Controle na sterillisatie (2 februari 2009)

Het weekend was voorbij en aangezien Niki nog niet de oude is en vele gekke dingen erbij heeft gekregen en de wond zowat alle kleuren van de regenboog begint te krijgen en ze voor al heel veel jeuk heeft.. en haar gedrag zo gek is, ben ik voor mijn eigen gemoedsrust naar de dierenarts geweest vanmorgen, waar ze hartelijk moesten lachen om mijn Romperhondje! hahah ja ik ben ook eerlijk het is ook geen gezicht!

romperhond
Maar ze moesten me wel toegeven dat ik dat mooi had bedacht! want voor likken en bijten hebben ze de kapjes wel maar ja ik zei dat doet ze eigenlijk weinig alleen ze krabt heel veel vandaar de romper! hahaha Geweldig zet de dierenarts en dan dat rode halsdoekje op zijn halsband het is geen gezicht maar past wel bij haar! hihiii.

Over de wond was hij wel te spreken, oke ze had er wel aan gekrabt maar het kon nu met romper mooi heelen, en de andere rode vlekken waren van het krabben, Hij vond haar nog wel wat rustig en de oogjes niet helemaal helder staan, maar dat was ook niet gek na de complicaties die er waren zij hij, want het is maar een klein hondje en heeft maar een klein beetje bloed dus ja ze moet heel erg aan sterken! en dat ze vooral heel veel licht te slapen en te zitten was goed maar nu toch weer wat meer beweging in de zaak brengen!  Ze heeft een beste opdonder gehad dat zei ik gelijk, en hij wist ook wel dat ze het goed hadden opgeknapt want anders was ze allang dood geweest werd me verteld! Dus Niki is een behoorlijk sterk hondje en een vechtersbaasje zei die! nou dat is dan wel mooi om te horen ook omdat je weet hoe ze voor haar leventje misschien heeft moeten vechten door dergelijke dingen te hebben moeten doorstaan.. Ik ben heel eerlijk....... ik ben nu gerust dat het goed met haar gaat...


 

Sterillisatie.

Gisteren (30 jan.09) is Niki gesterilliseerd! hoe dit is verlopen kun je lezen in het hondendagboek, met foto's....


 

Dierenarts bezoek

Gisteren ( dinsdag 9 december 2008) zijn we weer op bezoek geweest bij de dierenarts! Niki had vreselijk last van haar oren en ik vond het gewoon niet prettig meer! Ze schud steeds haar hoofd als een bezettene heen en weer en laten van het oor krabben maar niks zeggen (Tot bloedens toe)
Inmiddels had ik ook haar paspoortje meegenomen dus konden ze gelijk even kijken wat er gebeurt was en of ze nog een inenting nodig had! Ze hebben haar toch nog een parvo inenting gegeven! en dus over een jaartje krijgt ze er weer een!
En toen waren de oren aan de beurt! Inderdaad er zat behoorlijk veeel viezigheid in! en dus heeft ze er een zalfje voor gekregen een lekker soppend zalfje!

Dit vond ze natuulijk heerlijk, maar voor de rest niet want ze zat behoorlijk dicht tegen me aan en ze vond het alles behalve prettig maar ze doorstond het toch heel erg goed! Laika was ook mee en die gedraagde haar als een zenuwachtige truus! heen en weer lopen heen en weer ze vond het niet prettig maar dat heeft ze nog nooit gevonden tenzij de koekjespot open gaat. Maar op het moment toen Niki haar spuitje kreeg en begon te piepen was Laika er als een speer bij en stond met haar voorste pootjes op de behandeltafel de boel te over kijken of wilde ze zeggen wat ben je aan het doen! je doet haar zeer! ZO LIEF!!

Laika was niet voor niets mee want het is weer december en dus het vuurwerk begint weer te komen, en aangezien Laika vaker behoorlijk van de mik is willen we haar nu niet zo oud en nieuw in laten gaan! Dus we hebben er voor gekozen om haar aan de medicijnen te zetten als het echt niet meer wil.
Ze moest er voor op de weegschaal en die gaf heel netjes haar gewicht van 16.8 kg aan! zoo Laika super!! want ze heeft wel eens 11 kg gewogen door haar stress! en het staat er wel bij bekend dat border collies slechte eters zijn nou dat klopt ook wel! af en toe moet ik haar gewoon voeren hahaha maar sinds NIki er is gaat dat stukken beter!

