Geiten-passie

Mijn allergrootste passie in het leven is De Geit!!!! Geiten zijn gewoon geweldige dieren. Maar ik vind geiten niet al mn hele leven leuk. Hoe dat dan is gekomen? Dat ťn wat er zo leuk is aan geiten lees je hieronder.

Geen geit is veilig voor mij.

Het begon allemaal 7 jaar geleden toen we 2 dwerggeiten kregen, Trees en Marij. Al snel merkte ik dat het hele leuke dieren waren. Je kon leuk met ze spelen, ze reageerde op hun naam en je kon met ze knuffelen. Ik vond ze echt heel erg leuk.

Wat een schoonheid.

Maar de gekte begon pas echt na mn stage op een melkgeitenbedrijf. Hier hadden ze 200 melkgeiten en hier heb ik pas echt geleerd hoe geiten zijn. De geiten daar waren nieuwsgierig, knuffelbaar en hadden alle een eigen karakter. De 200 geiten kon ik bijna allemaal onderscheiden, puur op karakter (qua uiterlijk leken ze er veel op elkaar). Ik heb daar paar leuke dingen meegemaakt wat echt typisch is voor geiten. Zo had de boer een schuif voor de melkput zitten, met een gewoon touwtje. De geiten knabbelden hier altijd op. Ik vroeg hem waarom hij geen staaldraad ervoor gebruikte, dat touw hebben de geiten toch zo doorgebeten? Het antwoord: ik had eerst staaldraad, dat beten ze ook door. Touw is dan goedkoper. :lol:
En zo had je een geit die precies wist waar de melkput was en wat de bedoeling ervan was. Maar toen er een nieuwe groep geiten kwam wist zij ook ineens niet meer waar de melkput was. Ineens was alles vergeten :lol:

Wie kan dit kopje nou weerstaan?

Zo kan ik nog wel uren doorgaan over de geit. Geiten willen altijd naar de andere kant van het hek/muurtje/deur/sloot. Als je ze dan eens naar de andere kant laat willen ze meteen terug. Het gras bij de buurman is altijd groener, zelfs als je er net zelf alles hebt opgegeten. Ze willen altijd daar zijn waar ze niet zijn. Ze zijn koppig en eigenwijs, lopen altijd die kant op waarvan jij wilt dat ze niet naartoe lopen. Ze doen alles voor eten. Eten is heel belangrijk voor een geit, zo belangrijk dat ze er altijd over ruziŽn. Maar geiten zijn ook heel slim, je kunt ze hele leuke kunstjes aanleren. Ook houden ze ervan om te knuffelen. En geiten zijn leuk om naar te kijken: als ze een aantal hoogteverschillen in de wei hebben kunnen ze heel leuk springen en klimmen. Ze maken gekke bokkensprongen. Daarbij kun je geiten melken en kun je van sommige rassen de vacht gebruiken (kasjmier, angora en mohair komt van de geit). Ze hebben allemaal een eigen en uniek karakter. Ze komen voor in veel verschillende kleuren, vormen en hoogtes.
Het ideale dier dus (vind ik dan ;)).

Zelfs mama kun je als klimobject gebruiken.

Van geiten wordt ik ook altijd blij. Als ik in een dip zit, verdrietig ben of iets dergelijks hoef ik maar naar een geit te kijken en dan word ik al meteen een stuk vrolijker. Het hoofd van een geit straalt altijd vrolijkheid en blijheid uit. En dat werkt erg aanstekelijk. Ik ben misschien ook wel de enigste persoon ter wereld die de bokkengeur echt lekker vind ruiken. De meeste mensen vinden het vies, geitenhouders wennen aan de geur (die heel karakteristiek is), maar ik vind het echt lekker ruiken (mss ben ik wel in een vorig leven een geit geweest, wie weet :)). Ik ruik het al op meters afstand en wil dan ook meteen naar de bok toe. Ik kan echt verliefd worden op een bok. Heerlijke dieren vind ik het. Ik zou ook nooit zonder geiten kunnen leven.

Geiten-lammetjes, een dag oud.

Ik heb met verschillende geiten een bijzondere band (gehad). Deze geiten komen op de volgende pagina's allemaal ter sprake. Tevens wil ik graag veel rasbeschrijvingen geven van geiten. Hiervoor wil ik eigen foto's gebruiken, dus het kan even duren voordat er echt veel rassen op staan. Ook komt er uiteindelijk nog wat globale informatie over geiten op te staan.