Update 08-06-'09

Met Bruno gaat het redelijk, wij zien dat het achteruit gaat met het lopen, maar hij wil nog wel wandelen, want als wij zeggen kom wij gaan wandelen, dan zet hij de voorpoten al klaar, en een zetje onder zijn gatje, en hij loopt dan naar de kamerdeur....goed teken! 
Heel jammer dat de achterhand niet meer zo is als een paar weken geleden, toen ging hij nog uit zichzelf opstaan, maar dat doet hij nu niet meer, zolang als wij dat kunnen, om hem zijn kontje op te tillen, dan doen wij dat!
Zolang als hij nog plezier heeft, door alert te zijn, en te zwaaien met zijn staartje, en alles nog een beetje ziet en hoort, dan vinden wij het goed, maar als het lopen echt niet meer gaat, dan moeten wij besluiten om hem tegen zichzelf te beschermen, en dat doet pijn, veel pijn....

Het kan ook zo veranderen, want soms loopt hij best wel goed, en dan de volgende dag is het weer redelijk, of wat minder! 
Hij geeft zelf aan dat hij wil staan of lopen, dan zet hij de voorpoten tot stand, en dan beuren wij zijn achterwerkje op, en dan loopt hij wel.....
Net liep hij over de drempel zonder probleem, en een andere keer dan struikelt hij, dus daar zijn wij nu ook alert op, dan houden wij hem in de gaten dat hij dan niet valt, om dan bij de billen een steuntje te geven!!
Als het op deze manier het allemaal nog lukt, dan blijft hij bij ons!!
Hij is zo alert, en zijn eten laat hij ook niet staan, en de behoefde doet hij netjes buiten, maar op een seintje van hem (een blaf) en dan gaat hij even achter het huis, en dat is dan altijd raak, dan wordt er geplast.....
Wij lopen nu 4x per dag een klein stukje, en de andere 2 keer gaat hij achter het huis, en daar kan hij ook best wel wat lopen.....
En als hij valt dan is de klap niet zo hard, want wij hebben heel veel gras!! Voor eten doet hij ook alles, als hij geen zin heeft om te lopen, dan heb ik een brokje in mijn handen, dan loop ik ietsje achteruit, en ga op de hurken zitten, en dan komt hij (onbegrijpelijk soms) snel aan lopen!
En dat doe ik 4x , dan heeft hij weer wat gelopen, toch?
Want in beweging blijven, dat moet zeker......

Zo dit was het weer...... 


♀ Bruno v.d. Corsicahof 31-01-'95

Bruno ik hou van je, jij van mij,
Jij maakt mij elke dag weer blij
Jou mooie ogen, net of je lacht,
En jou lichaam zo heerlijk zacht

Liefs jou Vrouwtje                                                                   

 

Update 02-03-'09 

Wij hebben een leuke en fijne ski-vakantie gehad, en alles is ook goed gegaan.......
Met Bruno gaat het ook best wel goed, hij heeft ook een goede week gehad, hij had de gehele dag iemand bij zich, en dat is best een fijn gevoel om dan weg te gaan....... Daarom wilde ik Julia en Fred op deze manier ook nog effe bedanken!    Wij gaan (als dank voor de goede en lieve oppas van een volle week) samen met ons viertjes uiteten....want dat hebben ze verdiend.....

Ik denk wel dat er een beetje stress was bij Bruno, want dit was (in 13 jaar) de eerste keer dat hij op een andere logeer-adres was, ik kon het ook wat merken, want hij wilde graag weer terug naar zijn vertrouwde plekje en dat is dan wel bij ons in Borne!! Wij kwamen thuis en hij snuffelde wat, en ging naar de bank, zijn kop erop dus hem er ook gelijk erop gebeurd, want dat is een van zijn vertrouwde plekkie en gelijk zijn 4 poten omhoog!


Soms heeft hij toch wat problemen met het lopen, dan zet hij het linker voetje dubbel neer, en wil hij verder lopen, dan kan hij zijn evenwicht niet houden, dan valt hij soms ook neer, en het voorpootje schuift dan over de grond, en er komt een wondje en wij hebben daar wondspray voor en met een paar uurtjes dan zie je gewoon dat het weer wat beter gaat worden, en al snel een korstje opkomt, maar als hij weer valt dan gaat het weer open, maar gelukkig geneest het best snel, wij geven daar dan ook heel veel aandacht aan.......nu als wij gaan wandelen dan krijgt hij een verbandje om, en dan kan het niet meer zo gauw open gaan, en het is nu net of hij dat in de gaten heeft, want hij is al een paar dagen niet meer gevallen, wel gewoon even liggen maar dat doet hij al een jaar, effe uitrusten, en dat mag ook als je 14 jaar bent, toch? 
Ben vorige week nog bij de DA geweest, de tabletjes waren op, en ook even gevraagd, als Bruno op zijn rug ligt en 4 poten omhoog, en dat hij goede ontlasting heeft, en het eten het ook goed smaakt, en nog alert is, moet ik dit dan zien dat hij geen pijn heeft!
De DA zegt, dat hij geen pijn heeft, met deze goede berichten over Bruno dat hij nog volop geniet, en met de medicatie wat hij krijgt moet hij geen pijn hebben en dat willen wij ook niet, maarja hij kan niet praten, ga dan maar van de uitspraken uit van de DA, toch???
Soms piept hij, maar dan wil hij op de bank, of hij moet naar buiten.......
Jullie zien dat wij er helemaal zijn voor onze lieve schat, en wij willen hem ook nog niet kwijt.....
 

Want er zijn wat + puntjes:
Eten: goed
Drinken: goed
Ontlasting: goed
Slaapt/snurkt: goed, hele nacht horen wij hem niet...
Alert: echt wel
Ogen: staar op beide ogen, maar hij ziet best wel wat...
Oren: ietsjes harde praten, en met een hoog geluidje.....
Tanden: Mooi, en schoon....
Lopen: Begin wat moeizaam, maar als hij even loopt gaat
het best wel goed, opstaan dan moeten wij hem wat
helpen, vanmorgen stond hij weer eens uitzichzelf op! Als wij zeggen kom wij gaan wandelen, dan heeft hij de voorpoten al in de starthouding, en dan kijkt hij ons aan, helpen jullie mij even, want het gaat wat moeizaam zoals jullie zien, en dan krijgt hij een klein opbeurtje en dan loopt hij naar de voordeur....dus zin in wandelen heeft hij ook best wel, en de lekkere geurtjes opsnuiven en zijn geurtjes natuurlijk ook achter te laten....als je pijn hebt dan denk ik dat hij daar ook geen zin in heeft, kijk maar eens bij onszelf, toch? 


Hij kan de plas ook goed ophouden, want hij heeft het gelukkig nog nooit in huis gedaan, een hoopje heeft hij twee keer in de mand gedaan...... toen hij nog op dieet was, want van die brokken had hij veel ontlasting!
Zo dit was even een update van Bruno!!!

Onderstaande foto geniet hij lekker van een bakkie vol met rijst en kipfilet!

