Madame de Pompadour

Na het overlijden van Marie-Antoinette ben ik weer op zoek gegaan naar een nieuwe hamster. Eerst was ik op zoek naar een leuk nestje want het liefst wilde ik een jonge hamster. Maar toen zag ik op het hamsterforum een hamster staan die een nieuw huis gezocht. In haar lijn zit knikstaart en daarom kon er niet met haar gefokt worden. Ik was op slag verliefd op deze mooie meid.

Net zoals mijn vorige hamsters heb ik deze dame ook vernoemd naar een bekende vrouw uit de geschiedenis. Dit keer dus Madame de Pompadour, een maitresse van Lodewijk de XV :cheese:
Ze is een oranje dominant spot satijn langhaar (hele mond vol) en geboren op 28 juli 2007 uit Noodle en Dove:
Papa Noodle en mama Dove

En dit is mijn mooie meid:
PomPom

 Haar naam is een hele mond vol, daarom heeft ze natuurlijk ook een verkorte roepnaam: PomPom :D Toen ik haar kreeg was ze nog een beetje schuw. Maar dat gaat langzaamaan al beter. Ze is echt heel erg nieuwsgierig en komt meteen naar me toe gelopen als ik haar roep. Op de hand zitten is nog niet echt haar sterkste punt, ze heeft de neiging om gewoon eraf te springen. Dus daar werken we nog aan, maar ik zie al verbeterin. Ook is ze echt een snoeperd en bedelaar (en ik heb een zwak voor bedelende knaagdieren :-F ). Toen ik haar op 11 oktober ophaalde woog ze 134 gram, ondertussen weegt ze al 157 gram. Ik weet niet of dat alleen komt door de snoepjes of dat ze ook nog gegroeid is, hihi. Ze is in ieder geval wel een stuk groter als Marie-Antoinette (wat ook niet zo moeilijk is) en ook wat groter als Sissi.
Ze is echt heel erg actief en een echte knager. Tralieknagen is toch wel één van haar hobbies. Maar wel een prachtmeisje.

Op onderstaande foto kun je haar kleur goed zien :D
Mooi oranje.

Slapend in het radje.