Herfst                                                              (09-10-2009)

Ja het is echt weer herfst in ons mooie Friesland, Dat betekent dat de bladeren weer van de bomen vallen, en is dat dan ook zo dat de oren dicht gaan zitten?? en dan je niet meer weet hoe je MOET luisteren?? Haha, Nou dat is het geval op het moment bij Laika ZEER zeker!! ik kan wel wat zeggen maar kan het ook wel tegen een boom vertellen, allebei de keren krijg ik geen reactie! Dus ja dan moet het anders! bij 3x waarschuwen is het voor de 3e keer aan de ketting! Ik vraag trouwens alleen maar of ze even wil gaan zitten! en niet als een debiel heen en weer wil gaan lopen tot ik met de post terug kom, of dandy even snel eten heb gegeven! dus nu vandaag ook weer! nou dan is dit het resultaat....... kijk eens hoe zielig ik ben!

Ja ik ben toch zoooo zielig!, de baas heeft mij aan de ketting gelegd en mijn naam lijkt wel haas want ik weet niet waarom! hahaha
Uiteindelijk gaat ze dus wel zitten en liever nog liggen, dus daar krijgt ze dan wel een beloning voor! nou en die is toch wel heeeeel lekker hoor!!Ja en dan is Niki er natuurlijk ook nog, die is altijd zoooo over enthousiast als ik dan weer terug kom, dat ze niks anders doet dan hoog springen! (zou ze nog eens over het hekje kunnen gaan??) ze blijft springen, en die kleine donder kan echt hoog springen hoor geloof mij! het gaat heel goed met haar! ze weet als er iets lekkers te wachten staat dat ze moet gaan zitten, en dat gaat heel goed, maar als dan het lekkers niet snel genoeg komt dan komt ze het wel springend halen! maar Laika en zij kunnen het goed vinden liggen nu het kouder wordt lekker bij elkaar in de mand, spelen met elkaar, ja super!
waar ik me wel een beetje zorgen over maak is dat Niki nu eigenlijk al niet meer naar buiten wil omdat het kouder aan het worden is, en dan is het nog niet eens winter! dus ik zal wel op zoek moeten naar een lekker warm jasje voor haar!
 
Slaap Laika Slaap                                                (17-08-2009)

Na een ochtend van spelen en de warmte ben je het zo af en toe wel even zat! dan ben je eigenlijk te moe om nog aan spelen te beginnen... Dan zoek je een plaatsje waar je heerlijk rustig kunt gaan slapen!

Dat plekje is vaak de rand van de zandbak van de kinderen, dan lig je toch nog een beetje op hoog niveau en niet zomaar op de grond natuurlijk

liggenIk moet de boel natuurlijk wel in de gaten kunnen houden dus ik blijf zo liggen, met gespitste oren, zodat ik alles nog kan volgen.


gestrekttMaar als je zo moe bent dan val je vanzelf een keertje om


sweetSlaap lekker Laika
 
 
 


Wat doe je als het erg warm is?
                           (16-08-2009)

Zo de kinderen in het zwembad en de honden zoeken een lekker plekje in de schaduw, maar wel dicht bij het zwembad want als de kinderen veel spetters maken dan kan je die opvangen, en dat is lekker verkoelend!

Dat bracht mij op een idee! De kinderen zaten in het "grote" zwembad, en dus besloot ik om het kleine badje te vullen met water voor de honden! Zo heeft Laika 4 jaar geleden ook het zwemmen geleerd! Dus ik dacht ik ga het nog eens proberen om te kijken of Niki het ook gaat doen... In het grote water waar Laika graag zwemt staat Niki altijd aan de kant te blaffen net of wil ze zeggen Laika verzuip niet, kom maar gauw terug want ze is niet eerder gerust als Laika weer op de kant staat!

Niki durfde eerst niet maar stapje voor stapje haar bij het water te aaien ging het steeds beter! nou kijk maar eens naar het resultaat.. Ik heb er ook nog een Filmpje van gemaakt. maar nu eerst de foto's
 
engOei das best eng! Snel er weer uit! Hmm eng maar ook wel erg verfrissend

uitlegFarah legt uit dat het niet eng is en dat het speelgoed gewoon te pakken is

mooiEen mooie foto!  Wie had het verwacht Niki in het water spelen met het speelgoed

water

liefPrachtig!

Zoals jullie weten is Niki ook een Bach "patientje" en ik moet zeggen dat ik de veranderingen begin te merken! waar aan??

*Niki die me vertrouwd als ik haar in het zwembadje zet!
*Niki die me normaal gesproken alles maar dan ook alles achter na loopt! Als ik op de stoel zit en ik ga er van af dan wipt Niki ook van haar stoel en komt me achterna, nu is het zo dat als ik naar de keuken ga en kom terug dan ligt Niki nog steeds op haar stoel ze kijkt alleen even op maar heeft niet meer de drang om me achterna te gaan.!!
* Niki die minder lang blaft als er vreemden komen
* Niki die minder slikt!
* Niki die beter luistert als ik vraag om zit, en met het spelen gaat het steeds gemakkelijker

Ik vind dit toch wel een aantal belangrijke zaken, die ik zie waardoor ze veranderd!
Dus we gaan nog even door. Het is voor haar ook beter! En we krijgen er een heel ander hondje door! Ons Schatje wat ooit geen toekomst had! onze spaanse "Petite"

 
 

 
Update-tje                                         (29-07-2009)

Zo het is al weer een tijdje geleden, dat we hier een log hebben gemaakt, maar het gaat nog steeds goed, al hoewel het blaffen van Niki en de angstmomenten op een gegeven moment toch wel heel erg werden, en heb ik besloten om ook voor Niki een reading van Bach te laten doen... Ik heb er met Dandy heel veel aan gehad (staat te lezen in zijn gedeelte) Dus ik dacht baadt het niet dan schaadt het ook niet.... Dus zo gezegt zo gedaan, heb ik nu ook Niki aan de bach nadat ze is uit gependeld, ik kon een aantal dingen van haar gedrag wel plaatsen, en een aantal dingen waren een raadsel voor me maar dat geeft niet!
Nu ze aan de bach zit merk ik heel voorzichtig al een beetje verandering, normaal gesproken dan likte Niki alles wat maar los en vast zat, en dat wordt al iets minder! ze blaft ook iets minder en als ze flink te keer gaat dan is ze makkelijker stil te "krijgen"  en het eten gaat ook stukken beter!

En dan is ze nog naar de kapper geweest! want ze kreeg behoorlijk lang haar en had het naar mijn idee erg warm! Ik ben er bij gebleven toen ze naar de kapper was, want dat leek me voor haar beter omdat ze het niet op vreemde mensen heeft staan, en ze gewoon heel bang is!

Dounya is ook weer in NL en heeft haar Zus Farah mee genomen haha en ja dus voor de dieren geen gebrek aan aandacht en aaien en aaien en nog eens aaien..


Dounya en Niki lang haar
Niki met een behoorlijk bos haar!

 
Kort harige NikiNiki met een behoorlijke korte coupe! het staat haar mooi, en Het is een stuk koeler!
 
 
 

 
Lekker wandelen                                  (13-06-2009)

Het werd wel weer eens hoog tijd voor een log van de honden! Vaak geen camera bij de hand als er leuke dingen gebeurden.... Maar nu even een test gedaan met mijn nieuwe telefoon! en we waren heerlijk aan het wandelen met de honden.

Lekker weg dicht bij huis! Laika even los en ook Niki kan los, maaar dan moet je wel een zakje met wat lekkers meenemen! Het wil niet zeggen dat Niki dat altijd eet maar ze komt er wel heel goed op terug bij de baas! en dat willen we natuurlijk hebben! mooier is er niet dat ze nu eindelijk ook goed mee los kan! en ja waar Laika is daar is Niki ook.. Wel lachen want als het gras vrij hoog is springt Laika daar met gemak over heen maar bij Niki haakt dat nog wel eens even haha en wat krijg je dan........ Wat ruist er door het struikgewas hihihi.
struikgewas
Maar gelukkig gaat het altijd goed en komt ze altijd wel weer bij ons terecht!
Laika maakt haar er niet zo druk om hoor! die loopt haar eigen pad wel en zo af en toe komt ze eens even kijken wat we doen, haha is wel een mooi gezicht dan zie je ineens Laika weer voorbij stuiven en Niki schiet er als een haasje achteraan want oh nee die moet toch echt niks missen!
laika

Ineens bleef Laika staan en maar snuffelen in het hoge gras in de berm, en Niki kwam er ook bij, heel gek want ze bleven maar snuffelen, maar ik er snel heen want er zat een hele grote diepe sloot achter het hoge gras, en Laika is niet bang voor water maar Niki moet er eigenlijk niks van hebben, ja het is lekker om te drinken maar voor de rest ho maar!  want je wordt er zo vreselijk nat van!

Maar ineens zagen wat de honden waarschijnlijk al hadden gezien/geroken, want Niki heeft een hele goede neus! dus weer de mobiel gepakt voor een leuke foto te maken want ja dat zie je toch niet zo heel vaak meer, en zeker niet zo dichtbij, wat is de natuur toch mooi!!!
zwaan

jonge zwanen

Papa zwaan was niet zo blij dat we te dicht bij zijn kroost kwamen, en die beschermde de boel heel goed! we hebben ze verder maar niet gestoord en zijn verder gelopen, het werd alleen veel drukker op het pad, met fietsers en andere wandelaars, dus hebben we de honden vast gedaan, want ik wil niet dat een ander last heeft van onze honden!! Ik vind dat zelf ook niet prettig om last te hebben van een andermans hond, maar als ze zo vast zitten aan de riem dan zijn het net snip en snap hoor! Gezusterlijk lopen ze echt naast elkaar! geen getrek en gedoe!
snip en snap

Ze weten ook wanneer ze in de auto gaan en het wandelen is afgelopen dat ze dan de rest van het lekkers krijgen wat we altijd mee hebben! dus ze willen wel heel graag de auto in hahahahhaah.
Thuis gekomen bleken ze toch wel heeel erg vermoeid te zijn, hahahah of ze waren er lui van geworden want ze vielen als een blok in slaap!

laika zo moe

niki zo moe
Zo lief dat ze zo als een blok in slaap vallen en het lekker hebben gevonden!
Niki en de was                                (28-04-2009)

Wekelijks haal ik de hondenmand uit de bench en was de dekens die er in liggen. Zo ook gisteren.. en het was gelukkig weer droog dus ik kon de dekens mooi ophangen op de waslijn...

