Keltya besneden
Een artikel van Patricia, Trice©Keltya is niet besneden uit geloofsoverwegingen ofzo. Nee, helaas had Kismo hier meer mee te maken. Sinds Keltya de pubertijd heeft bereikt doet hij niks anders dan op Kismo's hoofd rijden.  Zelf vermoed ik dat Kismo het dit keer zat was en dus van zich afbeet.
Hierdoor had Keltya een wond in de schacht van de penis. Toen ik het ontdekte was alles rondom enorm rood en opgezwollen. Ik wist dat een zwelling op deze plaats ervoor kon zorgen dat Keltya niet meer zou kunnen plassen of keutelen. Hij zou dan uiteindelijk zichzelf vergiftigen.
Het is gelukkig allemaal goed gekomen, maar om jullie een idee te geven wat er allemaal heeft afgespeeld, heb ik een soort logboek van dit alles bijgehouden, daar heb ik een samenvatting van gemaakt die ik graag met jullie wil delen.


Dinsdag 13 November 2007
Vanochtend zag ik een druppel bloed op de grond liggen toen ik de konijnen zou voeren. Geen flauw idee hoe dat daar was gekomen, keek ik instinctief onder Keltya's staartje. En ja hoor... Bloed, en niet zo'n beetje ook. Het leek wel of zijn penis bloedde. Het bloed was helder, maar tussen de ballen was het donkerrood.
Omdat hij zo enthousiast op zijn eten af kwam, heb ik hem eerst maar laten eten. Dat doet hij nog steeds erg goed. Dus waarschijnlijk lijkt het alleen maar pijnlijker dan het eruit ziet.
Intussen heb ik de kliniek gebeld met de vraag of ik meteen mocht langskomen. Ik mocht direct komen en zou dan ergens tussen afspraken in gepropt worden.

Zijn penis bleek goed aangetast te zijn. Er was al weefsel omheen ontstaan, daardoor was het echt zoeken naar de urinebuis. De dierenarts wou kijken hoe ver ze er met een katheter in kon komen, om zo vast te stellen of hij nog zou kunnen plassen. Toen de katheter ingebracht werd heeft Keltya nog wel even gepiept, maar hield zich verder erg kranig. De katheter ging er gelukkig ver genoeg in, hij zou dus nog gewoon moeten kunnen plassen. Maar omdat alles rondom ook enorm opgezwollen was maakte ik me ook zorgen op het keutelen, maar bij het inbrengen van de katheter bleek dit ook geen probleem te zijn.
Het overige stukje penis dat als een los fliebertje vast hing heeft de dierenarts afgesneden. Vandaar dat Keltya nu een besneden konijntje is.
Hij moet nu 3 dagen Carprofen hebben en ik moet zelf de urinebuis een beetje open houden door aan de zijkanten te drukken. Natuurlijk moet ik alles ook goed in de gaten houden, maar de verwachtingen waren dat het met een weekje al wat geheeld moest zijn.
Om zijn ontlasting te controleren heb ik Keltya apart gehouden op een witte handdoek. Helaas had Keltya andere plannen en hij heeft de handdoek aan de kant getrokken. Dan maar op een kale bodem, want hennep wasnatuurlijk geen optie; dat zou kunnen prikken in de wond.
Later die dag heeft hij 3 druppels bloed geplast. Hij ligt wel steeds languit, eet en drinkt goed, alleen baart dat bloed me nog wat zorgen.


Woensdag 15 November 2007
Vannacht heeft Keltya op mijn kamer geslapen zodat ik hem goed in de gaten kon houden. Hij heeft goed gegeten en gedronken, en zelfs lekker geslapen.
Al heb ik vanochtend wel kleine plasjes gevonden die wat rozig van kleur waren. Hij mag vandaag los lopen zodat ik het plassen goed in de gaten kan houden.

Na een poos wachten dan toch eindelijk goed nieuws!
plas van Keltya

Het lijkt wel of hij voor 2 dagen geplast heeft. Het is mooi helder van kleur en ik zie geen roze gloed of druppels. Hij heeft inmiddels ook Carprofen gehad, en zijn urinebuis is ook alweer wat open gespreid. Het zag er al heel goed uit, het is minder gezwollen en de schacht is ook veel minder rood.
Voor het eerst sinds gisterochtend heb ik het idee dat het toch nog goed gaat komen met mijn ventje!


Donderdag 15 November 2007
Vandaag had ik al gekeken hoe het eruit zag. De zwelling is nog minder als gisteren en het wondje naast de urinebuis lijkt ook al te helen.
Zijn keutels zijn nog wel erg veranderlijk. De ene keer zijn het mooie harde keutels en de andere keer zijn ze zacht en lijken ze meer op blindedarm keutels.
Het geven van de Carprofen gaat wel goed. Ik zet hem op mijn schoot en wanneer ik zijn kopje wil tegen houden, gaat hij zelf al met zijn mond naar het spuitje. Hij drinkt de Carprofen zo uit het spuitje!

Hierbij een filmpje van Keltya in zijn tijdelijke duna-bak, die als quarantaine dient.


Maandag 19 November 2007
Het gaat erg goed met Keltya!
De zwelling is helemaal afgenomen en het wondje is ook mooi geheeld. Eten, drinken, keutelen en plassen deed hij alweer goed. Maar nu ziet alles er gelukkig ook weer goed uit!
Ik heb meteen een afspraak voor zijn castratie gemaakt bij de kliniek. Donderdag de 22ste wordt hij geholpen.

Dit hele verhaal staat bij het artikel Castratie van een rammetje.
Copyright by Patricia

naar boven