Voor Laika hebben we weer voor de daphalsband gekozen. In deze halsband zit een soort stof/hormoon wat de moeder ook bij haar heeft tijdens haar nest met puppy's het is een hormoon wat de puppy's op hun gemak steld! Deze band helpt onwijs goed bij haar dus we hebben besloten om haar weer een halsband te gaan geen en mocht het echt niet goed gaan met de vuurwerk knallen dan kan ik haar aan de medicijnen zetten die ik mee gekregen heb!
We gaan het dus op deze manier proberen en hopelijk gaat het dan beter! Ook hebben we nog een cd in bruikleen gekregen van Aalsma met allerlei vreemde en andere geluiden. je moet hier bij denken aan vuurwerk, maar ook het gehuil van een baby en dieren geluiden en geluiden van auto's en verkeer en kinderen! ik ben zeer benieuwd hoe ze hier op gaan reageren!
Ben trots op hun allebei dat ze hun er weer zo goed door hebben geslagen!


Niki op bezoek bij de dierenarts

Vandaag (woensdag 26 november 2008 ) was het dan zo ver dat Niki haar eerste bezoek zou afleggen aan de dierenarts hier..

Omdat ze loops is wilde ik eigenlijk 1 van de eersten zijn omdat ik ook niet wist hoe ze op alles zou reageren, dus al vroeg heen gegaan en wat een geluk ik was eerst! Alleen verder als de gang konden we niet.. De assistentie had vergeten de deur van de wachtkamer van het slot te halen haha.
Heel voorzichtig loopt Niki naar binnen naar de assistentes en de dierenarst, ook meneer Aalsma zelf was aanwezig, en daar keek ze gelijk naar zo van hmmmm een man! Dus ik heb maar meteen gezegt dat ze niet zo gecharmeerd is van mannen, oh zegt Aalsma ik hoor het al ik wordt weg gestuurd haha. Er was een vrouwlijke dierenarts aanwezig (oeps ben haar naam al weer kwijt). Niki op de behandeltafel en gelijk zat ze al helemaal tegen me aan trillend! Dus heb ik het verhaal gedaan van de afkomst en eigenaardigheden van Niki,dus werd er al heel anders gereageerd! ik had van alles op een papiertje staan aan vragen haha want ja als ik daar dan ben vergeet ik vaak de helft!  Op het moment vraagt de assistente de gegevens van Niki en ik zie op de computer dat ze er bij schrijft dat het een Boomer is.. nou zeg ik tegen haar ik geloof echt niet dat het een boomer is hoor! Nou zegt de dierenarts, ik ook niet ik zit meer te denken aan een chineese naakthond en dan de harige variant, ik zei daar gelijk op kijk daar heb je het alweer. Oh zegt ze ik wil je niet beledigen, ik zei dat doe je niet maar die naam heb ik al eerder horen vallen! dus ja ik ben niet beledigd! ja zegt ze want van een vlinderhondje heeft ze ook wel heel iets kleins maar dat is het ook niet! Dus ik vond het wel erg leuk om te horen! Ik ga dan vandaag ook een mailtje sturen naar iemand die powderpuffs ,zo heten de variant van de chineese naakthond met haar, heeft en misschien wil zij naar een aantal foto's van Niki kijken..


Niki stinkt uit haar mondje en dat is de oorzaak omdat ze een dubbele hoektand heeft! en deze moet worden verwijderd! We hebben het ook nog over de sterillisatie gehad wat wij toch wel graag voor Niki willen.. omdat ze toch wel last van haar loopsheid heeft! we besluiten om dan tijdens de sterillisatie gelijk het hoektandje mee te nemen zodat ze maar 1 x onder narcose hoeft!

Verder worden haar oortjes en oogjes nagekeken, en ik vertel dat ze steeds gaat "sleetje rijden" dat wil zeggen dat ze last van haar anaal klieren heeft dus daar wordt ook nog even naar gekeken. En we besluiten om haar een breed spectrum wormmiddel ( milbemaxi) te zetten deze is ook voor Hartwormen, ook omdat ze uit spanje komt en we de zekerheid voor alles willen natuurlijk.  Om te bekijken hoeveel ze nodig heeft mag ze op de weegschaal. ze weeg 3,7 KG zie je wel dat ze lichter is als poes Mayko! die weegt 4,8 KG haha.

Verder is haar vacht nog al dof vind de dierenarts maar daar zullen we over 2,5 maand verder na kijken als ze een beetje is gesetteld! in haar nieuwe omgeving! het is voor z'n hondje nog al wat.. de verhuizing en alles wat ze heeft meegemaakt!
Daarna heb ik haar op de grond gezet en toen begon ze gelijk rond te kijken en te snuffelen, en ze heeft de harten van de dierenarts en de assistentes gestolen want ze waren verzot op haar! oh zeiden ze dat koppie en die lieve oogjes! ja Niki zie je wel dat er voor jou ook een toekomst is weg gelegd!