 

 

 

Update 30-01-'09

Wij hadden voor Bruno vanaf 2 januari 2 corthapen per dag gegeven, i.p.v. 3, dat wilde wij proberen, maar vorige week ging het toch niet zo als hij was, dus nu in overleg met de DA geven wij hem weer 3 per dag...
En na twee dagen ging het weer veel beter, wij blijven nu maar 3 per dag geven, en niet meer minderen........
Ik hoop dat hij nog een tijdje bij ons is, dan maar meer tabletjes, het zijn geen snoepjes, maar het is wel belangrijk dat Bruno zich daar beter bij voelt!
Wat zagen wij:
Met 2 corthapen, ging hij niet uitzichtzelf opstaan, dat viel ons op en hij ging vaker effe liggen!
Nu met 3 heeft hij toch wel de kracht om zelf op te staan, niet vaak maar als er wat in zijn bakkie ligt (dat oefenen wij dan) dan kan hij het wel, dus wij gaan er maar vanuit dat die 3e hem veel baat!  
Hij is verder goed te pas:
Alert
Natte neus
Hij eet en drinkt goed
Ontlasting is goed
Lopen....redelijk
Bekkie open, niet meer zovaak toen hij te zwaar was!
Ogen (staar op beide ogen) maar ziet nog genoeg
Oren, ietsje harde praten, dan hoort hij het best wel
Voetzooltjes die zijn echt heel glad, in huis hebben wij vele vloerkleden liggen, want op de plavuizen glijd hij steeds uit.....
Wandelen, als wij dat zeggen, dan zit hij al recht op dan wil hij ook graag mee, en dat vind ik een goed teken........6x per dag een klein eindje!
Op de bank, hij blaft een keer en dan halen wij hem op, dan gaat hij regelrecht naar de bank, met zijn kop op de bank, en maar wachten tot wij hem erop beuren, slim he?
En weet je als wij uit zijn buurt zijn, dan is hij zo nieuwschierig dan loopt hij gewoon van de bank af, waar wij dan zijn, hoezo geen kracht in zijn achterpootjes.......ja soms denken wij hou je ons soms voor de gek!
Maar als wij er niet zijn, en in de nacht, dan mag hij niet op de bank....
Het kan natuurlijk ook mis gaan, dat hij er van afvalt!
Dus onze Bruno is op zijn 14-jarige leeftijd best nog wel goed in orde!
_________________

 

 

Een dagje logeren....


Maar nu over zaterdag 20 nov..........
Tegen 9u in de morgen heb ik Bruno naar de buren gebracht, en hij ging gelijk ergens liggen, en de buurjongen van 11 jaar ging erbij liggen, dat is al een heel lief gebaar, en Bruno keek wel steeds waar ik was, even een aai en een kus op zijn bol, en ik ging naar huis.......
Ik keek nog door het raam van de buren, en hij lag zo mooi bij de buurjongen, dus daar ben ik niet bang voor dat hij het niet naar zijn zin heeft.........

De dag van ons is wel geslaagd....

Tegen 23.00u waren wij weer thuis, even een doos bonbons opgehaald, voor de buren, als dank voor het oppassen van Bruno.
Bij Bruno aangekomen, lag hij lekker bij de verwarming, en vele leuke en goede verhalen aangehoord........ 

Want de buurvrouw zeg haast elke dag, wij hebben het leuk gehad!
Bruno was heel blij dat wij weer terug waren!!
Thuis heb ik nog een wijntje gedronken, en toen maar naar bed gegaan, en aan deze gezellige dag gedacht.....

 

 

14-11-'08  Recent verslag......

Met Bruno gaat het best wel goed, over twee en halve maand word hij alweer 14 jaar! Ik hoop dat hij dan nog bij ons is, op dit moment denk ik hij word wel 20 jaar... 

Op dit moment ligt hij lekker in de mand, en hij heeft al wel zeker 10 bomen omgezaagd wat kan hij snurken, maar laat hem maar mooi, want ben zo blij dat hij zo is, want hij kan soms ook wat onrustig zijn, dan komt hij bij mij (want ik zit dan achter mijn laptopje) om aandacht te vragen, en dan zeg ik wat is er Bruno, dan loopt hij regelrecht naar zijn kast, want daar liggen wel zulke lekkere dingen. Omdat Bruno mooi op zijn gewicht is, willen wij dan ook niet steeds wat geven, en ik had daarom een idee, ja echt waar, ik had een idee, om hem dan een paar dieetbrokjes te geven, maar Bruno vond dat geen goed idee, want hij kijkt van die wil ik echt niet, dan geef ik hem zijn eigen brokjes, en dan is meneertje tevreden....is helemaal niet verwent, hoe kom je erbij..... 

Het lopen gaat soms wat minder, want hij zakt wat door zijn linker achterpoot, maar zo te zien heeft hij daar niet echt last van, en had de DA al gevraagd wat dat kon zijn, en zij gaf het antwoord, dat de artrose de boosdoender is.....en natuurlijk ook de leeftijd! Maar wij gaan nog steeds 6x per dag een klein eindje lopen, en dat doet hij verder goed, ondanks het doorzakken van zijn linker achterpoot, soms gaat hij effe liggen om wat uitterusten, en dat mag dan ook. Na een minuutje ofzo dan zeggen wij, Bruno OP, en dan gaat hij zitten, en kijkt ons aan, van kom geef mij dan een zetje, maar wij lopen dan gewoon door, en wie komt er dan achter ons aan, jaaaaaaaaaaa hoor Brunootje, hij kan het wel! Als hij het 2x heeft geprobeerd om op te staan, en het lukt niet, dan helpen wij hem echt wel, hoor?  

29 november, gaat hij een dagje logeren bij Brigitte, Wim en zijn kameraad Marc, want wij gaan een dagje uit........ik weet zeker dat hij het daar naar zijn zin heeft. Het veldje waar wij hem altijd vrij laten lopen, dat is bij hun naast de deur......En weet je, Bruno mag dan bij hun in huis zijn, wat wij heel lief vinden, want die mensen zijn ook zo gek met Bruno, en dat is fijn om dan weg te gaan, het is natuurlijk niet voor een paar uurtjes, nee...... een hele dag en avond!!  

Het verslag hoe Bruno het heeft gehad, die volgt dan ook nog wel!

Zo dit was het weer..    

 

 

 

09-10-'08 En nu.......20.30uur......

Op dit moment ligt hij lekker op de bank, samen met zijn baasje. Een tevreden Bruno dus! Wij vinden ook dat hij het goed doet, best vaak uit zichzelf opstaan, wij merken ook dat hij steeds op dezelfde plekken effe gaat liggen, elke wandeling 1 of 2 keer, dus ook niet meer zovaak, hij krijgt nog steeds 3 cortaphen. Alleen zakt hij soms met het lopen door zijn linke achterpoot, kan artrose zijn maar kan ook dat hij een wat te lange nagel heeft, dat hij daarom een beetje hinkt. Even aanzien, en anders bel ik de DA voor een afspraak!

Hij heeft ook genoten van 4 Okt. Wereld-dierendag, in de ochtend kwam buurjongen Marc met zijn moeder een bezoekje brengen aan Bruno, en kreeg een hele leuke knuffel in een vorm van een haas, hij vond het geweldig. Bedankt!! Wij zijn ook die dag met de auto weggeweest, om ergens fijn te gaan wandelen, en tegen de avond kreeg hij wat lekkers te eten, en dat was rijst met een hele kipfilet......Louise (dietiste) dit heb jij niet gelezen hoor?

