Verslagen Dietiste-bezoekjes......

22-01-'09

De laatste keer bij de dietiste geweest, want wij gaan niet meer met Bruno elke 4 weken daarna toe, want hij weegt nu al 3 maanden tussen de 39.5kg en 40kg. Ik heb met Louise afgesproken, dat ik wel eens contact met haar opneem, hoe het verder gaat met Bruno, en dat vond ze goed......

 

18-12-'08

Wij zijn vandaag weer bij de Dietiste geweest......
Om de 4 weken gaat Bruno op de weegschaal, want wij willen hem op het goede gewicht houden.....
Maar hij is weer wat afgevallen, nu weegt hij 39.5......
Nu krijgt hij toch wat meer brokken, want meer afvallen mag hij niet en willen wij ook niet!!! Dit is een mooi gewicht voor een Labrador Reu!!!
Maar 40kg mag dan ook wel, hoor?
Wij zijn heel trots op onze kanjer.... 
 

 

21-11-08 

Wij kwamen vanmiddag bij de DA, en gelijk kwam de assitente op ons af, en zij Hallo Bruno mijn lieverd, en weet je wat ze toen zij.....
Ik verheug mij elke keer weer dat Bruno komt, en Louise de dietiste hoorde dat, en ze riep ook van heeeee Bruno wij hadden het net over jou, en er werd geknuffeld!

Bruno ging op de weegschaal, en hij gaf 39.8 aan en het wisselde van 39.5 en 39.8......
Louise heeft 40kg gerekend, en dat houden wij aan, het streefgewicht is er nu, en iedereen moest het weten, zelfs de DA kwam effe kijken, want Louise schreeuwde wel zo hard, dat ze het ook goed kon horen, mooi is dat he??
De Da en haar assitente, hebben ook op Bruno's zijn site gekeken, en heb gevraagd of ze even wat in het gastenboek wilde schrijven, en dat gaan ze doen!!

Hij mag nu niet meer afvallen, en prinsbrokken zijn verhoogd van 250 naar 260 gram per dag.....
Ik heb met Louise afgesproken, dat ik toch elke maand wilde komen, en ze zei gelijk Yes dat is leuk, want ik wil Bruno graag weer zien!
Ze was heel trots op ons.......en natuurlijk ook op haar zelf........

En het is voor Bruno ook veel beter als die kilootjes eraf zijn, hij voelt zich op zijn 13-jarige leeftijd bijna 14, ook een stuk beter, en daarom hebben wij het gedaan.   Maar Joepie, hij heeft het toch maar gedaan......Knappe Bruno!

Wij mochten proberen om Bruno 2 cortaphen te geven per dag, en als er veranderingen zijn...... effe bellen, en misschien toch maar die een er weer bij!!

 

 

17-10-'08

 

Na 4 weken weer naar de Dietiste geweest....

Mijn man Jos, kwam tegen 1u thuis en wij gingen samen naar de Dietiste, want Bruno moest nog wel in de auto gebeurd worden, en dat kon en mag ik niet, omdat ik last heb van mijn rug.....
Daar aangekomen, werd Bruno door 2 assitentes hartelijk begroet!
Mijn man ging normaal niet mee naar de Dietiste, en keek de ogen uit hoe gek dat ze met Bruno waren, de dietiste stond ook al te kijken, wat leuk zij ze het baasje is ook meegekomen, en ik vertelde waarom......

Binnen zat een dame met een klein hondje, die was vel zeg, Bruno ging toch eens kijken, en wat deed dat krengetje, wilde Bruno zo in zijn neus bijten, maar Bruno is niet gek, en hij draaide heel snel zijn kop om en liep de andere kant op, met een blik van ik zal wel wijzer zijn, want het hondje was wel zo klein (geen puppy hoor) die kan ik wel helemaal in mij bekkie krijgen.........wat een krengetje!
Louise de dietiste zij later wel, echt een vel ding........
Bruno ging op de weegschaal staan, want daar kwamen wij voor, en ik gaf wel aan dat wij dachten dat Bruno ietsje was aangekomen, want het was ook dierendag geweest, en hij deed zo goed zijn best, om zelf weer op te staan, en dan mag er beloond worden, toch?
En Louise was daar ook mee eens........
Hij woog 4 weken geleden 41.5kg en nu na 4 weken 41.3kg dus niets aangekomen, lekker weer 200 gram afgevallen........
Nu zijn wij nog niet van de dietiste af, maar dat geeft ook niet.......

Bruno liep van de weegschaal regelrecht naar de pot met koekjes die daar op de tafel stonden, en ging er onder zitten en blafte een paar keer, en deed de dietiste haar wel zeer om niets te geven uit die pot, maar ze had snel een oplossing en ze ging heel snel een paar dieet-brokjes ophalen, en dat aan Bruno gegeven, en hij was weer tevreden...was leuk om te zien!!