Maar daar was Niki het niet zo mee eens.. die had zoiets van ja daag baasje dat is om op te liggen niet om op te hangen.. zo kan ik er toch nooit op liggen..... Dus pogingen gedaan om er toch op te kunnen gaan liggen, hmmm maar dan moeten ze wel eerst naar beneden......

Photobucket

Het beeld is een beetje glazig, dit komt omdat ik boven vanuit het slaapkamer raam dit heb gefilmd, dus ook geen honden geluid. maar wel een prachtig gezicht al zeg ik het zelf!Het zonnetje                                    (23-03-2009)

Hebben jullie ook zo genoten van het zonnetje van de afgelopen dagen?? Heerlijk dat doet een mens toch goed... Omdat ik heel beschut zit achterhuis kon ik heerlijk buiten zitten, en heb hier dan ook lekker van genoten, net als Dandy, Laika, Niki en Mayko..

Dus snel de fotocamera gepakt, en hier is het resultaat:


Dandy was heerlijk aan het zonnebaden, ik had hem de jas ff uitgetrokken en dus mocht hij even lekker "naakt" genieten van de zon..


Wat hoor ik daar toch voor gehinnik, ja dat wekt mij natuurlijk uit mijn voorjaarszon dutje, maar ik ben natuurlijk wel benieuwd wie het is....


Ohhhh het is de mooie buurvrouw!! , er staan in het land naast Dandy 5 pony's maar deze vind ik zoo mooi heeft een stel hele mooie ogen! gewoon een prachtig beestje om te zien.

Schijnbaar was het zonnetje zo aangenaam, dat ik een stukje tijd mis...euhm ja heb even lekker een klein dutje gedaan. Hahah maar in die tussentijd waren de honden wel lekker bij me buiten en ook Mayko, was er bij... Maar ik werd wakker van de "ruzie" tussen de honden en Mayko, wat is hier nu aan de hand??
Nou Mayko vond het schijnbaar heel hard nodig dat hij weer eens een cadeautje voor me mee zou brengen... Lieve mayko de volgende keer mag je ook wel een bloementje meenemen daar maak je mij een stuk vrolijker van dan wanneer je dat meeneemt..........................


Gelukkig was mijn schoonpa in de buurt, want brrrr ik heb er z'n hekel aan, en ik dacht ach schoonpa draait zich daar de hand niet voor om, dus ik vroeg of hij me even wilde helpen om die rat uit de bijkeuken te halen.... Hhahah en daar kwam de HELD aan euhm overigens wel op sokken hoor want hij kwam aanlopen met de sneeuwschuiver en in de andere hand had hij ook nog wat vast haahahahha... ben dus niet de enige angsthaas hihiihi.Hallo Mayko, kusje? hmm wat ruik ik daar toch ( niki heeft een heel sterk reukorgaan), Hmm zullen we even gaan spelen? vind dat wel erg leuk lekker spelen in de zon.Hoor ik daar het woord SPELEN? pas maar op want ik pak je hoor, Pff zegt niki dat zullen we nog wel eens zien kom maar op...............Dit tafereeltje kan wel uren zo doorgaan, zo af en toe moet je ze echt uit elkaar halen, het is niet dat ze elkaar pijn doen, maar dan gaat het echt hard om hard...


Van spelen wordt je moe en smerig, dus moet er gewassen worden...


Hey Schele Mayko!

Laika had natuurlijk in het zonnetje maar 1 doel, lekker spelen met de bal gooi maar weg en Laika haalt hem wel weer! en zo kan dat uren doorgaan........Haha een geweldige foto van laika, zo scheel als een oepke, en dat stukje tong uit haar mond hahahha geweldig! en maar wachten op die bal die nog moet worden weggegooid, toe maar baasje gooi hem maar....


Dit vind ik een geweldige foto............................


Niki aan het spelen met de bal van Laika die ze zojuist heeft afgepakt!!!

En dan nu op het moment dat ik dit logje maak, kijk ik naar buiten en is de zon ver te zoeken. Het Stormt, je wordt er gewoon niet vrolijk van... Dus dat wordt lekker weer binnen zitten BAH..
Nou dan ga ik maar op zoek naar een goede hondenschool in de buurt want het wordt denk ik toch wel tijd dat Niki wat manier bij geleerd worden......


 
In het land                                       (16-03-2009)

Met de honden het land in, nou dat levert leuke foto's op... Het land achter huis was vrij van schapen dus mag ik het land in van de boer, dus ik dacht dat is wel een leuk iets met de honden... Laikaaaaaaaaaaa kom, Nikiiiiiiiii Kom we gaan wat leuks doen..

Nou de eerste gedachte van Niki was gelijk een gedachte die boekdelen sprak:
nat
Bah baasje dat gras is hartstikke nat weet je wel wat voor natte pootjes ik hiervan krijg? ja Niki dat is te zien je hebt hele smalle pootjes hahhahahahahah moooi hoor.

nou kom Niki rennen vliegen je bent vrij en hebt genoeg ruimte om te rennen! Nou dat was later niet tegen dovemans oren gezegt! ze was met camera niet te volgen zo snel ging ze door het land heen.


Joehoeeeeeeeee rennennnnnnnnnnnnnnnnnn pompidom pidompidom.. Hahah Niki was helemaal dol in het hoofd.. Laika had maar 1 doel, de bal die ik mee had! halen en brengen..


En Niki staat Laika aan te moedigen of wil ze zeggen ja je bent er bijna ga dooooor dan ben je de winnaar! maar zelf ho maar gaat ze niet achter de bal aan, ze zal ook wel denken ik kan Laika toch niet bij houden dus dat heeft geen zin..... maar Niki hipte er over zo blij leek ze te zijn dat Laika zo snel met de bal weer terug kwam, om de bal neer te leggen en te wachten tot ik hem weer weg gooide.. het lievelingsspel van Laika
Maar omdat het land zo nat was zag ze er na 2 keer rennen al niet meer uit

Hey Smerige laika je ziet er niet meer uit.. Maar geeft niet hoor het droogt vanzelf wel weer!


Niki vond alles prachtig, rennen, neuzen want oh oh wat een geurtjes overal, en er gebeurt van alles om je heen!

Thuis gekomen zagen ze er allebei natuurlijk niet meer uit! dus eerst maar eens even opdrogen die boel. Niki had maar 1 doel en dat was slapend droog worden want die was zoooo moe

Nadat ze weer heerlijk opgedroogd waren heb ik ze even heerlijk gekamd zo alle viezigheid en nattigheid er weer uit en kijk nou toch eens wat zie je er lief uit Niki


Niki en haar staartje!

2 handjes en 2 pootjes op 1 buikje     (03-03-2009)

Zoals jullie misschien al in de gaten hadden is Dounya in de voorjaars vakantie weer geweest. Dit was natuurlijk dolle pret, niet alleen voor ons maar ook voor de honden want als Dounya er is dan wordt er nog meer geknuffeld en gespeeld als anders... En vooral Niki was deze keer niet uit de buurt van Dounya te slaan.. Waar Dounya was daar was Niki en waar Niki was daar was Dounya...... Mooi om te zien Niki die bang is voor vreemden maar totaal geen angst heeft voor de kleine drukke meid... Mijn schoonmoeder verbaasde haar er zo over en was eigenlijk een beetje teleurgesteld want ja zij kan nog steeds niet zo bij Niki aan komen lopen en haar aaien en Dounya heeft er geen problemen mee... Voor Niki alleen maar beter dat ze het wel goed oppakt!

niki en dounya
Verder gaat het heel goed met de honden, jammer genoeg ben ik een aantal dagen ziek geweest en heb het nu weer te pakken dus ben er niet echt blij mee! Hopelijk binnenkort nieuwe wandelfoto's van de 2 meiden... Laika en Niki....


