gaat over een kat maar past toch ook min of meer in dit topic).

  Het lieverdje van men avatar vond ik anderhalve maand terug in een schuur. Te zwak om der kopje op te tillen, onder de vlooitjes, heel mager: amper 250 gr voor een katje van een maand...

  Dus besloot ik der te redden en ondertussen is het een flinke dame (op de foto was ze nog wat jonger). Ze is klaar om naar een nieuw gezin te gaan. Ik werk hiervoor samen met het asiel van st Truiden. Zij zorgen ervoor dat ten eerste de katjes worden ingeënt, dat er een bedrag wordt betaalt (niet veel, gewoon om hun uitgaven te financieren) en ze doen de nieuwe "baasjes" een contract tekenen dat deze de kittens op een leeftijd van 6 maand gecastreerd of gesteriliseerd. Dit vind ik prima, zonder dit laatste zou ik geen kat druven plaatsen... er zijn nu al genoeg zwerfkatten.

  Maar goed, nu terug over Hummeltje. Ze was amper een maand toen ik voor haar begon te zorgen. Ze is een beetje wild (tam maar gewoon wild bij het spelen) en ze kent geen grenzen: ze duft al wel eens hard bijten of krabben. Een medewerkster van het asiel zegt dat dit normaal is omdat Hummeltje nooit zusjes of broertjes of een moeder had die haar leerden hoe hard ze mag bijten. Ze bedoelt het allemaal niet slecht, dat zie je wel, maar ondertussen voel je het ook :wink:

  Anyway. Nu had een gezin gebeld en gingen ze haar adopteren. Ze wonen in een rustige buurt, in het bos, groot huis, tuin, alles erop en eraan. Ik was superblij voor Hummel. Ik belde naar de medewerkster van het asiel en ze vroeg me of de mensen ook een tweede zouden willen. Ze vertelde me dat één kitten heel de dag alleen superongelukkig is. Dus ik belde de mensen en ze wilde ook een tweede. Ze gingen de mevrouw van het asiel bellen....

  Achteraf gezien was ik ook blij dat ze er een tweede bij namen. Ik had hun al verteld dat ze soms wat wild kan zijn, en die mensen hebben een kleine van één jaar. Ik kon me al voorstellen dat eenzaam Hummeltje gezelschap op zou zoeken en hierbij ongewild de kleine pijn zou doen. Daarom was dus een tweede kitten veel beter, dan kon ze daarmee spelen. Morgen zou ik der gaan "leveren" en de mensen zouden ook tegelijke een tweede nemen. Ze zouden die van het asiel dus contacteren.

  Maar... ik belde net met de medewerkster... ze had niets gehoord van die mensen...

  Ik vertrouw het zaakje niet en als ze der geen tweede bij nemen, wel dan spijtig voor de mensen maar dan vind ik het onverantwoord om zo'n "wild" katje te plaatsen bij een gezin met een éénjarig kind.

  Ik zie het al voor me: ze wil spelen maar krabt de kleine zijn tere huidje open. Baasjes hebben geen begrip en Hummeltje wordt afgedankt of krijgt een spuitje. No way!
   
 19. Trice

  Lid geworden:
  12 mrt 2006
  Berichten:
  9.372
  Leuk Bevonden:
  0
  Idd Teiske, dieren die jong bij hun ouders weggehaald zijn kennen nog niet zo duidelijk hun grenzen. Ze kunnen onbedoeld hard bijten/krabben. Maar het is dan de taak voor het baasje ze hierop te wijzen op een manier hoe het ook in de natuur gebeurt.

  Ik vind dat Disel ook gelijk heeft, "ken je dier en ken je kind!" Want ik denk dat er veel ongelukken gebeuren door inschattingsfouten van de ouders/baasjes. En laat je kinderen en dieren nooit alleen.

  Als ik vroeger iets deed wat niet mocht bij de hond (lag regelmatig op de hond), werd ik eraf gesleurd, kreeg ik op de kop en mocht niet eerder bij de hond dan wanneer de hond mij opzocht. En bij onze latere hond ben ik eens gegrepen, totaal mijn eigen schuld. Ik had het ook eerlijk opgebiecht thuis (want ik was veel te bang dat hij afgemaakt moest worden) en eenmaal thuis kreeg ik ook nog eens flink op m'n donder. Ik ben zo blij dat mijn ouders mij dit allemaal hebben bijgebracht want hierdoor heb ik enorme respect voor dieren.
   
Laden...

Deel Deze Pagina