Sissi

Sissi, syrische hamster, is de nieuwste bewoonster in huize Femke :D.
Waarom ik een hamster heb gekocht kun je hieronder lezen.

Na veel verhalen over hamsters gelezen te hebben op het dierenforum ging ik eens wat info zoeken over hamsters. Gewoon voor de fun, om eens te kijken wat iedereen nou zo leuk vindt aan hamsters :D.

Sissi

Tijdens het internet afspeuren kwam ik terecht op de site van
Hamstery El Dorado. Ik was op slag verliefd op de créme-kleurige hamsters. Maar ik heb er eerst eens goed over nagedacht. Had ik wel genoeg ruimte en geld voor de spullen. Wil ik het dier wel om de goede redenen? (ik wil geen dier aankopen als impuls).
Dus heb ik het idee een maandje in mn hoofd laten bezinken (en het er met niemand over gehad :D). Na die maand heb ik eens een mailtje gestuurd naar Marian (van de hamstery) met de vraag wanneer ze weer een nestje hamsters zou hebben. Dat zou begin december zijn. Ik heb meteen een vrouwtje gereserveerd.

9 december 2004 was het dan eindelijk zo ver: Sissi zag het levenslicht :cheese:. Sissi heeft nog 5 broertjes en 5 zusjes.
Haar ouders:
Moeder: Sonata (Sonyah x Ahryon) geb: 10 septmenber 2004. Gefokt door Hamstery El Dorado.
Vader: Pebbey (Pelle x Zibbey) geb: 14 augustus 2004. Gefokt door Hamstery Double Special.

Op 12 januari was het dan zover, ik mocht mn kleine meid ophalen. Het was een treinreis van 3,5 uur naar Marian toe, maar dat had ik wel over voor zo'n schoonheid. Ik was de eerste die de hamster kwam ophalen, dus ik had eerste keus :D.
Ze waren natuurlijk allemaal erg lief en tam, en allemaal even mooi. Maar Marian zei dat Sissi van ze allemaal het tamst en rustigste was. Ze wou haar zelf wel houden maar Sissi heeft een klein scheurtje in het oor. Dit is waarschijnlijk gebeurd tijdens spelen met broertjes of zusjes. Omdat ik er toch niet mee fok maakt mij dat klapoortje niks uit.

Toen ik Sissi oppakte bleef ze heel rustig op mn arm zitten en ging zich zelfs wassen. Ik had mn keus al gemaakt :cheese:. Dus begon de terugreis, weer 3,5 uur.


In het reismandje.

Ik dacht dat Sissi misschien onrustig zou zijn, maar ze is vrij snel gaan slapen. Alleen het laatste half uurtje had ze er genoeg van en wou ze er wel uit.

Op deze foto zie je goed dat ze een klapoortje heeft. Deze foto is gemaakt toen ik thuis was.

Klapoortje.

Sissi wende snel aan het leven in mijn kamer. De eerste keer toen ze Sharonne zag schrok ze, maar nu deinst ze niet meer terug voor Shar :D. Het heeft wel 3 weken geduurd voordat ze het radje ging gebruiken :lol:.

De eerste kooi die ik voor mn meid had was een Noddy Tripple maar die vond ik te klein. Ik heb een tijdje gezocht naar een andere kooi, wist niet precies welke. Maar toen wist ik het zeker: ik moest de Ferplast Jenny hebben. Deze kooi is 80x50x80 cm. Heerlijk ruim dus. Ik vind het echt een geweldige kooi. Wel heb ik de kooi zo ingericht dat ze niet 80 cm omlaag kan vallen. Dit is niet echt goed voor een hamster. Dus heb ik er twee "verdiepingen" in gemaakt.

Links is de kooi van Sissi, rechts de caafs met ren.
De kooien.

En twee foto's van de kooi, dichtbij.Het bovenste gedeelte.

En de onderhelft.