Plinius

Vanaf 25 juli hebben we er een nieuwe bewoner bij en zijn naam is Plinius.
Plinius is een Polski Owczarek Nizinny, een poolse herdershond. Hij is gefokt door Ed en Annemie Verhoef en draagt de volledige naam Crossmount Plinius. Zie hier mn knappe kerel:


Hij is geboren op 24 november 2004. Zijn moeder is Aksa Wobeja:


Misschien dat je je afvraagt hoe Plinius bij ons terecht is gekomen? Dat zal ik dan eens ff vertellen. Deze zomer ben ik weer een handje gaan helpen in Dierenpension de Kruisberg (en dus de Crossmount-kennel). Ik had al op de site gelezen dat Ed en Annemie voor Plinius een tehuis zochten. En hoewel ik hem er prachtig uit vond zien, bleef ik nog vrij nuchter. Ik kon er geen tweede hond bij.
Maar toen ik eenmaal daar ging werken en Plinius dus in levende lijve zag, was ik op slag verliefd op hem. Het klikte meteen tussen ons. Daarbij vond ik het ook helemaal geweldig dat hij de zoon is van Aksa. Aksa is namelijk altijd mijn favoriete Nizinny geweest, echt een prachthond vind ik dat, qua uiterlijk en zeker qua karakter.
Toen begon het bij mij natuurlijk wel een beetje te kriebelen. Zelfs een beetje erg. Dus uiteindelijk toch eens advies gevraagd aan mn ouders en uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat ik hem heel graag wilde hebben. Gelukkig vonden Ed en Annemie dit ook leuk :ok:Plien is een enthousiaste stuiterende haarbal :P. Hij is wat schuw naar vreemde mensen, maar heel trouw naar zn eigen roedel. We zijn natuurlijk meteen begonnen met clicker-training en dat gaat heel goed. Plinius is zeer leergierig en erg intelligent, dus dat gaat helemaal goed komen :ok:

Tussen Sharonne en Plien gaat het ook goed. In het begin vond het Sharonne het niks. Maar nu is ze er langzaam aan gewend. Plinius probeert vaak Sharonne uit te dagen voor spel, maar daar houdt die oude dame natuurlijk niet meer van. Ze is echt heel goed in negeren, arme Plien :P.
Ondertussen is Plinius al aardig gegroeid en begint hij langzaam het postuur van een echte kerel te krijgen. Zijn vacht is ook al verandert van kleur (is normaal bij de Nizinny). Hij is verandert naar lichtgrijs en nu begin hij weer langzaam steeds iets donkerder grijs te worden :D.

Met de wind in zijn haren.

Wind in de haren.