anaalklieren

Discussie in 'Honden' gestart door woody, 6 jul 2006.

 1. woody

  Lid geworden:
  5 jul 2006
  Berichten:
  13
  Leuk Bevonden:
  0
  hallo ik ben het baasje van luna die sinds gisteren op de site staat.Ik heb een vraagje ,onze Luna haar anaal klieren ontsteken geregeld ,en de dierenarts heeft voorgesteld ,als ze het nog eens heeft ,de klieren operatief te verwyderen.Nu,ik heb gehoord dat het aan de voeding zou liggen,ze krygt royal canin adult;zou dit waar zyn?en welke voeding zou dan beter zyn,heeft er al iemand zo een probleem by zyn hond meegemaakt?
  al bedankt voor een tip :back:
   
 2. samson

  Lid geworden:
  29 jun 2006
  Berichten:
  85
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb het met me 2 honden nog nooit mee gemaakt (11 en 3)
  En die krijgen helemaal geen merk voor eigenlijk :blush:
   
 3. henkvr

  Lid geworden:
  14 jun 2006
  Berichten:
  15
  Leuk Bevonden:
  0
  Het gaat niet speciaal om een merk voeding, maar om aanvullend vlees en vezelrijke voeding te geven. Dit zorgt voor een frequentere en betere lediging van de anaalzakken.
  In de huidige maatschappij wil men (begrijpelijk!) weinig ontlasting van honden en de voederfabrikanten spelen op die wens in. Helaas is dat dus vaak weer iets minder goed om anaalzakproblemen te voorkómen.
   
 4. Irene82

  Lid geworden:
  2 apr 2004
  Berichten:
  1.345
  Leuk Bevonden:
  0
  Ze moet te weinig moeite doen om haar ontlasting kwijt te raken. De ontlasting is 'te zacht'.
  Meestal is de ontlasting harder op Vers Vleesvoeding zoals Energique, Duck, Rodi, Carnibest ed.
  Noah had het vroeger ook weleens op Royal Canin maar nu op Energique niet meer.
  Maar sommige honden zijn er simpelweg gevoelig voor en dan is het gewoon zaak die nare dingen te laten verwijderen.
   
 5. woody

  Lid geworden:
  5 jul 2006
  Berichten:
  13
  Leuk Bevonden:
  0
  danke voor de tip.Ik ga eens proberen met bento lam en ryst,en als dat niet helpt zal het de operatie worden.hopelyk komt het niet zover en komt op natuutlyke wyze alles in orde
  nog vele pootjes van luna
   
 6. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Vers.. verse voeding is het beste voor klierprobs.

  Diesel
   
 7. VonYong

  Lid geworden:
  25 feb 2006
  Berichten:
  921
  Leuk Bevonden:
  0
  Mijn hond heeft door ook last van maar met haar gaan we af en toe naar de dierenarts en die kan haar anaalklieren dan uitknijpen ofzoiets... en dan heeft ze er weer een tijdje geen last van...
   
 8. Twikkie

  Lid geworden:
  25 okt 2006
  Berichten:
  459
  Leuk Bevonden:
  0
  Onze hond heeft ook last van de anaalklieren. In haar geval ontsteken ze gelukkig niet, maar raken ze gewoonweg vol, wat haar ook irritatie oplevert.
  Omdat ook wij het advies kregen om op vers over te gaan, zijn we haar Duck en Carnibest KVV maaltijden gaan geven. Dit waren we toch al van plan omdat we vinden dat een Saarloos Wolfhond gewoon meer vlees nodig heeft en ze niet gek op brokken is.
  Haar ontlastig is mooi stevig dus zou je verwachten dat de anaalklieren nu wel leeggedrukt worden. Maar helaas is dat dus niet genoeg.
  Iemand nog een idee?
   
 9. granny

  Lid geworden:
  3 mei 2004
  Berichten:
  653
  Leuk Bevonden:
  0
  Af en toe een rauw bot geven om te kluiven.
   
 10. Trimsalon Kelby

  Lid geworden:
  26 okt 2006
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  0
  Het kan zijn dat het voer bij haar niet goed werkt en dat de ontlasting dus te zacht is waardoor de anaalklieren zich niet goed legen. Je kan proberen ander voer te geven maar het kan ook zijn dat Luna gewoon anaalklieren heeft die meer produceren dan een ander. Je kunt ze zowiezo regelmatig bij eentrimster laten legen om de ontsteking te voorkomen :smile: .
   
 11. Twikkie

  Lid geworden:
  25 okt 2006
  Berichten:
  459
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat doen we ook al. Ze krijgt knoken en ribben van de slager (rund uiteraard).
  De ontlasting is ook wel goed, maar toch gaat het nog niet helemaal goed met de anaalklieren. Zou het dan gewoon aanleg zijn?
   
 12. Trimsalon Kelby

  Lid geworden:
  26 okt 2006
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat kan. Je kunt ze daarom regelmatig laten legen om de ontsteking te voorkomen. maar ik zou toch proberen om eerst van voer te wisselen. Nu moet ik zeggen dat ik niet helemaal voor Royal Canin (wat Woody gebruikt) ben omdat ik de ontlasting van mijn honden dan niet goed vond en ze waren winderig. De ontlasting had een te lichte kleur, te zacht en stonk nogal.

  Alle honden werken weer anders op elk voer.
   
 13. Twikkie

  Lid geworden:
  25 okt 2006
  Berichten:
  459
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij zijn dus ook met Royal canin gestopt en overgegaan naar KVV Duck en Carnibest. Bevalt goed, ontlasting is beter, maar de klieren raken dus toch vol.
  Is zelf legen een optie? Lijkt me minder stressvol dan telkens naar de DA.
   
 14. Trimsalon Kelby

  Lid geworden:
  26 okt 2006
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  0
  Nou het moet goed gebeuren, het is nogal gevoelig en als het verkeerd gedaan wordt kan de hond daar weer last van krijgen. Ga anders eens naar een trimsalon en laat het je voordoen. Dat zal de trimster zeker voor je doen het is namelijk een niet al te prettig werkje. Het heeft nogal een penetrante geur :-& . Je kunt het het beste doen als je je hond aan het wassen bent dan kun je die geur direct wegwassen :grinning: .
   
 15. Sola

  Sola Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  25 feb 2006
  Berichten:
  69
  Leuk Bevonden:
  0
  Woody: Heeft de dierenarts je ook verteld dat er een kans bestaat dat de hond na het verwijderen van de anaalklieren problemen kan krijgen met het ophouden van de ontlasting? Ik weet niet hoe groot of klein die kans is, maar mijn dierenarts zegt het er altijd bij als mensen er naar vragen. De kringspier ligt heel dichtbij de anaalklieren, vandaar het risico.
   
 16. LenM

  Lid geworden:
  21 aug 2003
  Berichten:
  7.526
  Leuk Bevonden:
  0
  Het legen van de anaalklieren moet zeker goed gebeuren en daarom adviseren de meeste DA's om dat dus juist niet in een trimsalon te laten doen, zeker niet bij honden waar er al een probleem ligt. Het zal niet de eerste keer zijn dat de anaalklieren door verkeerd legen juist gaan fistelen en een beginnende fisteling wordt meestal niet door een trimster herkent.
  Een DA wil je ook vertellen hoe je het beste de klieren kan legen en waar je precies op moet letten bij problemen. Of juist afraden het zelf te doen i.v.m. beginnende fistels o.i.d.
   
 17. Trimsalon Kelby

  Lid geworden:
  26 okt 2006
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  0
  Aangezien de rijksgediplomeerde trimsalons een voledige opleiding en stage hebben gevolgd hebben ze de kennis voor het legen van anaalklieren wel degelijk onder de knie. Ze doen precies hetzelfde wat de DA's ook doen. Tuurlijk is een trimster geen DA. Maar als een hond last heeft van zijn anaalklieren en deze regelmatig vol heeft kun deze net zozeer door een trimster geleegd worden.

  En daarbij denk ik dat een trimster dat vaker (dagelijks) doet dan een DA omdat de trimsters gespecialiseerd zijn in honden en een DA zich over een groter vlak van alle dieren moet verdiepen :wink: .
   
 18. LenM

  Lid geworden:
  21 aug 2003
  Berichten:
  7.526
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat laatste wat je schrijft is wel een beetje onzin natuurlijk. Ik wil ook niet alle trimsters over één kam scheren, maar het is bij ons al vaak genoeg voor gekomen in de DA-praktijk dat anaalklieren juist door trimsters kapot geknepen zijn en als er iets aan de hand is met de anaalklieren, dan moet een trimster er gewoon vanaf blijven, want de praktijk wijst uit dat het leed dan in de meeste gevallen alleen maar onnodig erger wordt.
   
 19. Trimsalon Kelby

  Lid geworden:
  26 okt 2006
  Berichten:
  140
  Leuk Bevonden:
  0
  Dus eigenlijk spreek je jou mening uit over een voorval van een verkeerde trimster misschien wel eentje die niet eens gediplomeerd is? Goed dat de DA dan zegt dat het beter bij hem gedaan kan worden dat begrijp ik maar dan puur alleen op dat voorval van jou gebasseerd! Ik vind dat DA zich zowiezo niet negatief over collega's in de dierenbranche negatief moet uitspreken als het voor eigen belang bestemd is. Maar dat zal hij dan wel niet bedoelen.

  En het is geen onzin dat een trimster zich in honden qua vachtgebeuren/verzorging net zo specialiseerd is dan een DA want daar zijn ze ook voor.

  En de DA's maken bovendien ook fouten om maar een voorbeeld te noemen: ze noemen allemaal maar de voordelen op van het castreren/steraliseren van de honden maar de nadelen neee die noemen ze niet :thumbsdown: , dat mag de eigenaar en de trimster zich daarna maar opsoppen :rage: .
   
 20. soapy

  Lid geworden:
  17 okt 2006
  Berichten:
  191
  Leuk Bevonden:
  0
  ik ben het wel met kelby eens, omdat hondentrimmers dit werkje dagelijks/wekelijks doen.
  en het kan zijn dat er een trimmer bij is geweest die het verkeerd heeft leeggeknepen maar denk dat het over het algemeen overal wel goed gedaan wordt.

  maar over dat de mensen het zelf thuis kunnen gaan doen lijkt me ook niet zo'n goed idee..
  er zullen heus wel mensen bij zijn die het wel goed doen, maar natuurlijk ook die het verkeerd doen en daardoor de hond er alleen maar meer problemen van krijgt.
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. de flo michele
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  1.015

Deel Deze Pagina