15-08-2009
Logeetje Diesel, en 2 nieuwe foto`s van de baby`s :D

Gister rond de klok van half 9 zijn we met de benewagen en Trixie naar Susanna gegaan waar we zoals beloofd haar konijntje Diesel op zouden halen, die is hier een weekje uit van huis zodat zij met een gerust hart op vakantie kan.
natuurlijk mag er dan ook niet een foto ontbreken op de site dus zie hier. om toch eventjes een beeld te krijgen van het konijntje

Diesel...
Anders had hij lekker buiten gekund, maar het hokje is nu bezet door Bunny, (tja wil eigenlijk niet gelijk weer een nestje jonge konijntjes ;)) gelukkig hebben we nog een ren waar hij lekker in kan scheuren :D

zonet toch nog maar weer eventjes bij de konijntjes geweest, het is erg leuk om te zien dat ze steeds verder hun holletje uit komen, het jammere daarvan is dat ze dan wegduiken zodra ik eraan kom, tja dan zitten ze weer in het veilige holletje, maar hier toch nog 2 foto`s jammer genoeg is er op de foto steeds maar 1 te zien, maar het zijn er toch echt 2 ;)

 knynie

 

14-08-2009
Update jonge konijntjes

vandaag zijn de kleine konijntjes 1 week en 4 dagen oud. na een paar dagen hadden ze al haartjes! het is onvoorstelbaar hoe snel de kleintjes groeien.
nu hebben ze ook de oogjes al open en hebben ze een holletje gemaakt zodat ze ook buiten kunnen kijken, hoewel ze er nog niet uit komen.
veel foto`s heb ik nog niet kunnen maken omdat ik er niet teveel bij wil komen, stel je voor zeg, dat mams dan zoiets heeft van...zorg jij er dan voor!!! nee dat risico wil ik niet lopen dus laat ze zoveel mogelijk met rust.
nog een paar dagen dan lopen ze door het hok heen dus dan kan ik ze echt goed bekijken en leuke foto`s gaan maken.
ben echt zo benieuwd hoe ze gaan worden, het is per slot van rekening toch een vreemde combinatie. wat wel te zien is dat ze hele kleine oortjes hebben en zelf best groot zijn haha, dus hebben ze toch van beide van paps en mams ;)
maar de tijd zal het leren als ze echt groot zijn :D
lyts knyntje
heb ook nog 2 filmpjes kunnen maken maar die zijn te zien bij video`s 
 


09-08-2009
Toch nog jonge konijntjes

een tijdje terug was onze vlaamse reus Dummie schijnzwanger, jammer genoeg, maar goed niets aan te doen, dus Bunny er maar weer bij, en niet met de bedoeling om haar weer zwanger te laten worden (daar hadden we niet eens bij stil gestaan :O )
nu werd ik maandag middag door HJ geroepen dat ik even bij Dummy moest gaan kijken, en wat lag daar??? allemaal kleine dode konijntjes. 
het nest wat ze gemaakt had gecontroleerd, en daar lagen 2 levende konijntjes :d gelukkig maar. in totaal heeft ze 8 jongen ter wereld gebracht, maar 2 zijn er van over

inmiddels hebben de 2 kleintjes al haartjes, zodra ze wat ouder zijn zal ik natuurlijk ook foto`s plaatsen van de baby`s en ondertussen hou ik jullie wel op de hoogte via het weblogje ;)

 

21-07-2009
Logeetje Bowy

Sinds 8 julie hebben we Bowy (een Cavalier King Charles Spaniel) hier uit logeren.
eerst was hij natuurlijk wel wat onwennig en was bang voor de katten maar hoelanger hij hier is hoe zelfverzekerder hij word, hij durfd nu zelfs de katten uit te dagen hihi.
Met Trixie en hem gaat het ook goed, dat wil zeggen, het is Trixie wel goed dat hij hier is, maar echt spelen is er niet bij, maar dat was wel te verwachten ;)
hoelang Bowy hier nog blijft is nog ff de vraag, maar ja dat zien we wel, eerst maar eventjes wat foto`s van de half jaar oude boef ;)
bowybowy trix sonja
slapen haha

 

24-06-2009
 Tommy bevallen van een 6ling

niets vreemd was er aan haar te merken, daar bedoel ik mee dat er nog geen tekenen waren dat ze zou moeten bevallen, in tegenstelling van de vorige keren, dan was ze heel erg onrustig en wou ze steeds dat ik bij haar was.
niets te merken dus konden we met een gerust hart Trixie naar de kapper brengen, ondertussen heb ik bij mijn ouders gewacht onder het genot van een kopje koffie.
thuis was er geen Tommy te vinden, dus dacht die zal wel  op pad zijn.
maar dat werd toch ff anders toen ik haar opeens zag liggen in de mand met 2 kleine kittens om haar heen..phuu dat was toch wel ff schrikken
Tommy met Kittens
toch vond ze het fijn dat ik bij haar was dus bleven we bij haar.
ondertussen ging m`n vader mijn moeder halen en was er intussen weer een kitten bij gekomen.
maar de navelstreng beet ze maar niet door, toch nog maar even afwachten, maar toen werd het volgende katje al geboren... ook deze navelstreng beet ze niet door, dit heeft zo`n 5 min geduurd, maar ze deed er niets mee.
dus hebben we besloten om zelf de navelstrengen door te knippen.
best bijzonder hoor om zo iets te moeten doen.
het baarde me zorgen dat 1 van de kittens zo heel erg klein was.
maar uiteindelijk lagen er toch 6 kittens bij moeder :D
ondertussn groeiden de kittens als kool, en leek het goed te gaan, alleen bij het kleinste diertje moest ik soms wle helpen zodat het genoeg melk zou krijgen want die werd toch wel wat verdrongen door de anderen.
tot van de week begon me echt zorgen te maken omdat het diertje echt heel erg klein bleef, en besloten om het zelf te gaan voeden.
die zelfde avond moesten we door omstandigheden echt de deur uit en waren laat thuis, achteraf heb ik hier erge spijt van, bij thuiskomst was de kleine Pjut nergens te vinden, moeders had het diertje boven verstopt.
ja het belletje ging rinkelen er klopt iets niet
het diertje was helemaal koud en hongerig, dus gauw opgepakt en tegen me aan gehouden om het wat warm te maken.
maar goed de volgende dag was er nog niet veel veranderingen, en het huilde zo verschrikkelijk. weer wat te eten gegeven, en ondertussen mijn vader gebeld omdat k gewoon niet meer wist wat te doen.
samen hebben we het nog wat eten gegeven, maar het mocht niet baten.
in mijn handen is het overleden.
een mandje had ik klaar gelegd met een warme kruik waar het in kon slapen als het genoeg eten had gehad.
nu kon het alsnog slapen, maar dan voorgoed :(
pjut
hoewel het pijn doet om te weten dat dit kleintje geen kans op leven had, maar de andere kant? het heeft geen pijn meer en hebben gedaan wat we konden.
met ons 4en hebben we het begraven achterhuis.
met de anderen gaat het gelukkig wel heel erg goed, na 3 dagen hadden ze de oogjes al open en groeien behoorlijk
kittenskittens


16-06-2009
De Reunie van Honden Zonder Toekomst (.nl)