Wij kwamen die dag Blacky het buurhondje, en zijn baasje Jos tegen, en ik ging naar huis en haalde een kauwbotje uit de kast, om die aan Blacky te geven want het was dierendag, maar wie kwam mij achterna jaaaaaaaa Bruno, hij zag dat ik wat uit zijn kast haalde, het waren zijn botjes, Bruno keek waar ik naar toe ging, hij kwam weer achter mij aan, wat deed hij toen ik het aan Blacky gaf, pakte het gewoon weer af, en met een boze brom van, dat zijn mijn kauwbotjes.... toen ging mijn man snel een ander botje halen, en aan Bruno gegeven, hij liep naar huis, ging naar zijn kussen, en smulde van het kauwbotje, na 10 minuten was het al op......  

's Avonds kwamen Angela, Peter, Gerrit en Berendien, en 2 jack-russeltjes Spike en Ozzy bij ons op bezoek, en het was een feest voor hun, want er werd effe lekker gesnuffeld aan Bruno's speeltjes, en er ook mee gesleept, Bruno vond alles goed, maar enkele baasjes werden gek van het gepiep....... Bruno kreeg ook een leuke knuffel van de baasjes van Spike en Ozzy. Bedankt!!!   

Volgende week vrijdag gaan wij weer naar de dietiste, misschien de laatste keer, want wij hebben een gevoel dat hij het streef-gewicht heeft gehaald, en dat is 39kg......en nu proberen dit vast te houden!     

De foto's van de gekregen knuffels zie link Speeltjes!!!

 

21-09-'08 Hoe het nu is.........

Het gaat best goed met onze Bruno, het lopen gaat wat sneller, en de kracht in zijn achterpoten wordt ook beter, alleen met het opstaan wil hij nog wel eens verwent doen, om dan te wachten dat wij hem helpen, want als je een boze stem opzet, en niet te vergeten als er eten in zijn bakkie ligt, dan kan meneertje wel opstaan, dus soms heeft hij ons in de maling! Zo af en toe gaat hij ook (tijdens de wandeling) effe liggen om uit te rusten, en dat vinden wij niet zo erg, want met 13.5 jaar mag dat ook best wel! Hij blijft ook nog 2 weken op 3 cortaphen tabletjes per dag, en misschien daarna op 2 cortaphen.......   

Hij is zo veranderd, want 9 weken geleden hadden wij een hele andere Bruno!  

 

13-09-'08  Van 2 cortaphen weer naar 3......

Ik heb gisteren weer contact gehad met de DA, en mijn verhaal gedaan hoe het met Bruno gaat.......

Het gaat best goed met hem, maar alleen hij trekt iets met zijn linke achterpoot, net of hij telkens als hij er op gaat staan, wat doorzakt, de DA vroeg: heeft hij dat al lang, nou nee, een paar dagen. Misschien toch die ene tablet erbij geven, en dan 3 weken proberen, dan kijken hoe hij het dan doet. Dus nu krijgt hij er weer 3....

Er zijn wel bijwerkingen, veel drinken en dan ook natuurlijk veel plassen, maar dat zie ik niet echt bij Bruno, gewoon normaal! Maar bij langdurig gebruik kan het wel voorkomen, en kan ook een maagbloeding verroorzaken. Zonder medicijnen, kan het ook niet, wij kunnen wel overgaan op Rimadyl, daar zijn geen bijwerkingen, die zijn ook niet zo sterk, als cortaphen......  wij gaan het wel afbouwen, maar nu even kijken of zijn linke achterpoot niet meer doorzakt, als dat zo blijft dan komt het ook niet van die ene tablet minder, dus effe afwachten dan maar!

Over 3 weken zien wij wel verder, want wij willen niet dat Bruno pijn heeft, en door die tabletten heeft hij geen pijn........

Volgende week vrijdag gaan wij ook even weer naar Louise de Dietiste, kijken hoeveel dat hij nu weegt, want omdat hij geen dieetbrokken meer krijgt, willen wij toch weten of hij met zijn prins-brok, het gewicht dan niet weer meer wordt.  

 

04-09-'08

Het gaat steeds beter met Bruno, het is wel zo als er wat lekkers in zijn bakkie ligt, dan kan hij heel goed opstaan, en loopt er dan gelijk naar toe, maar als wij hem gewoon roepen, dan denkt hij kom mij maar even ophalen, want dan kan hij zogenaamd niet opstaan, dan kijkt hij ons aan met een blik van help maar even?? Hij probeerd het dan wel, maar dan heel moeizaam en dan zijn wij weer zo gek om hem dan een kontje te geven, en ook al staan wij gewoon achter hem, dan kan hij ook opstaan, soms hebben wij alleen de handen op zijn billen, en dan komt hij ook op, nouja hij is ook niet verwent! Gelukkig kunnen wij weer van Bruno genieten, en het wandelen is voor ons ook weer een leuke bezigheid, niet te ver maar wel 6x per dag, als het in mijn dagschema past, maar dat is tot nu toe gelukt!!!!!

Bruno krijgt nu 3 van de 4 cortaphen-tabletten.
En zie nog geen veranderingen, als hij er 4 krijgt.

De onsteking in een van zijn teelballetjes is (denken wij) de boosdoender geweest, want hij is echt veranderd! Toch gaan wij over 14 dagen niet naar Westendorf, want wij willen Bruno graag in zijn eigen omgeving laten, en dat is bij ons in Borne!!!

 

27-08-'08 DA gebeld!!

Gisteren heb ik de DA gebeld, om te laten weten (wekelijks) hoe het met Bruno gaat..........
En natuurlijk gezegd dat het best wel goed gaat, het gaat wel langzaam, maar wij zien wel dat er steeds verbeteringen zijn.......
De DA wilde nu 1 tabletje (cortaphen) minder geven, kijken hoe hij er dan op doet!
Want 3 is altijd beter dan 4........en als hij hetzelfde op doet, gaan wij volgende week naar 2.......misschien kan hij op den duur helemaal zonder, want die tabletjes kan bijwerkingen geven, tot nu toe (gelukkig) geen bijwerkingen........... 
Bruno krijgt ook nog befedo-mobile 2 per dag, en dat moet hij altijd blijven slikken!
Die zijn voor de artrose.....


20-08-'08

Hoe gaat het op dit moment met Bruno...


Hij haalt weer het handdoekje van het rekje, als een van ons thuis komt, en dat is ook weer een verbetering, en een fijn gevoel dat hij dat weer doet, ruim 6 weken niet gedaan!
Hij kan gelukkig weer zelf opstaan, heeft weer wat kracht in zijn achterpoten gekregen, je voelt het ook de spieren zijn sterker geworden........hij is zo veranderd!!!
Wij denken zelf dat het allemaal komt van die ontsteking in een van zijn teelballen, dat hij niet meer wilde lopen........en steeds ging liggen!
Liggen doet hij soms nog wel, tijdens de wandeling, maar dan staat hij zelf weer op.........super gewoon als je dat weer ziet, wat hebben wij hem vaak geholpen met het opstaan, maar als hij midden op de weg ging liggen bij ons in de straat, dan helpen wij hem direct, want als er een auto aankomt, ja dan moeten wij ingrijpen, hij geeft zichzelf best wel mee, hij gaat dan ook gelijk zitten, als wij eraan komen, want hij loopt nu altijd los, dan beuren wij zijn poepetje heel licht op, en hij loopt gewoon weer verder....
Wij hopen dat hij nog heel lang bij ons is, hoe hij nu is hadden wij zeker 6 weken geleden niet gedacht, toen waren wij al bezig om afscheid van hem te nemen, hij is er echt goed doorheen gekomen.......
Hoe blij kun je zijn, wij zijn heeeeeeeeel blij......Bruno is bijna de Bruno als voor die afschuwelijke ontsteking!!                                              
 

En weet je, de mensen die wij nu tegen komen zeggen ook, wat is Bruno veranderd, en wat loopt hij weer goed, wat kijkt hij helder uit de opgen etc.........mooi om dit allemaal te horen, want eerst was het van wat heeft Bruno, die gaat snel achteruit, en lopen gaat ook niet meer zo goed, om dat dan aan te horen dat is niet leuk, want dan heb ik een gevoel van dat ze het allemaal zielig vinden om hem nog zo te laten doorlopen....dit heeft hij toch maar overwonnen, met vele hulp van de DA en ons, en niet te vergeten Bruno zijn doorzettingsvermogen, natuurlijk!


