Hoe vind je een goede dierenarts?

Discussie in 'Discussies' gestart door Marthin, 26 okt 2011.

 1. Marthin

  Lid geworden:
  26 okt 2011
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste forumleden,
  Ik vraag me af hoe ik het beste een goede dierenarts kan vinden. Hoe zijn jullie bij jullie dierenarts gekomen? Zoek je bijvoorbeeld gewoon op internet? Vraag je je vrienden waar zij heen gaan? Of kijk je in de reclamefolders?
  En hoe weet je of je een goeie dierenarts hebt gevonden? Is dat puur op gevoel en dat hij/zij aardig is voor jou en je dier of let je ook ergens anders op?
  Ik ben benieuwd hoe jullie zoiets aanpakken!

  Groetjes,
  Marthin
   
 2. Nonsy

  Nonsy Dierenfanaat

  Lid geworden:
  14 feb 2006
  Berichten:
  1.610
  Leuk Bevonden:
  1
  Ik heb altijd in de plaats waar ik gewoont heb bij mijn moeder een goede dierenarts gehad, toen ik verhuisd ben, heb ik daar gevraagd naar goede dierenartsen.. Ik had eerst een ander gevonden, maar na een paar bezoekjes kwam ik er al snel achter dat dat niks was, dus toen heb ik mijn oude dierenarts opgebeld..
  Verder moet je gewoon vragen stellen, of ze veel ervaring hebben met de dieren die je hebt.. voor de chinchilla's ga ik vaak naar een gespecialiseerde arts, die ik via chinchilla mensen heb gevonden of op fora aan bevolen worden..
   
 3. duiveltje

  Lid geworden:
  26 okt 2011
  Berichten:
  8
  Leuk Bevonden:
  0
  via de ouders van mijn man waren we bij een dierenarts terecht gekomen die samen werkte met eentje hier uit de omgeving en zo ijn we dan nu 13 jaar bij dezelfde
   
 4. Bassetje

  Lid geworden:
  19 jun 2011
  Berichten:
  125
  Leuk Bevonden:
  0
  Echt slechte dierenartsen (voor algemene soorten) bestaan niet meer. Elke dierenarts kent van honden, katten en vogels genoeg om u te helpen. Een dierenarts is goed voor de mensen tot het eens fout gaat. Dan is het plots een slechte dierenarts.

  Als je natuurlijk specialere soorten hebt zitten zoals papegaaien, chinchilla's of reptielen moet je misschien via collega-houders op zoek gaan naar een gespecialiseerde dierenarts.
   
 5. Nonsy

  Nonsy Dierenfanaat

  Lid geworden:
  14 feb 2006
  Berichten:
  1.610
  Leuk Bevonden:
  1
  Bassetje daar ben ik het niet helemaal mee eens.. Ik heb toch aardig wat dierenartsen mee gemaakt, waar ze behoorlijk domme fouten hebben gemaakt.. Die meteen anders gekunt hadden..
   
 6. Marlon

  Lid geworden:
  26 mrt 2009
  Berichten:
  626
  Leuk Bevonden:
  0
  Tjha een goede dierenarts is hier moeilijk te vinden.

  Ben toevallig zondag en vandaag nog naar de dierenarts geweest...
  Ik snap apsoluut niet hoe dat wijf zichzelf dierenarts kan noemen!!

  Dus ik ben zelf ook nog op zoek naar een goede hier in de buurt die een beetje verstant er van heeft...
   
 7. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Voor het vinden van een DA ga ik op een aantal dingen af:
  - Googlen op ervaringen van mensen (dat zijn vaak slechte ervaringen, dus wel even doorlezen of je het ermee eens bent :wink: )
  - rondvragen in de buurt (dat geeft een gevoel over hoe hij met de baasjes om gaat)
  - zelf een gesprek hebben. Vaak gaat dat in combinatie met een enting (kat/hond/konijn), maar ik heb ook gelezen dat mensen soms echt een kennismakingsgesprek aanvragen.