Zondag 14 juni was het dan zover, eindelijk zouden we Betty weer eens zien, en andersom.
natuurlijk moesten eerst de nodige voorbereidingen getroffen worden.
zaterdags Trixie even lekker in bad gedaan, tja hij moest toch ook netjes voor de dag komen.
daarna even heerlijk fhonen en borstelen
trix en iktrix
in bad zelf vind Trixie nog steeds niet veel aan, maar het word al stukken beter.
ongeveer een uur later was Trixie dan eindelijk klaar en het resultaat mocht er dan ook zijn, zo`n heel mooi klein pluizebolletje was hij geworden.
trix
zondag morgen de grote dag zelf, moest Willem nog even met hj te zwemmen zodat ik ondertussen het spul bij elkaar vissen kon wat je allemaal mee moesten hebben, want ja het is toch zo`n 3 uur rijden.
dat klusje was al snel gepiept, en toen de mannen weer thuis kwamen, waren we allemaal klaar voor de grote reis.
Nog snel even Trixie een borstel over zijn lichaampje heen, en rijden maar.
onderweg zijn we er een paar keer uit geweest, omdat Trixie ook moest plassen en konden wij wat eten en drinken, ook Trix liet hem de broodjes goed smaken haha.
rond de klok van 2 uur waren we op de plaats van bestemming.
het kon niet missen want een groot spandoek hing er met Honden Zonder Toekomst.
het was inmiddels al een drukte van jewelste, zoveel honden en mensen.
klein gedeelte mensen en honden
ondertussen vroegen HJ en ik ons af hoe Trix zou reageren, en of hij ook bang zou zijn.
uit de auto moest meneer eerst even zijn behoefte doen haha maar dan konden we toch echt die kant op....
goeie dag zeg wat een lawaai haha en Trix??? die wist niet waar hij als eerst en als laatste heen moest gaan, zo enthausiast als hij was, zijn kleine pluize staartje danste constant op en neer :D
vooral de grote honden vond hij geweldig
trix en grote hond
na de eerste kennismakingen zijn we even naar binnen gegaan, dit was in een manege een grote rijdbak, hier liepen veel honden los en kon je even zitten om een bakje te drinken.
net toen we binnen waren, kwamen we Betty tegen (Betty heeft er voor gezorgd dat Trix bij ons is gekomen en hebben hem toen der tijd bij haar weggehaald).
het weerzien was dan ook super, even knuffelen, en Trix aaien, zijn staartje wiebelde super snel heen en weer, zou hij haar na al die tijd dan toch nog herkennen????
De organisatie had een grote wandeltocht uit gestippeld, en natuurlijk deden wij er ook aan mee, hoewel het eerst wel even puzzelen was, waren we al snel onderweg.
intussen was het weer opgeknapt en werd het waarempel benauwd, dus de jas en trui maar snel in de auto.
wat een heerlijke omgeving was het hier zeg, zo rustig je hoorde alleen de natuur.
Voor Trix was het net of kwam hij hier al jaren, en genoot met volle teugen.
onderweg kwamen we ook "brabantse koeien" tegen, wat Trix natuurlijk ook weer reuze interresant vond, maar net toen ik een foto maakte draaide hij hem om haha
koeien kijken
nadat we een korte rust pauze hadden gehad bij de koeien, vervolgden we onze reis,
en daar had ons manneke wel zin in hoor, hihi hij ging zelfs even in de sprint :D
in de sprint
maar na zo`n 20 minuten lopen, werd het Trix wat teveel en werd moe, dit laat hij je dan heel duidelijk merken, hij gaat naast of achter je lopen en blijft je maar aankijken, en dat deed hij nu ook weer... dus dan maar op de arm, het moet voor hem toch ook leuk blijven;)
hj en trixie
de hele route hebben we niet gelopen hoor, want dit was gewoon weg niet voor ons oud manneke te doen, en hem steeds sjouwen is best zwaar.
bij terug komst nog even praten hier en daar en de ogen goed te kost geven.
er was ook een hondje wat in een buggy zat, omdat hij nog maar 1 voorste pootje had, die ook niet meer zo functioneerde zoals het hoord. heerlijk om te zien dat er mensen zijn die dat ook voor een hondje over hebben, en zo`n slecht idee is het ook niet :D
het is misschien ook wel wat voor ons manneke als we ver gaan wandelen.
ondanks dat we het er bere gezellig vonden, moesten we toch zo langzamerhand maar weer richting friesland, wat later hier wat later daar en Willem zou de andere dag ook weer naar school toe moeten.
Willem had nog een poster gekregen waar hij even mee op de foto wou, dus zo gezegd, zo gedaan
willem poster
(de poster hangt inmiddels thuis achter het raam ;))
daarna hebben we Betty weer opgezocht en nog wat gebabbeld, ook moesten we mijn riem nog even opzoeken, want alle riemen waren verdwenen, en een hondje van Betty moest even rustig worden, maar ja alle riemen waren natuurlijk verdwenen, maar liet mij nou net nog een extra riem mee genomen hebben, dus kon ze die wel even gebruiken,  maar deze wou ik wel graag weer terug omdat dat de genen was die ik gewonnen via het dierenforum.
maar dat was zo gepiept, en als snel waren we weer onderweg naar de auto.
onderweg ook nog maar snel even een paar kiekjes gemaakt.
natuurlijk moest ook de auto van Honden zonder Toekomst er ook even op, en wou Trixie er voor hebben, jammer genoeg staat het autootje er niet helemaal op, maar het idee moge duidelijk zijn ;)
trix voor de autohzt auto

nog een klein stukje dan zouden we weer bij de auto zijn, maar daar kwam HJtot de ontdekking dat ik nog niet op de foto was geweest, haha nou vooruit dat moest dan ook nog maar even.
maar omdat het Trixie zijn dag was, wou ik perse met mijn kereltje :P, en ondanks dat Trix wat een hekel heeft aan camera`s poseerde hij toch even mooi.
ik en trix
ja en toen was het toch voor ons echt de hoogste tijd om weer naar huis te rijden.
in de auto was Trix zooooooooooo vreslijk moe, die is gelijk gaan liggen en viel als een blok in slaap :D
trixie zooooo moe
In de auto Klimt meneertje altijd bij me op schoot, zolang hij bij me is, maakt het hem gewoonweg niet uit waar hij naar toe gaat.
zelfs Hj verbaasde hem er over dat hij zo`n lange rit gewoon rustig bleef liggen.
maar hier heb ik echt niet over in gezeten.
Bij Goutum zijn we nog ff bij de mc donalds geweest, en daar kreeg Trixie een koekje van 1 van de medewerksters, en kon ook een bakje water krijgen.
wat aardig zeg, dat had ik nog nooit meegemaakt :D
zo`n 3 kwartier later waren we weer thuis. snel de boel wat opruimen, en op de bank, wat ware we stijf allemaal zeg.
Willem was ook moe dus die is gelijk zijn warme bedje ingedoken.
maar we konden wel terug kijken op een mooie geslaagde dag.
Bedankt mensen :D en dieren natuurlijk!!!!

 

 

07-06-2009
Hij??Blijkt een zij te zijn  #-o

vanuit mijn luie stoel gisteren lekker in het zonnetje had ik mooi het zicht op de konijnen Dummie en Bunny, niets ongewoons zou je zeggen, maar plotsling viel me op dat Dummie haren aan het plukken was bij hem zelf, en vervolgens verder ging bij Bunny... vond dit wel heel erg vreemd en ben gaan kijken, in het nachthok lagen allemaal haren!!!! en het leek waarempel op een nestje!
Dus ik mijn pa opbellen, en het gebeurde wel vaker dat rammen dit gedrag vertonen, en na goed nadenken, ja idd Rambo heeft het toen der tijd ook weleens gedaan, maar omdat we beide twijfelden, raade mijn vader aan om nog maar eens goed naar het geslachtsdeeltje te kijken. dit hebben we alleen gedaan toen Dummie er net was, en was toen nog heel erg jong, en voor niet super experts is et dan ook niet goed te zien, maar wist voor mezelf zeker dat het een ram zou zijn.
dus kon hij mooi bij Bunny zodat hij ook eindelijk een vriendje zou hebben.
tegend de klok van 1 uur kwam HJ thuis van het werk, en heb hem de haren laten zien en gezegd dat we nog eens moesten kijken.
zo gezegd, zo gedaan.
als snel sloeg de twijfel toe.....de balletjes kon ik niet vinden, en zijn kleine man kon ik ook niet naar buiten drukken.
Dus moest Bunny er maar aan geloven, ja hoor het verschil was duidelijk.
de schrik sloeg me om het hart, want wist bijna zeker dat het geen ram maar een voedster was, maar door de schrik wist ik het even niet meer, dus weer papaatje gebeld die gelijk gekomen is, en die bevestigde idd dat het duidelijk GEEN ram was!
ook kon hij wel voelen dat er jongen in zaten... pff is me dat even wat zeg....en nu??
En nu ja....Bunny hebben we er bij weggehaald, die zit nu in een ander hokje, maar tegen Dummie aan zodat ze nog wel contact met elkaar kunnen hebben.
ook nog maar wat extra hooi er bij ingedaan zodat ze eventeel verder kan bouwen, vanmorgen lagen er ook al meer haren in het nestje, dus ben wel heel benieuwd hoelang het allemaal nog gaat duren.
ondertussen is het nog wel heel erg wennen dat mijn grote stoere kerel een vrouwtje is ;)

nestje van Dummienestje Dummie
Dit is dan het nestje wat ze aan het bouwen is vanmorgen zijn er alweer meer bijgekomen dan gisteren........!

*******UPDATE*******
inmiddels zijn er nog geen veranderingen gekomen, dus ook geen meer haar en is er eingelijk vrij weinig van het nestje over, dus mijn vader nog eens checken, maar hij durfd het niet met zekerheid te zeggen, maar waarschijnlijk is mijn grote meid schijnzwanger.
eingelijk vind ik het stiekum toch wel een beetje jammer, omdat ik me er al op had ingesteld dat ze jongen zou krijgen (natuurlijk wel na dat ik er aan gewend was dat "hij" een zij was hihi) maar goed zo is het ook maar beter denk ik... en wie weet wat de toekomst nog brengt ;)

 

 

04-06-2009
Dikkie niet langer meer alleen

Nadat Leonie dood is was Dikkie alleen, in eerste instantie leek hij dit prima te vinden, maar steeds vaker lag hij wat stilletjes op de bodum, maar kwam tot leven als je bij hem kwam, of gewoon eventjes bij hem ging zitten...
dit bracht HJ en mij aan het denken, en omdat heit en mem al hadden gezegd dat ze nog wel een visje voor ons hadden, hebben we de knoop door gehakt, en het visje van heit en mem gekregen en deze bij Dikkie gedaan.
het was eerst wel weer even wennen voor beide partijen maar nu we een paar weken verder zijn, zien we Dikkie weer veranderen in een actieve vrolijke leeuwenkop.
al eerder is mij verteld dat een vis een geheugen heeft van 2 seconden... wahaa laat me niet lachen... degene die dat heeft bedacht heeft zelf geen vissen gehad, let maar eens goed op je vis(sen) dan kom je er echt wel achter dat het niet het geval is!!!!
maar goed we zijn blij dat Dikkie inmiddels weer wat vrolijker is, en is het bewijs dat een vis ook degelijk gevoelens heeft ;)
dikkie en
 