 

19-08-'08

                                                                      Klik op de foto voor vergroting

Het gaat steeds beter met Bruno.......
Wij gaan nu 6 soms 7 keer per dag met hem wandelen, kleine stukjes, en je ziet dat zijn spieren in zijn achterpoten sterker worden.......
Vanmiddag met het wandelen stond hij ook uit zichzelf weer op, wat heb ik hem beloond, en ook niet een keer gaan liggen........doet mij goed......
Ik denk dat de tabletten, nog steeds beter zijn werk doen, super hoe hij vooruit gaat! Wij hopen ook dat het een tijdje zo goed blijft gaan!
Elke avond gaan wij met de auto naar het Deldense-bos, (zie foto) en daar heb je een hele lange zandweg, met aan de ene kant allemaal paaltjes.......
Elke keer gaan wij een paaltje verder lopen, omdat het lopen best goed gaat, dan kunnen wij het mooi even opbouwen!
Bruno vind het super, dat hij weer verder mag wandelen, soms gaat hij wel even liggen, maar dat is niet zo gek, ook door zijn leeftijd!
Vanmorgen de DA gebeld, elke week moet ik even doorgeven hoe het nu gaat met Bruno, en/of wij de medicatie wat kunnen minderen.
Omdat het nu steeds beter gaat, mochten wij 1 cortaphen minder geven, en kijken hoe hij het er dan op doet!
Als het weer wat minder gaat, dan die ene er gewoon weer bij geven......
Vrijdag heb ik weer een afspaak met de dietiste, kijken hoeveel Bruno nu weegt, want hij krijgt nu weer zijn normale brok!
Ik hoop dat zijn gewicht nog wat afneemt, want dan kunnen wij mooi doorgaan met die prins-brokken, wat hij zo lekker vindt, en hopen ook dat hij weer wat vaker uit zichzelf op gaat staan, hij kan het echt wel! De DA zei ook, als hij het al een paar keer heeft gedaan, dan gaat hij het vast vaker proberen.....

Volgende week is onze DA weer terug van haar vakantie, want zij kent Bruno goed, maar de DA die ik vanmiddag had, was helemaal van op de hoogte, dat is een fijn gevoel dat ze er voor ons zijn!!

 

 

14-08-'08 

Sorry voor de korte afwezigheid, want de Olympische spelen staat nu op de tweede plaats, en op de eerste natuurlijk Bruno!
Met Bruno gaat het best goed, alleen hij kan nog niet altijd alleen opstaan.
Als wij erbij zijn, dan kunnen wij zijn poten onder zijn gatje zetten, en dan komt hij heel licht op!
Maar als hij de poten niet goed heeft staan, dan heeft hij de kracht nog niet om die onder zijn gatje te zetten. Maar het plassen doet hij wel staand, of ietsje gehurkt, de ontlasting zo af en toe ook, de medicijnen moeten nog beter zijn werk doen...

Maar verder gaat het goed met hem, hij loopt al weer beter, soms nog wel op de bekende plaatsen dat hij nog gaat liggen, ook laat hij zich niet meer zo vallen, hij gaat eerst zitten, dan de voorpoten naar voren.
De dieetbrokken krijgt hij niet meer, lekker de brokken die hij altijd heeft gehad!
Ben er wel blij mee, want Bruno moest van die dieetbrokken soms 5x per dag poepen, kleine drolletjes, en ze waren gelukkig wel hard, en kon het zo opnemen! Soms waren wij ook telaat, dan had hij het 's morgens 'n paar drollen gedaan op zijn kleed...........
De dietiste vertelde ook, dat het stevige drollen zijn, want door die dieetbrokken krijgt hij weinig vet binnen, en ook kan het zijn dat hij het niet echt goed kan ophouden, dus zo gek is het dan niet dat Bruno het soms binnenshuis het doet!!
Wij zijn dan ook niet kwaad hoor?? Wij zijn blij dat hij nog bij ons is!!!
Met de brokken wat hij nu weer mag hebben, doet hij 2 of 3x per dag zijn ontlasting, effe netsjes verwoorden hahahaha!!!
Wij hebben onze 3 weken vakantie samen besteed aan Bruno, en vind het heel fijn dat wij hem nog in ons midden hebben, ruim 7 weken geleden, dachten wij er anders over. 
  
In September zouden wij ook 1 week naar Westendorf, maar dat hebben wij afgezegd, want wij willen Bruno niet naar mijn zus doen, want Bruno laten wij nu in zijn eigen omgeving, en Westendorf loopt niet weg, dus wij zijn er voor onze lieve schat!

Wij zijn ook nog (in onze vakantie) een paar keer met de auto weggeweest, en hebben een leuk plekje gevonden om effe te wandelen, de foto's komen snel op deze site, om jullie te laten zien hoe Bruno zich vermaakt met het snuffelen van de vele geurtjes van andere hondjes, en zeker zijn eigen geurtjes achter te laten. Hij heeft gelukkig weer plezier, na die zware onsteking wat hij heeft gehad, die is nu weg......

De vakantie zit er voor ons beiden op, mijn man is vandaag weer begonnen, en ik afgelopen maandag........ben ma-di-woe hooguit 3u per dag weg!
En donderdag en vrijdags heb ik altijd vrij, en dan ben ik er voor Bruno!!             

Het is niet zo, dat wij constant met Bruno bezig zijn, ook denken wij wel aan onszelf, hoor???  Niet verkeerd begrijpen.....

 

 

 

06-08-'08

Het gaat steeds ietsje beter met Bruno, hij loopt al een eindje zonder dat wij hem de staart vast moet houden, hij gaat ook niet meer zo vaak liggen. Gisteren waren wij even buiten om naar onze super leen-auto te kijken, want onze eigen auto was bij de garage, en Bruno dacht waar blijven ze nu toch, hij was toch wat nieuwschierig, kwam ook kijken dus hij kwam uit zichzelf op, en dat vinden wij een hele grote pluspunt....ik zei nog tegen Jos heb jij Bruno opgehaald, nee hoor, hij heeft het zelf gedaan, daar keken wij wel van op, wij denken dat de medicijnen en zeker niet te vergeten, de korte wandelingen van 6x per dag het goed doen, de spieren worden sterker! Hij heeft ook weer aandacht voor de geurtjes van andere hondjes, snuffelen bedoel ik dan, soms moeten wij hem meetrekken, en hij blijft gewoon op zijn 4 poten staan, dus de kracht komt ook weer in zijn lichaam.........nu maar duimen dat hij nog verder vooruit gaat! Het is nu wel weer leuk om met hem te gaan wandelen, ook al is het maar een klein eindje, maar dat bouwen wij langzaam op, echte grote wandelingen doen wij maar niet meer. 