Los lopend avontuurtje van     NIKI     (10-02-2009)

Je zult wel denken waar hebben we deze titel aan te danken?
Afgelopen weekend zouden we een nachtje Amsterdam samen met Sietse en Wilma, oke ik had nog wel een probleempje! Namelijk de honden... Normaal gesproken toen Niki er nog niet was ging Laika altijd naar mijn schoonouders, en dit ging super goed! Maar Niki is bang voor vreemden, en een bijkomend probleem is dat ze nog wel eens dingen kapot wil eten... Ze slapen bij mijn schoonouders altijd in de bijkeuken en ik kan moeilijk van hun verlangen dat ze dit helemaal leeg halen (aardappels staan er, de schoenen, jassen, klompen oh ik zie het al voor me) En nu zou het helemaal niet kunnen want Laika is loops!!! en dat wil ik mijn schoonouders niet aan doen! Maar dan komt het volgende probleem Niki is net gesterilliseerd en zoals jullie hebben kunenn lezen nog niet helemaal de oude en een moeilijke eter! hoe moet dit nu! Als het aan mij lag zouden we niet een nacht weg gaan maar s'avonds weer gewoon thuis komen... Ik had er geen goed gevoel over (wat later ook wel blijkt)

Toch zijn we gegaan... Doei meisjes goed oppassen en pake komt jullie straks uitlaten en eten geven dus niks aan de hand.. Wij hebben s 'middags heerlij genoten van de musical Ciske de Rat.. En s'avonds als we uit eten gaan zie ik dat er iemand mij belt (telefoon stond op stil
)
Het was Hiltina..( Eelke heeft onze bus trailer en aanhanger na gekeken) Het eerste wat ze zei was "Sandra Niki is buiten, en het hek staat open" Huh wat Niki weet je zeker dat het Niki is? Ja heel zeker ze loopt nu naar de straat ik zei ik hang op en bel schoonpa (die heeft de sleutel)

Hoe het zo heeft kunnen gebeuren weet ik nog steeds niet maar Niki liep buiten en de deur van het hek was open, en toen ze Hiltina en Eelke zag met de auto ging ze erheen, ontdekte dat wij het niet waren en zette het op een lopen! ja angst natuurlijk! Gelukkig hebben ze haar achter het hek kunnen krijgen en het hek dicht gedaan en geprobeerd om haar te pakken maar dit lukte eerst niet!!  toen ging ze helemaal in het uiterste hoekje van de zandbak zitten te trillen... ja kou en angst natuurlijk.... Uit eindelijk heeft Eelke haar kunnen pakken (lees goed een vreemde man die Niki kon pakken!) Toen was schoonpa er ook en die heeft haar binnen gelaten... Pff wat een geluk zeg.. en hoe heeft het kunnen gebeuren ja zeg het maar daar zullen we geen antwoord op krijgen.... Maar wat was ik blij dat Eelke en Hiltina er waren want ja anders had ze nog wel even buiten gezeten want dan was schoonpa nog niet geweest.. en ja hoe was het avontuur dan afgelopen?? was ze de weg op gegaan? ja ik wil er niet aan denken ik ben allang blij dat het zo goed is afgelopen... Het resultaat van dit avontuurtje is wel dat Niki mij geen seconde meer uit het oog verliest! en contstant bij me is.... logisch natuurlijk na dit avontuur...

Gelukkig gaat het met Niki steeds beter! de wond ziet er mooi uit en de jeuk is zo goed als verdwenen dus de romper kan de deur weer uit!!!

Voor de kou heeft Niki een jasje gekregen maar of ze daar nu zo blij mee is??? binnenkort foto's! ( het wil niet zo fotograveren, met laika in de linkerhand en Niki in de rechterhand ) 
Sneeuw   (04-02-2009)

Oh wat een verrassing toen ik vanmorgen de gordijnen open deed, er lag een beetje SNEEUW, ja niet genoeg om een sneeuwpop van te maken maar wel genoeg om een paar leuke foto's te maken!!
Snel de kleren aan getrokken en de honden en camera mee naar buiten genomen, Wat een feest.
sneeuw
Oei zeg wat is dit nu weer das koud aan je tenen, weg wezen......

uit de sneeuw
Hahaha mooi gezicht hoe snel Niki weg wil van de sneeuw, ja wat een gek iets is het ook..
 
Laika vind sneeuw natuurlijk al lang niet vreemd meer, maar Niki had zoiets van wat is dit nou toch, en vloog heen en weer.. Ja in Spanje is het warm en dus sneeuw nee dat kennen we niet... Dus het was voor haar behoorlijk wennen, Laika daar in tegen pakt gewoon een bal en begint te spelen prachtig mooi gezicht natuurlijk in de sneeuw....
Laika
Laika is natuurlijk wel sneeuw gewend en vloog heen en weer.

mini en maxi

Het verhaal van Mini & Maxi

Natuurlijk heb ik ook nog een paar filmpjes gemaakt die kun je vinden bij filmpjes Laika & Niki en bij Filmpjes Dandy.

 
2e dag na de sterillisatie (1 februari 2009)

Zondagmorgen, Niki en Laika nog maar niet bij elkaar gehad omdat Niki constant ligt te woelen en te draaien in haar mandje! en ik niet wil dat ze ruzie krijgen....Omdat Laika wil slapen en Niki het van de jeuk even niet kan vinden.....
Naar mijn idee is de nacht behoorlijk goed gegaan.. Snel naar buiten en ze moest heel nodig plassen, (kan alleen nog geen ontlasting vinden maar ja het sneeuwt ook dus ja)

Wat me wel heel erg opvalt is dat ze behoorlijk jeuk heeft en als we er niet om denken ze ook constant met haar achterbeentjes krapt! Dus vandaar nog steeds de romper aan als ze in huis is! Maar ze wil ook niet veel, normaal als er visite komt dan is de angst in de tent en doet ze anders niks als blaffen, gisteren lag ze in haar mandje bij de bank en de visite kwam binnen en ze zei een keer woef en dat was het !!!! dus daaraan merk ik dat het nog lang niet goed is met haar! En ze blijft steeds zo stom zitten, Eten moet ik haar voeren, want als ik het op de grond zet dan doen ze niks anders dan spinvoeten en rent ze als een haas weg dus het lijkt er op dat de wond heel erg trekt!


De wond ziet er ook niet op zijn mooist uit!  zelfs niet nu ze haar romper aan heeft!
de wond2
Ziet er een beetje raar uit dus ik heb besloten om toch even naar de dierenarts te gaan, om te laten zien! ja ja met romper aan!!! want ze ligt me nog veels te veel te slapen en in haar mandje en ze zit me nog te veel voor decoratie! dus dat is niet goed! S'morgens komt ze ook niet uit haar mandje naar me toe maar zit ze te piepen in de mand! dus ik wil er even naar laten kijken.. zodat ik zelf ook wat geruster ben!

 
1e dag na de sterillisatie (31 januari 2009)

Ik wilde jullie even vertellen hoe de eerste dag is verlopen van Niki na de sterillisatie die anders is verlopen dan normaal... (Kijk bij de log Arme Niki,,,, Stress in de tent)

Vanmorgen was ik heel benieuwd hoe het met haar ging na de eerste nacht! Ze kwam niet op me af lopen maar zag me heel moeilijk aan! Ik heb haar meegenomen naar buiten voor een eventuele behoefte, maar niks! ze zit waar ze zit en blijft zitten.
zitten
Dus ik heb haar maar weer mee naar binnen genomen want ze heeft het normaal gesproken al koud dus moet je nu nagaan dan zal ze het nog wel kouder hebben.. Geprobeerd of ze wat wilde eten, ja de vleesbrok in kleine stukjes wilde ze wel proberen maar niet uit het bakje maar van het vorkje! Maar dat geeft niet als ze maar wat eet.. En gelukkig heeft ze ook weer gedronken....
Voor de rest heeft ze onwijs veel geslapen geslapen en nog eens geslapen! wel bij mij in het mandje naast me op de stoel maar dat geeft niet....
Ik heb nog contact gehad met Margriet Cordes! ja de dochter van Bonnie voor advies! want Niki begint steeds te likken, slikken, maar ook krabben met haar achterpootjes! En ja dat moet eigenlijk niet! maar ja houd het maar eens tegen een kapje om is goed voor het likken maar ja dan houd je het pootje nog!..
de wond
WOND
De wond ziet er vandaag zo uit! het wordt allemaal wat rood, dus ik houd het goed in de gaten, en kijk regelmatig even hoe het eruit ziet want ik wil geen toestanden omdat ik niet goed heb gekeken!.

Maar toch blijft het vreemd dat ze blijft zitten waar ze zit als je haar voor decoratie bij een tafelpoot neer zou zetten dan zou ze daar blijven zitten die schat! dus ze is veel bij mij en houd haar lekker warm en in de gaten...

Maar hoe meer de dag verliep begon Niki steeds meer kriebels te krijgen en te jeuken! Tsja en hoe zou je dat tegen kunnen gaan?? Nou let maar op dat doe je ZO..........

rom

romp

Ineens bedacht ik het me EEN ROMPER! zou dat een optie kunnen zijn? maar ja waar trek ik nog een kleine romper vandaan, dus ik ben gauw boven gaan kijken of er nog een kleintje in Dounya haar oude collectie zat en JA gelukkig die was er nog.... en zo heb ik het haar aangetrokken.... Ze vond het niet echt prettig maar dan rust de wond wel beter dan dat de dame er steeds aan zit!.. Het is wel even wennen want hoe moet je in vredesnaam gaan liggen met z'n gek pakkie aan?
Hoe liggen?

Maar na een paar keer je hele mandje zowat om te hebben gekeerd dan vind je toch wel een plaatsje hoor en ga je heerlijk slapen! Super zo krijgt de wond ook wat meer rust!
slapen 
Arme Niki.... Stress in de tent.

Gisteren 30 januari 2009 was het dan zo ver, Niki zou gesterilliseerd worden, en er zou meteen naar haar gebitje gekeken worden. Ik vond het vreselijk om Niki naar de dierenarts te brengen met haar achtergrond (bang zijn voor andere mensen en vooral mannen) Dus het zat me helemaal niet lekker, maar dat zat het me al niet toen ik de afspraak had gemaakt! Die arme meid dacht ik ze heeft al zoveel meegemaakt en nu dit nog maar goed het is voor haar eigen bestwil!!
lege auto
Ja en dan begint het gedonder al op de terug weg bah een lege auto.. Maar ik heb Niki wel goed achtergelaten ik mocht haar zelf in haar bench zetten bij de dierenarts, en er was nog een hondje dus ze had meer aandacht gelukkig voor het hondje dan dat ik weg ging......
Om 12 uur zou ik mogen bellen hoe het met haar ging.

