Marie-Antoinette

Na Sissi's overlijden ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe hamster. En toevallig kwam ik het nestje van Wendy (Hamstery Camito) tegen. De ouders van het nest zijn:
Vader: Yishma'el (Sammael x Milana) geb: 1 oktober 2005. Yellow Black witband, gefokt door Hamstery Duvessa.


Moeder: Quamyrah (Casey x Niobe) geb: 18 mei 2006. Goud schildpad satijn, gefokt door Hamstery Camito.

Op 27 november 2006 is Quamyrah bevallen van 12 kleintjes. Na paar dagen waren er nog 8 over.

13 december 2006

Uit deze combinatie konden heel wat kleurtje komen dus het was een ware verrassing wat het allemaal zou zijn. Al is het al langzaam te zien op bovenstaande foto.

Ze krijgen al haar.

Toen de kleurtjes en geslachten eenmaal goed te zien waren, was ook bekend wie welke hammie zou krijgen (ivm eerste keus, tweede keus, en dergelijke). Ik mocht als vijfde kiezen en ik koos voor het Yellow black vrouwtje en doopte haar Marie-Antoinette. Marietje was helaas niet helemaal in orde. Ze was de kleinste van het nest, het achterblijvertje. Haar oogjes gingen later open dan de rest. Ze heeft ook paar dagen een misvormd pootje gehad (al is dat wel weer over gegaan).

Zieke Marie-Antoinette

Kleine Marietje

Op 29 december ging ik Marietje ophalen in Groningen. Ze was echt heel erg klein. Ook had ze een nat kontje, wat echter geen natstaart was. Ze woog maar 35 gram toen ik haar kreeg en dat is wel weinig. Onderstaande foto's zijn gemaakt op nieuwjaarsdag en je kunt er goed op zien dat ze echt maar klein en zwak is.

Nieuwjaarsdag

Nieuwjaarsdag

Nat kontje

De eerste paar weken heeft Marie-Antoinette heel veel geslapen. Ik zag haar bijna nooit. En ik moet eerlijk zijn, ik vond het ook best eng om haar op te pakken. Ze was zo klein en fijn. Ze heeft toen ook de bijnaam Muizepluis gekregen, omdat ze ongeveer de grootte had van een klein muisje.
Maar ze heeft al haar energie gestoken in beter worden en gelukkig is dat gelukt (zoals je kunt zien op de volgende pagina).

M.u.v. de laatste 3 foto's zijn alle foto's gemaakt door Wendy, de fokster van Marie-Antoinette.