baby

Discussie in 'Honden' gestart door rocky174, 2 mei 2006.

 1. rocky174

  Lid geworden:
  2 mei 2006
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb een dochtertje van 3 maanden oud. En mijn moeder een Jack Russel van 9. Deze 2 gaan dus absoluut niet samen. Elke keer als ik bij mijn moeder thuis ben word de hond, Rocky, helemaal gek :smiling_imp: . Hij word ontzettend druk en blijft dat echt als het moet uren. Hij gaat hard hijgen en probeer constant de baby te pakken. Als we hem op bde gang zetten of in de tuin komt hij bijna door de deur heen. Ik kan dus ook niet rustig met haar zitten als de hond erbij is. En als ik dus blijf staan springt hij constant zo hoog dat hij bijna in haar voetje of beentje bijt. Zoals je begrijpt is dit niet echt leuk. Zeker niet omdat mijn moeder 2 dagen in de week oppast.
  We hebben al allerlei adviezen gehad. Zoals het geven van een pakje waar haar geur aan zit. Het is heel moeilijk om hem niet constant te straffen want anders gaat hij haar dadelijk zien als bedreiging.
  Maar het is echt niet leuk meer. er zijn mensen die zeggen dat je hem gewoon aan haar moet laten ruiken en dat hij dan weet wat het is en het dan over gaat. Nou dat heb ik dus gedaan de eerste keer probeerde hij haar voetje te pakken. Ik was net snel genoeg dus hij had alleen haar sok van haar voetje getrokken. Maar dat durf ik dus niet meer.
  Het is echt raar want hij is anders echt heel erg lief en rustig (zeker voor een Jack Russel). Hij is opgegroeid met mij en mijn zusje. Wij zijn sinds 3 jaar het huis uit en sindsdien is hij dus zeg maar enigs kind. Ligt het daar aan en is hij gewoon jaloers? Wie kan mij helpen want dit kan echt niet langer zo!!
   
 2. Jeffy

  Lid geworden:
  23 jun 2004
  Berichten:
  3.259
  Leuk Bevonden:
  0
  Sommige honden vinden kinderen niet leuk, ik zou het risico niet nemen om ze bij elkaar te laten denk ik. Je zegt dat ze negen is en met jullie op is gegroeit. Het verschil tussen een baby en een kind van 10/12 is heel groot voor een hond :wink:

  Als de hond echt bijt zou ik het ook niet meer gaan uitproberen. Als je moeder oppast zou ik haar dat bij jullie thuis laten doen en de hond thuis laten. En als ik heel eerlijk ben zou ik zeggen je kind niet meer meenemen naar je moeder aangezien dat het huis "van de hond" is :wink: Maargoed, daar zullen de meningen wel over verschillen.
   
 3. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Vol-le-dig met Jeffy eens.

  Diesel
   
 4. hartie

  Lid geworden:
  8 jan 2006
  Berichten:
  199
  Leuk Bevonden:
  0
  mijn herder hapte gelijk naar de baby :flushed: een paar dagen oud van de buurvrouw zonder te ruiken nu kon ik dat gelukkig voorkomen : :imp: :imp: want ik zag aan zijn lichaamstaal dat hij anders reageerde als normaal ik had zelf zoiets komt dat door de geur :confused: want na een paar weken was het goed werd zelfs waaks over de baby maar niet te min ik schrok wel hij is vriendelijk tegen de meeste kinderen behalve als ze met heel veel lawaai en gedoe binnen komen dan laat hij zien wie hier de baas is met veel geblaf en schijn komt hij er aan gestormt en natuurlijk doen de ander 2 dan heerlijk mee :persevere: nu is de baby 2 jaar en als hij nu binnen komt dan laat bas wel merken dat hij niet bang is voor de honden hij zegt dat ze rustig moeten doen anders gaat bas vallen. :laughing:

  hartie :wave:
   