Over 4 weken weer terugkomen, en dan gaat het goed komen!!
Zie ook het grafiek op Bruno's zijn site.......

 

21-09-'08

Wij zijn vrijdag 19 sept. weer bij de dietiste Louise geweest, en toch een beetje mijn twijfels gehad of hij weer wat is afgevallen, want hij krijgt de dieetbrokken niet meer, en soms ook wel weer wat tussendoortjes, waarom doen wij dat hij heeft het allemaal zo goed gedaan, en dacht daar mag hij wel wat extra's voor, toch?

Wij waren niet direct aan de beurt, de spreekkamers waren allemaal bezet, en Louise vroeg of ik nog wat tijd had, natuurlijk neem ik er tijd voor, heb ook alles zo aangezien, wie er allemaal binnenkwam en weer wegging, dus ik verveelde mij niet en Bruno lag ook lekker van alles te genieten, en nog een gesprekje gehad met een van de DA, want ze vroeg hoe het allemaal ging.Ook heb ik een praatje gemaakt met een van de DA die ik een tijdje niet heb gezien, en dat was wel effe leuk en gezellig, wij zagen ook onze overburen binnenkomen met Donja, en met hun ook nog wat gebabbeld, dus zo kwam ik die tijd wel door! Het werd nu wat rustiger, en wij waren aan de beurt, Bruno liep gelijk naar de spreekkamer waar de weegschaal stond, en hem er even op gebeurd. Yes hij was 1.8kg afgevallen in 4 weken tijd, en dat is heel goed, nog even zij Louise dan is hij op het streef-gewicht.

Toch wilde ik wat opbiechten, Bruno woog 4 maanden geleden 51.5kg, ik schaamde mij daarvoor, daarom heb ik het niet geschreven, dit moest ik toch uit mijn hoofd zetten, want wij konden daar niets aan doen, omdat Bruno geen grote wandelingen meer aankon, werd het gewicht steeds meer, daarom hebben wij hem op het dieet gezet, in overleg met de DA, ze zijn nu heel trots op Bruno en op ons, want wij moesten soms ook heel consueqent zijn. Bij deze sorry, aan diegene waar ik de waarheid niet aan hebt gezegd!!!

Wij zijn blij dat hij zoveel is afgevallen, want hij weegt nu 41.5kg en nu hoeft Bruno die 10kg niet meer mee te slepen, hij is ook veel beweegelijke geworden, en als wij hem moeten opbeuren, wat gelukkig niet meer zovaak voorkomt, dan is het voor ons ook prima te doen. Jos heeft een grafiek bijgehouden, en die kun je zien bij link Grafiek...... 

Over 4 weken weer terug komen bij Louise, en dan denken wij dat hij het streefgewicht heeft gehaald, en dat is net onder de 40kg. Daar gaan wij voor, en daar willen wij hem ook op houden.                                                             

Diegene die Bruno een tijdje niet gezien hebben, zien een enorme verandering.      Wij zijn heel trots op onze kanjer.........  

 

22-08-'08  

Na 6 en halve week weer naar de dietiste!

Wij zijn vanmiddag weer bij de dietiste geweest, en Bruno is weer wat afgevallen.
Wij lopen ook ietsje meer, en dat scheelt ook voor zijn gewicht!!!
Ik vind het heel knap van onze kanjer......

Over 4 weken terug komen!
Maar als ik tussendoor, nog effe langs ga voor eventueel tabletjes, dan zie ik Louise ook, ze is namelijk ook een assitente van de DA, maar nu gaat ze lekker met vakantie..... 

Hieronder 2 foto's van voor het dieet, en 6 weken na het dieet.....

Kijk het verschil....

VOOR.....

NA

 

03-08-'08

Bruno op dieet is even op een laag pitje gezet, als Bruno weer normaal loopt en zelf weer opstaat, dan gaan wij weer naar Louise......zie veslag DA!!!

 

04-07-2008

3e controle

Ben weer terug van Louise de dietiste, en weer 1.5kg afgevallen.....
Ze is zeer tevreden........

De DA heeft ook even naar Bruno's zijn rechte achterpoot gekeken, en kon niet echt veel aan merken, maar ik vertelde ook dat hij een wondje had bij het voetzooltje, aan de linker achterpoot, en dat zal hem dan ook best wel zeer doen, maar het zag een beetje rood, maar wel heel rustig, ik doe daar al wondspray op, en als ik ga wandelen komt er en sokje omheen.
Maar kon zijn dat hij dat pootje wil ontzien, en dan het rechter achterpootje meer gebruikt, dus misschien overbelasting van het knie-gewricht......

