Boomer hondjes

Discussie in 'Honden' gestart door Eefke, 24 mei 2007.

 1. Eefke

  Lid geworden:
  24 mei 2007
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo allemaal,

  ik denk er overna om een boomer hondje te nemen, maar helaas kan ik er niet veel informatie over vinden op internet. Ik vind wel een hoop advertenties waar ze worden aangeboden, maar ik wil graag eerst wat meer informatie.

  Wie heeft zelf een boomer hondje of kan me er iets over vertellen??

  Ik heb bijvoorbeeld gelezen dat

  - Ze getrimt moeten worden, hoe vaak? Zelf doen of laten doen?

  - Ze niet ver mogen lopen maar wel graag wandelen, hoe zit het dan met de nageltjes? Moeten die bijgeknipt worden?? (vaak slijten de nagels tot op de juiste lengte met wandelen, toch?)

  - Ze over het algemeen kind en dier vriendelijk zijn, is dat zo? Ook met katten en een ander hondje??

  - Ze vaak slechte tanden hebben, klopt dat?

  - Hoe oud kunnen ze ongeveer worden??

  Verder nog wel meer vragen maar dat kan later nog wel. Al vast bedankt!

  Eefke
   
 2. Jeffy

  Lid geworden:
  23 jun 2004
  Berichten:
  3.259
  Leuk Bevonden:
  0
  Een boomer is geen ras. Dat is een verzamelnaam voor allerlei kleine haarbal hondjes :wink: Dus het is niet zo gek dat je daar geen specifieke informatie over vindt.

  Je vragen:

  -De meeste boomers worden getrimt. Of je het zelf wil en kan doen ligt helemaal aan jezelf. En hoevaak ligt aan de hond, daar is niet een goed antwoord op te geven.

  - Wie heeft je verteld dat een boomer niet ver mag lopen? Dat is namelijk onzin :wink: Bijna elke hond kan (als gewend) grote wandelingen aan. Ik ken iemand met 2 Maltesers (waar een hoop boomers een kruising van zijn) die uren met ze loopt en dat ook altijd elke dag.
  De nagels kunnen bij de meeste honden goed slijten tijdens het wandelen, bij sommige honden moet je ze knippen. Dit kan de trimmer bijvoorbeeld doen als je je hondje naar een trimmer toebrengt. Je kan het natuurlijk ook zelf doen.

  - De haarballen kan je prima socialiseren met honden, kinderen, katten, van alles eigenlijk. Maar je moet niet verwachten dat het allemaal vanzelf gaat, je zal er wat voor moeten doen :wink:

  - Van de tanden weet ik niet. Ik denk dat dat gedeeltelijk aan de voeding ligt.

  - De leeftijd is moeilijk in te schatten, maar ik zou zeker rekening houden met een jaar of 14.

  Waarom wil je een boomer? Wat trekt je in hem aan?
   
 3. Tieske

  Tieske Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  23 mrt 2007
  Berichten:
  1.227
  Leuk Bevonden:
  0
  Ook wel: boomers hebben meestal de sterke kanten van beide rassen (waarvan hij dus een kruising is) en men zegt dan ook wel dat een kruising ( = boomer) sterker is dan een rashond én dat ie langer meegaat!

  Ps een zeer sjieke naar voor een kruising, straathond, boomer = Oscar Pluis :wink:

  Ik heb er ééntje, hij liep op straat in 94! Hij loopt nu nog steeds vrolijk rond en is nog zeer goed te been.... euhm... te poot :wink: (en in 94 was hij al minstens 1 jaar) dus nu is ie 14 ofzo... en lopen, wandelen, blaffen, ... kan ie nog steeds, zelfs de trappen nog op en af!

  Alleen hoort hij niet meer... is erg grappig, ik moet dan met men hand zwaaien en naar de trap wijzen, dan weet ie dat t slaaptijd is :smiley: en om em wakker te maken moet ik tegen em duwen :smiley:

  Even een foto'tje toevoegen, dan weet je hoe mijn hond eruit ziet!
  Ps ik moet en niet knippen omdat zen haar niet langer wordt dan dat, wel borstel ik em regelmatig (2 maal per maand is genoeg voor zijn haar!)

  http://i13.tinypic.com/4iepwjp.jpg --> dat is de link! ik plaats em hier niet omdat de foto te groot is.

  Ps sorry mods dat dit plaatje hier eigenlijk niet thuishoort, maar wel op de catwalk, maar eigenlijk is t toch wel ontopic he :wink:
   
 4. Eefke

  Lid geworden:
  24 mei 2007
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik weet dat een Boomer hondje niet een ras is, maar zo weet wel iedereen waar ik het over heb (denk ik).

  Ik heb zelf nu een kruising tussen een jack russel en een friese stabij (ik weet het, vreemde kruising maar wel super leuk!) en het lijkt me leuk en gezellig voor beide om er nog zo'n kleintje bij te hebben. Ik hoop binnenkort op mezelf te kunnen gaan wonen en dan zijn twee van die schatjes wel heel leuk. Je komt nooit in een leeg huis en ze zijn altijd blij om je te zien, daarom trekt een boomer hondje me zo.
   