Onze vakantie is bijna afgelopen, en wij hebben dan 3 weken samen voor Bruno gezorgd, en je ziet gelukkig verbeteringen, wij zijn zeker trots op Bruno, ook op ons zelf!!! Ik ben straks maar een paar uurtjes per dag weg, de meeste tijd van de dag ben ik bij Bruno, om hem toch niet zo vaak alleen te laten, want hij heeft veel aandacht gekregen de laatste 3 weken, en je ziet dat het resultaat er is, en daar hebben wij het voor gedaan......hij heeft het ook best moeilijk gehad!

Bruno blijf maar lekker een tijd bij ons, hoe je nu bent, en je hebt zo goed je best gedaan, daarom kunnen wij je nog lang niet loslaten, want je bent zo vrolijk, alert, en eten/drinken doe je ook weer als je altijd hebt gedaan........super kanjer ben!! 

 

04-08-'08

Bruno probeert soms uit zichzelf op te staan, maar het gaat nog niet helemaal goed, maar wij denken dat het hem een keer gaat lukken!

Vanmorgen ging hij om 8u effe achter het huis, hij plaste staande en bleef ook even staan, en draaide zich om, en kwam weer naar binnen, en ook goed over de drempel.....toppie gewoon! 
Jos had al brokken in zijn bak gedaan, en dat ging hij ook weer normaal opeten, daarna dronk hij water, ook staand......dus lang staan kan hij ook weer.                                                                                                     
Zie weer verbeteringen, misschien toch door die medicijnen! 
Wij hoeven ook niet meer de staart vast te houden bij het lopen, maar af en toe gaat hij nog wel even liggen, maar ook niet meer zo vaak.
Wij hopen dat de verbeteringen gaan stijgen!
Nu ligt hij met 4 poten omhoog op de bank, en ook even gekeken naar zijn balletjes, en ze zijn weer even groot, alleen nog een klein langwerpige verdikking, maar die houden wij in de gaten, en ook temperaturen wij hem nog 4x per dag, want wij willen voor Bruno niet weer een onsteking.

Duimen jullie voor onze lieve lobbers, dat het steeds beter gaat??
Vast bedankt!

 

 

 01-08-'08 Controle DA 

Wij zijn vandaag bij de DA geweest, en zijn nu net terug!

De DA was tevreden want de onsteking was weg, maar zit nog wel een klein langwerpige verdikking, maar dat was ook kleine geworden, sinds vorige week, nu ook geen AB meer.......
Bruno zag er ook heel anders uit, als een paar weken terug, fijn om dat te horen van de DA, toch???

Nu krijgt hij 4 i.p.v. 2 tabletje per dag (Cortaphen Forte) waar hij op 4 stuks goed op deed, maar toen kwam de AB kuur, en daar mocht hij er geen 4 CF van hebben.......want dat was tegenstrijdig, dan werkte de AB ook niet..... 
Nu maar effe afwachten, met deze aantal tabletten, hoe het met het lopen gaat en het opstaan......
Volgende week vrijdag even de DA bellen, doorgeven hoe hij het op die 4 CF doet!!

De DA zij, dat Bruno weer 500gr. is afgevallen en dat binnen een week........en wij hebben echt het dieet op een laag pitje gezet, dus een stukje worst of kaas zo af en toe mocht dan ook best wel.
En weet je, hij hoeft het ook niet meer mee te sjouwen, en wij niet meer zo zwaar te tillen......

 

30-07-'08 Wij zien verbeteringen!

Met Bruno gaat het langzaam vooruit, wij zien wel dat hij een stuk beter is als 3 weken geleden.......
Hij eet goed en drinken ook, en is weer zeer alert, en niet te vergeten dat hij weer zwaaid met zijn staart als wij bij hem komen!!
Maar dit gaf ik ook al eerder aan......


Vanmorgen om 7u begon hij te piepen, en wij alle twee uit bed, en hem naar buiten gedaan, en hij deed gelijk een plas en daarna een goede hoop!
Mijn man deed de brokken en vers water in zijn bakken, en Bruno ging (wel helpen met het opstaan) ook gelijk naar zijn bak om te eten, en bleef ook staan, en daarna dronk hij ook water, dat is ook een paar dagen niet gebeurd......goed teken!!!
Ook de tabletjes at hij direct op...........


Ook vanmiddag zag mijn man, dat hij probeerde om zelf op te staan, maar mijn man was er te dicht bij, om hem toch te helpen, en ging weer liggen en kwam daarna ook heel licht overeind, dus hij gaf wel mee, wat goed te noemen is!! 
Dus hij probeerd het wel zelf, maar misschien dacht hij, oh mijn baasje helpt mij wel!!!

Vrijdag weer naar de DA, en dan is de antibiotica (hopen wij) voorbij, en dan een ander medicijn........om hem weer op de poten te helpen, hopen wij........
Hij is goed te pas, niets mis mee, en snaaien kan hij ook super best!!
Nu maar effe afwachten, wat de DA nu gaat doen, en welke medicijnen hij nu wel mag hebben, en dat hij de AB hopend niet meer hoeft te hebben........de DA beslist, en ze is ook heel voorzichtig met de medicijnen, want niet alle medicaties kunnen samen.........

Vrijdag horen jullie weer van ons, want om nu elke dag een schrijven te plaatsen is niet meer nodig......hij gaat gelukkig vooruit, wat betreft de onsteking in een van zijn teelballen, want die is ook een stuk dunner geworden, hij is weer hetzelfde geworden als de andere, maar alleen nog een kleine langwerpige verdikking,, wij temperaturen hem ook 3x per dag, en het is altijd tussen 38.30 en 38.70 , en dat is goed!! 

Hij heeft net een kauwbotje opgegeten, en dat heeft hij een tijdje niet gegeten, want daar had hij geen zin in, en dat is ook weer een goed teken!

Wij willen graag iedereen bedanken, die zo af en toe komt kijken op zijn site, dat vinden wij heel fijn, dat er velen zijn die met ons meeleven.....super lief!

KNUFFEL VAN BRUNO!

 

25-07-'08 Het gaat de betere kant op met Bruno.....

Omdat ik zelf een paar dagen last had van mijn rug, heb ik het niet echt bijgehouden betreft het schrijven van dag tot dag.

Ik heb ook een paar dagen mijn bedje opgezocht, en lichaamlijk was ik ook niet fit, en lekker effe uitgerust van al die spanningen wat betreft Bruno, gelukkig heb ik nu hulp van Jos mijn man. 

Hieronder het verslag van vandaag....

Wij zijn vandaag om half 2 bij de DA geweest, en helemaal weer onderzocht, de ontsteking aan een van zijn teelballen is bijna weg, zit nog een kleine verdikking, maar dat kan lidtekenweefsel zijn, de AB nog 7 dagen gebruiken, en dan kan de tabletten wat hij voor de kuur heeft gehad verhoogd worden, speciaal voor zijn  spieren, en de botjes..... Want de DA vond het niet verstandig om die 2 medicijnen samen te geven, en zeker het aantal wat hij had, waar hij het heel goed op deed, trouwens!. Hij kreeg 3 tabletten, nu dat hij AB krijgt, is het 1 tablet minder geworden, maar volgende week krijgt hij er weer 3, want dan is de AB tabletten weg. Ik wist niet goed hoe ik het moest omschrijven, maar ik denk dat velen van jullie het wel begrijpen. Volgende week vrijdag weer voor controle!!!

