Meer speel ideeen

Nog een paar ideetjes om je hamster bezig te houden.

Je kunt veel dingen verzinnen om hem of haar naar voedsel te laten zoeken. Zoals bijvoorbeeld het droogvoer van je hamster door de hele kooi strooien in plaats van het in een bakje te doen. Ik doe dat elke dag en Pip scharrelt dan druk rond om alles in zijn wangzakken te proppen.

Als je de kooi verschoont kun je eerst wat voer op de bodem strooien voordat je het nieuwe strooisel erin doet. Hamsters houden van wroeten en graven en zullen elk korreltje ruiken en opspeuren! In de ruimte waar mijn hamster losloopt staat een kleine emmer gevuld met zaagsel waar ik vaak wat voer in stop. Pip lijkt er echt plezier in te hebben om helemaal naar de bodem te graven! Dit kun je bijvoorbeeld in de hamster-ren zetten als je die hebt.

Leuk is ook om af en toe iets lekkers te verstoppen in een kartonnen doosje, wat je hamster open kan knagen. Heb je geen kartonnen doosje, dan kun je ook een wc-rol platdrukken, aan beide kanten 2 gaten maken, iets lekkers erin doen en het dichtbinden met touw. Ook lege eierdozen doen hiervoor goed dienst.

Sommige hamsters vinden het leuk om een zandbad te nemen. Hiervoor kun je een bakje in de kooi zetten met chinchillazand erin. Gebruik hiervoor geen ander zand zoals vogelzand, want dit is te scherp, en zeker geen zand van buiten omdat dat vol zit met schadelijke beestjes. Sommige hamsters gaan er op hun rug in rollen. Pip doet dat niet, maar ze vindt het wel leuk om er doorheen te lopen.