Femke

Zoals je al ergens anders op mn site hebt kunnen lezen, heb ik 2 jaar gewerkt op dierenpension De Kruisberg. Buiten de vakantiedieren en hun eigen honden en kat, hebben Ed en Annemie ook schapen en geiten :cheese: Ze hebben Nederlandse Landgeiten en ik was natuurlijk vanaf het begin helemaal verliefd op deze geiten.

Hieronder zie je de geiten: Aaltje en Anneke.
Aaltje, schaap en Anneke.

Op een gegeven moment kwam er een mooie heer te logeren om Aaltje en Anneke te dekken. Het was nog een jong bokje, maar hij heeft zijn taak goed verricht :cheese:

Ik weet niet precies de datum (of überhaupt de maand) maar ik moest de ochtend werken terwijl Ed en Annemie weg waren. Ik weet nog dat ik bezig was met de honden voeren en richting de geiten keek. En vanuit de verte zag ik een hoopje wit in de stal liggen. Ik ging natuurlijk meteen kijken en ja hoor, Aaltje was bevallen van één lam, een geitje. De bevalling was nog niet zo lang achter de rug, want het geitje was nog niet helemaal schoongelikt.

's Middags heb ik natuurlijk meteen Ed en Annemie het goede nieuws verteld. Zij waren natuurlijk ook hartstikke blij. En omdat ik het geitje als eerste had gezien, hebben ze haar naar mij vernoemd :D. Ik ben dus peetmoeder van een geitje :cheese:

Mijn petekind.

Hierboven zie je een foto van Femke, die is afgelopen winter gemaakt. Hier is ze al een volwassen meid.
Afgelopen najaar is Femke voor het eerst gedekt door deze knappe bok:


22 april 2005 is Femke bevallen van een bokje en een geitje. Haar kinders heten Bart en Baukje. 23 spril is haar moeder Aaltje ook bevallen van een bokje en geitje, Carel en Carolien. Femke doet het goed als moeder, alleen bemoeit oma zich er ook mee. De lammeren drinken ook bij Aaltje :D. Hieronder zie je de 4 prachtlammeren.

Bart, Baukje, Carel en Carolien.