 5. Tony

  Lid geworden:
  9 mrt 2004
  Berichten:
  857
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik zou de hond in een andere kamer zetten als de baby er is.
  De baby gaat toch voor.
  Ik vind het onzin dat het huis van de hond is en dat je je kleinkind daarom niet in je huis kan hebben als oma, kom nou, dat gaat wel erg ver. Het kleinkind gaat voor je hond vind ik.
  Deze hond is duidelijk jaloers en moet niks van de baby hebben.
  Ik heb 1 keer in mijn leven een hond weg moeten doen, daar heb ik nu nog een naar gevoel van.
  Dat was een (2de hands) hondje die ik had, leek ook een beetje op een jackrussel, alleen wat groter.
  Toen ik mijn eerste kind kreeg, toen werd die hond echt vals tegen mijn kind, liet z'n tanden zien naar de baby, etc.
  Ik dacht toen, het is of deze hond of de baby, ik heb hem toen wel naar een goed persoon gedaan.
  Omdat dit een hondje van je moeder is, is het een andere situatie.
  Als een van mijn honden zo zou reageren tegen mijn kleinkind, dan zou ik die hond in de slaapkamer of zo doen als mijn kleinkind er is.
  Jammer voor die hond, maar hij is al 9 jaar en veranderd toch niet, moet hij maar niet zo lelijk tegen de baby doen.
   
 6. kittyke

  Lid geworden:
  8 apr 2005
  Berichten:
  259
  Leuk Bevonden:
  1
  zou het helpen als je de jack elke keer je op bezoek komt iets heel lekkers te geven,net doen of de baby het geeft,kzeg maar iets,kweet niet of dat zal helpen.

  iets waar hij toch even mee bezig is.

  en misschien leren achter een ren in bv de keuken te laten,niet alleen als jij er bent maar ook op momenten als de hond alleen is met je moeder en elke keer als hij achter het rennetje moet iets geven om te kluiven.

  zo zou ik het toch probren in een dergelijke situatie.

  het blijft moelijk,want zo gauw de kleine gaat kruipen zal het nog moeilijker zijn.

  sonja
   
 7. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat maakt het uit Tony? Bomma gaat gewoon babysitten in baby's huisje. Baby veilig, bomma gelukkig, hondje blij. Beter geen goden verzoeken. Hondje kun je inderdaad ergens opsluiten. Maar wat als hondje toch es losraakt en baby helemaal als boosdoener ziet omdat hij daar door opgesloten wordt? Hondje is niét gek...

  Diesel
   
 8. beesje

  Lid geworden:
  20 mrt 2006
  Berichten:
  917
  Leuk Bevonden:
  0
  whahaha! Diesel! Maar je hebt idd wel gelijk! :wink:
   
 9. kittyke

  Lid geworden:
  8 apr 2005
  Berichten:
  259
  Leuk Bevonden:
  1
  Vind toch dat je op bezoek moet kunnen komen met de baby bij de grootmoeder van de baby hoor, hond mag geen belemmering zijn en daarom een oplossing zoeken.

  sonja
   
 10. Sativa

  Lid geworden:
  10 mei 2006
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  0
  Goedemorgen,

  Ik denk dat het een jaloezie probleem is van de hond. Door te bevestigen dat de baby ook in het huis van de hond, hoger in rang is en eventueel ondersteuning met Bach bloesem remedies, kun je de problemen hoogst waarschijnlijk wel weg krijgen. Opsluiten zal de hond alleen maar jaloerzer maken en het probleem verergeren. De hond moet op zijn nieuwe plek worden gezet en de baby moet hoger in rangorde komen.

  Je kunt dit doen door b.v. als de baby op schoot is, de hond te laten zitten en op de grond te aaien. Je kunt ook proberen om de hond een luier ( met ontlastingsgeur, dus eerst alles eraf halen) te geven, de hond zal de baby dan accepteren in de roedel. Verder is het van belang dat je de hond niet weghoudt bij de baby, hou hem wel goed in de gaten.
  Je zou ook nog bij binnenkomst van de baby, de hond een stukje kaas geven, maar let wel op! ALLEEN als de baby binnenkomt. Gebruik voor andere beloningen een andere vorm van lekkers.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

  SUCCES Eef
   
 11. Jeffy

  Lid geworden:
  23 jun 2004
  Berichten:
  3.259
  Leuk Bevonden:
  0
  Het luierverhaal is wel een beetje achterhaalt. En expirimenteren met een kind vind ik wat ver gaan. Niet te vergeten dat de hond niet bij de baby in huis woont.

  Het is een lastig probleem, en omdat je met levende wezens omgaat is expirimenteren dus gevaarlijk. Niet alle problemen zijn (goed) op te lossen.
   
 12. Sativa

  Lid geworden:
  10 mei 2006
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  0
  Wie heeft he over experimenteren?!!!!!!

  Ook al woont de hond niet bij de baby, om het probleem op te lossen moet je hem toch echt boven de hond stellen.

  Je kunt natuurlijk ook uitgaan van het standpunt dat het niet is op te lossen en te wachten tot er iets gebeurd , of je zoekt naar oplossingen waarvan bewezen is dat het goed kan werken!