02-06-2009
Trixie gefeliciteerd met je verjaardag

omdat de preciese datum van de geboorte dag van Trixie niet bekend is, houden we de datum 2 juni aan. dit is de dag dat Trixie bij ons kwam...
Trixie is nu 12 jaar geworden :D (zijn leeftijd is ook geschat)
Lieve Trix van harte met je verjaardag, en hoop dat je nog heel veel jaren bij ons mag zijn :love:
Trixie
 

06-05-2009
Gefeliciteerd :ok:

begon een prive bericht van het dierenforum, op zondag 26 april.
 beetje verbijsterd zat ik er na te kijken, gefeliciteerd?? wat zou dat nou kunnen zijn?
dus snel het mailtje aan klikken om te kijken wat het was.
blijkt dat ik de prijsvraag had gewonnen, en mocht een halsband met riempje uitzoeken uit de uit de Bella Barkley collectie!!!
dit was een hele klus want ze waren allemaal eingenlijk wel heel erg leuk, maar ben toch voor de rose gegaan. oke Trix mag dan een manneke zijn, maar dit mag niet in de weg staan vind ik, want inmiddels hebben we het binnen, en het staat zo heel erg lief :D
binnenkort zal ik er een foto van maken en uiteraard plaatsen, en de mensen mailtje met foto sturen zodat ze kunnen zien dat hij is aangekomen en hoe mooi het Trixie staan :ok:
Dit stond trouwens op de voor kant van het dierenforum
en dit (klik hier) staat op het forum (let op je moet wel ingelogd zijn om het bericht te
kunnen lezen

prijsvraag

 

09-04-2009
Zoek de verschillen :P

toen ik van de week het hok van Bunny en Dummie aan het schoonmaken was, viel mijn oog op iets, wat je normaal gesproken niet echt interresant zou vinden.
maar nu? vond ik het wel een grappig gezicht, dus de camera gepakt en er maar een foto van gemaakt.
en dan hier...
het resultaat!!!!
keutels haha
het linker keuteltje is die van dwergje Bunny, en ja dan is de rechter van onze grote vriende vlaamse reus Dummie.
alleen het aanzien van die 2 is al een heel groot verschil, maar de keutels verschillen dus ook enorm ;)... Tja dat vind ik dan weer grappig :)
 


04-04-2009
Heinie weer "ontspoort":P

Gister was voor mij weer heel duidelijk te zien dat Heinie weer gigantische lange scherpe sporen had.
de titel van dit blogje is dus anders dan men doet vermoeden :P
maar ontspoort worden moest hij dus wel hihi :D
het is altijd een klus om die jongen te krijgen, want hoe stoer hij zich ook mag voor doen, het is en blijft een held op sokken.
maar ik zou ik niet zijn als ik hem niet te pakken kon krijgen, en al snel lag hij weer met zijn koppie tussen mijn benen, zodat ik zijn sporen weer kon knippen om vervolgens de scherpe randjes weer mooi bij te vijlen
heinie
Willem had dit nog nooit gezien, dus die zat er ook met zijn neus boven op
om te kijken hoe zo iets nu in zijn werk gaat.
het is een klein kunstje en in no time was het dan ook al weer klaar!
henie en sonja
en zie hier het resultaat :P even met mij op de foto, want zo vaak gebeurt het niet
dat ik Heinie op de arm kan houden ;)

en dan nu een kleine update over onze zieke Rambo, ondanks dat hij het nog steeds wel een klein beetje benauwd heeft, zien we toch vorderingen, hij ademt al stukken beter, en komt nu ook weer uit het hokje om even buiten te kijken :D
dit heeft hij de afgelopen dagen niet gedaan, dus de medicijnen die hij 2 keer daags moet hebben, lijken dus wel aan te slaan.

medicijnen van rambo

  

26-03-2009
In de ban van de mand!

Sinds Trixie B hier is, staat hier ook een mand in huis, niet zo gek als je bedenkt dat hij die zelf mee heeft om in te liggen.
echter krijgt meneertje niet veel de kans om er in te liggen
(niet dat hij dat nu zo graag wil, want hij ligt liever ope de bank;)
is het onze Trixie niet die er in ligt?
dan is het onze gesterlliseerde Mickey wel
mickey
maar laten we eerlijk zijn het levert wel een leuk plaatje op :P
het mandje staat naast mijn stoel bij de pc (daar breng ik het meeste tijd door)
en dus ligt onze Trixie er ook vaak in, deze is het liefste zo dicht mogelijk bij me in de buurt.
omdat de mand tegenwoordig zo in is, dacht ik dat het wel weer leuk zou zijn dat we zelf ook weer een mand zouden hebben (zelf hebben we wel zo`n hele grote, maar die dient nu als zandbak voor de kippen)
dus ff speuren op marktplaats en er 1tje gevonden, Sven was zo lief om hem even aan te halen uit het werk weg.
hij is echter wel kleiner dan we dachten, maar onze Trix lijkt er toch wel blij mee te zijn :D
trixie in nieuwe mand
en nu maar hopen dat het zo blijft :ok: en ach anders is er nog geen mand, ehm man over boord, dan word hij vast wel benuttigd door Mickey of Flappie ;)

 

24-03-2009
Kleine kuikens... Arme HJ

Vanmiddag kwam mijn ouders even op bezoek, en hadden viooltjes voor me meegenomen voor in de tuin (zie foto`s bij Het schoon der natuur)
maar dat was niet alles, ook brachten ze van die kleine kuikens mee die wel worden gebruikt als decortie voor pasen.
kuikens
heit kwam met het toeke idee om er een geintje mee uit te halen naar HJtje toe,
en dat leek mij natuurlijk ook geweldig toe :D
dus de telefoon gepakt en hem gesmst dat we kleine kuikens hadden, natuurlijk
snapte hij niet direkt waar ik het over had omdat ik hem niet gezegd had, maar daar redde ik me uit door te zeggen dat ik niets had gezegd om dat het anders geen verassing meer zou zijn.
daarbij zei ik dat het dan voor mij ook zeker een verassing was omdat er 8 kuikens zouden zijn.
alleen zijn reactie al bracht voor ons de grootste lol :D
"phuu en waar moeten we daar mee heen?? hi"
zei dat hij daar geen zorgen om hoefde te maken dat dat wel goed zou komen.
natuurlijk duurde het heel erg lang voor ons dat HJ thuis zou komen, omdat we zo benieuwd waren naar zijn reactie :D
maar eindelijk? was het moment daar, eerst werden Trixie en Trixie B uitbundig begroet, waarna we naar het kippehok zijn gegaan (daar had ik de kuikens in het nest gelegd). het was voor ons zeker een goed gelukte grap, de filmpjes zijn te zien op de Video site, het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen hihi

 

Lekker uitwaaien bij de zee van Paesens

zaterdag 21 maart was het heerlijk weer, oke het waaide misschien wat hard, maar dat kon ons niet tegenhouden om lekker uit te gaan waaien bij de zee
omdat we ook net een andere auto hadden gehaald die morgen was dit een mooie kans om hem eens goed uit te proberen.dus Trix zijn riem mee, en  in de auto op naar de zee.
meneer was er gelijk alweer thuis, want we waren nog niet of meneer ging al op onderzoek uit
trixie
gelijk liep hij het land in dat vlakbij het parkeerterrein is hihi, maar daarvoor waren we natuurlijk niet gekomen ;) dus snel aan de riem gedaan en op naar de dijk, onderweg kwamen we nog paarden tegen, wat Trixie ook interesant vind :D dus zijn we even blijven staan om te gaan kijken. deze keer namen we niet zoals gewoonlijk de trap om boven te komen maar de dijk zelf, phoe wat een klim is me dat zeg, maar trix had er zo te zien helemaal geen moeite mee.

even een klein eindje wandelen, en verderop stond een bankje waar we toch even konden uitrusten van de klim :P
trixie en hj
natuurlijk moest Trixie ook even op de bank (ja dat doen we thuis ook dus waarom hier ook niet??? :ok: maar het was Trixie door de harde wind al snel te koud, en hoe stom kan je zijn? waren we zijn jasje vergeten om mee te nemen, dus was het voor hem wel noodzaak om door te lopen. en dat wou hij ook wel... hoe snel moe hij anders is, zo dol was hij die dag, op een plek waar het rustig was moch hij los, en daar nam hij het ook van, als een lammetje dartelde en scheurde hij door de wei :D geweldig om te zie hoe hij dan opleeft! dus ook nu weer kunnen we terug kijken op een geslaagde Paesens Middag :jump:

 

19-03-2009
logeetje voor 3 weken!!