  Mijn DA's in het pré internet tijdperk koos ik voor een groot deel op reisafstand, mijn huidige DA heb ik via internet gevonden voor zijn kennis met konijnen (ik had een lastig geval waar mijn eigen DA niet goed uit kwam) en die bleek daarnaast ook veel ervarener met katten dan mijn toenmalige DA, dus ben ik helemaal overgestapt. Alleen voor vogels heb ik nog niks, als daar iets mee is denk ik dat ik me telefonisch laat doorverwijzen naar de speciale huisdieren (Diergeneeskunde, Utrecht).
   
 8. Bassetje

  Lid geworden:
  19 jun 2011
  Berichten:
  125
  Leuk Bevonden:
  0
  Zijn de dierenartsen in Nederland dan zo veel slechter dan hier in België. Let op,ik ken er hier ook slechte hoor. Maar toch niet zo veel.

  Ik heb hier 2 dierenartsen. Mijn vaste dierenarts en een 2de waar ik heen ga als ik bij mijn vaste niet terecht kan. Ik kan altijd wel bij 1 van deze 2 terecht (zelfs in het weekend of s'avonds).

  Mijn vaste dierenarts is ook niet zo geliefd, omdat hij bruter is en zegd hoe het ervoor staat. Net dat vind ik goed aan hem. Hij gaat geen extra kosten maken, en hij draait niet rond de pot. Net dat maakt hem wat minder populair.
  Heb ook al eens pech gehad bij hem, een routine operatie bij de hond die mis gegaan is. Maar heb wel 1 week elke avond (zelfs 1x s'nachts) naar hem mogen gaan voor nazorg, en dit zonder ereloon te betalen. Enkel de medicatie en gebruikte goederen. Dat doet er geen enkelle hier.
   
 9. Catdoglover

  Lid geworden:
  30 jan 2012
  Berichten:
  27
  Leuk Bevonden:
  0
  wij zijn bij onze dierenarts gekomen vanwegen een foute diagnose van een andere dierenarts . de dierenarts die we nu al een tijdje hebben . Had toen veel tijd genomen voor ons , zijn heel eerlijk geweest . Hebben alle moderne apparatuur , Moesten wel de dag na ons eerste bezoek de kat in slapen , de kat moest daar blijven ook de eerste nacht had o.a een hersentumor . Maar wij hadden meteen een goed gevoel bij hun . Hun eerlijkheid , hun kundigheid en de tijd die ze erin steken en het feit dat ze 24 uur per dag berijkbaar zijn, heeft ons doen besluiten dat we hun als vaste dierenarts willen houden.
   
 10. .....en puppies?!

  .....en puppies?! Dierenfanaat

  Lid geworden:
  19 aug 2003
  Berichten:
  4.945
  Leuk Bevonden:
  0
 11. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Re:

  Dat valt best mee, maar als mensen online iets schrijven over een DA, dan is het vaak uit frustratie. Over de gewone dingen die goed gaan lees je weinig :wink:
   
 12. Sjalot

  Lid geworden:
  30 jul 2005
  Berichten:
  308
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb eerst de dierenarts vlakbij gekozen.
  Maar in geval van spoed vond ik het heel vervelend een bandje te krijgen met daarop het adres van de plaatsvervangde arts waar we dan naar op zoek moesten. Op sommige dagen zelfs in een vreemde stad 10 kilometer verderop.

  We zijn toen naar een grote kliniek gegaan.
  Verder weg maar met 24-uurs zorg. Ik hoefde in geval van nood nooit op zoek naar een vreemde arts.

  Tot ze stopte met de 24-uurs zorg.
  Toen ben ik een van de artsen van die kliniek gevolgd die haar eigen praktijk ging opzetten en waar ik veel vertrouwen in had.

  Daar zitten we nog steeds.
   
Laden...

Deel Deze Pagina