23-04-2009
Trixie

Al een tijdje had Trix kriebel in zijn oortjes, we hebben dit even aangekeken, maar het werd eerder erger dan beter, dus gisteren een afspraak gemaakt bij de dierenarts, en ook deze keer konden we dezelfde dag (uur later) al terrecht.
net zoals de andere dierenartsbezoeken sloegen ook nu de zenuwen weer toe.
het maakt niet uit met wie ik er heen  moet maar zenuwachtig ben ik altijd, maar met Trix altijd een beetje meer, omdat ik weet hoe bang hij is, en hoe hij op zijn pootjes staat te trillen zodat hij het amper staande kan houden.
maar goed er onderuit konden we niet want dit kon echt niet langer door gaan, hij werd er helemaal gek van, en dat wil ik ook niet.
in de wachtkamer sloeg de angst bij Trixie al toe, overal even snuffelen maar het trillen werd steeds erger, gelukkkig hoefde we niet lang te wachten.
het arme manneke trilde zo erg dat hij bijna door zijn pootjes zakte van angst.
maar meneer Houwer moest toch even in zijn oortjes kijken. dit vond hij vreselijk en was het een hele klus om zijn koppie stil te houden.
en al helemaal toen dokter met een lichtje er in moest kijken.
toen dat klaar was kwam hij tot de conclusie dat Trixie exceem in zijn oortjes heeft, en heeft medicijnen gekregen, die 1 keer per dag in zijn oortjes gedaan moet worden( ook een hele strijd want dit vind hij ook beslist niet leuk)
dit moeten we 10 dagen doen, en dan moeten we op controle komen of de medicijnen aangeslagen zijn.
medicijnen van Trixie
maar sinds hij dat spul in zijn oortjes had heeft hij niet meer gekrabbeld, dus ik heb echt de hoop dat dit gaat helpen.
vanmorgen had hij wel weer wat jeuk maar dat komt vast ook omdat het spul uitgewerkt was, maar omdat het ongeveer het zelfde tijdstip moet, wachten we tot een uur of half 6.
maar heb goede hoop, want Trix voelt zich nu vast stukken beter :D
 

02-04-2009
Rambo

sinds eergister vond ik Rambo niet meer zoals hij was, zat waar hij zat, kwam niet meer naar je toe en at bijna niet meer,de schrik sloeg me om het hart, nu nog een konijntje verliezen in zo`n korte tijd??
dus vanmorgen de dierenarts gebeld waar ik gelijk terrecht kon, dus tijd voor zenuwen waren er (gelukkig niet)
gelijk waren we aan de beurt en meneer hauwer vroeg wat er aan de hand was en zei dat hij het benauwd had en het hele verhaal verteld ook van onze pas overleden Hipper. meneer Hauwer was het zeker met mij eens Rambo had het goed benauwd en concludeerde een longontsteking.
Rambo zou een spuitje krijgen tegen de benauwdens en net toen hij de spuit wou pakken sprong Rambo roetsie over me heen zo op de grond.
zo he zou hij geweten hebben wat hem te wachten stond??;)
maar als snel was de klus geklaard, en hebben voor 5 dagen medicijnen mee gekregen.
de spuit heeft zijn werk wel gedaan want hij is nu stukken rustiger en we gaan hopen dat de medicijnen aan gaan slaan.
medicijnen van Rambo

18-09-2007
 Timmy
sad

 Onze kater Timmy kreeg opeens een bult net onder zijn oor. deze werd steeds maar dikker en dikker en kwam op een gegeven moment gewoon bloot te liggen. allemaal rare en enge gedachten spookten ons door het hoofd en zijn dan ook met hem naar de dierenarts geweest!
Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn, hij had een abces die
arts heeft door geprikt..
een troep dat er uit kwam tjonge jonge... maar je zag echt dat mijn manneke ziender ogen opknapte.. ook heeft hij voor 10 dagen een antibiotica kuurtje mee gekregen, dus nu kan het hopelijk (alleen) nog maar beterder worden!!!
  


