Sjeng

Sjeng

Op een avond in 2004 ging een vriendin van mij wandelen met haar hond. Op straat kwam toen een klein wit kitten op hen afgelopen. Omdat het kitten er zo slecht en zielig uit zag heeft zij hem mee naar huis genomen. Het kitten was ontzettend mager, had een wormenbuikje en zat onder de vlooien. Omdat mijn vriendin het kitten zelf niet kon houden vroeg ze aan mij of ik iemand wist die hem wel wou hebben waar ik meteen op antwoordde dat ik hem wel wou hebben! Omdat deze vriendin uit Limburg komt had ze het kitten Sjeng genoemd, dit is een typische Limburgse naam. Ik vond het wel leuk hem zo te blijven noemen zodat zijn naam nog verwijst naar zijn geschiedenis.

Doordat Sjeng meteen voor vlooien behandeld was waren de vlooien gelukkig al weg. Wel had hij door de vele vlooien bloedarmoede gekregen wat gelukkig ook weer snel over was nadat hij een paar dagen weer fatsoenlijk had gegeten. De wormen namen wat meer tijd om te verdwijnen. Sjengs buik was aardig van slag van de wormen en ik heb hem een aantal keer moeten ontwormen voordat de wormen eindelijk, na twee maanden, verdwenen waren.

Dit jaar kreeg Sjeng last van blaasgruis, dit zijn kristallen ter grootte van zandkorrels. Ik merkte al dat hij wat onrustiger was en van kattenbak naar kattenbak liep. Toen hij eindelijk had geplast, zag ik dat zijn urine bloedrood was... Met behulp van dieetvoer was hij er snel weer vanaf. Even later hoorde ik dat als een kat barf (bones and raw food) krijgt hij geen last meer zou krijgen van blaasgruis. Sinds een week is hij helemaal over op barf en het gaat prima met hem! Ook zijn vacht en tanden zien er een stuk beter uit en hij vind het heerlijk.
Meer informatie over blaasgruis en barf komt binnenkort ook op deze site.

Spelen met een knuffeltje ingesmeerd met wat kattenkruid, vind hij helemaal geweldig:

Sjeng

Sinds een paar maanden wonen Sjeng en ik in Leeuwarden wat we allebei erg gezellig vinden.

Sjeng