Trees en Marij

Dit zijn de eerste geiten waarmee ik echt een band kreeg. Trees en Marij kwamen 7 jaar geleden ons leven binnen gehuppeld. Mijn moeder had ze voor haar verjaardag gekregen van een stel vriendinnen. Ik zie het nog goed voor me: een auto met erachter een paardentrailer. Alleen mijn vader wist wat er in de trailer zat, wij allemaal niet. De trailer gaat open en er komen 2 dwerggeitjes uitlopen. Beetje mager waren ze, allebei bruin met een aalstreep.

Trees en Marij

Trees en Marij zijn zusjes, we weten niet wanneer ze precies geboren zijn. Maar we schatten dat ze nu dus 7 of 8 jaar zijn. Trees en Marij zijn altijd bij elkaar geweest. Ze kunnen echt niet zonder elkaar. Als eentje in de stal staat en het luikje is dicht, dan worden ze alletwee helemaal gek. Dan beginnen ze gigantisch te mekkeren, alsof er een geit geslacht wordt, zo klinkt het. Trees is wel absoluut de baas van de twee.

Trees

Trees en Marij zijn echt hele leuke dieren. Deze 2 dames zijn mijn eerste kennismaking met geiten. Het karakter van de geit leerde ik snel. Vooral Trees doet altijd erg veel moeite om naar de andere kant van het hek te klimmen om het voer van de konijnen op te eten. Maar het zijn alletwee ook echte knuffelkonten. Ze vinden het heerlijk om geaaid te worden, vooral op hun wang en achter het oor. Dat zijn hun favoriete plekjes.

Trees

Hun favoriete slaapplek is op één van de tafels of voor de stal op de grond (daar schijnt de zon meestal). Ook houden ze van tikkertje. Dit speel ik dan met ze. Ik ben eigenlijk altijd de tikker. Het is gewoon een ren-spelletje. Ik ren achter hun aan, zij verstoppen zich dan weer voor mij. Het leukste is om ze uit elkaar te drijven, Marij begint dat meteen zenuwachtig te mekkeren. Trees daagt me dan ook regelmatig uit. Als ik dan richting het poortje loop om weg te gaan, loopt ze achter me aan. Zodra ik omkijk neemt ze meteen een spurt :lol:

Trees

Trees heb ik twee kunstjes geleerd (niet echt veel dus :D). Ze kan zwaaien met haar voorpoot. Heel leuk doet ze dat. Als ik rammel met iets te eten begint ze al te zwaaien. Ze zwaait dan 2 keer, maar van mij moet ze 3 keer zwaaien. Dus dan zeg ik: nee Trees, 3 keer. En dan gaat dat pootje 3 keer door de lucht. :lol: Ook kan Trees op haar achterpoten staan en zo een stukje lopen.