22 juni 2007
Alweer Trixie

Trixie kreeg achterop de kont opeens een heel raar uitziende plek,
wat op den duur begon te etteren, dit vertrouwde ik niet dus weer de dierenarts gebeld,diezelfde dag konden we nog terrecht, en weer zaten we met een vreselijk
bibberend bang hondje.
stijf stond hij tegen mij aan op de onderzoektafel, terwijl mevrouw de dokter zijn temperatuur opnam en de plek bekeek.
het was al snel duidelijk dat hij een hotspot heeft :(
trixie
we kregen jodium mee waarmee we hem elke dag mee moesten behandelen, en moest zo`n vreselijke kap dragen, zodat hij er niet steeds aan kon likken.
vreselijk dat hij ook dit nu weer moet mee maken, net nu zijn leventje een vast patroon begint aan te nemen.
maar we hebben er alle vertrouwen in dat we ook deze opstakel gaan overwinnen ;)

                              08-06-2007
                               Trixie sad

Vandaag met Trixie naar de dierenarts geweest, hij wilde niet meer eten en moest steeds overgeven. na enig overleg met de DA  was het toch beter om even langs te komen dus zo gezegd zo gedaan.

tijdens het onderzoek was Trixie zo vreselijk bang dat de onderzoektafel er van mee trilde... er werd besloten om andere medicatie voor te schrijven (hij had een antibiotica kuur tegen het hoesten) maar hiervoor wou ze toch eerst weten gezien zijn leeftijd hoe het er met zijn lever en nieren voorstond, dus hebben ze eerst wat bloed afgenomen. gelukkig zag dat er allemaal goed uit... we hopen dat het nu weer beter met Trixie gaat, want vind et zo erg als et niet goed gaat met dieren. ook heeft hij een spuit tegen de pijn gekregen, en deze werkte heel erg goed... ik hou jullie op de hoogte, we gaan nu eerst nog even een klein blokje om wink

******UPDATE**************UPDATE*************

Intussen gaat het met onze Trix weer stukken beter, hij hoest al veel minder, het kokhalzen is wel gebleven, maar het overgeven heeft hij ook niet meer gedaan, we zijn nu bezig om hem aan brokjes te laten wennen door een paar door zijn vlees te doen (dit op aanraden van de dierenarts) het gaat nog niet van harte, en moet zijn eten oplepelen, zodat hij het van de lepel eet, niet helmaal zoals het hoort, maar dit is voorals nog de enige manier om trix te laten eten.. vanmorgen heeft hij zelfs al gewone droge brokjes gegeten zonder vlees... langzaam maar zeker komen we er wel, met veel liefde en geduld!

 

01-05-2007
Plumke en Mickey naar de dierenarts

al eniger tijd was mijn kip niet zo fit, hoopvol ging ik met haar naar de dierenarts (wat trouwens niet zo vaak voor komt dat mensen met een kip bij de dierenarts komen) in de hoop dat zij nog wat voor haar konden doen, ze dachten aan een virus in de darmen, en kreeg medicijnen toegedient in haar drinken...
de eerste keer dat ze het gedronken had leek ze op te knappen en kwam er weer meer leven in haar en wandelde het hele pad weer langs... helaas vond ik haar vanmorgen dood in het hok...meer kun je lezen onder het kopje bij de
kippen en in memorie
 

vrijdag zijn we ook nog met Mickey naar de dierenarts geweest, ik had toen we met de kip er waren gelijk een afspraak voor haar gemaakt...
op een morgen vonden we haar achter huis, we vonden ht al zo vreemd dat ze de hele avond niet op kwam dagen... maar gelukkig daar lag ze verstopt in een hoekje met een open pootje en een lamme staart, ze was helemaal in paniek en leek in shock.. maar goed, om een lang verhaal kort te maken, haar staartje werd niet beter, en bleef op het einde maar hangen, ze waren bang dat haar staartje (het einde) geamputeerd moest worden...gelukkig blijft haar dit nog gespaard, ze durven het nog niet aan en hebben de hoop dat het toch nog goed gaat komen!

31-06-2006 
Mickey

vandaag was de dag dat Mickey naar de dierenarts ging om gesterelliseerd te worden,spannend toch weer allemaal hoe het allemaal zou gaan verlopen, en of er geen complicaties bij zouden komen.
het voelt bij mij altijd zo raar als ik een dier bij hun achter moet laten, maar het is per slot van rekening voor hun eigen best wil, en dat probeer je dan maar voor ogen te houden ;)
thuis leek de tijd voorbij te kruipen net of de wijzers stil bleven staan, maar eindelijk?
daar was het verlossende telefoontje dat alles goed gegaan was en dat we Mickey weer op mochten halen.
nog helemaal versuft was ze en lag dan in de auto ook mooi in het mandje te slapen. thuis hebben we haar op de bank neer gelegd waar ze verder kon bij komen van de narcose
mickey
het lopen ging eerst ook niet zo florisant en mevrouwtje botste overal tegen aan, maar ja de narcose was nog niet goed uitgewerkt en de kap zat ook in de weg, maar dit hebben we weer gehad gelukkig :D dus nu lekker verwennen en hopen dat ze er snel weer boven op is ;)
terug naar boven