Links

Hier vind je een paar leuke en/of handige links.
Heb je zelf een website en wil je graag dat jouw link hier ook komt te staan, zet het adres dan in het gastenboek of stuur een mailtje bij 'Contact'.

Hamsters

Hamsterforum
Het Hamsterforum. Erg verslavend, informatief en leuk. Heb je een vraag over hamsters, stel hem hier gerust.

Dehamster
Op deze site, waar het Hamsterforum bij hoort, staat uitgebreide informatie over hamsters. Erg handig als je een hamster wilt kopen of als je er een hebt. Ook zijn er leuke dingen zoals spelletjes en e-cards te vinden.

Dwerghamsters
Een erg uitgebreide site, met veel goede informatie over dwerghamsters. Je vindt onder andere informatie over verzorging en fokken van dwerghamsters, maar ook over genetica en kleuren.

yvon90.dierenforum.nl
De site van de Hamsterzolder van een vriendin van mij, Yvon.

Dierensite
Dierensite van Henriette, verzoekje uit het gastenboek!

Hamsteropvang Lisse
De site van een hamsteropvang, ze verrichten erg goed werk. Als je op zoek bent naar een opvanghamstertje, moet je zeker hier eens kijken!

NMC
De site van de Landelijke Vereniging van Kleine Knaagdieren Liefhebbers. Hier vind je informatie over knaagdieren, onder andere over Syrische hamsters. Er wordt ook aandacht besteed aan shows en waar je hamster aan moet voldoen om 'kampioen' te worden.

Uitleg genetica [ENGELS]
Een hele handige site met geneticacodes, uitleg over het berekenen van hamsterkleuren en een lijst met een aantal kleuren. 

Hamsterkleuren [ZWEEDS]
Een website met een lange lijst van kleuren, veel met foto erbij. Met een woordenboek en een beetje gokken af en toe, kun je de beschrijvingen redelijk begrijpen. Ga vanaf de startpagina naar 'Guldhamster' en vervolgens naar 'Färger'.

Showkleuren [ENGELS]
Hier kun je een lijst met kleuren vinden die erkend zijn op shows. Met bij elke kleur uitgebreide beschrijving en showstandaard.

Hamstery's
Een aantal hamsterfokkers, die regelmatig nestjes hebben, shows bezoeken en soms op bepaalde kleuren fokken:

El Dorado
Deze hamstery in Rijen, Noord-Brabant, fokt goud- en crèmekleurige Syrische hamsters.

Il Criceto
Deze hamstery in Den Oever, Noord-Holland, fokt Russische dwerghamsters in verschillende kleuren en Syrische hamsters in de kleuren crème, goud en oranje.

Grigio Mara
In deze hamstery in Zaandam, Noord-Holland, worden Syren in de kleuren goud, crème, off-white en grijs gefokt, lang- en korthaar.

Hamstery Lemuria
Een hamstery in Hoorn, Noord-Holland, waar Syrische hamsters gefokt worden.

Hamstery Double Special
Deze hamstery in Purmerend, Noord-Holland, fokt gouden en crème Syren met lang en kort haar.

Hamstery Bellisimo
Dit is een hamstery die vooral goud, crème, off-white en grijze Syren fokt, vooral langhaar. Het is in Leerdam, Zuid-Holland.

Hamstery Camito
Deze hamstery bevindt zich in Hoogezand, Groningen. Hier worden vooral dove driekleur en schildpad Syren gefokt.

Handig

Marktplaats
Eén van de grootste advertentiesites van Nederland. Heb je iets te koop, of ben je op zoek naar iets, kijk eerst hier voordat je naar de winkel rent. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier.

Photobucket [ENGELS]
Hoe zet je je foto's op internet? Via Photobucket. Simpel: aanmelden, foto's uploaden en je kunt ze overal neerzetten. Handig!

Routeplanner
Een handige site om op te zoeken waar dat dorp ook al weer lag, en hoe ver het van jouw huis rijden is.

Vertaalmachine
Wat is 'kastanje' in het Spaans? Vul het in en je komt erachter dat het 'castaño' is. Deze zoekmachine werkt ook bij andere woorden.

Startpagina
Mijn startpagina. Talloze dochters, met elk talloze links. Het internet samengevat.

Scholieren
Voor werkstukken en boekverslagen moet je hier zijn. Kopiëren, plakken, bewerken en inleveren. Niets is makkelijker...