De vloerbedekking tegels gaan er nu uit, want het komt daardoor had de de DA ook gezegt, maar dat waren wij ook al van plan, want hij glijd soms uit, en dan schuurd de voetzooltjes over de wat harde vloerbedekking, vooral als hij steeds wil opstaan en wil draaien!
Bruno heeft ook wat eelt aan zijn elleboog, en die gaan dan ook open, dus nu toch eerst zien dat de wondjes geneest........
En dat gaat ook goed komen, want Bruno ziet er gezond uit!

Dus morgen effe kijken naar iets anders voor de vloer!

Ik kreeg een compliment van de DA, dat het goed gaat met Bruno, want jullie moet ook heel consequent zijn, en dat is ook zo!! En Bruno een dikke knuffel.......

Jullie zien wel dat wij er alles aan doen, om hem op zijn oude dag nog van het leven te genieten!!

 

 

 

19-06-2008

2e controle......

Wij zijn met een heel fijn gevoel terug van de Dietiste........
Bruno is in 2 weken tijd 1.6 kg afgevallen, het gaat goed!
De DA kwam ook nog een kijkje nemen, en ze zag aan Bruno dat hij al best wat is afgevallen........
Jaaaaaaa, zij Louise Bruno is in 4 weken tijd 2 kg kwijt!!
Wij waren heel trots op Bruno en met ze drietjes hebben wij Bruno geknuffeld, heel jammer dat ik het foto-toestel niet bij mij had!!
De dietiste liet ook nog een grafiekje zien van Bruno, en die gaf aan, dat het allemaal goed gaat, want Bruno mag ook niet te snel veel afvallen, en wij zitten op de goede weg!!
Opgelucht gevoel heb ik nu......
Want wij doen ook ons best, en Bruno niet alleen....... hahahaha!

 

05-06-2008 

1e controle na 14 dagen......

Wij kwamen bij Louise, en Bruno moest gelijk op de weegschaal staan.........
En YES, 400 gram afgevallen, ze keek wel op dat hij toch nog 400 gram af was gevallen, want de eerste keer val je niet echt veel af 100 gram ofzo!
Dus Bruno kreeg een hele dikke knuffel en ik een Proficiat!
Dat doet ons goed, en het stimuleert ook, om lekker zo door te gaan........
Ik kreeg (ondanks het warme weer) kippenvel dat wij het goed aanpakte!

Over 14 dagen moeten wij weer terug komen!

 

 

22-05-2008

Met Bruno bij de dietiste (Louise) geweest!!

Ik ben met Bruno gisteren naar Louise geweest, want Bruno moest wat afvallen, want hij is wat zwaar geworden, omdat hij de lange wandelingen niet meer aan kan, omdat hij toch wat te zwaar was, en dan is de conditie ook minder........
Wij lopen wel 6x per dag, maar hij haalt de aantal meters nog niet wat wij voorheen met hem liepen per dag.......en dat zet dan best aan, en dit dieet kunnen wij altijd proberen.......
Bruno is verder gezond, en als dat niet zo was dan had de DA gezegt, dan doen wij Bruno echt niet op dieet......
Hij kijgt nu Royal Canin veterinary Dieet....

Maar het zal wel moeilijk worden, want hij mag dus niets meer tussendoor, o.a. stukje kaas/worst of een hondenkoekje, want dat gaven wij hem wel eens, ook geen pensstaafje, want daar zat wel zoveel vet in......en dat kreeg hij soms wel 1 per twee dagen, als dat al wegvalt dat scheelt ook weer wat!?
Hij mag wel fruit gelukkig, en groente........ en 1/4 stukje rijstwafel p.d..
In de brokken zit alles in, dus verhongeren doet hij dan echt niet, allemaal die lekkere snacks zijn dikmakers...... en dat is voor Bruno nu (op zijn leeftijd) niet goed!

Het is dus niet zo dat wij hem zo dik hebben gevoerd, hoor?
Het komt gewoon dat hij weinig beweegt......
De Dietiste zij, het gaat helemaal goed komen, moet zijn tijd wel hebben, en Bruno wordt straks weer wat bewegelijker....... door wat kilootjes eraf te krijgen.

Duimen jullie voor onze schat, dat hij er goed doorkomt......
Het is voor hem ook het beste, maar wel moeilijk voor ons om heel consequent te zijn........

Wij kregen een gewichtscontrole dagboekje voor Bruno mee, om het allemaal bij te houden, en ik bedankte Louise alvast, om het samen met ons op een verantwoordelijke manier te doen, en wij gaan ervoor......

Over 2 weken, dan wordt Bruno weer gewogen..........