Medicijnen     
Een artikel van Patricia, Trice ©


Bij deze de medicijnen die ik gebruikt heb voor Kismo toen zijn darmen bijna stilgevallen waren. Er staat een korte beschrijving van de medicijnen. Sommige medicijnen zijn te bestellen via de webwinkel.
De overige medicijnen zijn alleen bij een dierenarts verkrijgbaar na het vaststellen van de diagnose.


dwangvoer


Science Recovery
Science Recovery is dwangvoeding voor kleine herbivoren en is dus geschikt voor konijnen.
Elk zakje bevat 20 gram concentraat dat moet worden verdunt door toevoeging van 70 ml handwarm water. Kleine hoeveelheden met regelmatige tussenpozen toedienen.
Ingrediënten
Lucerne, voederhaver, soja, voedertarwe, synthetische cellulose, doperwten, fructo-oligosacchariden, haver, mineralen, suikerbietenpulp, vitaminen, anijs, fenegriek.Ciseral

Ciseral
Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi -en volièrevogels, post -en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren. Bevat per 1 ml: 1 mg cisapride.
Gebruiken bij:
Bevorderen van de maagleiding.
Niet gebruiken bij:
Darmobstructies (verstopping) en darmperforaties.
Metocloral

Metocloral
Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi -en volièrevogels, post -en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren. Bevat per 1 ml: 0,5 metoclopramide- hydrochloride.
Gebruiken bij:
Het voorkomen van braken en braakneigingen. Metoclopramide is ook bij post-operatief braken een goede keus.
Niet gebruiken bij:
Darmobstructies (verstopping) en darmperforaties.
Carprofen

Carprofen
Diergeneesmiddel bestemd voor terrariumdieren, kooi -en volièrevogels, post -en sierduiven en niet bedrijfsmatig gehouden kleine knaagdieren. Bevat per 1 ml: 4 mg carprofen.
Gebruiken bij:
Symptomatische pijnbestrijding en remming van de acute ontstekingsreacties bij zowel acute aandoeningen als ook acute opflikkeringen van chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.
Niet gebruiken bij:
- toediening aan drachtige of lacterende (melkgevende) dieren
- acute of chronische aandoeningen van het maag -en/of darmslijmvlies
- nierinsufficiëntie
- afwijkende bloedstollingProzyme

Prozyme
Prozyme bestaat uit enzymen, deze breken geen haar af, maar wel het voedsel wat om het haar geklonterd zit. Op die manier wordt een blokkade kleiner, en wordt de kans dat het voedsel weer goed doorgevoerd gaat worden groter.
Prozyme kan altijd gegeven worden, ook als er al medicijnen toegediend worden. Als er geen sprake is van verstopping, maar het konijn is erg in de rui, is het verstandig om één - á tweemaal daags preventief Prozyme te geven als de keutels iets kleiner/harder worden.
Prozyme is via de webwinkel te bestellen.


sitebalk 1

naar boven