En daar zit je dan met je goeie gedrag! bah wat gaan de minuten dan vreselijk langzaam. Gelukkig was Sonja er voor de mentale ondersteuning! Dank je wel MEID!!!!
 
En dan is het eindelijk 12 uur! de stofzuiger had ik al zijn werk laten doen want ik dacht als Niki zo mee mag dan heeft ze geen zin in de stofzuiger lijkt mij.. Gebeld en dan ineens zit je te janken, want ipv dat ze mee mag naar huis moet ze blijven omdat het niet helemaal goed  gegaan was met de sterillisatie!.......  Op het moment dat ze de eierstok wilden hechten scheurde deze wat dus vooral bloed in de buik veroorzaakte! dit hebben er uit weten te krijgen en goed opgelost maar was wel een reden dat Niki dus niet naar huis mocht! Ze bibberde nog al en ze wilden haar nog onder controle houden tot ze echt helemaal wakker was en tot ze stabiel genoeg was.... Dit was voor mij een hele domper! Waarom kan het nou nooit eens normaal gaan hier in huize Visser... ja we zijn het bijna gewend maar waarom me meissie! heeft al zoveel meegemaakt en dan nu dit ook nog!
Om 3 uur kreeg ik een telefoontje dat ik haar mocht halen! wat was ik blij dus ik ben natuurlijk meteen gegaan, en oh oh zo zwak ze was ze sprong meteen bij me op toen ze me hoorde dus ik heb haar heel voorzichtig opgetild en bij me gehouden ze kroop helemaal tegen me aan!! Nog even zaken doorgesproken en toen snel naar huis!

arme ziel
Kijk die oogjes nou, de schat! in de auto wist ze ook niet zo hele goed hoe ze moest gaan zitten/liggen maar het is hartstikke goed gegaan!

hoe moet ik liggen
Toch thuis maar lekker in de mand maar oh jee hoe moet je dan liggen want alles doet zeer! kijk ze weet ook niet waar ze haar pootje moet neer zetten.
 
de wond
De wond, het ziet er heel netjes uit, mooi grijs! in de spray.

koude Niki
Niki had het behoorlijk koud, dus lekker in de mand met een heerlijk warm wollen dekentje...

31 januari 2009
Niki is de  nacht goed doorgekomen, alleen vind ik haar nog niet fitter dan gisteren wat wel zou moeten, ze blijft trillen, en haar wond wordt rood dus ik moet het even goed in de gaten houden.. ze ligt lekker bij mij in het mandje op de stoel, want ze wil het liefst dicht bij me zijn! Ik zal vandaag nog een paar foto's proberen te maken. ook van de wond! maar eerst ga ik haar vertroetelen!


 
Auw!

Gisteren (26-01-09) was het prachtig weer en dus besloot ik om met Laika en Niki het land in te gaan, om even heerlijk te ravotten! (filmpjes hiervan staan bij de Filmpjes Laika & Niki). Laika had al snel een tak gevonden en als ze dan maar kan spelen is Laika in haar sas, en ziet dan ook niets meer hahah op de filmpjes hoor je haar ook wel grommen met haar tak in de mond, het liefst wil ze dat je keer op keer op keer op keer die stok weg gooit! hahah ze is nu al zo ver heen dat ze soms zelf de stok in de lucht gooit, een prachtig gezicht!! (helaas doet ze dit te weinig om er een foto of filmpje van te maken)
Niki daar in tegen weet niet zo goed wat ze met de ruimte aan moet, en vliegt dan als een haas op en neer en meestal is dat achter Mayko aan! en dat is behoorlijk lachen! Mayko is nog steeds groter als Niki!! en ik denk dat dit ook zo zal blijven...

na heerlijk te hebben gespeeld zou ik ze mee nemen naar binnen en het viel me op dat Niki wel 1 heel smerig (zo leek het) pootje had... Maar dit was niet smerig maar nat van bloed! oh jee nee he het zal toch weer niet!

Maar ja hoor het was wel zo! en ook Laika die had het ontdekt en is dan wel heel erg bezorgd over Niki.. Helemaal in haar buurt blijven en piepen en om haar heen draaien en naar mij toe komen, Maar nu nog de oorzaak zoeken!
Al snel was ik er achter dat het nageltje aan de binnenkant van haar pootje gescheurd was en ja het leven in! brrrr .. Dus dit even goed schoongemaakt..  en toen de dierenarts later toch maar even gebeld want het bleef bloeden... Het kon geen kwaad wel oppassen dat er geen viezigheid in zou komen zolang het nog open was. Ik heb ook meteen een afspraak gemaakt voor haar sterillisatie en gebitsbehandeling, Dit kon vrijdag gelijk wel! dus 30 januari gaat het gebeuren, en eerlijk gezegt vind ik het het helemaal niks! dit komt natuurlijk ook omdat ik weet hoe Niki in elkaar zit en niks van mannen en vreemden moet hebben, Oke oke ik weet dat ze in goede handen is maar toch voor mijn gevoel brr nee maar voor haar is het de beste oplossing.. Dus vrijdag 30 januari (op Hiltina haar verjaardag he Hiltina hihihi) gaat Niki een dagje dierenartsen bezoeken!! Hopelijk gaat dit goed! Ik moet dit nog maar even afwachten bah niet te veel aan denken.. Gelukkig ben ik niet de enige die hier moeite mee heeft of wel Sonja, in die dingen zijn we helemaal op 1 lijn..... En het is voor Niki haar bestwil en daar gaat het tenslotte om.. Vrijdag gaan ze dan ook nog kijken naar haar nageltje! dus 3 vliegen in 1 klap!Het Verschil.......

Vanmorgen hadden we visite en toen werd de vraag gesteld hoe lang Niki nu hier bij ons was, dit bleek dus alweer 2 maand te zijn wat gaat de tijd toch snel! en toen ineens zat ik er aan te denken jeetje wat is ze veranderd! in uiterlijk met haar haar, maar ook in gedrag! Ze is niet zo bang meer, het spelletje zwaan kleef aan blijft nu veel langer uit, voorheen als ik maar een stap verzette stond Niki daar ook en ik kan nu als ze op de stoel ligt te slapen rustig naar de keuken lopen zonder dat ze aan me vast zit geplakt hihihii... Ja ze doet het goed! Alleen de angst voor vreemden blijft! en het gekke is.... zodra mensen binnenkomen loopt ze weg met de oortjes laag en het staartje tussen de benen en laat haar voorlopig niet zien alleen maar horen, maar als Niki met Laika buiten is en de visite is al binnen en Niki komt dan binnen dan is het ineens wel goed! Oke kan ze nog wel eens wat van haar laten horen maar niet zo angstig en raar als dat ze het anders om doet! Typisch he!!! maar goed ik wilde jullie het verschil van Niki laten zien.... eeens kijken of jullie ook werkelijk verschil zien! Laat het me maar weten!!!

Niki van toen.......

toen 1

toen 2

En dan nu Niki nu....................................................................................................

niki nu

niki nu 1
 
Jeetje mina er is wel degelijk verschil! het gaat een prachtig hondje worden al zeg ik het zelf!! nu ook kun je gaan zien hoe het haar wordt! hahah wel grappig want ze wordt ook wit achter op haar achterpootjes is wel heel grappig om te zien....

En vinden jullie haar al veranderd?????
Gelukkig Nieuwjaar.......

Aller eerst willen we jullie allemaal een mega super 2009 wensen! Helaas hebben we een tijdje niet de mogelijkheid gehad om een nieuw blog te maken hier op de site maar daar komt nu weer verandering in! De computer doet het inmiddels weer redelijk ahahhahah tot zo ver, hij moet nog voor de grote beurt dus tot die tijd moet ik het er maar zo even mee doen!
Dounya

Met de honden gaat het super goed! en met Niki was dat natuurlijk helemaal afwachten ook hoe ze op kinderen ging reageren! want hoe is het mogelijk geweest nadat bekend was dat Dounya (onze Franse gastdochter) niet zou komen, ze toch nog kwam! Niki vond het in het begin niet echt bijzonder stel je voor wat dat gekke kleine grote mensenkind ging doen!Maar dit viel haar super mee! Dounya is altijd al helemaal gek geweest van Laika, maar nu zag ze Niki en riep gelijk Mayko nee lieve schat dat is Niki hahah maar dat is een moeilijke naam schijnbaar dus in de vakantie heeft ze er Miki van gemaakt hahahah en Niki vond het wel best! prachtig mooi om te zien hoe die 2 met elkaar op konden schieten! aaien en kusjes geven, en helemaal uit de bol gaan om te spelen! en ja natuurlijk mocht Dounya haar ook uitlaten nou dat was een mega lachend gezicht want ja hahahh Niki is dan wel klein maar die is best sterk dus zodra ze weer aan het einde van de lijn zat vloog Dounya een paar meter verder hahahah tot ze in de gaten had dat het ook anders kon dat er een knopje op de lijn zat om tegen te houden hahhahahah Prachtig wat was dat mooi om te zien!
Dounya en Niki

Ook oud en nieuw hebben ze hun kranig gehouden! Laika had een Dap halsband om! en voor de zekerheid had ze toch nog een kalmerend tabletje gegeven en het ging super! Niki vond het wel heel vreemd maar we hebben de radio aan gelaten en de gordijnen dicht en af en toe blafte Niki toch nog wel maar niet overdreven dus dat was iets om echt trots op te zijn!

Het enige nadeel is dat ze maar uit haar mondje blijft ruiken dus ga binnenkort een afspraak maken voor haar sterrilisatie en de behandeling voor haar gebit! want dit is geen pretje!
vriendjes
 
 
 

 
Tandenfee........

