goede doelen? is dat wel goed?

Discussie in 'Discussies' gestart door love12, 2 jun 2010.

 1. love12

  Lid geworden:
  11 mei 2010
  Berichten:
  101
  Leuk Bevonden:
  0
  stel: je wilt geld geven aan een goede doel je geeft 2 euro per maand
  en jij denkt mooi ik heb wat goeds gedaan.
  maar is dat wel zo???
  NEE ze houden het geld lekker zelf ze stoppen het in een bank wachten tot er rente bij komt en dan zijn ze zelf lekker rijk. een klein deel van het geld geven ze aan het doel dat ze steunen maar lang niet allen :eyes: dat is ook de rede dat ik geen geld geef aan goede doelen ze helpen zich zelf meer dan de doel.
  ik heb dit gelezen in een artikel. :wink:
  het is niet zo dat ze niet helpen maar het is zo dat ze niet al het geld geven aan de doel.
  en dat moet wel :smiley:
   
 2. Superdaantje

  Lid geworden:
  11 apr 2010
  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  0
  Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) houdt toezicht op goede doelen in Nederland. Op verzoek van de fondsenwervende instelling of kansspelbegunstigde beoordeelt het CBF het bestuur en beleid van de instelling, hoe ze geld binnenkrijgen, hoe ze het besteden en hoe ze daar verslag over uitbrengen. Als de goede doelen aan de criteria van het CBF voldoen krijgen ze een stempel van goedkeuring: het CBF-Keur voor grote goede doelen en het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen. Klachten over goede doelen worden, zover het CBF daartoe over de middelen beschikt, in behandeling genomen.

  Het CBF streeft naar het in stand houden en versterken van het vertrouwen van het publiek in goededoelenorganisaties. Dat is belangrijk omdat zij een cruciale rol vervullen in de maatschappij. Goededoelenorganisaties financieren ontelbare zaken die niet altijd direct in geld zijn uit te drukken, maar die onmisbaar zijn voor het gezond functioneren van onze samenleving.

  Tevens zijn van veel goede doelen de jaarverslagen vrij op te vragen :wink:
   
 3. DeNatuur.NL

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.472
  Leuk Bevonden:
  0
  CBF natuurlijk leuk bedacht voor de monopolie van de grote goede doelen.

  Kleine organisaties die juist enorm goed werk doen kunnen dan niet voldoen aan allerlei eisen e.d. Grote organisaties krijgen met CBF keurmerk allerlei kortingen bij inkopen reclame. Wat absurd is.

  CBF zegt niets over of een organisatie goed met geld omgaat.
   
Laden...

Deel Deze Pagina