september vorig jaar was Trixie B hier ook uit logeren,
(klik hier om naar logeetjes te gaan waar het ook te lezen is)
en voor beide partijen is het goed bevallen :D, nu moesten Trixie zijn baasjes weer voor 3 weken weg, en werd ik weer gevraagd of hij bij ons kon komen :D maar natuurlijk dat spreekt voor zich.
anders had hij in een kennel gezeten waar hij eten en drinken kreeg en uit gelaten werd en waar hij hem verder zelf maar moest redden! dus echte liefde en aandacht zou hij daar niet krijgen...en zouden ze ook niet zo prettig op vakantie gaan, pff kan het me zo goed voorstellen, dus geen probleem, kom maar gezellig bij ons :D maar blijf het toch heel bijzonder vinden hoor dat ze hem aan mij toevertrouwen, het manneke is al (bijna) 15 jaar en hun maatje geweest ten alle tijden. en ik ben dan ook blij om te weten dat ze dan veel makkelijker op vakantie gaan als hij hier is... maar nu hou ik hier maar over op krijg het er warm van!!!

het was net of ie niet weg geweest was, hij was gelijk weer thuis, onze Trixie was blij zijn oude kameraat weer eens te zien, en hebben elkaar dan ook uitbundig begroet :D de katten lieten hem links liggen op Timmy na die tegen iedereen wel even gedag zegt, maar Trixie B intereseert het verder niet haha...

veel aandacht geven de beide Trixie`s niet aan elkaar, maar gaat de 1 naar buiten? dan is de andere er ook.
Onze trixie moeten we voeren met de hand (anders eet hij dus echt niet!!!) tja en dat zag Trixie B en wilde dat ook haha...
het leuke/grappige/vreemde is dan ook dat onze Trixie geen brokken wilde eten (hij kreeg brokken in saus, omdat hij haast geen tanden meer heeft en hij dus geen brokken wilde) maar sinds Trixie B er is?? wil ons manneke opeens WEL brokken eten.haha nou ja en zo kan ik nog wel even door gaan natuurlijk. maar hier laat ik het eerst maar bij, mochten er nog leuke dingen bij komen, dan laat ik het uiteraard even weten;)
hier nog wel even een Foto van Trixie B dat hij lekker ligt te slapen
trixie b

 

 20-02-2009
Sterra komt uit logeren :D

woensdagavond rond de klok van half 8 kwam Sterra weer bij ons :D
sterra
het grappige is dat ze dan gelijk weer "thuis" is...alles word weer besnuffeld en krijgt Trixie weer een flinke knuffel :D Ze had het zo druk met alles dat ze Tineke haar baasje niet eens gedag zei... (maar is goed teken denk ik dan maar,maar wel sneu voor Tineke)
die avond lekker met ons allen op de bank gehangen, nadat we nog even gespeeld hadden... toen wij op bed gingen moest Sterra nog wel even janken, maar dit was zomaar over!
de volgende dag heeft ze het ook verschrikkelijk druk gehad, ook Willem moest er aan geloven haha want als Sterra begint, houd ze nooit meer op :P maar goed daar heeft Willem zelf ook een handje van. de balletjes waren niet meer veilig voor haar, mevrouw plukte alles er af haha, dus die maar afgenomen omdat ze et anders op eet en dat is de bedoeling niet ;) WC-rolletjes leefden ook niet lang en in een mum van tijd was de vloer besaaid :D heel gezellig allemaal :D
maar ja daarna zijn we dan toch wel een beetje moe ;)
sterra en trixie
later op de middag kwamen mijn ouders nog even langs om een bakje koffie, mijn ouders zijn ook geen vreemden voor Sterra, en mevrouwtje vond het wel leuk dat ook hun er eventjes waren, en natuurlijk moest er ook even met hun gespeeld worden:jump:
net dat m`n ouders weer richting huis gingen, stapte ook Tineke binnen en was het ook Sterra haar tijd weer geworden om naar huis te gaan :S...
we hebben een hele leuke dag gehad met ons allen Zelfs onze liever-lui-dan-moe Trixie heeft zich kostelijk vermaakt met et kleine meisje, en lag moe maar voldaan al snurkend naast ons op bed.
het enige nadeel is dat het dan wel atijd weer zo stil is in huis hihi, maar het blijft leuk om op Sterra te passen.
Tot de volgende keer meis :D

 

 10-02-2009
    Voetstapjes in de sneeuw

Vandaag lag er toch heel wat meer sneeuw dan een paar dagen geleden :D dus er maar weer even op uit met het foto toestel :jump: Inmiddels heeft Trixie zijn nieuwe jas gekregen voor buiten omdat hij het altijd zo koud had, dus die kon nu ook mooi vollop getest worden... voor Trixie moest het eerst wel een beetje wennen, maar nu heeft hij er geen erg meer in nu hij hem aan heeft (gelukkig:))
trixie met zijn nieuwe jas voor buitentrixie

mijn doel was om even naar het parkeerterrein te gaan zodat meneertje even lekker los kon rennen, maar de sneeuw is toch al aan het smelten en natuurlijk was er zout gestrooid, dus zodoende onstonden er dikke waterplassen, en daar heeft Trixie het absoluut niet op staan, dus?????????? rechts-om-keer, terug naar huis
trixie weer naar huistrixie en Timmy
thuis stond timmy al bij de voordeur te popelen om weer naar binnen te kunnen!

maar nu terug te komen op de titel, onderweg waren uiteraard heel veel verschillende voetstappen in de sneeuw te zien. op een gegeven moment stonden er afdrukken van Trixie zijn pootjes en van een grote hond...
voetstapjes in de sneeuw
de linker (de kleintjes dus)
zijn van onze Trixie :D

ook achter huis bleef de sneeuw niet de sneeuw, ook daar stonden heel wat voetstapjes van verschillende vogeltjes :)
vogelpootjes
04-02-2009

Miny haar eerste eitje weer gelegd :jump:

Natuurlijk had ik dit van het kleinste meisje nog niet verwacht, normaal gesproken legt Miny geen ei in de wintertijd, maar vanmiddag had ze toch een eitje voor ons achter gelaten, zij weet wel waar ze ze neer moet leggen haha, gewoon in het nestje.
ook mijn sussex kippen zijn weer trouw aan de leg (hebben net de rui gehad en zijn verhuist:P)
toen ik de eitjes naast elkaar had gelegd, is het verschil wel duidelijk te zien qua groote, en dat wil ik dus ook even met jullie delen ;)
eitjes
Het moge duidelijk zijn dat het witte eitje het producht is van ons krieltje :P
eiei
denk dat het zo wat beter te zien hoe groot het verschil is :D toch wel grappig maar ja oook wel heel logisch weer, want ons Minneke is toch een stuk kleiner dan Bella en Elke :D
eieren
En dan de laaste, in het doosje is het ook wel goed te zien, dus vooruit deze er ook nog maar even bij ;)

maar nu we het er dan toch over hebben?? sommingen onder ons zullen wel weten dat de kleintjes nu bij de groote kippen zitten, dit moest eerst wel wennen natuurlijk en de pikorde moest weer op regel.... en eindelijk is het dan zover :D ze kunnen nu goed met elkaar overweg, natuurlijk krijgt het kleintje nog wel eens een sneer, of worden Bella en Elke te plek gezet door Heinie de haan, het hoort er allemaal bij, en ben blij dat ze nu bij elkaar kunnen :love:


01-02-2009

En dan is er Sneeuw!!!!!!! :D

Vandaag is het dan eindelijk zover :D Sneeuw in het dorpje Damwoude, dus niet alleen feest voor ons, maar ook voor onze dieren, vooral Trixie vond het helemaal geweldig, oke het was eerst wel wat koud aan zijn voetjes, maar wilde toch wel mee een blok om, hij draafde of het een lieve lust was, en wou heus spelen :D (dit is anders niets voor Trixie omdat hij liever lui dan moe is, maar ja hij is ook al 11,5 jaar dan word dat ook wel minder natuurlijk;) )
trix in de sneeuw
maar desondanks vond hij de sneeuw toch stiekem wel heel erg leuk :jump:

even samen op de foto in de sneeuw :D

kippen in de sneeuw
De kippen Bella en Elke vonden het witte goedje eerst ook maar erg koud aan hun voetjes, stapje voor stapje naar buiten, al met al viel de "kou"nog wel mee ;)
dummie en bunny
Ook de konijnen Dummie en Bunny moesten natuurlijk even op de foto in de sneeuw ;)
 

27-01-2009
Familie muis in het hok en een nieuwe legplaats voor eieren :P

Net was ik met rambo bezig om een filmpje te maken, hoorde ik opeens geritsel, maar niet alleen ik, ook Ginger die met me mee was gegaan het hok in scheen wat te horen
ginger
muisstil blijven zitten, en ja hoor daar hupten allemaal kleine bruine muisjes 1 voor 1 van de stoelkussens af, dit ging zo super snel dat zelfs Ginger ze niet kon volgen, omdat het zo super snel ging kon ik geen foto`s maken.Ginger zit nog steeds in het hok, dus wie weet neemt ze straks wel een muisje mee ;) (muizenvallen zal ik nooit zetten, laat de natuur hun werk maar doen)
bang voor muizen ben ik gelukkig niet, maar je ze vreten ondertussen wel mijn nieuwe stoelkussens weg :P

Toen ik bij de kippen kwam om de eieren te rapen (als die er zouden liggen, want de 3 dames zijn net weer verhuisd, dus zou het logisch zijn als ze weer van de leg zouden zijn ;)) maar er lag geen 1 ei in de nesten. nou ja jammer dan... komt vast wel goed;)
totdat ik onder het hok moest zijn om het bakje te pakken waar de mest in kan,daarnaast ligt een grote zak met zaagsel, en wat lag daar????????????
eitje
JUIST!!! een eitje haha, ja ja ze bedenken wat, maar dit vind ik dan wel weer humor;) maar heb wel een nepei in het nest gelegd, dus mogen ze weer gaan leggen dan hoop ik dat ze snappen dat de nesten er voor bedoeld zijn;)26-01-2009