Geldt dit ook voor honden,? de tandenfee?
Vanavond zag ik Niki heel vreemd doen met haar mondje, steeds maar weer dus ik dacht dat ze iets in haar mond had wat ze beter niet kon hebben.. Dus ik kijken maar helaas pindakaas ik kon niks vinden... en toch bleef ze maar gek doen! dus ik heb nog eens goed gekeken in haar mand, en wat vond ik daar EEN TAND!! en volgens mij als ik me niet vergis is het de hoektand waarbij de puppy tand nog zat! dus de dubbele tand is er uit maar euhm naar mijn idee de goede tand ook! dus weet niet of dit klopt! hahahha of is het gewoon wisselen dan komt er wel weer wat voor in de plaats! ja wie weet? hahah maar ja we zullen het zien! Maar omdat ze niet goed wil laten zien in haar mondje is het moeilijk in te schatten welke tand het is en of het de dubbele is!! Dus morgen nog maar eens rustig proberen! en dan kijken wat we aantreffen!Ufo's ??????????


Nee ik ben niet gek geworden hahahah, Al zou je het zo bij de titel wel denken... Wat heeft ze nu weer gezien?? Nou echt waar geloof me het waren toch echt Ufo's gisterenavond die ik door het kamer raam zag! 2 felle ogen keken me aan, en ik zag nog een streep zo links en rechts en nog een oog! Help wat is dit toch? Je gelooft me niet?? nou kijk zelf maar!!

ufo's?

Nou wat heb ik je gezegd??? ik ben toch niet gek dit is toch wel raar! of ben ik nu de enige die dit ziet??

Nou euhmm als het goed is moeten ze het allemaal zien! want dit is LAIKA namelijk!! De bovenste lamp in de linkerhoek de gele is de lantaarnpaal. het blauwe lampje in de midden is mijn fietslampje ( zo eentje die je op 3 standen kan zetten) de draad is de lijn van Laika, en de andere strepen is het veiligheidsvest van Laika en je ziet nog haar ogen wat fonkelen.. Niki loopt ook ergens maar die zie je dus niet! haha

Ik was er zo vreselijk klaar mee, na het eten laat ik de honden altijd uit maar de laatste keren was het zo erg dat ik tot zowat 3 maal van me sokken werd gereden!! Normaal ga ik dus snel aan de kant of bij de buren op het erf maar dan nog rijden ze je als een speer voorbij!! (aso's)
Dus ik was er helemaal klaar mee! Vervolgens sta je in de berm en komt de volgende al lang scheuren!!!!

Dus ben ik op zoek gegaan en kijk wat ik heb gevonden!! Een veiligheidsvest en een riem die licht geef in het donker dus dat moet helemaal goed komen! Voor mijn eigen veiligheid heb ik een fietslampje op mijn broekzak (ja ja losse lampjes het mag) en zo gaan wij na eten wandelen in de hoop dat ze dus eens wat rustiger aan ons passeren! Helaas is het jammer dat er voor Niki niet eentje was in haar maat! Laika heeft maat 9 t/m 25 kg aan en met haar 17 kg is ie eigenlijk nog wat te groot! dus zou ik de maat S voor Niki meenemen dan zit je van 3 t/ 9 kg nou die kan helemaal zwemmen en dat vind ik ook niet goed! Om te bewijzen dat het echt Laika haar veiligheidsspullen zijn.... Kijk maar

veilig

veilig1Hans en Grietje

Er was eens een sprookje van Hans en Grietje, je kent hem vast wel Knibbel knabbel kruisje wie snabbeld er van mijn huisje?

Nou ik deed vanmiddag ook een leuke ontdekking het was net of ik een hans of een grietje in huis had! hahah jullie weten vast nog wel het verhaal van de sneeuwvlokken in huis?! nou zo vond ik nu een spoor van brood stukjes. Laika die heerlijk in haar mand lag te slapen had het niet eens in de gaten. Maar ons Grietje (Niki) wel die vond de broodkorst die naast de prullenbak was gevallen, en heeft daar schijnbaar heerlijk mee gespeeld want over al lag wat

broodkorsten

Haha weer een enorm leuk gezicht want de dader was weer spoorloos! al kwam ze snel aangerend, want stel je voor dat het baasje de smullerij op zou gaan ruimen en wel in de prullenbak zou gooien waar het ook in moest zijn gegaan. en ja hoor daar zit grietje te midden van haar vondst!

smullen

Oh jee hoe zo onschuldig kijken van nee hoor baasje ik was het niet!! deze broodkruimels die lagen er al! maar ik heb wel een oplossing hoor baasje.. kijk maar eens ik ga het voor je opruimen ik ben nu net een klein stofzuigertje! komt voor de bakker even geduld en het is klaar.

opruimen
 

Hahah, je kunt echt zien dat Niki haar puppytijd aan het inhalen is! Laika maakt haar er niet zo hele druk om en Niki vindt zoiets helemaal geweldig!

Dan is er nog wel iets wat mij zorgen baart! Sinds Niki loops is haalt ze de meest vreemde capriolen uit, waarvan 1tje is "rijden op Laika" Tsja en wat moet je hier nu toch aan doen! Zodra ze de kans krijgt en laika ligt op de grond te slapen dan krijgt ze geen rust want daar is Madamme Niki weer die het nodig vind om waar dan ook maar op laika te gaan rijden! het is net het liedje van voor naar achter van links naar rechts!
Ja lach maar... maar ik vind het niet meer om te lachen, Ik meende echt dat we een teefje hadden maar dit teefje heeft reuen rijdgedrag! komt dit doordat ze loops is of zit het gewoon in de hormoontjes? of euhmmmm ja zeg het maar!

rijen maar

achterstevoren

Het is toch niet meer gewoon?Oh oh oh.............

Haha ik heb wat leuks te vertellen.
"Zo verschillend als mensen zijn, zo zijn onze hondjes ook" Afgelopen dagen hebben we het verschrikkelijk druk gehad met de verbouwing van onze woonkamer.. Dus helaas geen tijd voor loggen.. We zitten nu weer op de bank en steeds om ons heen te kijken van goh dit is onze woonkamer niet! Het lijkt wel of we in iemand anders zijn huis zitten.. Maar het is ongelovelijk  mooi geworden.

Gisteren  (zondag) heb ik de honden meegenomen voor een wandeling in de landen.. Laika is dit natuurlijk wel gewend maar voor Niki is het altijd nog oppassen geblazen haha Weg lopen doet ze eigenlijk niet sinds ze RODIWORST heeft ontdekt! en blijft dus mooi in de buurt want stel je voor zeg dat er een stukje worst valt!

Wel lopen achter in de straat en ik dacht acht we kunnen ook wel even over het bruggetje en dan de landen in.. Laika vind Bruggen onwijs eng maar loopt er met mij wel over heen. al is het dan net een eend want het lijkt wel of ze zwemvliezen heeft ipv mooie pootjes,(van angst staan ze heel ver uit elkara,bang dat ze door de planken valt) Niki daar in tegen die baggert er zo door heen! Dit is het 1e hondenverschil al. Na de brug doe ik Laika los! ze weet de weg en dus is het vertrouwd, voor Niki nog niet want er zit een stijle sloot naast en als Niki iets in haar neusgaten ruikt dan is ze ook gevlogen! sloot of geen sloot.

Laika zit al vol spanning op ons te wachten voor het hekje wat ik moet openen, ze kan bijna niet wachten en darteld maar heen en weer! ik open het hek en zoef weg Laika als of we nooit gaan te wandelen alsof ze nooit los is! Ik besluit Niki ook los te doen, en die rent iets minder hard als Laika ervandoor, want ze kijkt me toch meerdere malen vreemd aan of wilde ze zeggen waar zijn we nu beland? Nou Niki dit  noemen ze nu mais velden.... Hmm denkt Niki vast leuk maar wist je wel dat ik hier smerige pootjes van krijg??
Verschil nr 2: Laika kan het niet gek genoeg gaan! Die BAGGERD werkelijk overal door en over heen.. waterplas, of euhm baggerplas hopla er volop in of door! er over heen springen pff wat een werk zeg denk Laika. Dus die ziet er na 2 seconden ook al niet meer uit, dit vind ik niet erg! Niki daar in tegen vind het mais veld maar helemaal NIKS! ze hupt over de mais stengeltjes heen maar voor de water plas blijft ze staan mij aankijkend zo van nee dat ga ik echt niet doen!! en ze bleef ook stok stijf staan.. ik liep door omte kijken wat ze zou doen, maar ze raakte in paniek, dus ben ik terug gegaan, en heb haar meegenomen en verteld dat het niet eng was.. Maar ze durfde echt niet. Heb haar op de arm meegenomen naar het volgende weiland gras en haar weer neergezet! hmm dacht Niki dit is al vele malen beter maar het gras is wel zo hoog dat ik moet hippen, Geweldig wat een mooi gezicht en het leukste er aan was dat Laika ook ging hippen hahahahah zie je het voor je 2 hippende honden...
Laika vind het prachtig om los door de velden te rennen, maar als ze merkt dat Niki te ver af dwaalt komt ze bij me of wil ze zeggen moet ik haar halen? en als ik dan zeg ja hoor toe maar dan gaat ze er als een speer op af en is het net of ze tegen Niki zegt niet verder. ALs ik ze dan roep komen ze allbei als een speer die net uit de boog geschoten wordt aan rennen en oke Laika is sneller maar als ik dan zie hoe snel Niki kan dan lig je dubbel! Goed zo goed geluisterd en dat betekend, een stukje worst! Niki kan meestal niet wachten en gaat mooi zitten maar met de pootjes omhoog nee Niki gewoon zitten en dan zie je haar denken oh ja dat is ook zo het komt wel!
Niki is een hondje wat heel snel leert als je haar maar goed verteld wat je van haar verwacht.