  De combinatie van adviezen van een gedragstherapeut voor honden en homeopathische middelen heeft al veel sporen verdient!

  Je kan natuurlijk ook gewoon zorgen dat de hond niet meer in de buurt van de baby is maar dat is voor de oma dan weer zo'n gedoe en hem weg doen of laten inslapen is wat mij betreft zeer zeker niet nodig!!!!!!!
  Je kunt meer informatie vinden op mijn website spam, graag geen persoonlijke links plaatsen , onder de knop Bachbloesem voor dieren en bij de netwerkpartners.

  groeten

  Eef
   
 13. Tony

  Lid geworden:
  9 mrt 2004
  Berichten:
  857
  Leuk Bevonden:
  0
  @Diesel, ik ben het ergens wel met je eens, maar ik zal je mijn standpunt uitleggen:
  Ik ben zelf bijna oma, (van mijn zoon van 26 ) en ik verheug mij er echt op om kleinkinderen te hebben.
  Ik heb 3 honden en een poes, konijn en kip.
  Als een van mijn honden of mijn poes niet leuk tegen mijn kleinkind doet, gaat hij wel in de slaapkamer.
  Want ik vind mijn kleinkind zo waardevol, echt.
  Als ik Oma wordt, dan houd ik net zoveel van mijn kleinkinderen als van mijn eigen kinderen.
  Dan gaan mijn kleinkinderen toch echt voor.
  En het is best lastig als ik straks steeds in hete huis van mijn zonen moet gaan zitten en mijn kleinkinderen niet bij me kan hebben.
  Bovendien kan ik dan maar kort oppassen, omdat ik thuis nog 3 honden heb.
  Ik vind het gewoon heel fijn dat ik straks oma wordt, dan ga ik echt mijn honden geen voorrang geven.
  Mijn kleinkind gaat dan boven alles, echt!
  Het is anders dan een neefje of nichtje of een kindje van vrienden, het is mijn eigen vlees en bloed, mijn kleinkinderen.
   
 14. Tony

  Lid geworden:
  9 mrt 2004
  Berichten:
  857
  Leuk Bevonden:
  0
  Nou, dat hoefde je bij mijn hondje die ik 2de hands had toen mijn eerste zoon geboren werd echt niet te proberen hoor. Die accepteerde niks.
  Dat hondje liet gewoon telkens zijn tanden zien aan mijn baby.
  Ik heb dat hondje echt weg moeten doen.
  Dat was echt gevaarlijk, en mijn kind ging toch voor mijn hond.
  Roedel of geen roedel, rang of geen rang, niks mee te maken, als mijn hond vals tegen mijn pasgeborenen doet gaat ie weg, naar een ander goed tehuis, punt.

  En ik ben het 100% eens dat je niet mag expirimenteren met een baby als een hond niet te vertrouwen is.
  De baby (bloedverwante) komt bij mij op nummer 1

  Die baby van mij was destijds niet boven de hond te stellen, die hond accepteerde mijn eerstgeborene gewoon niet.

  je kan makkelijk praten, maar volgens mij heb je zelf de situatie zelf niet meegemaakt met je eigen baby of eigen kleinkind, en praat je alleen uit boekjes.
  Niet uit de praktijk.
  En wie heeft het over inslapen? (doodmaken) dat zou ik never nooit doen, ik heb destijds mijn valse hond ook niet laten doodmaken, maar daar heb ik een goed tehuis voor gezocht, bij een kennis van mij.
  Eigen kind gaat boven hond.
  Volgens mij weten veel mensen niet hoe het voelt als je oma wordt, dat is net alsof het je eigen kind is namelijk.
   
 15. Sativa

  Lid geworden:
  10 mei 2006
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  0
  Jammer dat je niet goed hebt gelezen. ik heb het zelf ook meegemaakt en ik werk elke dag met probleemhonden. Ik praat dus wel degelijk uit de praktijk maar goed ik heb mijn idee op het forum gezet en een ieder moet er maar mee doen wat hij of zij wil!

  Een hond die in het asiel terecht komt omdat hij niet bij kliene kinderen kan en er is geen kans op dat het probleeem wordt opgelost zal uiteindelijke toch worden geëuthaniseerd en dat is vaak helemaal niet nodig. Ik stel altijd de mens en dus ook kinderen boven de hond dus dat slaat nergens op dat ik zou expirimenteren met een kind en hond

  Misschien zouden jullie eerst beter kunnen vragen wat ik bedoel en beter lezen. Dat voorkomt een hoop misverstanden!