Van alles wat logje gaat dit worden :P

Zoals al eerder gezegd wou ik graag Heinie en Minie bij Bella en Elke in hebben, maar dit kon niet eerder dan dat ik Heinie zijn sporen geknipt zou hebben... dit heb ik vanmiddag gedaan in mijn 1tje, jammer genoeg zijn er nu dus geen foto`s van (had best wel willen zien hoe ik op mijn knieen lag met heinie zijn koppie er tussen)
veel durfde ik er niet af te halen...want het was voor mij de eerste keer en dan is het toch nog een beetje aftasten ;) maar al met al was het toch gelukt en konden ze alsnog bij elkaar.
heinie en minie
Nog wel een beetje onwennig, maar dit zal snel veranderen :jump:

Minie vond het vreselijk om op gepakt te worden, ze schreeuwde zo hard dat ik er bijna bang van werd hihi, maar dat was gelijk over toen ze bij haar grote broer aankwam ;) ook dit 2tal was niet gewend aan een trap maar Heinie nam de eerste stap, waarna Mini al snel volgde
trap
jaaaa daar is ons Minieke :D

Daarna heb ik het oude hok van dit echtpaar schoon gemaakt, zodat mijn grote vriend Dummie en Bunny hier in konden trekken. dit was zo gepiept, dus Dummie kon opgehaald worden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan...tjonge jonge wat een zware jongen is dat zeg, maar hij spartelde gelukkig niet tegen dus was hij zomaar op de plek waar hij zijn moest.
Rambo zou ik ook heel graag voegen willen bij deze 2 vrienden (want dummie en Rambo kunnen het samen wel goed vinden) maar helaas kan deze droom niet werkelijkheid worden, Rambo en Dummie vlogen elkaar gelijk in de haren, later nog eens geprobeerd, maar nee het word jammer genoeg niets...
dummie
gelukkig gaat het tussen de "reus en klein duimpje" nog wel steeds goed, hoewel ik me toch wel schuldig voel tegenover Rambo, nu is hij zijn kleine vriendje weer kwijt:( maar nog een paar maand dan is het weer mooi weer en kan mijn manneke weer in de stjelp waar hij het liefste is.
dummie en bunnie
hier het 2tal weer bij elkaar... de indrukken opdoen die ze anders nooit zagen ;)

Nu het hokje van Dummie en Bunnie toch leeg en te huur staat, kan Hipper nu zijn hart ophalen met meer ruimte, het deurtje heb ik open gezet en zo kan ook hij nu buiten komen en huppelen of het een lieve lust is, hoewel hij het naar mijn idee niet zoveel intereseerde, even heeft hij gekeken bij de ruimte die hij er extra bij heeft gekregen, maar volgens geld bij hem ook "zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens" :P 
hipper

de ruimte achter het hekje heeft hij er dus bij gekregen, hoewel het nu niet echt goed te zien is, maar geloof me meneertje kan heerlijk rennen (als hij wil natuurlijk;))

24-01-2009
Bella & Elke eindelijk hun nieuw huis klaar :D

Het heeft lang geduurd, maar dan eindelijk was vandaag de dag dat we met het nieuwe hokje voor de kippen aan de gang konden, oke het is me nog niet helemaal naar het zin, maar Rome is per slot van rekening ook niet in 1 dag gebouwd :P en al het goede komt langzaam;) maar de dames hebben in elk geval een nieuw onderkomen waar ze echt de ruimte hebben en naar buiten kunnen waneer ze willen.natuurlijk was het geheel toch wel een beetje eng, maar nieuwsgierig waren ze zeker (tja daar staan ze ook om bekend he haha)
Elke in haar nieuwe huis
Elke de zaak aan het bekijken ;)

bella
Maar Bella niet minder :P

hee een trap
Voor het eerst in hun leven kregen ze te maken met een heuse trap... het duurde toch een paar minuten voordat ze de "stap" aandrurfden

op de trap
maar toch maar proberen, en voor de eerste keer???? kon het gewoon niet beter :jump:

totaal
dit is gezien vanaf de zijkant, HJ is nog druk met de lichtslang bezig (beetje gezelligheid nou :P)

Volgende week zaterdag hopen we het helemaal af te hebben, dan komen heinie en Mini er ook bij, maar dan zal ik eerst even de sporen van Heinie moeten vijlen, die zijn veelste lang en heeft de meisjes al eens te grazen gehad met zijn scherpe nagel.
ook proberen we het dan voor de konijnen ook gelijk weer klaar te maken. dus nu maar hopen dat het volgende week droog weer is en dat er niets tussen komt ;)

 
14-01-2009
Frank & Rodney op Dieet :(

helaas ist waar, mijn schilpadden hebben de laatste tijd teveel te eten gekregen, en daar moeten hun nu voor "boeten" okee het is nog niet echt heel extreem, maar toch zijn er al kleine vetkwabjes zichtbaar bij de pootjes. en dit is natuurlijk niet de bedoeling, zeker niet nu ze nog maar zo`n 7 maand oud zijn.
frank
het is op de foto niet zo heel goed te zien, maar in het echt zie je het destemeer:(

sinds maandag krijgen ze nog maar hele kleine beetjes eten per keer en heb een vastendag in gelast :( ik wil ze natuurlijk niet kwijt aan overgewicht ;) dus maar ff door de zure appel heen bijten.
verder gaat het hartstikke goed met dit leuke 2tal :D
ze groeien als kool (en deze keer bedoel ik het in de lengte :P)
onderstaande foto`s laten hun groei zien, links waren ze hier, en rechts is zoals ze nu zijn:jump:

rodney en frank frank en rodney

05-01-2009
Gelukkig nieuwjaar, maar een goed begin voor Sjimmie zat er niet in

Alleer eerst Willen we ook via deze weg iedereen een gelukkig, gezond maar bovenal een liefdevol 2009 toewensen.

De jaarwisseling is hier rustig verlopen, hoe zenuwachtig Trixie vorig jaar was,hoe rustig dit jaar, natuurlijk blijven die harde knallen wat eng, maar was echt trots op mijn lieve kleine gekrulde vent.
de katten daarentegen waren vreslijk bang...Timmy lag verstopt onder de bank, Ginger zat in een hoekje onder de tafel, Mickey vond haar schuilplaats achter de wasmand en Tommy vond haar beschutte plekje onder het bed :P maar toch hebben ze zich kranig gehouden.

Voor Sjimmie begon het nieuwe jaar niet zo goed, hoe hij het voor elkaar gekregen heeft is mij nog steeds een vraag, maar zijn pootje had hij vast gedraaid in een touwtje:O na veel moeite kon ik het arme diertje eindelijk bevrijden van dat vreselijke ding. het pootje was wat rood en opzet en zat een klein scheurtje in waar ik gelijk jodium op heb gedaan, eerst was ik bang dat zijn pootje blijvend letsel zou houden, of dat al het leven er uit zou zijn. maar gelukkig is dit niet het geval... het pootje is nu weer normaal gelukkig. 

 

 

                                     08-12-2008
                          Bloedneus voor Sjors :(

Door de drukte van Sinterklaas had ik niet eerder tijd om dit logje te schrijven, ditmaal gaat et over onze sjors 

sjors


Zaterdagavond hebben we de 
kerstboom in huis gezet, met genoegen zaten we naar ons "kersthuis" te kijken toen 
onze Timmy opeens als een speer naar het kastje liep, waar de hamsters opstonden, voordat ik het wist rende meneer weg met iets in zijn bek. :O als snel was ik bij hem en zag tot mijn verbijstering dat het onze Sjors was. van schrik begon ik te gillen (omdat ik bang was dat ik Timmy zijn keel even dicht moest knijpen zodat hij later naar lucht moest happen en dus Sjors los zou moeten laten, gelukkig hoefde ik dit niet te doen) Timmy schrok zo van mijn gillen dat hij spontaan de onschuldige hamster los liet... gelukkig Sjors was weer in veilige handen, het arme diertje was helemaal bang en hyper dus hem wat gekalmeerd en weer in zijn hokje gezet, maar voor ons was het een groot raadsel hoe meneertje er uit was gekomen, daarom hebben we besloten om ze maar weer in een ander hokje te plaatsen. gelukkig is er niets met Sjors aan de hand, en is gelukkig weer helemaaal hem zelf :jump:

                                     

  05-12-2008
                   PakjesAvond ook voor konijntje Flappie :jump:

Niet alleen voor ons mensenkinderen was het Sinterklaas, ook voor ons konijntje Flappie was er een cadeautje bij, namelijk een heuse wortel, netjes ingepakt...alleen de pakjes al vond hij reuze interssant en heeft et dan ook gelijk maar even gemerkt, zodat ze allemaal van hem zouden zijn :P

flappie bij cadeu`s

waarschijnlijk had hij toen nog niet geroken dat er een wortel tussen verstopt zat. toen hij 1 maal zijn cadeautje kreeg voorgeschoteld, wist meneer dan ook meteen wat de bedoeling er van was, omdat zijn sterke geur wel rook dat er iets lekkers onder schuilde, als een wilde ritselde hij het papier er af
cadeautje uitpakken
het duurde niet lang voor meneer zijn "prooi" te pakken had, om vervolgens zijn worteltje op te peuzelen.
eten