Al met al een geweldige wandeling, helaas zonder foto's want ja door de verhuizing ligt nog niet alles weer op zijn plaats en ik ben mijn batterijoplader kwijt!


Stress in de tent!!

Hallo allemaal..... ik kom hier even afkoelen hahah dit is zowat het enigste plekje waar ik nog even kan zitten waar ik nog wat kan doen.. Hoezo zul je je afvragen? Nou euhmm onze kamer is leeg, geen lamp meer aan het plafond! geen bank meer om op te zitten en ook geen stoel meer! Vandaag gaan ze beginnen met de muren en het plafond te spacken! maar ja ik ben alles kwijt, kan niks meer vinden ik wordt helemaal horendol! Wat een stress, ja vraagt Peter waar is de oplader van de telefoon euhm waar hij altijd ligt in het laadtje van de kast maar euhm die staat in de gang en er staat van alles voor, nou zo gaat het hier!

Gelukkig merken de honden er weinig van behalve dan dat de mand overal staat haaha..

maar door de rommel overal en nergens ben ik ook mijn oplader van de batterijen kwijt van de camera!! dus ik kan geen foto's meer over zetten en ze niet meer maken, en dat is wel heel jammer hoor, want van de week heb ik zo om Niki gelachen! het had gevroren, en we gingen de tuin in op het gras en Niki schoot er als een haas vandoor want dat voelde vreemd aan de voeten hahahah racen als een gek maar ja dat loste niks op want het was nog steeds overal bevroren gras! hahah en Laika er maar achteraan die vond het een geweldig leuk spel! Prachtig wat een lol!

Ooh ik moest vandaag aan het werk en dus de honden mee, nou ik had in eerste instantie zoiets van dit gaat niet goed komen want sinds Niki loops is is ze 2x zo druk en speels en constant laika pesten en plagen! dus ik zag de bui hangen storm en onweer op kantoor maar nee ze gingen allebei in de mand liggen en hebben heerlijk geslapen terwijl ik me in de nota's en cijfertjes verscholen hield! Prachtig he zo mooi dat ze dat vertrouwd!

Het gaat met Niki steeds beter! want normaal gesproken week ze geen seconde van mijn zijde.. al ging ik op de andere stoel zitten dan was Niki er ook! maar nu begint ze de boel toch een beetje meer te vertrouwen want heus waar kon ik gisteren avond naar de wc en toen ik terug kwam lag Niki nog steeds op haar stoel.. me aan te kijken zo van oh ben je daar weer! Prachtig wat een goed gevoel maar waar ik nog meer een super gevoel over heb is dat het steeeds beter gaat met Niki en Peter! gisteren zat peter gehurkt de laatste dingen te doen in de kamer en heus waar Niki ging naar hem toe en ze kroop zowat bij hem op schoot en Peter haar aaien en toen begon ze zelfs met haar staartje te kwispelen (ja hahahh zie haar ook nog niet met haar oren kwispelen hahahhaha)

Kort om Dolle pret in Huize Visser!

maar ik ga er vandoor want ik wordt zelfs hier verjaagd door de meneer van het spacspuiten!

DaaaaagViva Espanjaaa

Ja we kennen natuurlijk allemaal het nummer viva holandia van het voetballen, hahaha maar ik ga het in het Spaans doen! hahaha nee grapje.. maar wat wel leuk is om te vertellen dat ik vorige week post kreeg van de stichting Honden zonder Toekomst, en daarin zal het inentingsboekje van Niki.. en ja ja raar maar waar een echt heus Spaans paspoortje gelukkig staat de vertaling er in het Engels onder dus ja dan kunnen we allemaal wel een woordje Spaans.

spaans paspoortje
Leuk he haha ik vind het wel iets hebben zo dat Spaanse Paspoort van Niki. Ik heb het chipnummer ook even gecontroleerd en de gegevens gewijzigd zodat mocht ze ooit weglopen of er gebeurt iets dan komen ze via het chipnummer bij ons terecht..

Nou zou je zeggen dat zal wel wat meevallen dat weglopen, maar dat had je gedacht!! ik heb vanmorgen de afrastering nog versteld want Madame is zo klein dat ze door het beton net heen kan dus ik heb er gaas voor gezet!!! Ik denk dat dit te maken heeft met haar loopsheid, want ze doet ook niks anders dan piepen en zodra ze buiten is dan gaat ze er als een haasje vandoor door het betonnet, hahaah alleeen die vlieger gaat niet meer op! maar ze wil maar 1 ding naar buiten!! dus ja ze wil op jacht,, maar daar trappen we niet in! Het maakt niet uit welke deur open staat ze weet niet hoe snel ze er door heen moet!!!! duidelijk last van de hormoontjes! hopelijk is ze er snel vanaf en dan gaan we in het nieuwe jaar een afspraak maken voor de sterilisatie want dit is ook niet alles!  ze heeft er zelf behoorlijk last van en ze wil geen broekje om want dan flipt ze helemaal dus ja dat vind ik ook sneu! dus kiezen we voor de andere optie!

Verder gaat het erg goed.... Laika en Niki kunnen het steeds beter met elkaar vinden, alleen Laika moet nog van haar af leren bijten, want Laika is steeds haar bot kwijt want dat steeld Niki gewoon uit haar mand vandaan of nog erger soms ze trekt het gewoon bij Laika uit de mond hahahhahaha niet best maar dat is iets wat ze zelf moeten uitmaken samen..


Los!!!!!!!

Ja daar kan je natuurlijk van alles op bedenken, hahah maar daar kom je verder op in de log wel achter..

Ik was vanmorgen de boel in de kamer aan het opruimen, was aan het naaien geweest dus overal stofjes en draadjes ach je kent het wel....nou en je hebt dan nu ook al vast wel in de gaten wie er met de draadjes en de stofjes vandoor ging! hahhah JUIST Niki.. hahaha zo vreselijk lachen.. Ze had op een gegeven moment al 3 stofjes bij me vandaan "gestolen" en maar kijken of ze het kapot kon krijgen, hahaha nee lieve Niki dat is Fleece dat krijg je niet zomaar even kapot... nou de foto's zeggen genoeg zeker de 2e hahah hoezo onschuldig ik doe niks!

grrrr
 Grrrrr grrrr ff kijken hoor baasje of de stof wel sterk genoeg is!

Nou je ziet het wel er wordt dus wel uitvoerig de sterkheid van de stof getest! natuurlijk moet er ook getest worden hoe het is als de wind er onder komt, want het moet niet weg waaien. Nu vraag je je af natuurlijk hoe dat getest wordt? nou gewoon punt in je mond en heeeeel hard gaan rennen! dan komt de wind er vanzelf onder en dan is de test met of positief of negatief resultaat uitgevoerd!! Ja je wordt niet zomaar stofjestester daar moet je wel het nodige voor doen. Natuurlijk hoort onschuldig kijken daar ook bij!
onschuldig
Euhm baasje ik heb niks gedaan hoor ik ben onschuldig hoor

En dan terug te komen op de titel van de log. Los.... Misschien heb ik het al eens eerder verteld dat Niki alles spannend en daarna vooral leuk vind dus dan is zo zo in haar zelf gekeerd dat ze me niet hoort! Dus kun je begrijpen dat los lopen ook geen optie is! want ze ziet een blaadje richting de sloot vliegen en dan hupsakee erachteraan.. Nu was ik gisteren op een soort van singel aan het wandelen met alleen een klein fietspad en een metersbrede berm dus ik dacht nou ik ga het gewoon proberen. Maar omdat Niki haar reukorgaan zo sterk is ontwikkeld lijkt het wel, heb ik haar LOS gedaan na het land waar schapen in stonden.. Nou wat dacht je! Niki LOS en daaag de dame ging haar neus achterna en ik kon roepen tot ik een ons weegde maar nee hoor geen gehoor! Laika er ook nog achterna want die zou Niki voor me halen leek hscgaapieet wel.. Nou ik zag het hele senario al voor me Niki die als een klein clowntje door het hek sluipt en leuk achter de schapen gaat, en dan laika er achter aan nou border Collie en schapen whaaaaaaaaaa Paniek in de tent dan ben ik mooi klaar!!! Dus me zakken nagevoeld of er nog wat in zat waar ik haar mee zou kunnen bereiken nee natuurlijk zat daar niks in!! Helpppp

Dus ik ben op m
ijn hurken gaan zitten en heb op mijn aller hoogste vrolijkste stem haar geroepen NIKIIIIIIIII, (moet je nagaan als ze nu nog Petite heette hahahahha  niet dat ik de naam raar vind hoor maar niet bij ons passend)
En ja het leek net of er ineens iets in haar ontwaakte waardoor ze zoiets had van oh jee me baasje roept me gauw heen!!
Je snapt natuurlijk dat ik haar meteen vast heb gemaakt aan haar loopriem hahahha pfff zucht wat een geluk!! Dit kan dus niet zomaar weer! dit moeten we toch maar anders aanpakken!

Dat heb ik vandaag gedaan, Niki Losgedaan op het zelfde stuk maar nu in mijn zak een bakje met stukjes Rodiworst! Kijk een kind kan de was doen Lang Leve de rodi!! want ja smaakte toch wel onwijs lekker vond ze en ook laika is er helemaal gek op en wil dus wel alles voor doen voor een stukje rodi worst!  Heerlijk wezen wandelen rennen, en spelen met de honden en dan ineens heel snel weglopen de honden gingen wel door en dan zelf stil blijven staan en heel hard roepen LAIKA NIKI nou het was jammer dat ik de camera niet bij me had wat een mooi gezicht zoefffffffffffff want ja dat betekende natuurlijk beloning in de vorm van de worst!!!! YES het werkt! dus voortaan ga ik op stap met de honden en de RODI! ben super trots op Niki dat ze daar zo goed op reageerd.. Laika vond het helemaal geweldig dat ze allebei los waren. Laika loopt natuurlijk veel meer los omdat die wel onder appél staat! Dus ze kwam nu met stokken aansjouwen en je ziet het voor je Laika een stok en Niki op het einde de stok vast maar dat werkte niet hahaha...  Ze liggen nu moe maar voldaan te slapen
laika Moe

 


Ziekjes?

