Opgegeven voor..........                                                   ( 5 maart 2010 )

Ik heb nog niet veel tijd gehad voor de planning voor dit jaar met de paarden, dit kwam natuurlijk ook van het winter weer (zucht) maar er zit schot in de zaak... Het zonnetje schijnt en dan ga je er toch over nadenken... Maar ook wil ik graag wat plannen maken met Sensetion en dat plan is vandaag gemaakt! Ik heb Sensetion opgegeven voor de keuring op het Concours Hippique in Dokkum op 26 juni! Dit is niet omdat ik dat nu zo leuk vind, maar ik denk dat het wel heel goed voor hem zal zijn... Vreemd terrein, allemaal mensen, allemaal andere paarden! Goed voor zijn her-opvoeding dacht ik zo!
Maar natuurlijk moet er dan ook gewerkt worden aan de conditie, en natuurlijk het voorbrengen, en aangezien het Sensetion allemaal wel goed is en de dingen wil doen zoals hij ze doet! wordt het tijd dat ik hem aan dingen laat wennen. Dus bedacht ik me dat ik hem gewoon maar eens meeneem te wandelen en dan verder dan de ingang van het land! hahaha want die weet hij wel te vinden!

Het wordt dus een serieuse zaak dat hij bij mij blijft en naast mij loopt! een mooie oefening die ik ook geleerd heb met Showmanship......... met Dandy... Maar dit valt nog niet mee om z'n klein monstertje van 82 cm dit te leren! hahah zeker niet als zijn achterbenen nog al eens uitschieten en hij met zijn voorbenen groter als mij wil zijn! hahahahah en dan hebben we het nog niet eens over stukjes gras die in modder over gaan, want dat is zoooo eng!

Hij kan heel goed showen.. het staartje op zijn kont oortjes naar voren, en beentjes hoog optrekken en showen maar......... Alleen kon ik het hem niet duidelijk maken dat het geen prachtige witte merries waren maar dat het SCHAPEN waren! Toen ik hem dat had verteld vond ie ze ineens heeeeel eng! zeker toen ze gingen stampen met hun voorbeen! met andere woorden WEGWEZEN! hahahahahh.

Maar we laten ons niet kennen.. we gaan nog even door met oefenen van vreemd terrein en stappen bij de buurman het erf op en lopen door de bladeren naar zijn garage! spannend!! zeker als je als kleintje op je achter benen net iets beter het riet van het kleine woudhuisje kan bekijken! Interesant? nee niet echt ik vond die bossen met sneeuwklokjes bij de buurman in de tuin veeeel mooier! LENTE!  Hierna zijn we naar huis gegaan. vond het voor vandaag al goed genoeg! Auto's weet hij niet wat het is en vind hij vreselijk ENG! dus das een oefening voor de volgende keer!Voetballen maar!!!                                                         ( Januari 2010)

Ja er ligt sneeuw, bah bah bah, ik vind er niks aan maar ja het schijnt dat Sensetion er nu eindelijk wat aan gewend is! dat heeft wel even geduurd want zoveel sneeuw had hij natuurlijk nog nooit gezien! en dan moet je daar in lopen? NO WAY!! maar uiteindelijk bleek het toch wel leuk te zijn! zo leuk dat je er ook in kan voetballen!!!
 
Photobucket
 

Samen in het land                                                          (08-11-2009)

Het is nog een dagje mooi weer, dus ik besloot om de beide heren eens te verwennen met een paar uurtjes in het land! Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd.

Heel netjes liep Sensetion met mij en Dandy mee! en in het land was het feest!
Samen in het land lekker snoepen.


Dandy in de herfstkleuren

Ook Sensetion geniet met volle teugen.

Lekkere konten van de beide mannen.

Genietend neusje..


Dandy zijn neus.
 
De paardjes hebben een heerlijk middagje gehad.. 
 