Geloof het of niet, maar dit was echt de hoogte punt van mijn avond :D 

 

                                        25-11-2008 
            
Heinie neemt de benen, of ehm beter gezegd de vleugels

Omdat het binnendeurtje van Heinie en mynie dicht gewaaid was vroeg
ik Willem of hij het deurtje open wou doen omdat hij lekker klein is :P.... Heinie echter zag zijn kans schoon en vloog zo over Willem heen naar buiten :-s
Heinie is nooit tam geweest en vind et heel eng om te dichtbij mensen
in de buurt te komen (ja of je moet wat lekker hebben dan waagt
ie het nog wel eens om uit je hand te eten)... dit maakte het al met al er niet makkelijker op om hem weer in zijn hok te krijgen...
sterker nog hij besloot maar om het wat hoger op te zoeken
heinie
dit werd het er niet makkelijker van, maar meneer leek het daar prima naar zijn zin te hebben, en stond mooi te kijken waar hij het beste heen kon gaan
heinie 
dit was net de verkeerde kant op,
namelijk naar de buren:roll: Willem snel achter hem aan, en ja hoor
daar kwam meneer aangevlogen, maar niet van plan om naar "huis"
te gaan, nee naar de andere buren, dus willem weer van de andere kant...
uit eindelijk is het ons toch gelukt om hem weer achter huis te krijgen,
maar daar was et in eerste instantie ook mee gezegd..
heinie
gelukkig (voor mij) was hij dom genoeg om in ons hok te stappen,
waar ik hem uit eindelijk kon pakken en hem weer netjes terug plaatsen
waar hij hoort... bij zijn zusje Mynie ;)

 

 

                                        

                                       20-11-2008        
                            Rambo is boos!!! :roll:

jaja je leest et goed....Rambo is boos... en dat met onze goed bedoelde bedoelingen :oops:
Rambo zat nog steeds in de stjelp, wat hij helemaal geweldig vind... maar aangezien et zo koud word veel nattigheid en sneeuw, vonden we het niet meer verantwoord om hem daar te houden, en hebben zijn winterhok weer klaar gemaakt, en hem verhuist... Boos dat ie was :? maar ja het is ook wel logisch, daar heeft hij veel meer ruimte, jaren heeft hij bij mensen gewoont die hem dag in dag uit in een mini hokje hadden gestopt, waar hij eigenlijk geen kant op kon [-( ... nu voor hem maar hopen dat heel snel weer het voorjaar aanbreekt ;)

we zijn niet alleen bezig geweest om het winterhok voor Rambo klaar te maken, maar ook voor de Kippen Bella en Elke. mijn ouders hun oude kippenhok stond klaar voor ons die we gisteren in de sneeuw te plek hebben gezet. je kan je voorstellen dat et 1 grote drekbende was.... maar het huisje staat:jump:, en als et beter weer is gaan we verder met bouwen zodat de ren ook weer even tot rust kan komen. eignelijk wil ik weer proberen om de kleintjes weer bij de groten te krijgen, maar dat moeten we nog maar zien hoe dat gaat aflopen ;) eerst moet alles maar eventjes klaar...
kippehok
 

 

  15-11-2008
             Flappie in het dierenblad WEET :D

Toen ik mijn foto plaatste van Flappie op het dierenforum had ik nooit kunnen vermoeden wat ik nu weet... op een gegeven moment kreeg ik een mailtje dat de foto genomineerd was voor het dierenblad de WEET!   :-F

niet veel later lag de WEET bij ons in de bus... geweldig zeg om je eigen diertje te zien in een dierenblad... dus bijdeze wil ik ook gelijk het Dierenforum team hartelijk bedanken voor het plekje dat Flappie mocht hebben :Dflappie in de weet

KLIK OP DE FOTO OM HEM IN WARE GROTE TE BEKIJKEN!!!! 

 

                                    25-09-2008
                              Mijn excuses 

Aangezien ik mijn website veranderd heb (omdat er bepaalde dingen niet goed meer werkten) en zo de dingen onoverzichtelijk werden, werken bepaalde links niet meer zoals het moet, en krijg je een lege pagina, mijn excuses voor het ongemak, zal het zo snel mogelijk proberen op te lossen!!! #-o

 

                                      

                                     23-09-2008
              Onverwachts weer een nieuwe bewoner :D 

Ben ik hier bij Dieren onder dak????
klonk opeens in de gang... denk hu wat is dit nou???
Bleek het Andrea te zijn... met Flappie het konijn... een hangoortje...
ze wist niet goed wat ze met het diertje aanmoest omdat hij bij hun aan kwam lopen al een paar dagen, in de regen vond ze het sneu en heeft in huis genomen, waar het natuurlijk niet kon blijven... dus je raad het al.. op naar Sonja.

het diertje had ze mooi in een vervoersbak in de auto staan, ik zei direkt "nee" maar wou toch even kijken. dat is waarschijnlijk een "fout" geweest want wist wel dat als ik het zou zien, ik toch verkocht zou zijn, en al helemaal toen ze zei dat hij van die leuke hangende oortjes had... :smelt:
en ja nu is het niet moeilijk raden meer, heb het diertje toch maar aangenomen en in huis gezet, waar het even kon bij komen. nu zit hij ( ja weer een hij ;)) in een kooi in huis... heeft net gigantisch van het konijnenvoer gegeten en stukje komkommer gehad... nu nog even afwachten wat manlief hier van gaat zeggen, maar dat gaat vast helemaal goed komen.. ik hou jullie wel even op de hoogte!

Meneer heet trouwens Flappie omdat Andrea hem die naam al had gegeven, en aangezien we toch nog geen Flappie hebben, hou ik die naam maar aan

en dan nu mijne dames en heren, de foto`s van onze Flappie :P

flappie 

flappie
                                      
♥♥♥♥♥♥♥♥

Update:25-09-2008

Hj was niet echt super enthausiast toen hij er achter kwam dat er weer een konijn bij ons was gekomen, maar met wat heen en weer gepraat is hij toch overstag gegaan en gezegd dat Flappie bij ons mag blijven :D. Gister avond bij thuis komst heeft hij een hele tijd met et diertje gespeeld, dus dat zit wel snor....

met Flappie zelf gaat het ook goed... het deurtje van de kooi staat open en als hij er even uit wil hipt hij zo even uit om door de huiskamer te hippen, heeft hij er genoeg van? dan gaat hij ook zelf weer in het kooitje :D

 

                                    09-09-2008
                           Van alles maar wat ;) 

Zojuist heb ik een verhaaltje getypt over onze logee Trixie B 
(klik hier als je er direkt heen wilt gaan) 
en omdat ik toch bezig was met het updaten dacht ik dat ik gelijk ook wel even een logje schrijven kon over onze leeuwenkop Leonie,

Leonie is op watertherapie geweest, omdat ze het aan haar zwemblaas had, ze zwom meer op haar rug dan op haar buik, wat natuurlijk niet goed kan zijn, dus wat op internet wezen zoeken, en vond informatie over watertherapie, nou ja niet geschoten is altijd mis, dus besloot om het te gaan proberen.

wat houd watertherapie precies in? het water moest zodanig zakken dat de vis volledig op de bodum lag, dit moesten we 4 dagen volhouden en daarna elke dag een beetje water bij vullen. we zijn nu ruim 2 weken verder en inmiddels zit ze weer in haar eigen bak bij Dikkie en wonder boven wonder het heeft echt geholpen :D


29-05-2008

Tommy, onze heldin :love:

Hier dan eindelijk een nieuwtje over onze Tommy... Zoals iedereen wel weet is deze dame inmiddels bevallen van een pracht 4 Ling, maar als je op de foto kijkt tel je niet 4 maar 5 kittens...
kittens
 
 Tommy is van haar aard niet bepaald dat je zegt "een vriendelijke kat"... maar een beter moeder dan haar kan je niet vinden :d ... Vrienden van ons hadden 1 katje... waarvan ze vroegen of we wilden proberen of, Tommy dit kleine mannetje die overigens maar een week jonger is dan de rest hem zou accepteren zodat zij hem groot kon brengen! Nou ja het was te proberen, en ja hoor we zetten de kleine man bij zijn nieuw mama die hem zonder problemen accepteerde, hem waste, en hem te eten gaf!

zo zie je maar weer dat je van de dierenwereld ook kan leren ;) en dat ook hun heldendaden kunnen verrichten, want zonder Tommy, was dit manneke er namelijk niet meer geweest ;)

20-05-2008
Schildpadden

Sinds kort hebben we 2 Schildpadjes in ons midden, helaas mochten deze 2 niet lang bij ons zijn :( sinds vorige week vrijdag en vanmiddag hebben we 2 nieuwe schildpadjes...eenmaal in hun nieuwe thuis begonnen ze gelijk te zwemmen en te eten, in tegenstelling tot onze vorige 2! die deden helemaal niets!
navraag bij de dierenwinkel zeiden ze dat dit heel normaal was en dat het wel 2 tot 3 weken kon duren voordat ze actief werden... maar neej hoor er gebeurde niet veel, ook de medicijnen bleken te niet te helpen :( en zijn dus beide al overleden!