Hij is een stuk beter als vorige week zondag, hij eet weer normaal en is weer vrolijk en niet te vergeten zeer alert. De DA was tevreden over zijn gewicht, want hij was weer wat afgevallen, en dat is ook goed voor zijn spieren en botjes..... ondanks dat wij het dieet op een laag pitje hebben gezet. Het enige wat hij nu doorheen moet dat hij weer vanzelf op gaat staan, en dat het lopen ook weer normaal is........ Vanmorgen lieten wij hem buiten, en helemaal alleen door de tuin gelopen en achter het huisje staande een plas gedaan, en ik dacht hij is achter het huisje gaan liggen, maar nee hoor, hij kwam er weer goed lopend aan wandelen, dus dat is goed te noemen, hij heeft gelukkig nog nooit in het huis gedaan, en dat is ook een goed  teken. 

Ben blij dat mijn man Jos vakantie heeft, want dan sta ik (overdag) er niet alleen voor! Ik weet dat het een keer gaat komen, dat wij Bruno los moet laten, maar toch hoe hij nu is, en hoe hij er is uitgekomen van die zware ontsteking, dat is een teken dat hij verder gezond is, dus wij doen ons best om hem nog een tijd bij ons te houden!!!  

Deze foto is gisteren gemaakt......    

                                                        

Klik op de foto voor vergroting!                                                  

                         

 

20-07-'08 Herstel........

Zaterdagmorgen om half 8, was de temperatuur flink gedaald, en wel 38.7gr. en je zag dat hij wat beter uit de ogen keek, wandelen met moeite nog, maar wij denken dat hij op deze manier er weer doorkomt. Omdat de ontsteking er nog is, moeten wij wel heel voorzichtig zijn, om hem op een verantwoordelijke manier door te laten lopen. Tussendoor nog wat kleine wandelingen gemaakt, maar je kon wel zien dat het wat moeizaam ging, soms dan dachten wij het gaat goed, omdat hij ook weleens vanzelf op ging staan, en dan gewoon snuffelend verder liep, en dan ging hij weer liggen, en dan zonk de moet weer in onze schoenen. 

In de avond tegen 11u, gingen wij weer met hem naar het grasveldje, toen ging het best goed, daar aangekomen deed hij staande een plas, en ook staande een hoop dus weer een overwinning, wij gaan wel denken, dat hij op deze manier er wel doorkomt, op en af......wij liepen langs het huis waar de buurvrouw en haar zoon wonen (die elke dag effe bij ons langs kwam) ze zagen ons lopen, toen kwamen ze naar buiten om te kijken hoe Bruno het had gedaan, maar hij lag nog op het grasveldje, en waren bij hem uit het beeld, en praatte wat met elkaar, en mijn man was ook ver weg, en wat bleek, hij kwam overeind en (denken wij) zocht ons natuurlijk, en kwam ook gewoon even buurten bij ons, en liet wat geurtjes achter bij hun in de tuin....  

Tegen 1u gingen wij naar bed, en de kamerdeur op een kier gezet, en onze slaapkamer gewoon open, want als hij aangaf dat hij naar buiten wilde, dan hoorde wij het.... Tegen 2u hoorde ik een hijg-geluid, en werd wat harder, en wat bleek nu Bruno stond op de voordeur-mat, hij wilde bij ons zijn......dus uit zichzelf opkomen, mijn man ging naar beneden, hij ging ook gelijk weer naar zijn kleedje, en deed net of er niets aan de hand was, maar Jos heeft de kamerdeur wel dicht gedaan, en de hele nacht niets meer gehoord, tot 8u, is hij rustig geweest,

Zondagmorgen, was het niet echt goed, wilde voor geen meter vooruit. Wij hebben hem meegenomen en geduwd om hem toch aan het lopen te krijgen. Hij waggelde net als een eend, dan kun je de conclusie trekken, dat hij toch last heeft van zijn teelbal, maar bij het grasveldje aangekomen, deed hij een plas en een hoop, en liep gewoon door, en dat is natuurlijk weer goed. En liep ook weer normaal naar huis, dus hij moet er effe doorheen, dan gaat het lopen wel goed.                                      Thuis aangekomen heeft hij het aantal brokken wat hij mag hebben allemaal (voor het eerst) opgegeten, en drinken doet hij ook heel goed, niet meer zo van lik, lik, lik maar best wel heftig....... 

Om 2u kwam de buurvrouw, buurman en hun zoon nog op bezoek, en was ook zeer alert, en begroette hun met een zwaaiende staart, en dat is ook weer een pluspunt. 

Tegen 5uur lieten wij hem weer achter het huis, en dat wilde hij wel heel graag, en ging gelijk liggen, en een hoop gedaan, maar een plas weet ik niet, maar mijn gedachten zegd van wel.......daarna op de bank gelegd, en direct met de 4 poten omhoog en was weer tevreden!  En ook de balletjes bekeken, en het is een stuk dunner geworden, de antibiotica doet goed zijn werk..... 

In de avond kwam een andere buurvrouw, en zij vroeg zich af, of het wel goed ging met Bruno, want wij zagen Bruno met jullie niet meer langs ons huis gaan, de hele week al niet, even kort uitgelegd, en ze was opgelucht, paar minuten daarna kwam ook de man van haar, en vroeg zich ook af of het allemaal wel goed ging met Bruno.......nog wat gebabbeld, en later de sleutel gekregen van hun huis, want ze gingen op vakantie, en wij verzorgen hun plantjes etc.......

Ze gingen met een fijn gevoel naar huis, en dat doet ons ook goed, dat er toch wat buren zijn die medeleven tonen......

Straks gaan wij nog even wandelen met Bruno.......                                          Tot morgen, en wij kunnen alleen maar zeggen, dat wij er alles aan doen om Bruno nog lang bij ons te houden, jullie zullen zeker zeggen, als Bruno maar geen pijn heeft, en dat denken wij niet......want hij is vrolijk, alert, hij eet goed, drinkt goed en kijkt goed uit zijn ogen......

Bruno gaat leerder vooruit als achteruit, en dat hadden wij afgelopen zondag niet verwacht, en zeker die donderdag niet......

 

 

19-07-'08

Sorry, voor het uitgestelde verslag....

Ik zat zelf ook niet goed in mijn vel!!!

Donderdagmorgen om 7u heb ik Bruno buiten gelaten en hij heeft zijn plasje gedaan, en liggend een hoop......ben zelf weer even op de bank gaan liggen, en Jos ging naar zijn werk...

De gehele dag was hij erg moeizaam met het lopen, tegen 11uur geprobeerd om hem mee te nemen naar het dichtsbijzijnde grasveldje, maar had niet veel puf, want hij bleef soms lang staan, en toen dacht hij ik kan er ook wel bij gaan liggen, toen wij weer thuis waren, kwam de buurvrouw en haar zoon Marc nog op bezoek, en verwende hem met een paar lieve knuffels, en dat liet hij ook allemaal toe, daarom wilde ik vanaf deze plaats mijn buurvrouw en Marc bedanken voor het dagelijks bezoek, en dat vond Bruno en ik heel fijn.

Tegen 3u weer even naar buiten, en het veldje bezocht, daar aangekomen, ging hij (tot mijn verbazing) staande een hoop doen, hij kwam weer op, en daarna liep hij een klein eindje verder, en deed weer een hoop, dat was weer een overwinning, dat had hij de hele week niet gedaan......