De ontmoeting met Dandy                                                 (31-10-2009)

Toen Sensetion bij Dandy in de bak kwam, vond Sensetion het wel spannend, maar Dandy vond het heeeeeeeeeeel spannend! en eigenlijk een grote held op sokken, want hij liep als een haas weg!! Whaa baasje wat is dat toch???!!

Oh my lieve help,baasje toch wat heb je nu in mijn bak gelaten????


Nou schat, dat is immers je nieuwe maatje waar ik je over verteld heb.


Maar whaaaaaaaa hij is zooo eng! wegwezen!!!!!!!


Op afstand durft dandy wel te kijken wat er gaande is! haha Held op Sokken!


Heel voorzichtig zal het dan toch gaan beginnen! Sensetion lijkt wel een girafje met lange nek!


Ja hoor wat een geluk! neusje neusje en Dandy was erg braaf!


Kijk eens aan, het wachten op de hoefsmid!! en ondertussen samen eten!


Bij een hapje hoort natuurlijk ook een drankje!


Ze blijven mooi bij elkaar het lijkt toch wat te gaan worden??


Dandy heeft Sensetion even flink geplaagd! het vluchtterrein voor Sensetion blijkt de box van Dandy te zijn! hahah grappig om te zien.

Jammer dat Dandy vanmiddag even Sensetion moest Treiteren! heb hem even gewaarschuwd dat ik daar niet van gediend ben! Normaal gesproken zou ik zeggen vecht het samen maar even uit! maar nu met Mini Sensetion vind ik het even iets anders! dus houd de boel mooi wat in de gaten! en meestal is het nog steeds zo dat ze elk op een kant van de bak staan en steeds een beetje dichter bij elkaar komen! Dandy moet leren dat het geen indringer is maar dat het leuk is!

 

 
De grote dag   (en aangehouden door de politie)                  (30-10-2009)

Vandaag was het de grote dag en zou ik Sensetion op gaan halen, dus zo gezegd zo gedaan, de trailer achter de bus gekoppeld, maar ja er ontbrak er een kleinigheid! Ik had Peter gisteren nog  gevraagd om de kentekenplaat weer op de trailer te zetten want ja door de nieuwe achterklep die we hebben gekregen was dat nog niet gebeurd! en ja ik zou natuurlijk weer het haasje niet zijn heb ik tegen hem gezegd, maar volgens Peter viel het allemaal wel mee!

Dus op naar Sensetion, en ja hoor bijna op plaats van bestemming zie ik ineens in mijn spiegel STOP POLITIE! whaaaa shit ja ik heb het toch gezegd!! Dus netjes aan de kant en ja u heeft geen kentekenplaat op de trailer, dus ik leg die meneer netjes uit hoe het komt! maar dat ik hem wel bij me heb! Of hij hem even mocht zien! Ja natuurlijk dus ik pak hem uit de auto en pak de papieren erbij! Nou zegt die beste man U bent zwaar de Pisang! *Slik*  want u heeft geen E rijbewijs! (euhmm nee nog niet dat klopt moet binnenkort mijn examen afleggen) Maar ik meende dat ik met deze combinatie mocht rijden! Hij zegt ineens nou het valt nog mee want u mag inderdaad met deze combinatie rijden! Ook als ik er nog een paard in heb! he gelukkig!

Maar ja het kentekenplaat niet op de aanhanger kost toch wel ff € 70,- aaaaaaaai, maar vooruit hij ging mij matsen omdat ik alles netjes bij me had, en op dat moment rijden er 2 jongens langs met een auto wat meer op een knalpot leek! Mevrouw prettig weekend daar gaan we even achter aan! en HUP ze sprongen in de auto en scheurden er achter aan!! Dus ik even heeeeeeel blij!!

Zo ben ik Sensetion gaan halen, en dat ging heel erg goed stapte mooi netjes de trailer op, en dus zijn we naar huis gereden naar zijn grote vriend Dandy!