Welkom bij Hamstery Outside!

Laatste update: 6 oktober 2012

Hamsters binnendiertjes? Welnee, dat hoeft helemaal niet! 

Als er een allergie binnen het gezin is, hoeft dat geen bezwaar te zijn om hamsters te houden. Wij houden onze syrische hamsters, ook wel goudhamsters genoemd, buiten in de achtertuin.

Het buiten houden van hamsters gaat prima. Natuurlijk hebben wij goede voorzorgsmaatregelen getroffen. In de wintermaanden hebben we voor het gaas van de verblijven plaatjes plexiglas tegen regen en wind. Hierdoor zitten de hamsters beschut en droog. Ook hebben de hamsters goed geïsoleerde nachthokjes, zodat de hamsters zich in hun hokjes lekker warm kunnen houden. De hamsters kunnen echter wel, als het buiten erg koud is, in een soort 'winterslaap' gaan. Dit is echter niet al bij temperaturen onder de 10 graden, zoals vaak beweerd wordt. Onze hamsters zitten al generaties buiten en zijn er aan gewend. Het moet wel erg koud worden, voordat alleen de oudste hamsters in winterslaap willen gaan. Ze voelen dan koud aan, maar zijn niet stijf. Ze reageren heel traag op prikkels uit de omgeving. De hamsters worden als ze in een 'winterslaap' zijn, om de circa 3 dagen wakker om te eten.

Sinds het voorjaar van 2005 houden wij onze hamsters buiten. De hamsters zijn tot nu toe nog nooit ziek geweest! Wij zijn van mening dat de hamsters buitenshuis gezonder blijven omdat ze altijd frisse lucht hebben. Ze staan echter niet op de tocht! De verse lucht zorgt voor een veel lagere infectiedruk dan binnen in huis, waardoor de hamsters een kleinere kans hebben om ziek te worden. Het buiten houden van hamsters zorgt voor sterke en gezonde diertjes met een hoge weerstand en een mooie vacht!

Wij zouden het leuk vinden als je even een berichtje achterlaat in het gastenboek!

Rinus en Bob
Hamstery Outside
Haarlem

hokken
De nieuwe hamsterverblijven, gebouwd in juli 2006