fretje zwanger?

Discussie in 'Fretten' gestart door *Alice*, 8 mei 2009.

 1. *Alice*

  Lid geworden:
  16 apr 2008
  Berichten:
  89
  Leuk Bevonden:
  0
  Zo'n twee weken geleden hebben we ons fretje (bewust) laten dekken.
  Iedereen zit nu in spanning of ze al dan niet zwanger is natuurlijk, inclusief de mensen die graag een pup willen.
  Kunnen we zien/merken of ons dametje zwanger is? Of blijkt dat pas kort tegen het eind van de dracht?
   
 2. Benfan

  Lid geworden:
  1 mei 2007
  Berichten:
  1.196
  Leuk Bevonden:
  0
  Als het vrouwtje zwanger is zal de vulva in afmeting afnemen, hierna zal er niet heel veel te merken zijn of de fret zwanger is of niet. Ze zal iets in omvang groeien en 2 weken voor de bevalling zal ze bezig gaan met het voorbereiden van een nest. Mams zal de dagen voor de bevalling rustig en kalm blijven, de bevalling zelf kan een dag in beslag nemen en het nest kan tot 14 pups bevatten.

  Het is belangrijk goed voer te geven aan je moertje om er voor te zorgen dat ze genoeg voedingstoffen binnen krijgt om zelf maar ook de jongen te kunnen voorzien van de nodige levensbehoeften. Haal maar alvast spullen in huis mocht ze niet voor de jongen zorgen. Dat betekend dus dat je of het hele nest laat inslapen, of je dag en nacht de verzorging op je neemt. Neem hiervast al een beslissing over, de jongen zullen altijd zwakker zijn dan andere fretten en niemand kan je garanderen of alle moeite die je erin stopt ook zal helpen. Als je een tip zou willen in wat te doen? ik zou ze laten inslapen, er zijn al teveel fretten en hiermee overbelast je alleen maar een 'markt' die al overbelast is. Klinkt heel hard, maar zelf ben ik tegen het fokken door particulieren en laat ik dit liever over aan fokkers die met hart en nier bezig te zijn de fret weer op het goeie spoor te zetten.. de fret is namelijk aan het aftakellen in 'kwaliteit' en aan het groeien in kwantiteit.. veel ziekte dieren die veel te vroeg sterven.

  Was de vader of de moeder getest op ADV? zo niet dan bestaat de kans dat ze elkaar besmet hebben met deze dodelijke ziekte en je een nest vol ADV fretjes op de wereld zet.

  Nadeel aan zwangerschap is dat de moeder kan komen te overlijden, ze wil niet voor de pups zorgen of bijt ze allemaal in dood of de pups worden dood geboren, Dit gebeurd steeds vaker doordat teveel mensen zonder enig kennis van zaken beginnen met het fokken met hun fret.

  Misschien is het verstandig een fokker te bellen met je vragen, en wat je moet doen mocht het mis gaan. Deze mensen hebben ervaring en daardoor meer kennis. Hopelijk kunnen ze je wat tips geven in het 'screenen' van in blije verachte baasjes. Want ervaring leert dat het hier ook wel eens heel anders wil lopen dan dat men hoopt.

  Veel succes.. en laat ons wat foto's zien als het zover is!
   
 3. *Alice*

  Lid geworden:
  16 apr 2008
  Berichten:
  89
  Leuk Bevonden:
  0
  Afgelopen weekend is ons fretje bevallen. Het is een nestje van 9 pups, en het gaat allemaal prima. Mams at de dagen voor de bevalling steeds minder, maar met hulp van een gespecialiseerde dierenarts konden we haar gelukkig goede extra voeding aanbieden.
  Nu eet ze zelf weer prima en zorgt geweldig voor het grut!

  Leuk om ook te weten: via de fokker (eigenaar van de pa fret) en onze eigen kennissenkring zijn alle pups voorzien van een toekomstig adres! :ok:

  http://mkop.websitemaker.nl/viewimg.htm ... 32381.jpg&
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. SilverSchadow
  Reacties:
  34
  Weergaven:
  12.954
 2. Nonsy
  Reacties:
  11
  Weergaven:
  4.814
 3. nomitimo
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  4.693
 4. filoutjeuh
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  4.013
 5. ~Suzy~
  Reacties:
  20
  Weergaven:
  7.839

Deel Deze Pagina