 5. granny

  Lid geworden:
  3 mei 2004
  Berichten:
  653
  Leuk Bevonden:
  0
  Ben blij dat de mijne een kruising cairn terrier met cocker is en geen boomer. hihihihihi
  [​IMG]
   
 6. Tinker

  Tinker Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  6 mei 2007
  Berichten:
  82
  Leuk Bevonden:
  0
  "Boomer" is idd een verzamelnaam.

  Ik vind boomertypetjes ook wel leuk.
   
 7. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Zever in pakjes met een lintje erom.
  Zoals gezegt is 'boomer' geen ras. Maar een Hollands smoushondje (als ik het juist spel) komt erbij in de buurt. Aan de andere kant.... kruisinkjes zijn meestal niet zo gewenst als nestje. Als je er eentje wilt kun je bij asielen meestal wel terecht. Zelfs pupjes worden daar 'afgezet'. Dus waarom ga je daar eens niet kijken? Die mensen weten meestal ook gelijk te vertellen wat voor een verzorging zijn vachtje waarschijnlijk in de toekomst gaat vragen.
   
 8. LadyElmira

  Lid geworden:
  29 mei 2007
  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  1
  Mijn malthezer moet ook regelmatig naar de kapper. Het ligt er maar net aan of je het beestje met lange haren wil of met korte haren. Ik heb gekozen voor het tweede, omdat ze zo snel gaan klitten en ik dan blijf borstelen. Als je een beetje weet hoe je moet knippen (en dit dan niet vergelijken met een mensen hoofd haha), dan zou je het zelf kunnen doen. Ik weet dat ik het niet kan en dan ziet mijn hond er half kaal uit, daarom ga ik naar de trimsalon. Ik ga 1 keer in de anderhalve maand tot twee maanden. In de winter (heb het hondje pas een paar weken) wil ik de haren langer laten dus dan ga ik ook minder vaak naar de kapper.
   
 9. pozun

  Lid geworden:
  4 feb 2009
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  hallo
  ik heb zelf een maltezer die nu zwanger is van een shih tzu. hieruit worden dus de echte boomertjes geboren.het zijn zeer lieve en volgzame hondjes die zich aan de gezinssituatie snel zullen aanpassen. ze leren ook zeer snel. ze zijn zeker kind en en andere huisdieren vriendelijk. ze ruien niet ,wat ik een groot voordeel van deze hondjes vind (ook in verband met een eventuele allergie). ze hebben wel goede vachtverzorging nodig wat inhoud dat ze iedere dag gekamt moeten worden om klitten te voorkomen. ook zullen ze regelmatig geknipt moeten worden en dat ligt aan jezelf hoelang jij de haren wil laten groeien. ze mogen in het begin zoals alle puppies niet te ver lopen, maar als ze eenmaal goed gegroeid zijn kunnen ze ver meelopen hoor. als je dan er voor zorgt dat zijn pootjes tussen de kussentjes goed geknipt zijn zullen de nageltjes normaal afslijten.
   
 10. Halifax

  Lid geworden:
  16 nov 2008
  Berichten:
  568
  Leuk Bevonden:
  1

  waarom?
  Wat zijn uw doelstellingen met dit nest?
  Wat tracht je daarmee bij te dragen aan het hondenbestand?
  Zijn de ouders en voorouders gezond, vrij van erfelijke ziektes dus? (oeps.. kan niet geweten...)
   
 11. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat niet alleen maar dan ook nog diene zever in pakskes met strikjes errond :eyes: ==>
  Echte boomers bestaan NIET. Het is GEEN ras, het is een verzamelnaam voor kruisingen die soms zelfs niet in de verste verten op elkaar gelijken.
  Kunnen dit soort kruisingkjes leuk uitziende hondjes zijn? Jazekers. Kunnen ze heel lief zijn? Natuuuuurlijk. Kunnen ze ........... tjah, de rest kunnen we maar naar gissen daar voorouders en de rest van het erfelijke materiaal in een kookpotje wordt gesmeten en geroerd. Met dit soort nesten is het NIET what you see is what you get. Dat weet je pas als zo'n hondje volwassen is. Dan zie je pas echt wat zijn karakter en uiterlijk definitief is. Zeker bij popi doorgefokte rassen als de shih tzu en maltezer. Het is al moeilijk een echte fatsoenlijker stamboomfokker ervan te vinden. Maar er zijn er natuurlijk altijd die denken dat erfelijk materiaal er niet toe doet......
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. xpukkieeex
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.569
 2. Rosalba
  Reacties:
  37
  Weergaven:
  31.954
 3. clala
  Reacties:
  4
  Weergaven:
  4.190
 4. Fightclupper
  Reacties:
  20
  Weergaven:
  4.717
 5. vlindermeisje
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  1.835

Deel Deze Pagina