Trinity
Juni 2003 - 22 januari 2007

Trinity

Naast ons huis ligt een wei, aan de weg. Hier zat vroeger al ons vee in (kippen, konijnen, geiten, eenden). Maar hier werden heel vaak dieren in gedumpt. Eigenlijk bijna altijd konijnen. Daarom hebben we onze dieren op een gegeven moment achter het huis gezet.
Maar op een zomerdag in juni 2003 ging pap de brandnetels met de bosmaaier weghalen in die wei naast het huis. En ineens hoort hij gefluit en gepiep. Het geluid komt bij de brandnetels vandaan. Pap snapt er niks van. Hij gaat kijken en wat ziet zijn oog daar? Een cavia.Trinity

En dat was dus Trinity. Wij hebben zelf nooit cavia's gehad. En er is nog nooit een cavia in onze wei gedumpt. Maar ja, nu dus wel. We hadden nog een mannetjeskonijn die alleen zat. Frits was zijn naam. En Trinity mocht bij hem erbij, zodat ze beide niet alleen zaten.
Hoe oud Trin was wisten we niet. Minstens 1 jaar, maar het kan ook 3 zijn geweest. Zij en Frits werden al gauw vriendjes. Lagen altijd lief bij elkaar. En dat vond ik wel oké, ik was namelijk van plan om Frits mee te nemen naar Leeuwarden (dit was namelijk de zomer voordat ik het huis uit ging). Het ging perfect tussen die twee maar helaas overleed Frits die zomer alsnog.


Trin

Nou, ik wist toen eigenlijk meteen dat ik er een cavia bij wilde. Want 1 caaf, das niks. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik er maar eentje zou kopen maar ik werd meteen verliefd op twee caafjes (Neo en Morpheus) en ik vind een drietal ook leuker als een tweetal. En zo begon mijn cavia-kudde dus.


Trinity & Morpheus

Trinity ontpopte zich al vrij snel als een echte leider. Haar bijnaam was altijd Der General of gewoon Bitch. Want ze kun echt trutten hoor. Zij was duidelijk de baas, de rest hoefde niks te proberen. Soms dan vond ze het even nodig om de andere caafs door de hele kooi te jagen, gewoon voor de fun ofzo.
Ook had ze graag kapster willen zijn, geloof ik. Ze vond het erg leuk om Morpheus en Neo te knippen. Morph werd voornamelijk op de rug geknipt. Bij Neo knipte ze alleen de pony bij, zodat ze beter zag.

Dikke buik.

Ook was ze een lekker dikkerdje hoor. Ik kon haar gewoon op haar rug leggen en dan rustig haar nagels knippen. Zij bleef wel liggen, maakte haar niks uit.
Eten was haar grote hobby. Het geluid van de ijskast en plastic zakken was al vrij snel bekend. Ook deed ze een moord voor vitamine C-pilletjes. Goh, die vond ze echt overheerlijk. Daar ging ze achteraan en hapte erin als een Pitbull. Hihi. Liet niet meer los.

Trin en ik.

Langzaam aan werd ze wel een beetje ouder. Maar nog altijd de baas, no doubt about it.
Tot 2 maanden geleden. Snachts na het uitgaan zag ik ineens dat haar rechteroogje een beetje was uitgeplopt. Volgende ochtend meteen naar de dierenarts gegaan. Oogje is toen verwijderd en alles zou goedkomen. Een maand later had ze een abces in de oogholte. Niet echt goed dus. Het abces is opengesneden en ze heeft antibiotica meegekregen.

One-eyed Trinity

Ondertusse merkte ik wel dat het al minder met haar ging. Ze was altijd een caaf van 1100 gram, nu woog ze nog maar 900 gram.
Afgelopen week zag ik dat ze iets meer ineengedoken zat als normaal. Ze leek kleiner. Maar ik dacht dat het gewoon ff iets tijdelijks was en wuifde het weg. Dat was dus niet slim want vrijdagavond zag ik dat ze weer een abces had. Nu niet alleen in de oogholte maar ook op het voorhoofd. Weer gewogen en ze woog nog maar 800 gram. In 2 weken tijd dus 100 gram afgevallen. Dat is niet goed.
Vandaag ermee naar de dierenarts gegaan. Het was gewoon erg moeilijk om het abces leeg te duwen, omdat de huid op het voorhoofd zo straks is. En het risico is groot dat het terug komt. En dus heb ik maar besloten om haar in te laten slapen.

 Trin

Ze had pijn, ze was niet meer Der General. Het was niet meer de Trinity die ik kende.
Dag lieve meid. Jij bent de caaf waarmee het allemaal is begonnen. Hoewel ik de mensen vervloek die dieren in onze wei dumpte, ik ben ze wel dankbaar dat ze jou gedumpt hebben. Anders was ik mss nooit aan caafs begonnen, iets dat ik niet had willen missen.
Het ga je goed meis. Morpheus wacht al op je in de Andere Wereld. En ik zal proberen de caafs hier in toom te houden voor jou.
Rust zacht lieve Trin en vaarwel :(