Zoals mijn vorige log al vertelde over de sneeuw, kreeg ik toch gisteren avond echt een sneeuwbui over me heen toen ik met de honden aan het wandelen was! Ik was niet de enige die behoorlijk wit was van de sneeuw toen we thuis kwamen. Laika heeft wel vaker sneeuw gezien en vind het dan ook wel oke, maar Niki die vond het maar niks, ze deed anders niks als de sneeuw van haar af schudden, en wilde eigenlijk zo snel mogelijk naar huis en n
iet meer wandelen, Niki heeft dan ook nog niet zo veel vet en haar om haar heen dus ik kan me voorstellen dat ze het niet prettig vond! Hopelijk ligt er morgen veel meer sneeuw zodat we kunnen ravotten in de tuin en natuurlijk de nodige foto's gaan maken! dat hoop ik toch echt..

Tegen woorden wandel ik niet meer alleen met Laika en Niki, maar hebben we een derde wandelaar er bij gekregen!

 

wandelen

Ja jullie zin het goed het maatje wat mee te wandelen is op de buurt is de kat Mayko, het is ongelovelijk maar Niki en Mayko kunnen het maar oppersbeste vinden, ze spelen heel veel en Mayko vind het wel prima die komt soms zijn mand gewoon niet eens uit, om met Niki te spelen hahah een prachtig gezicht ik zal eens kijken of het lukt om een foto te maken...
Mayko en Niki

Maar nu zullen jullie wel denken het lijkt allemaal zo maar koek en ei tussen de dieren allemaal wat heeft dan de titel hier mee te maken??
Afgelopen week vond ik Niki niet helemaal fit voor mijn gevoel, het is zo wie zo al even in de gaten houden want sommige dagen kan ze wel 4 of 5 x gaat zitten om haar darmen te legen en een volgend moment kan dat maar 2 x per dag zijn.. dus dat houd ik zo wie zo in de gaten, maar nu had dit er niks mee te maken, maar ze werd wat hangeriger en was net of zocht ze de warmte op want ze wilde alleen maar bij me op schoot liggen en dat doet ze alleen als ze het naar mijn idee koud heeft! en koud is wel iets wat Niki meer heeft dan Laika, doordat ze nog niet genoeg vet en haar om haar velletje heeft! dus dan mag ze mij ook op gaan zoeken voor de warmte..

Maar terug te komen op haar niet fit zijn zat ik er aan te denken om toch maar met haar naar de dierenarts te gaan, maar  het was vrijdag op de namiddag dus dat redde ik niet meer dus ik dacht als het maandag nog zo is dan ga ik wel heen, zo til ik haar bij me van schoot en kom ik tot ontdekking dat ze LOOPS is! dus vandaar dat ze wat hangerig is en knuffeliger enzo..... Ik heb een poging gedaan om een broekje aan te doen maar dit ging gewoon helemaal niet! het was al eng om hem aan en uit te doen, en als ze hem wel aan had flipte ze gewoon dus dat vind ik gewoon zielig dus ja dat wil ik niet ze verbijt haar helemaal al ze het broekje aan heeft! dus ja dan maar uit en de oude handdoeken maar uit de kast! Ik heb daar geen moeite mee! ik vind het voor haar vervelender, dus we zitten er toch aan te denken om haar maar te laten sterriliseren, zodat zij er niet zo veel last meer van heeft! .....
Slapende Niki

Ach is het geen schatje!! Zo kan ze tijden liggen als ik maar op mijn stoel blijf zitten hahahha als ik op sta en bv naar de keuken loop dan is Niki er ook! maar het gaat al steeds een stukje beter! dus het komt goed..

Vanmorgen was Laika naar iets op zoek, waarna weet ik niet en kon ik ook niet achter komen maar ze stopte haar snuit zover de grond in dat ik niet meer kon ontdekken waar ze naar op zoek was, ik dacht eerst misschien zit er wel een egeltje onder de bladeren maar dan had ze niet zo ver met haar neus er in gezeten hahah. Ze was helemaal aan het spitten, en dat was wel een leuk gezicht, ook omdat haar neus er helemaal zwart van de modder en viezigheid!

Laika zoekt iets

Ja zoals je ziet verstopt ze zich er helemaal in, en dan te bedenken dat je er allemaal brandnetels ziet staan maar dat kon haar denk ik niet zo veel schelen het geurtje wat er zat was veel lekkerder!

bladeren Laika


Sneeuw?????????

Ja dat zijn de weersverwachtingen voor het weekend! tenminste dat wordt gezegd door de Oant Moarn weerman Piet Paulusma.. Maar ja naar mijn idee is het nog geen weekend maar ik heb al wel sneeuw gezien!!! Echt waar heeel veel!!!

Misschien denk je nu dat ik een beetje kierewiet aan het worden ben maar dat is niet zo hoor ik heb het echt gezien EEN KAMER VOL!!! geloof je me niet??? nou kijk zelf maar dit is een plaatselijk buitje en zo had ik in heel de kamer plaatselijke sneeuwbuien

Sneeuwbui in de kamer


Alle sneeuwbuien pasten niet op de foto.. maar geloof me dat ze door de wind door heel de kamer waren geblazen... De wind?? ja de 2 wervelwinden die de sneeuw zo geweldig mooi vonden dat hard rennen een leuk effect opleverde.... Maar ja toen moest ik nog opzoek naar waar de sneeuw vandaan zou komen...

Dus ik ben opzoek gegaan en ja hoor het duurde niet lang toen ik iemand zwaargewond zag liggen... Aangevallen door 2 honden want ja ik weet voor de volle 100% dat dit werk is van Laika en Niki... Haha als Niki al bouwtekeningen verscheurd dan vind ze dit ook prachtig en Laika heeft het altijd al gedaan, vandaar dat er geen knuffels veilig voor haar zijn.. ik vind het nog een prestatie dat Mickey zo lang heel is gebleven! hahahahah.. Maar goed ik wil de jeugdige kijkers toch verzoeken om niet verder te gaan kijken,, want die arme Mickey is zwaar gewond geraakt tijdens het gevecht aan zijn been zijn arm en zijn hoofd..
mickey gewond


Ik ga nu de huisarts maar bellen of er nog wat te redden valt aan Mickey! het zal wel het nodige naaiwerk kosten maar ik denk dat Mickey zich dan een stuk beter voelt.
HAHAHAHAHAHHHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHA
Foetsie

Nee ho maar van de dieren is er niemand foetsie hoor, gelukkig niet! Maar het kabeltje van mijn mobiel naar de laptop is foetsie en dat is best jammer want er staan erg leuke foto's op mijn mobiel die ik nu niet op mijn computer kan krijgen!! Zal ze straks via het blauwe tandje (blue thoot) versturen naar mijn man en dan kan die ze wel weer op de computer krijgen!

Met de honden gaat het goed, Niki heeft weer een nieuw speelvriendje gevonden...... Mayko de  poes is het slachtoffer geworden, en dat gaat ontzettend goed.. Mayko hoeft maar in het gezichtsveld van Niki te komen en dan is het spelen geblazen en dat gaat zo goed, ze spelen echt het is niet vechten maar echt spelen, ook al is het geen gezicht hoe Niki met haar mond speelt ze krult de hele bovenlip op geeen gezicht!!! geloof me!!

Verder zijn we met haar bezig dat ze wel moet luisteren, maar als er een man of een vreemde in de buurt is dan is het helemaal mis! vanmorgen kwam mijn broer en de honden waren buiten, Niki wil heel graag de mensen begroeten en probeert dat dan ook heel enthousiast maar dan wel van een afstandje, en als mijn broer dan tegen mij gaat praten dan schiet ze er als een haas vandoor en vertrouwd ze ook helemaal NIEMAND meer! zo vanmorgen ook mijn broer roept de honden mee naar binnen, maar helaas dit lukt met Niki niet, ze durft niet meer naar binnen, Dus ik zeg tegen mijn broer dat hij maar met Laika naar binnen moet gaan, ik kom er zo aan , nou ja zo hahah dat heeft 5 minuten geduurd want ze durft dan ook niet meer bij mij te komen, en weet zo snel niet waar ze heen moet gaan.... Zo ZIELIG! en zo gemeen dat mensen dit hun honden aan kunnen doen.... Ik ben dus heel rustig op mijn hurken gaan zitten en heb tegen haar gesproken dat het goed was, ze wilde wel bij me komen maar ze durfde niet en als ik dan heel voorzichtig mijn hand uitstak om haar te aaien dan doet ze 2 stappen achterwaarts!! ik heb het geduld wel daar gaat het niet om maar het doet me toch heel wat om  te zien dat ze zoo bang is voor vreemden en dit is dan niet meer het onzekere van wat zou het zijn want onzekerheid is vaak snel gewonnen door nieuwsgierigheid maar dat is hier absoluut niet het geval..

Zoals jullie weten komt Niki via de Stichting Honden zonder Toekomst en ik zou toch nu echt wel meer willen weten over wat er met Niki is gebeurd.. Ik denk dat ik eens gaan proberen om daar achter te komen.. En ik hoop dat ik daar bij de stichting een antwoord op kan krijgen.