Namen
Op zoek naar een leuke naam voor je huisdier (of voor je baby)? Dit is dé namensite. Zoek en vind.

Rijmwoordenboek
Sinterklaasgedichten zijn voor sommigen een makkie, voor anderen een hel. Heb je er moeite mee, kijk dan op deze site. Voer een woord in en de machine rijmt voor jou.

TV gids
Wil je weten wat er vanavond op TV is maar ben je te lui om de TV-gids te zoeken? Klik op deze link en alles gaat vanzelf. Je moet nog wel een paar keer klikken, maar dat is de grootste moeite niet.

Openbaar vervoer
Op deze site kun je opzoeken hoe je het snelst van de ene naar de andere plek kunt komen. Geeft treinen, bussen en loopafstanden aan.

Landenfeiten [ENGELS]
Hier kun je allerlei feiten vinden over landen, zoals het aantal inwoners en de oppervlakte. Handig als je eens een werkstuk moet maken!

Encyclopedie
De bekendste online encyclopedie: Wikipedia. Hij is er in verschillende talen en je kunt zelf onderdelen toevoegen. Over bijna alles kun je wel informatie vinden.

Oosterse recepten
Als je eens iets lekkers wilt maken, wat je niet vaak eet, kijk dan eens hier. Er staan duidelijke recepten voor de lekkerste oosterse gerechten.

Geluidseffecten [ENGELS]
Dit is vooral handig als je films monteert: je vindt hier links naar sites waar je gratis geluidseffecten kunt downloaden. Voortaan hoef je niet meer zelf met je pistool te schieten en het geluid op te nemen...

Baantje zoeken
Voor mensen die wat krap bij kas zitten, is een baantje handig. Maar waar vind je die? Misschien is deze site handig, met bijbaantjes voor scholieren. Ook vind je tips voor je baantje, bijvoorbeeld hoe je een CV op moet stellen.

Bibliotheek
Hier kun je alle bibliotheken in Nederland vinden, voor als je leesfan bent!

Filminformatie [ENGELS]
Op deze site vind je informatie over allerlei films. Van screenshots tot volledig uitgeschreven scènes!

Leuk

De Lama's
De site van hét improviseerprogramma van Nederland. Met o.a. uitzendingen, extra's, forum en instructies om je eigen Lama-spellen te spelen.

Arrow
Site van mijn favoriete radiozender, Arrow. Luister online of zoek informatie over rockmuziek.

ABS [ENGELS]
Grappige filmpjes, cartoons en sounds. Aanrader: de lamasong!

MasterMovies
Site van een aantal gestoorde gasten. Hebben filmpjes nagesynchroniseerd en een paar filmpjes zelf gemaakt. Lachen!

Dromenuitleg
Stel: je hebt gedroomd dat je verdrinkt. Betekent dit dat je morgen de lotto wint? Zoek het op op deze site en je zult het weten...

Kinderliedjes
Als je op zoek bent naar dat ene liedje uit je jeugd, of je wilt eens lekker uit je bol met Kinderen voor Kinderen, kijk dan hier.

Kinderprogramma's
Voor mensen die vroeger helemaal gek waren van een TV-programma en nu de naam niet meer weten, of er een plaatje van zoeken. Je kunt hier, als je je even aanmeldt, ook vragen hoe dat programma ook alweer heette!

Gebarentaal
Op deze site vind je gebaren voor veel verschillende emoties, voorwerpen en uitdrukkingen. Leuk om te lezen en te doen!

Anagrammen [ENGELS]
Hussel de letters van je naam door elkaar en probeer er een nieuwe woord van te maken. Dat kan makkelijker: ga naar deze site en vul hier een woord in. De machine husselt het en maakt er nieuwe woorden van!

Spelletjes
Je zit achter de PC en je verveelt je. Dan ga je spelletjes spelen. Op deze site zijn er een aantal verzameld. Veel plezier!

Online TV kijken
Dit is een mengeling van handig en leuk. Als je een aflevering van je favoriete TV-programma hebt gemist, kun je het hier meestal terugvinden. Ook stukjes cabaret, erg leuk dus! Gratis, behalve het bekijken van speelfilms.

Filmpjes
De meesten kennen deze site wel, waar je filmpjes kunt bekijken of ze zelf op internet kunt zetten. Je vindt er de gekste, mooiste en leukste beelden!

Dierenforum
Het dierenforum, waar deze site bij hoort. Met informatie en leuke dingen over dieren!