Camito's Marie-Antoinette
27 november 2006 - 7 september 2007

Vrijdag 7 september is Muizepluis veel te jong overleden :cry:

Banaantje snoepen.

Mijn lieve Sloerie is wel veel te vroeg gegaan. En dat terwijl ik met vrienden er altijd over grapte dat ze vast en zeker heel oud zou worden. Juist omdat ze zo een slechte start heeft gehad.
Toen ik mijn meisje ging ophalen in Groningen bij Wendy was ze de kleinste en zwakste van het nest. Ze woog 35 gram, ze lag echt achter op de rest. Wat er was weet ik niet maar het klopte niet.

Kleine uk van slechts 35 gram 

De eerste paar weken heb ik mijn meisje bijna niet gezien. Ze sliep bijna alleen maar, meer niet. Ze kon niet eens tralieklimmen, ze kwam niet boven de onderbak uit. En ik vond het ook niet zo heel erg dat ik haar bijna niet zag: doordat ze zo klein was durfde ik haar toch niet op te pakken, ze was zo breekbaar.

In het begin durfde ik me ook niet teveel aan haar te hechten, bang dat ze mss alsnog zou overlijden. Maar mijn kleine uk heeft zich erdoor heen geslagen. Ineens begon ze langzaam aan een gezond vachtje te krijgen, ze begon meer te lopen en beter te eten. Ik zag dat het beter ging.
Haar bijnaam Sloerie kreeg ze omdat ze, als ze willig was, echt 5 minunten met haar kont omhoog bleef staan :lol:

Sloerie

Ze was ook eht zo anders als Sissi was qua karakter. Muizepluis hield echt heel erg van knagen aan dingen. Ze was ook goed in het bouwen van grote nesten en papieren zakdoekjes bleef ze van me aanpakken. Die kon ik een uur lang aangeven, ze bleef het leuk vinden.
Ook was ze een knuffelbeest. Ze vond het echt altijd leuk om uit de kooi te gaan en om geaaid te worden

  

Ze is uiteindelijk wel uitgegroeid tot een groter formaatje. Uiteindelijk woog ze 106 gram. Niet echt superveel voor een Syrtje maar voor mijn Muizepluis was dat toch veel. Ze heeft haar groeispurt een stuk later gehad als hamster normaal hebben.

Later heeft ze nog eens 2 levens verspeeld doordat ze heel erg schrok van een fret die in de kooi keek en omdat ze eens was ontsnapt en op mn kamer rondliep en ik haar dus moest vangen. Ze had al aardig wat stressmomenten gehad (en natuurlijk haar slechte start), ik was ervan overtuigd dat ze minstens 2 jaar zou moeten worden.

  

Maar helaas, ze is er niet meer :cry: Ze is veel te vroeg overleden door een stomme fout van mij.
Het spijt me verschrikkelijk Muizepluis :( Vaarwel.

Haar favoriete snoepje!