Nadat hij het avondeten op had, lieten wij hem even achter thuis, om zijn behoefte te doen, want wij wilden hem even wat rust geven, om tegen 11u weer te gaan wandelen, want hij moet wel in beweging blijven.....                                    

Nadat wij hem weer op de bank beurde, en hij ging weer met zijn 4 poten omhoog, werd Bruno even gecontroleerd op tekenen, en wat zag ik, een verdikte teelbal, wij schrokken ons rot, en het was ook best warm, meteen met mijzelf een afspraak gemaakt om de volgende dag (Vrijdag) de dierenarts te bellen, en kon tegen 5u komen, en Jos ging ook mee. Wij waren snel aan de beurt, en het verhaal uitgelegd want ik wist dat ik een andere DA kreeg, maar ze was al wel van op de hoogte, en ze constateerder direct een zware onsteking in een van zijn teelballen,  en Bruno werd gelijk getemperatuurd en wij schrokken heel erg 40.3gr. koorts, vinden wij het niet gek dat hij niet wilde eten en lopen, wat een tegenvaller voor Bruno en ook voor ons, want dinsdag en woensdag zat hij op de goede weg. 

                                                                                                                                                                                                   De DA heeft hem antibiotica voorgeschreven voor 10 dagen, een tabletje minder voor de spieren, en dat is wel een beetje jammer, want hij deed het er goed op. Het dieet moesten wij (in overleg) op 'n laag pitje zetten. Bij het bezoek was ook de dietiste aanwezig.....                                                                                 Het gaat nu dan wel wat langzamer, maar wij helpen hem hier ook weer doorheen. Gelukkig was de temperatuur vanmorgen om half 8, flink gezakt, 38.7gr. en zagen ook dat hij weer een fittere uikijk had en zwaaide ook met zijn staart toen wij beneden kwamen. De antibiotica helpt dus best snel.....  

Hoe komt hij aan die onsteking, wij denken zelf......Bruno ging de laatste weken wel vaak even liggen, en dan heeft hij de teelballen ook op de grond, en dan kun je snel een infectie oplopen, en hij viel ook wel eens op de afgeknipte struiken struiken, wat soms schrep waren, dat kan natuurlijk ook de oorzaak zijn, maar als hij losliep, dan heb je dat niet snel in de gaten, want hij stond toen zelf wel weer op.....dan liepen wij gewoon door........                                                                                                                          Nu maar even weer afwachten of wij het herstel weer op de goede weg kunnen helpen. Tot morgen, dan komt er een nader vervolg bericht, van vandaag!

 

 

Overwinning.....17-07-'08

Een goede nacht, althans niets gehoord......

Tegen 7u in de ochtend, ben ik naar beneden gegaan, en hem naar buiten gedaan, en liep al ietsjes verder de tuin in, maar ging wel weer effe liggen.....

Eten wilde hij nog niet, maar drinken wel.......tegen 10u weer geprobeerd om hem toch te laten eten, en at alle brokken op!

Tussendoor effe weer naar buiten, een keer ging hij helemaal achterin de tuin, een plas doen, en liep achter ons tuinhuisje weer terug om uitterusten op het gras.......

Tegen 5 uur heb ik hem het riempje omgedaan, en gezegd wij gaan wandelen, en hij keek en blafte van joepie wandelen, maar ik wilde nog met hem naar de tuin, mijn man stond daar al te wachten, maar nee de kamerdeur stond open en liep regelrecht naar de gang, en ik deed de voordeur open, en hij liep goed over de drempel...

Toen de straat op, en onze straat helemaal uitgelopen, en weer terug, hij is 1 keer gaan liggen, en heb hem ook even laten liggen, en daarna zette hij de voorpoten op de grond en het kon weer, hem een duwtje gegeven van achteren, en hij liep los met zijn riem (wat ik hem in de bek had gedaan) naar huis, en mijn man dacht waar zijn ze nu, en die stond ons al op te wachten, en Bruno kon zo doorlopen naar zijn mandje, en met een diepe zucht ging hij weer liggen.....en dit vind ik voor hem een overwinning!   Tegen 11u. weer hetzelfde gedaan, maar hij wilde de andere kant van de straat op, en naar het grasveldje, en daar heeft hij (nog wel) liggend gepoept. Plassen deed hij netjes zoals het moet, maar net als een vrouwtje, maarja hij is wel 13 en half, dus dat vind ik niet zo erg, gelukkig niet meer liggend, wat hij 3 dagen wel heeft gedaan...... Bruno loopt nog wel stijfjes, en daar moet nog wel verandering in komen, want het is net als hij een stukje heeft gelopen geen zin meer heeft,.....maar doet wel zijn best, en dan laat ik hem soms uitrusten.......

Hij is 4 dagen niet op straat geweest, dus hij is best stijf geworden, want ver lopen deed hij niet, want dan ging hij steeds liggen, en dat schiet niet op! Maar nu moeten de pootjes weer wat doen, en dan komt het met de stijfheid ook wel goed, dat hopen wij dan maar.......het kan natuurlijk helemaal weer omslaan....

Wij zijn op de goede weg, nog wel effe geduld hebben, want wij moeten het niet overhaasten....... en wij zijn er ook nog niet......

Volgende week heeft Jos vakantie, en dan is het voor mij minder druk, dan kan ik ook even andere dingetjes doen, maar ik wil zo graag dat Bruno erdoor komt!!!

 

 

Ietjes een verbetering.......16-07-'08

De nacht is goed gegaan, om 7u ben ik naar beneden gegaan om te kijken hoe het met Bruno ging, en hij zwaaide met zijn staart, gelukkig ook niets in huis gedaan.....

Even naar buiten gelaten, en dat was een verbetering met het lopen, hij stapte normaal over de drempel, waar ik eergisteren nog moest helpen. Heeft zijn behoefde nogwel liggend gedaan, toen de riem omgedaan, en een rondje in de tuin gelopen, en dat ging ook best goed......een verbetering!  

Maar wij juigen nog niet te hard, als er wat verbetering in komt, is het wel heel fijn, daarom gaan wij ervoor om hem het lopen met verstand te begeleiden! In de middag probeerde ik hem weer wat brokjes te geven, en wel de brokken wat hij altijd at, geen dieetbrokken die wil hij niet, en omdat hij wat moet eten, dan zit er niets anders op om dan die brokken (wat hij altijd had) te geven, en heeft bijna de helft uit zichzelf opgegeten, en daarna goed water gedronken.......

In de avond de andere helft van de brokken met zijn medicijn, onder begeleiding van Jos, uit zijn etensbak wilde hij het niet, en Jos een paar brokjes in zijn hand gedaan, nou zegt Jos, mijn vingers hoeven niet op, hij at heel heftig, dus hij had best wel zin. En Jos probeerde Bruno naar buiten te krijgen, en toen ging het wat moeizaam,  en ik kwam thuis van een boodschap en Jos vertelde dat, en de moed zakte weer een beetje. Na het eten probeerde ik het effe, en niets aan het handje hij liep gewoon door, en 2 rondjes tuin gelopen, en Jos stond even met de mond open, hoe kan dat nu???? Ja dat weet ik wel, jij bent te lief, voor niets ben ik geen leidingevende...hahahaha!!    Zoals jullie zien zijn wij er wel veel mee bezig, maar door dit allemaal te doen, hebben wij hem wel aan het lopen gekregen, want zondag wilde hij dat helemaal niet, en maandag ook nog niet, tegen de avond hadden wij resultaat.

