Mr. Smith

Ik had al een tijdje het idee in mijn hoofd om een 4e cavia aan te schaffen, om mijn kudde compleet te maken. Natuurlijk zou ik het liefst nog meer caafs willen hebben maar er past maar een maximum van 4 caafs in mijn reismandje. Dit keer wilde ik geen caaf van een fokker. Dit keer wilde ik een gecastreerd mannetje uit een opvang een goed tehuis bieden. Het leek me leuk om dan voor een beertje te kiezen omdat je dan weer ander gedrag krijgt te zien. Dus speurde ik een aantal weken alle sites van knaagdierenopvangs af. Tot mijn oog viel op Djumpy, een gecastreerd mannetje, in opvang Goofy in Oldenzaal. En dus ging ik 12 december 2006 richting Oldenzaal.
In het echt vond ik hem nog leuker als op de foto. Hij heeft een créme-kleurige vlek op zijn hoofd. De rest van zijn vacht lijkt op verdund lilac. Of misschien is het lilac-schimmel. Wie het weet mag het me zeggen. Hij heeft echt een lekker dikke beertjes-neus. De leeftijd was onbekend maar de opvang schatte het op 10 maanden. Natuurlijk heb ik zijn naam meteen omgedoopt tot een Matrix-personage. Hij heet Mr. Smit (en lijkt qua karakter gelukkig helemaal niet op Mr. Smith ;)).

Mr. Smith

 Hij heeft eerst nog 2 weken apart gezeten. Dan kon hij even rustig wennen aan zijn nieuwe omgeving. En aangezien hij net 3 weken gecastreerd was kon de wachttijd ook niet zoveel kwaad (gewoon het zekere voor het onzekere :)). Vanaf het begin vond ik dat hij een rare vacht had. Halflang haar, heel raar model ook. Maar ondertussen realiseer ik me wat er aan de hand is: hij knipt zelf zijn haren kort. Volgens mij is hij gewoon een sheltie. Maar regelmatig zie je echt heel goed dat hij zelf zijn haar heeft bijgeknipt. Ik denk dat hij bij de vorige eigenaren misschien alleen zat en niks anders had om aan te knagen :( 
 Mr. Smith dec '06

Na de kerstvakantie mocht hij bij de dames. In het begin leverde dit natuurlijk wat gekibbel op. Maar Mr. Smith is een hele rustige kerel en hij heeft zich volledig naar de dames geschikt. Het is duidelijk dat zij de baas zijn.
Mr. Smith is ook de caaf die een hobby heeft ingetroduceerd bij de rest van de bende. Mijn caafs zijn nooit echt knagers geweest. Hooi en voer, daar knagen ze wel aan. Wilgentakken ook nog wel maar dan houdt het op. Ik kon vanalles in de kooi leggen (papier, stof), er werd nooit aan geknaagd. Maar Mr. Smith vind knagen wel leuk (dat bewijst zijn vacht al). Hii begon vrij snel te knagen aan de kartonnen dozen die in de ren stonden. Als je hem op schoot hebt, dan gaat hij na verloop van tijd aan je kleren knagen. Zelfs als ik met mijn sokken in de ren sta voor een minuutje begint hij aan mijn sokken te knagen :lol: Maar karton, dat is echt favoriet. