Alarmnummer 112, ook voor dieren in nood.

Discussie in 'Discussies' gestart door Annemarie, 16 mei 2007.

 1. Annemarie

  Annemarie Moderator
  Medewerker

  Lid geworden:
  13 apr 2003
  Berichten:
  11.727
  Leuk Bevonden:
  1
  Er komt geen apart nummer voor, staat in de beginpost.
   
 2. nelly_555

  nelly_555 Dierenfanaat

  Lid geworden:
  5 mrt 2006
  Berichten:
  1.306
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik Denk dat het toch zijn voordelen zou hebben als je er een apart nummer voor maakt. Je kan misschien wel meer mensen op 112 zetten maar dan mis je denk ik toch nog een stukje specialisatie voor dieren, en dan moet je al die mensen daarvoor weer extra gaan opleiden. Kan je beter een nieuwe ploeg opstarten. Of bij 112 een kort keuzemenutje of het een noodgeval voor mens of dier is en daarna door naar de goede afdeling.
   
 3. LeeGer

  Lid geworden:
  6 jun 2004
  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  0
  Een woud van telefoonnrs is wel heel erg overdreven. Je zegt zelf al dat de telefonisten niet de juiste informatie hebben. Reden te meer om een aparte meldkamer te hebben met telefonisten met kennis van zaken die de beller eventueel al voor de dierenambulance of dierenarts ter plaatse is kan adviseren over eerste hulp handelingen.
   
 4. LeeGer

  Lid geworden:
  6 jun 2004
  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  0
  Terug naar oude toestanden? Dit snap ik dus niet, als je je een beetje verdiept in de dierenambulancewereld zou je zien dat 113 juist een verbetering zou zijn. Op het moment heeft dus zowat iedere dierenambulance zijn eigen nummer. Daarom zou het zo'n verbetering zijn als 113 als één nummer voor alle dierenambulances in heel Nederland.
   
 5. LeeGer

  Lid geworden:
  6 jun 2004
  Berichten:
  156
  Leuk Bevonden:
  0
  Die vraag heb ik in mijn vorige post al beantwoord.

  Er is een 0900- nummer maar dat is een particulier initiatief dat bij de meeste mensen niet bekend is, waar ook geen geld is om dat te veranderen. 113 zou veel beter zijn, een landelijk nummer waar mensen zitten die via de overheid een opleiding krijgen, een nummer dat ook landelijk bekend gemaakt word naar ik aanneem. Een nummer ook dat makkelijk te onthouden is. En een nummer dat de callcenters van 112 ontlast op drukke dagen. Genoeg redenen lijkt me. Het argument dat dit door niet samenwerken verstoord word is natuurlijk onzin. De meldkamer neemt de melding aan en geeft de benodigde gegevens door aan de juiste dierenambulance. Daarvoor is samenwerken van verschillende dierenambulances niet noodzakelijk.

  Maar 't nummer komt er helaas niet.
   
 6. mdehond

  Lid geworden:
  27 jun 2004
  Berichten:
  3.298
  Leuk Bevonden:
  0
  Heb jij deze banner zelf gemaakt of is dit een officiele van een site ofzo?

  Ik kan 113 beter onthouden dan 0900-0245...

  Als ik 0900-0245 bel komen ze dan me spoed of moeten ze eerst iemand thuis bellen dat er een melding is, die stapt vervolgens de auto in, gaat de auto van de dierenambulance halen etc etc...
   
 7. lennart

  Lid geworden:
  10 mei 2006
  Berichten:
  278
  Leuk Bevonden:
  0
  Re:

  Allereerst: IK KAN GEEN 0900 NUMMERS BELLEN!

  Dit heeft te maken met geintjes in het verleden die met mijn en andere telefoons zijn uitgehaald. (o.a. Ido ls en zo) Op een feestje heeft iemand de telefoons gevraagd om te kijken. deze stuurde snel een berichtje van haar favo naar deze programma's. Maar ook als je de telefoon even ergens neerlegd (zelfs op werk kan het gebeuren) werden telefoons gebruikt om dingen te bestellen of "bekende" 09 nummers gebeld. Ik heb uit voorzorg dit afgesloten op mijn telefoons (net als wap en mobiel internet).

  Ik weet gelukkig de nummers van de dierenambulances van de plaatsten waar ik veel kom. (staan vast in mijn telefoon!)
  In geval van grote nood zou ik dus in een vreemde omgeving gebruik maken van het 112 nummer omdat ik het ook anders niet weet.

  Daarbij lees ik stukjes in dit topick dat je de lijnen voor mensen bezet houd omdat je een dier wil redden. Sorry maar mensen zijn dieren (eigenlijk zijn er een hoop beesten). En discriminatie op ras mag niet van de wet. De tekkel van der buren heeft naar mijn mening op dit wetsartikel net zo veel recht als de wilde eend en de koe. Dat is dus net zo veel recht als de mens heeft!!!!!!!!
  EN DAT WORDT HEEL MAKKELIJK DOOR DIEZELFDE MENS VERGETEN
  Wij zijn superieur aan de dieren (dus aan onszelf) en mogen diezelfde dieren dus laten creperen omdat misschien een mens ook iets zou kunnen hebben?

  Voor medische redenen, kennis en aansturen van de juiste instanties zie ik ook liever een eigen nummer zoals 113. Of mijn part 911. Maar voor bovenstaande redenen geen 0900 nummer!
   

Deel Deze Pagina