Nu we weer een nieuw 2tal hebben is het dag en nacht verschil!! dezen zwemmen en eten meer dan dat ze roerloos op de steen liggen! et was dan ook vrij lastig om leuke foto`s van ze te krijgen maar met wat geduld is het toch gelukt!

klik hier om naar de site van Rodney en Frank te gaan
12-02-2008
                             De grote verbouwing :P 

oei oei, schaam schaam, wat is het alweer een tijd gelden dat ik voor het laatst mijn dieren site heb geupdatet :(

maar vanaf vandaag ga ik toch weer proberen om alles wat up 2 date te houden!

vandaag hebben Sven en ik voor Rambo (die al veel te lang in een te klein hok zat) zijn oude hok verbouwd, zodat hij nu ook beneden kan komen, uiteraard met een trappetje, maar dat vind hij nog wat eng...
maar dat zal zijn tijd ook wel nodig hebben om daar bij op en af te kunnen.
 helaas is onze camera kapot dus ik kan nog geen foto`s plaatsen behalve van een voorbeeld...
hoe het er ongeveer uit ziet...onder het bestaande hok hebben we een soort ren gemaakt zoals hier...

Onze 2 grote kippen Bella en Elke bij de kleintjes Heinie en Mynie in het hok gezet, ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat, maar echt ontevreden ben ik ook niet, het is toch ook weer een kwestie van wennen... doordat nu dan het binnen hok van de kippen leeg kwam, heb ik daar Dummie en Bunny heen geplaatst, zodat zij ook genoeg ruimte hebben om te spelen... het is dan ook heerlijk om te zien dat ze het op prijs stellen :D

 14-02-2008->Update:

heel mooi is de foto niet gelukt, maar hier toch het hok, zoals hij nu is ;) omdat Rambo het niet op het trapje had staan, heb ik Rambo en Hipper omgewisseld,omdat Hipper wat driester is, en ja hoor hij heeft door hoe je moet traplopen :P

hippers nieuwe hok

 

                                        18-09-2007
                              
Timmy naar de Dierenarts :( 

Onze kater Timmy kreeg opeens een bult net onder zijn oor. deze werd steeds maar dikker en dikker en kwam op een gegeven moment gewoon bloot te liggen. allemaal rare en enge gedachten spookten ons door het hoofd en zijn dan ook met hem naar de dierenarts geweest!
Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand te zijn, hij had een abces die
arts heeft door geprikt..
een troep dat er uit kwam tjonge jonge... maar je zag echt dat mijn manneke ziender ogen opknapte.. ook heeft hij voor 10 dagen een antibiotica kuurtje mee gekregen, dus nu kan het hopelijk (alleen) nog maar beterder worden!!!

 

                                       05-09-2007
                                     Kippen vangen  

Eergister ging de telefoon, het bleek mijn moeder te zijn, ze vroeg ons of we even wouden helpen met kippen vangen, de 3 dames van mijn ouders waren namelijk ontsnapt!.... we hebben ongelovelijk gelachen, want hj vloog en rende maar....
uit eindelijk is het ons toch gelukt om ze alle 3 weer veilig in hun hokje te krijgen ;)

son

hj


30-07-2007
Trixie naar de kapper

Vanmorgen om 11 moest Trixie bij de kapper zijn... het is net of breng je je kind voor het eert naar de kleuterschool :( maar goed... meneertje was eerst zo vreselijk bang en trilde er van... en die kleine oogjes die je bijna smeekend aankijken om hulp!!! maar goed blijven kon ik er niet, en het moest toch gebeuren!..nog geen 2 uren later konden we hem weer ophalen... wat een mooi manneke is het geworden zeg :D natuurlijk moet et wel even wennen,maar het staat em toch ook wel weer zo leuk :D hier een foto van hem
trix naar de kapper geweest


24-07-2007
Wie hebben we daar???

Gisteravond ging ik nog even bij de diertjes langs voor de laatste ronde voor de nacht!.. op een gegeven moment zag ik wat bewegen in een hoekje bij het huis... 2 kleine bange oogjes staarden me aan... gelijk gaan kijken en ja bleek het een jong konijntje te zijn!
nieuw

heb hem hier aan geplakt of iemand hem ook kwijt is... maar nog niets gehoord..(tja vakantie tijd he :( ) door dat het nogal regende heb ik hem maar niet in de ren gezet maar in bij Bunny in huis... Bunny vind het geweldig (het zijn 2 rammetjes)... voor hem vind ik het leuk dat hij een vriendje heeft, maar ja.. nu hebben we opeens 5 konijnen... en aan de oren te zien zal deze niet zo klein blijven (denk zelf een vlaamse reus of een lothinger)..maar goed mocht hij niet opgehaald worden dan blijft hij lekker bij ons ;)
bunny

 

19-07-2007
HJ nieuwe speelplaats gemaakt voor de konijnen:love: 

Vandaag was HJ vrij (arme schat moest naar het ziekenhuis kiezen trekken) later die dag heeft hij een nieuwe speelplaats gemaakt voor onze konijntjes! Keli die het eerst maar niets buiten vond, eerder van de week, vond het nu ook geweldig... natuurlijk moest het ook voor haar even wennen, maar eenmaal gewend was ze door het dolle heen!! alle Bunny`s hebben trouwens vandaag heerlijk genoten :D Dus HJ heeft wel ere van zijn werk ;) jammer genoeg kon het gehele plaatje er niet op..maar op Rambo zijn site zijn nog enkele foto`s te vinden
speel

 

15-07-2007
Tommy is bevallen van een 2ling 

Vandaag is Tommy bevallen van een gezonde 2 ling!! (klik hier als je gelijk de foto`s wilt zien)  haar vruchtwater knapte rond half 10 `savonds, en rond half 2 `s nachts was alles achter de rug en was ze de trotse moeder van 2 mini poesjes! alles is gelukkig goed gegaan, en mams en de kittens maken het prima :D
Foto`s van de bevalling zijn te zien op haar eigen pagina of klik HIER

 

14-07-2007
Als er niets tussen komt, word het een meisje 

gisteravond kwam het nieuwe vriendinnetje van Bunny bij ons thuis... omdat we er van uit waren gegaan dat het een meisje was (wat ze ons verzekerd hadden) vond ik het "rijgedrag" van bunny nogal vreemd... maar goed dacht zal de hormonen wel zijn, want dat gebeurt wel eens vaker, maar op een gegeven moment dacht ik dat ik toch maar eens moest gaan kijken! en ja hoor ons meisje is geen meisje maar een echte jongen! dus gelijk die mensen weer gebeld... hoe dit nou kon... nou geen probleem zij hij... dan ruil je hem gewoon in!! :( nou nee zo werkt het bij mij ook weer niet hij kan er ook niets aan doen dat ie een hij is! dus nog een paar maand wachten dan word hij gecastreerd... zodat ze dan eindelijk samen kunnen zijn ;)

 

                                      06-07-2007
                             Nieuwe bestemming

Al eniger tijd stond het "kattenhuisje" leeg... onze katten vinden het huisje niet interesant genoeg meer...en het huis maar stond waar hij stond.. dit bracht me op een idee... omdat konijntjes graag zich willen verstoppen heb ik dit huisje bij hem in het kooitje gedaan! hij vond het eerst wel een vreemd ding.. maar nu hij er wat aan gewend is vind ie het geweldig...al het hooi werd naar binnen gebracht :D
Eerst alles eventjes besnuffelen... en dan?

huisje

Intreden maar... al het hooi werd zorgvuldig naar binnen gebracht..erg leuk om te zien 

 
14-06-2007
Vleermuizen 

Gisteravond liepen hj en ik samen met Trixie over het parkeer terrein wat vlakbij ons is... op een gegeven moment kwam je op een soort pleintje... en wat zagen we daar???

verscheidene vleermuizen vlogen rondjes boven de lampen,
erg leuk om te zien en kon er bijna niet genoeg van krijgen... (we hebben er ongeveer een kwartier gestaan haha) het leek ook zo leuk die beestjes...

bij thuis komst gelijk even wat informatie opgezocht over deze diertjes...
want veel zie je ze hier niet... ja in augustus rond die tijd spooken
ze wel bij ons voor het raam maar dat is ook maar zelden.. vanavond maar weer even kijken of onze gevleugelde zoogdieren weer lekker rondfladderen :d


08-06-2007
Trixie naar de Dierenarts :(

Vandaag met Trixie naar de dierenarts geweest, hij wilde niet meer eten en moest steeds overgeven. na enig overleg met de DA  was het toch beter om even langs te komen dus zo gezegd zo gedaan.

tijdens het onderzoek was Trixie zo vreselijk bang dat de onderzoektafel er van mee trilde... er werd besloten om andere medicatie voor te schrijven (hij had een antibiotica kuur tegen het hoesten) maar hiervoor wou ze toch eerst weten gezien zijn leeftijd hoe het er met zijn lever en nieren voorstond, dus hebben ze eerst wat bloed afgenomen. gelukkig zag dat er allemaal goed uit... we hopen dat het nu weer beter met Trixie gaat, want vind et zo erg als et niet goed gaat met dieren. ook heeft hij een spuit tegen de pijn gekregen, en deze werkte heel erg goed... ik hou jullie op de hoogte, we gaan nu eerst nog even een klein blokje om ;)

******UPDATE**************UPDATE*************

Intussen gaat het met onze Trix weer stukken beter, hij hoest al veel minder, het kokhalzen is wel gebleven, maar het overgeven heeft hij ook niet meer gedaan, we zijn nu bezig om hem aan brokjes te laten wennen door een paar door zijn vlees te doen (dit op aanraden van de dierenarts) het gaat nog niet van harte, en moet zijn eten oplepelen, zodat hij het van de lepel eet, niet helmaal zoals het hoort, maar dit is voorals nog de enige manier om trix te laten eten.. vanmorgen heeft hij zelfs al gewone droge brokjes gegeten zonder vlees... langzaam maar zeker komen we er wel, met veel liefde en geduld!


