Is het normaal dat puppy's snurken?

Discussie in 'Honden' gestart door Dierenliefhebber - Jarvis, 22 sep 2022.

Tags:
 1. Dierenliefhebber - Jarvis

  Lid geworden:
  20 sep 2022
  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Snurken bij puppy's is schattig en bij sommige rassen komt het vaker voor. Honden met platte gezichten en korte snuiten zijn vatbaarder voor snurken. Zwaar en chronisch snurken bij elk ras kan echter een gezondheidsrisico zijn. Als uw huisdier luid of vaak snurkt, neem dan contact op met uw dierenarts om ernstige gezondheidsproblemen uit te sluiten. Problemen met het gewicht van de hond, die snurken kunnen veroorzaken, hebben ook invloed op de algehele gezondheid.

  Uw dierenarts kan u helpen het dieet en de levensstijl van uw hond te onderzoeken om de nodige veranderingen aan te brengen. Bij rassen met platte gezichten en neusproblemen kan een operatie nodig zijn om uw hond gemakkelijker te laten ademen.
  Puppyrassen die gevoelig zijn voor snurken
  Brede hoofden, platte gezichten en korte snuiten geven puppy's een fysiologische aanleg voor ademhalingsproblemen en snurken. Boston-terriërs, buldoggen, chow-chows, Engelse speelgoedspaniëls, pekinees, mopshonden en Shih Tzus passen in deze beschrijving en vertonen vaak tekenen en symptomen van een belemmerde ademhaling. Als uw puppy een van deze rassen is, raadpleeg dan uw dierenarts over uw mogelijkheden om haar ademhaling te verbeteren en haar snurken te verminderen.

  Uw dierenarts zal uw jonge hond evalueren en, indien van toepassing, een diagnose stellen. Stenotische neusgaten, of neusgaten die tijdens inademing instorten, kunnen op de leeftijd van 6 maanden verdwijnen of er kan een augmentatie-operatie nodig zijn om de luchtwegen te openen. Een langwerpig kort gehemelte kan operatief worden ingekort en naar buiten gerichte larynx saccules - natuurlijk voorkomende weke delen in de keel van een hond die te ver in het strottenhoofd steken - kunnen operatief worden verwijderd.

  Gewichtsproblemen veroorzaken snurken bij puppy's
  Snurken bij puppy's kan worden veroorzaakt door obesitas en gewichtsproblemen. Uw puppy moet van bovenaf een duidelijke taille hebben en u moet de ruggengraat en ribben van uw puppy kunnen voelen zonder hem onder druk te zetten. Als dit niet het geval is, heeft uw hond waarschijnlijk overgewicht. De luchtwegen kunnen verstopt raken door overtollig vet.

  Uw dierenarts kan u helpen met het opstellen van een gezond voedingsplan om uw puppy op het goede spoor te krijgen. Om het algehele welzijn van uw hond te verbeteren en niet alleen te helpen met het snurkprobleem, moet u ook letten op het activiteitenniveau van uw hond en op wat u hem voedt. Beperk traktaties tot trainingstijd en zorg ervoor dat hij elke dag voldoende beweging krijgt, zoals wandelen, apporteren en hondenparkbezoeken.

  Allergieën en andere irriterende stoffen
  Allergieën kunnen een grote rol spelen bij het snurken van puppy's. Van voedselallergieën tot irriterende stoffen in de omgeving, verstopte neus en postnasale infusie kunnen optreden als omgevingselementen uw hond storen. Symptomen van allergieën zijn onder meer niezen, krabben, loopneus of loopneus, zwelling van de poten, vaak likken, diarree en braken.

  Uw dierenarts kan testen door middel van voedseluitsluiting om te zien of bepaalde voedselingrediënten uw hond van streek maken. Geef uw hond een dieet van hoge kwaliteit en vermijd tarwe, soja en maïs. Zelfgemaakte voeding voor uw hond kan een goede optie zijn om toevoegingen helemaal te vermijden, maar er zijn veel merken van hoge kwaliteit die gezonde voeding maken.

  Net zoals mensen kunnen reageren op zaken als pollen, chemicaliën in huishoudelijke producten, stof, stof, schimmel of huidschilfers, kunnen honden er ook door worden beïnvloed. Vermijd geursprays en met chemicaliën gevulde reinigingsmiddelen rond uw huis, vooral in gebieden waar uw hond vaak komt, omdat deze irritatie bij uw huisdier kunnen veroorzaken. Het wasmiddel dat op beddengoed voor huisdieren wordt gebruikt, moet geurvrij zijn.

  Infecties die snurken bij puppy's veroorzaken
  Soms wordt snurken veroorzaakt door een ademhalingsprobleem dat voortkomt uit een ziekte. Virale infecties kunnen ziekten veroorzaken die de ademhaling beïnvloeden, waaronder verkoudheid, kennelhoest, griep, adenovirus, parvovirus, tuberculose en hondenziekte. Luchtwegbacteriële en schimmelinfecties kunnen ook bijdragen aan ademhalingsproblemen en snurken bij puppy's.

  Ademhalingsproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door een parasitaire infectie. Hartwormen en andere inwendige wormen zijn gevaarlijk voor uw puppy en als ze niet snel worden behandeld, kunnen ze de longen, het hart of de luchtpijp infecteren. Rondwormen kunnen longworminfecties veroorzaken, die piepende ademhaling, hoesten en andere ademnood veroorzaken. Afhankelijk van de ernst van de wormen, zal uw dierenarts antivirale, antibacteriële, schimmeldodende of antiparasitaire medicijnen voorschrijven.

  Lees meer: http://nl.226248.com/honden/gedrag/1004000238.html   
Laden...

Deel Deze Pagina