Gisteren tegen 10u in de avond begon Bruno te blaffen, dat doet hij wel eens vaker, en wij dachten dat hij wat aandacht wilde, hoezo aandacht, zo effe....dat krijgt hij wel heel veel....maar misschien wilde hij naar buiten, hem opgebeurd en hij liep regelrecht naar buiten, wij hadden de deur nog open staan, en wat zagen wij hij deed een hoop en ook plaste hij, dus dat weet hij ook best wel dat, dat buiten moet, en heel knap gedaan.....en beloond met een honden-koekje.

Straks ga ik de DA bellen, i.v.m. dat hij de dieetbrok niet wil maar de prinsbrok wel, dan vraag ik hoeveel dat hij er van mag hebben, want omdat hij nog op dieet is, moeten wij met deze prinsbrok oppassen dat hij niet weer de aantal killo's wat hij is afgevallen, in korte tijd erbij krijgt.  

Zo te lezen hoeven wij nog geen beslissingen te nemen, maar het kan natuurlijk ook helemaal weer omslaan, maar wij blijven positief, als hij het zo doet, dan nog wat beter, dan blijft hij bij ons, en hopen op een lange tijd nog..... Bruno wij doen ons best, en als jij dat dan ook doet, dan zijn wij drietjes goed bezig!!

Een heel verhaal, maar ik heb het lekker van mij af kunnen schrijven, en jullie zijn weer van op de hoogte, betreft Bruno!!

 

 

Nu......15-07-'08   

Het is nog niet goed, wel vrolijk en hij ligt nu op de bank, met 4 poten omhoog, en ligt lekker te slapen cq snurken...... 
Hij wilde vandaag ook niet eten, drinken wel.......
Maar als ik de brokken geef wat hij altijd at, dus geen dieetbrokken, dan at hij wel iets van op maar ook niet echt met veel zin......
Bruno merkt ook dat er wat aan de hand is.......
Wij hebben nu een ander medicijn, want het kon ook zijn dat hij flinke spierpijn heeft, en dat deze tabletten aanslaat, dat hij weer uit zichzelf gaat lopen, het verschil is wel, omdat je de hele dag hem begeleid, dat hij wel iets meer uit zichzelf gaat lopen........maar veel zin niet echt!
Ik hoop dat het inderdaad spierpijn is, want zondag en maandag kon hij bijna helemaal niets, maar vandaag zag ik wel ietsjes verbetering........
Maarja je hoop zo, dat hij nog een tijdje bij ons is, maar niet op deze manier, dat willen wij hem niet aan doen, en wij gaan er ook aan onderdoor, want ik ben er de hele dag mee bezig.......en Jos ook als hij thuis is....... 
Het is wel zo, dat hij de plas en de ontlasting goed kan ophouden, nog niet een keer in huis gedaan...... ja alleen zondagnacht, toen hij (denken wij) is gevallen, en wel voor de bank..........er is wat gebeurd, want kan echt niet zo zijn, dat er zaterdag zo goed ging, hij kwam weer zelf overeind, en liep normaal, wij zagen ook dat het tempo wat beter was, en dan 8u in de ochtend kan hij niet meer lopen!
De DA vond dat ook gek, en gaf ons een middel om de spieren wat sterker te maken.......en hoop zo dat wij morgen nog meer verbetering zien!  

 

Hoe is het nu.....14-07-'08

Vanmorgen hebben wij hem eten proberen te geven, maar geen zin, wel water gedronken maar ook niet echt veel.....

Vannacht is het goed gegaan, hij heeft wel lekker geslapen, en tegen 3 uur heb ik hem even naar buiten laten lopen, en gelijk ging hij op het gras liggen, maar er naar toe lopen ging redelijk!
Hij heeft liggend een hoop gedaan, maar plassen weet ik niet, maar hij heeft het niet in huis gedaan.....
Ik heb tegen 9uur de DA gebeld, maar ze was er niet, en uitgelegd aan een assistente, en kon tegen 1u bellen, want dan was de DA aanwezig die ik woensdag ook heb gehad!

Ik heb de DA gesproken, en zij gaf aan dat het spierpijn kon zijn, omdat hij zaterdag goed liep, en zondag opeens niet......
Bruno krijgt nu andere tabletten, kijken of die aanslaan.......
Ze zegt wel, dat er vele honden er goed op reageren......

Ga ze zo ophalen, en a.s. donderdag weer effe bellen......
 

 

13-07-'08  Het gaat niet goed met Bruno!

Nou een fijne morgen hebben wij niet gehad, want Bruno wilde niet opstaan en ook niet uit zichzelf eten, ik dacht oooooo dat is niet goed!
Maar vannacht hebben wij wel een bons gehoord, achteraf denk je daar aan, maar dacht dat het bij de buren was, het kon best zijn dat Bruno op de bank wilde, en toen opzij is gevallen........
Hij heeft wel wat brokken uit onze hand gegeten, want de pijnstiller (vloeibaar) moet hij wel hebben, want anders verdroogd het snel.
Hij was ook heel sloom, en in huis geplast bij de bank.......
Net hebben wij hem opgebeurd, en hij liep gelukkig weer en ging naar buiten, wel heel stijfjes, en ging ook gelijk weer liggen........
Volgens ons had hij pijn van de ?val, want het kan toch niet zo zijn, dat hij gisteren, om 11u in de avond zo goed liep, en 1x gaan liggen, en weer vanzelf opgestaan, en dat hij de volgende dag om 8u in een keer niet meer kan lopen......... 

Ook net heeft hij nog een paar schijfjes manderijn gehad........en dat vond hij best lekker....
Wij moeten maar weer eens afwachten, hoe het straks gaat met het eten...

 

Na de derde dag van het nieuwe medicijn!


Het is de derde dag dat Bruno het nieuwe medicijn gebruikt, en wij doen het 's morgens over de brokken, en hij eet het ook allemaal in een keer op, dat is al een pluspunt, want hij deed 3 dagen geleden het nog in twee keer, dan moesten wij hem wel opbeuren.........want hij moet de brokken allemaal wel opeten, dus hij kan weer lekker langer staan........
En wij merken ook dat hij weer wat beter opstaat, en antousiasme is ook weer een beetje terug.........want ik lag gisterenmiddag effe op de bank, en normaal ligt hij (als hij zin heeft) ook op dezelfde bank, en dat heeft hij ook een paar weken niet gedaan, uit zichzelf komen en met zijn neus mij gezicht aanraken, en zo kijken van, ik wil ook op de bank, hij liep toen om de tafel, en heb het kleedje erop gelegd, en hem geholpen met het erop komen, dat deed ik wel effe, want vond het toch heel knap dat hij bij mij kwam.......ook een pluspunt......
En met het wandelen, gaat hij nog wel eens liggen, maar ook niet meer zovaak en na even te wachten, komt hij weer vanzelf op, dus wij hoeven hem niet meer elke op te beuren, het is wel zo als hij het probeerd, en het lukt niet de eerste keer, dan helpen wij hem wel met het opstaan, want overbelasten mag ook weer niet.          Wij denken dat het nieuwe medicijn het goed doet......

En wij hopen, dat het nog beter wordt, natuurlijk!!
Maar dit wat ons opvalt, doet ons goed!