Nog even en dan komt Peter thuis dan gaan we de foto's overzetten, en dan zal ik ze aan jullie laten zien...Goede hulp?

Het is alweer een week geleden dat wij Niki in ons gezin hebben opgenomen... Wat gaat een week toch snel! Niki voelt haar zichtbaar blij, vrolijk, en vind Laika helemaal geweldig.. En andersom? Ja gelukkig begint dat ook te komen! en daar ben ik zo blij mee.. Laika moest eerst even behoorlijk wennen! maar dat gaat nu zo veel beter. Ze spelen samen. Rennen samen achter elkaar aan en stelen elkaars speelgoed en botten..Een prachtig gezicht

Gelukkig gaat het eten nu ook goed! hahah de kleine spaanse dame eet gewoon Laika haar mega brokken hahah ja voor haar zijn dat mega brokken.. Dus ik sta nu elke dag met een hamer brokjes te breken want haar eigen wil ze niet meer eten!!... Ook de Nederlandse aardappel is erg lekker.. Met andere woorden ze doet het goed.. En ook Laika begin heus waar te groeien, want als Niki gaat eten dan is ook Laika er als het haasje bij want stel je voor zeg dat Niki al haar eten op zou eten hahahah dus het heeft een geweldige werking zo heen en weer!

samen spelen
Dit spelen gebeurt meerdere malen per dag en dan moet je goed opletten waar je loopt want de ene vliegt nog harder door de keuken naar de kamer als de ander hahaha.. Zoek dekking!!!!!

Gisteren waren Peter en ik in de kamer aan het klussen.. haha en ik dacht ineens wat is het stil! en ja hoor we hadden spontaan hulp gekregen!!! in de vorm van............. Ja natuurlijk dat kon er maar 1tje zijn.. Laika heeft geen intresse voor papiertjes en plastic, die wil alleen maar spelen maar Niki daar in tegen die vind het PRACHTIG.... Plastic dat ritseld heel er mooi als je daar heeel hard mee gaat lopen door de kamer, en als je er aan trekt dan wil het ook wel kapot!!.
Niki en plastic

Ik weet nu zeker dat we ook een nieuwe papierversnipperaar hebben haha, dus als jullie nog eentje nodig hebben dan heb ik hier een hele geschikte lopen... Hhahahah Peter zegt Sandra weet jij ook waar die tekening is die ik hiernet had neer gelegd (tekening was nodig voor het klussen) euhmm nee ik heb hem niet gehad! hahah maar ik had wel een vermoeden wie hem wel had gehad?! Ik keek in het rond en vond al gauw de schuldige die ons wilde helpen met de bouwtekening hahahahahahahahhahaha Niki dus.. maar euhm er was niet veel meer over van de tekening..

papier hier

 

 Doof?

Haha leuke titel he, mijn broer was hier gisteren en ja ik denk dat hij doof terug is gegaan.. haha Niki vond hem niet leuk (hij is een man al Niki wel gedacht hebben want dat is iets waar ze bang voor is) en dus de hele tijd blaffen en keffen... De Nee helpt niet meer dus eigenlijk is dat wel een klein beetje vervelend aan het worden... De eerste dagen was het goed als ik dan zei dat het niet mocht dan was dat oke en accepteerde ze dat al was het wel met een beetje gemopper nog na... Maar nu blijft ze maar keffen en blaffen...Hier moeten we nog even een oplossing voor zien te vinden... dus suggesties zijn allemaal welkom!

Niki bij het hek


Ze kunnen het al goed met elkaar vinden en daar ben ik zo blij om... vanmorgen waren ze aan het stoeien en dat was een mooi gezicht want ja Laika is natuurlijk veel groter ahahah en heeft meer kracht maar dan zegt Niki gewoon oh ja dat dacht je en dan bijt ze laika in 1 van de voorbenen hahhahha, een mooi gezicht hoor met andere woorden wie niet sterk is moet slim zijn.... dat bewijst zich dan hier ook wel weer! En Niki heeft een hele goeie neus.. Laika loopt het allemaal voorbij en Niki heeft zoiets van ruik je dat niet dan??? En dan met name de  schapen van de buurman die zijn zo verschrikkelijk interessant...

Niki en de schapen

Ook in de auto gaat het super goed.. Ze zit samen met Laika achterin en dat gaat prima! Elke middag (als het droog is) gaan we of naar het kanaal te wandelen, of we gaan naar het bos maar daar is nu geen beginnen aan  door de natte grond, dan kom ik terug met 2 varkentjes!
Achter in de auto betekend nu leuke dingen doen.. het is nog wel een beetje eng want dan zit Niki te trillen en Laika kijkt me aan zo van ohh leuk waar gaan we wandelen en die zit te trillen omdat ze bijna niet kan wachten!! Doordat Niki nog niet de dikste is is ze na het wandelen koud dan zit ze te rillen... En als we dan thuis komen even in de handdoek! en dan gaat het al snel weer beter! Ze is ook behoorlijk schoon op haarzelf het is af en toe net een kat! hahha die wassen hun ook helemaal schoon als ze vies zij en zo is Niki precies gelijk... Tijdens het wandelen maakt het haar niet uit om vies en nat te worden maar bij thuis komst wordt er een hele wasbeurt gegeven! mooi he!


 


 Vriendjes??

Er is alweer een nieuwe dag aangebroken, En weer is het vannacht zo goed gegaan! we hebben ook dit keer weer geen "ongelukje" gevonden dus daar zijn we natuurlijk hartstikke blij om dat het zo goed gaat s'nachts met Niki.. Ook overdag gaat het super goed, natuurlijk moeten we oren en ogen goed open houden  maar ze is gek op wandelen en dus dat komt goed uit want dat vind Laika ook prachtig.. Niki is gek op schapen.. Gisteravond lieten we hun voor de nacht nog een keer uit en hupsa was ik ineens Niki kwijt op de weg terwijl ze aan het touw zat., ze is dus door het gaas gewipt hahahahahha ik had het er al over eerder in een logje dat ze zo klein was! nou dat blijkt dus wel hahahaha...

ff spelen in de tuin

Vanmorgen nog even los in de tuin maar dat was dit keer geen goede optie want ze heeft een hele sterke neus en loopt dan ook haar neus achterna! en aangezien ze wel luisterd naar haar naam, en ook vaak wel komt zit het er nog niet goed genoeg in dat als ik haar roep het ook menens is dat ze moet komen dus dat gaan we eerst nog even flink oefenen, en ach geef haar ook eens ongelijk lang leve de vrijheid!

Mooie Niki
En van al dat rennen en vliegen in de tuin wordt je natuurlijk wel moe.. en dan is er niks mooiers om naar binnen te rennen, en je eerst helemaal te wassen! gekke gewoonte hahha ze wast zich als een kat.. wel mooi om te zien... en dan kijken wat voor speelgoed en botjes er te vinden zijn in huis! Nou met botjes is het nog net een ruilbeurs... hahah ze wisselen constant van botjes! maar wat de titel daar mee te maken heeft? Vriendjes?? nou ik denk dat ik niet veel hoef te zeggen kijk en oordeel zelf maar!
Vriendjes 

Spelen 

Natuurlijk is er niks leukers dan samen spelen... We zijn nog steeds aan het uitzoeken wie met wat speelt maar er ligt genoeg dus het is gewoon een kwestie van gewoon wat pakken en ja als Laika iets heeft waar Niki mee wil spelen dan doet ze dat gewoon en anders om ook. Dat is leuk om te zien.... Zo gaat het met botjes ook, heeft Laika het grote bot? dan ineens zie je Niki er weer mee lopen, en dan gaat Laika er met Niki haar bot vandoor.. Dus het is echt speelgoed en bottenruil wat hier gaande in.

Laika Spelen


Spelen vind Niki helemaal geweldig maar ook is ze dol op wandelen, en dan het liefst vanaf het erf rechts om want daar zijn schapen, Niki heeft zoiets van en wie zijn jullie kan ik ook met jullie spelen? kom eens dichterbij? of moet ik dichterbij komen en probeert dan tussen het gaas door te kruipen maar aangezien dit natuulijk niet gaat lukken omdat ze aan de riem vast zit.. Maar goed ook want ze is zo klein dat ze met alle gemak tussen de mazen van het gaas door past!

Niki Spelen


Na het wandelen met Laika mocht Niki vrij in de tuin, nou en dat werd RACEN!!! wat kunnen die pootjes toch ongelovelijk snel! Laika rent achter de bal aan en Niki rent weer achter Laika aan! ze hipte er over!! prachtig mooi gezicht.. Kijk maar.........

"Laika en Niki in de tuin"Photobucket

 

 


Maandag 10 november


Woef woef (goedemorgen namens Laika en Niki) de volle dag 2 gaat beginnen dat Niki bij ons is! Vanmorgen hebben we eerst lekker gewandeld en door de plassen gebaggerd.. Dus eigenlijk tijd voor een badje! (niet dat dit dagelijk, wekelijks gaat gebeuren ).. Hier dacht Niki dus desdanig anders over en vond dat heerlijke lauwwarme water vreselijk verschrikkelijk... Maar ja we hadden A gezegt dus gingen we nu over naar B., Dus heel rustig haar toespreken dat ze heel braaf was en dat ze het goed deed, dit leverde mij een paar fikse krassen op omdat ze nog al vrij scherpe nagels heeft maar dat maakt mij niet uit. Toen snel heerlijk afgedroogd. en oh oh oh wat rilde ze van de koud dus snel een dikke handdoek gepakt en haar hier in gelegd en zo bij mij onder mijn vest! en dat vond ze prachtig! Laika vond het ook een hele onderneming dat zij dit keer niet gebadderd werd maar dat het Niki was dat was toch wel heel gek!

Niki uit bad