  Fijne dag allemaal

  Eef
   
 16. Jeffy

  Lid geworden:
  23 jun 2004
  Berichten:
  3.259
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ben het niet met je eens Eef, er zijn genoeg mensen zonder kinderen die wel een hond kunnen/willen hebben die niet met kleine kinderen kan.

  Ik vind het expirimenteren als (zoals de ts zegt) de hond hapt in alles waar hij in kan happen bij de baby, dus als hij bij een voetje kan, dat hij daar naar hapt. Dat risico is te groot.
  Ik ben het met je eens dat er wat aan de doen is (in veel gevallen) maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt, en ik kan me goed voorstellen dat ouders daar niet mee willen expirimenteren omdat het wel je kind is :wink:
   
 17. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Dan zou jij toch ook moeten weten dat een hond een klein kind als een pup ziet, een band die nog voorzichtig moet groeien en waar de hond eigenlijk zelf geleidelijk aan in een ondergeschikte plaats rolt. Dat is niet een ondergeschikte rol die je even er in dramt want als je gelijk sterk laat merken dat het kind erboven staat en wel nu, dan krijg je gegarandeert stennis als je een hond met een sterk karakter hebt. Volwassen honden die geen gedragsstoornissen hebben doen niks aan pups of kids tenzij die erom vragen in de hond zijn ogen.
  Jij misschien wel maar dat doet de hond met karakter dus niet.

  Diesel
   
 18. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Maar Tony toch. Ik snap je wel hoor, maar altijd (indien het over een niet-gestoord gedraghond gaat) zijn het de baasjes zelf die iets uitlokken in hun gedrag waarom een hond zo gaat doen. Er zijn geen 'van nature agressieve honden' enkel honden die zo zijn gemaakt door omstandigheden. Sommige kun je bijsturen, en sommigen zoals jouw hondje toen niet. Persoonlijk denk ik wel niet dat er bij jou iets niet goed zou gaan als het kleintje er is. Jij steekt je honden niet achter. Je hebt gedaan wat het beste voor jullie en de hond was. Héél soms is het een verloren zaak en zit het bij de hond te diep. Maar feit blijft dat de meeste mensen bij wie troubles beginnen, dit achtersteken van de hond bewust, of onbewust wel doen. Hond moet iets meegemaakt hebben waarom hij naar dit agressief gedrag pakt.

  Diesel
   
 19. ziralioness

  ziralioness Dierenfanaat

  Lid geworden:
  17 jun 2003
  Berichten:
  2.179
  Leuk Bevonden:
  0
  Nee... maar helaas wel erfelijk agressieve honden! :pensive: Ik heb er zelf zoeen; vader bleek dit te hebben (dit wisten we niet bij aankoop; dom dom, de vader laat het zich niet AFZIEN, maar heeft het dus wel), en Rhodi en diverse nestgenootjes *elk bij een ander gezin opgegroeid en elk goed gesocialiseerd* vertonen aggressie naar vreemde mensen.... Een lastig probleem als je zo'n hond in huis krijgt! Doorgewinterde gedragsexperts erbij gehad, ervaren trainers, rasdeskundigen... niks helpt bij onze honden. :confused:

  Je kunt het gedrag wel verbeteren door hard te trainen, zoals ik met mijn Rhodi heb gedaan. Zijn gedrag is maar liefst 80% verbeterd. Maar dat kost érg veel werk en érg veel energie, en de meeste mensen hebben dat niet over voor een ''agressieve'' hond....

  Maar je zegt het zelf al; bij sommige honden zitten inderdaad de problemen te diep en doe je er niks aan, dat ben ik helemaal met je eens... :pensive:
   
 20. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Zira, persoonlijk noem ik zoiets niet agressief maar éénkennig.
  Niet leuk natuurlijk maar agressief vind ik onaanvaartbaar en meestal onomkeerbaar. Eénkennig vind ik niet onaanvaartbaar maar ben ik gewoon heel voorzichtig. (als het baasje me dit natuurlijk wèl van te voren vertelt natuurlijk :wink: ). In mijn ogen zijn honden die niet zo sociaal zijn niet agressief of verkeert maar gewoon een ander karakter.

  Diesel
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. batolover
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  2.114
 2. Lazio3
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  864
 3. cassacogne
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  545
 4. NooRJ
  Reacties:
  17
  Weergaven:
  1.307
 5. 12pooh
  Reacties:
  10
  Weergaven:
  825

Deel Deze Pagina