05-06-2007
Klein gewond babyvogelte bij ons achter huis

Gisteravond kwam ik thuis van het country dansen, toen HesselJan me vertelde dat er een heel klein  vogeltje achter huis lag. ik bedacht me geen moment en ben meteen gaan kijken!
vogeltje
het arme diertje lag helemaal in een hoekje naast een steen... omdat het hier wemelt van de katten heb ik hem gelijk maar mee in huis genomen en in een kooi gedaan.. omdat ik niets anders had op dat moment dan water en brood, besloot ik om hem dat te geven.. gelukkig sperde het arme diertje zelf zijn bekje wijd open zodat ik het eten erin kon leggen! vanmorgen op zoek gegaan naar wormpjes e.d... wat hij dus ook heel erg lekker vind (ikzelf vind het wat minder die glibberige diertjes maar goed)...

ik heb de dierenambulance gebeld die het kleine gewonde diertje hebben mee genomen en naar een vogel opvang gebracht. zal van de week even horen hoe het met het diertje gaat! want daar ben ik toch wel benieuwd naar!03-06-2007
Naar Breda om Trixie op te halen

Omdat HJ gisteren moest werken, was sven zo lief om met me mee te gaan naar Ulicoten, om daar ons pleeghondje Trixie weg te halen!
Toen we er eindelijk waren ( na zoon 4 uur gereden te hebben we moesten een uur omrijden omdat er een omleiding was) waren we blij dat we onze benen konden strekken!

gelukkig hadden we het huis wat we moesten hebben al snel gevonden, en werden hartelijk ontvangen door Betty.. . bij binnekomst kwam Trixie ons al tegemoed en was meteen verkocht... al vrij snel zijn we weer richting Friesland afgereisd, Trixie hebben we amper vernomen, hij was zo heerlijk rustig en heeft de hele terugreis bij mij op schoot liggen slapen en anders keek hij wel even uit het raam!

ondanks dat de poezen  Mickey en Tommy nog wel een beetje moeten wennen gaat het tot nu toe hartstikke goed!...Zoals ik al een beetje verwacht had, vind Timmy het nog het leukst dat Trixie hier is, ze zoeken elkaar steeds op en gister avond lagen ze tegen over elkaar
Timmy en Trixie
 

 

17-05-2007
Honden Zonder Toekomst??

vandaag een mailtje terug gekregen van hondenzondertoekomst  , HJ en ik hebben besloten om ook een hulpeloos hondje te gaan helpen!! 

Ook ben ik bezig om een lege flessen actie op te zetten...het bedrag word rechtstreeks overgemaakt naar honden zonder toe komst! dus als u lege flessen wilt sparen voor deze mensen die het mogelijk maken om deze hondjes te helpen dan hoor ik het graag! 


08-05-2007
Brave Hipper :ok:
 

Wat een noodweer vanmiddag opeens..regen hagel onweer..alles zomaar opeens!!

Arme hipper zat nog onder de trampolinie, terwijl hij wel in het hok kon komen, maar door het noodweer wilde hij niet...dus HJ en ik hem maar in huis genomen, want met dit weer is het immers ook voor een konijn niet te doen om buiten te blijven!

op een gegeven moment hoorde we wat rommelen in de kattebak, dit bleek hipper te zijn die heel netjes zijn behoefte deed in de kattebak!!!
hipper
Normaal gesproken moet ze dat worden geleerd, maar meneer weet precies hoe het moet!!!   Brave Hipper

 

01-05-2007
nou dat gaat weer lekker :S
 

al eniger tijd was mijn kip niet zo fit, hoopvol ging ik met haar naar de dierenarts (wat trouwens niet zo vaak voor komt dat mensen met een kip bij de dierenarts komen) in de hoop dat zij nog wat voor haar konden doen, ze dachten aan een virus in de darmen, en kreeg medicijnen toegedient in haar drinken...
de eerste keer dat ze het gedronken had leek ze op te knappen en kwam er weer meer leven in haar en wandelde het hele pad weer langs... helaas vond ik haar vanmorgen dood in het hok...meer kun je lezen onder het kopje bij de kippen en in memorie
 

vrijdag zijn we ook nog met Mickey naar de dierenarts geweest, ik had toen we met de kip er waren gelijk een afspraak voor haar gemaakt...
op een morgen vonden we haar achter huis, we vonden ht al zo vreemd dat ze de hele avond niet op kwam dagen... maar gelukkig daar lag ze verstopt in een hoekje met een open pootje en een lamme staart, ze was helemaal in paniek en leek in shock.. maar goed, om een lang verhaal kort te maken, haar staartje werd niet beter, en bleef op het einde maar hangen, ze waren bang dat haar staartje (het einde) geamputeerd moest worden...gelukkig blijft haar dit nog gespaard, ze durven het nog niet aan en hebben de hoop dat het toch nog goed gaat komen!

16-04-2007
Samen is toch leuker dan alleen :P
 

tjonge jonge,  wat was het gister heerlijk maar vooral warm weer... en dat was ook te merken aan alle dieren die loom/lui en beschutting zochten... zo ook Timmy onze kater, die heel liefelijk naast meneer Hipper de konijn onder de trampoline lagen! 

timmy en hipper
het is misschien ff zoeken haha...want de foto is met de telefoon gemaakt dus niet van top kwaliteit, maar wou hem toch even met jullie delen


02-04-2007
Een misselijke 1 april grap???
 

Gister (1 april) kwam ik bij de konijntjes in het hok...Rambo zat nog  mooi in het hokje, maar Hipper? die was nergens te bekennen... Ik zei tegen HJ als dit een 1 april grap is vind ik dit niet leuk!

maar wat bleek? meneer het gevoel van buiten zijn te pakken en is over zijn hekje heen geklommen, waardoor hij dus automatisch in het kippenhok beland (hipper en rambo hun hokken staan boven die van de kippen)... gelukkig hij was er nog.... maar niet van plan om weer in zijn eigen hok te komen... dus hebben we het eerst maar zo gelaten

vanmorgen kwam HJ bij ze om te zien hoe het gegaan was...en al wat hij verwacht had? dit niet... de kippen zaten lekker tegen Hipper aan te slapen!! leuk vind ik zoiets,want vorig jaar moesten de kippetjes niet zoveel van hipper hebben en nu?? zijn het de grootste maatjes geworden
31-03-2007
Nieuw Visje erbij, en de konijnen weer blij :D 

Vandaag zijn HJ en ik weer eens in een dieren winkel beland (waar we altijd graag even om kunnen struinen)... bij de visjes bleven we haken, omdat ons ook viel op een klein dik sluierstaart visje... na enig overleg, besloten we om hem toch maar mee te nemen...niet geschoten is altijd mis, want Blub de andere vis zit alweer eniger tijd alleen...en ja.. aleen is maar alleen!!! het is voor beide partijen nog even wennen... maar het zal vast wel goed komen na verloop van tijd!

Ook hebben we de hokken van de konijnen weer even schoon gemaakt,,,niet dat dat zo bijzonder is, maar ze mochten even los buiten rond huppelen (nadat alles goed was geblokt om niet bij de buren te kunnen komen)...heerlijk vonden ze dit, en het werd HJ dan ook niet in dank af genomen dat ze uiteindelijk toch weer in het hun eigen hokje te belanden... binnen kort gaan we weer bezig zodat de beide heren weer volop buiten kunnen blijven!!! 
28 februari 2007 15:52:55
Toe maar meisjes, strek de pootjes maar 

het is al weer een tijdje geleden dat ik een weblogje gemaakt hebt... et is vandaag heerlijk weer, dus de kippen konden en mochten de voetjes weer even strekken... al de hele middag stappen ze achter los...wat ze heerlijk vinden...wat wil een mens dan nog meer?
ook de konijntjes genoten met volle teugen van de zon... mijn dag kan niet meer stuk!!

 5 februari 2007 14:57:08

Vandaag kregen we het nieuws te horen dat de kippen opgehokt moetsen worden, in verband met (weer) een vogelgriep vanuit engeland!
net nu het vandaag zulk mooi weer is, en mijn dametjes zo graag buiten rond stappen, moet ik ze dus binnen laten... erg sneu, maar ja ik wil ze niet kwijt dus zit er niets anders op... hoop dat we snel weer het bericht krijgen dat ze weer gewoon buiten rond kunnen lopen....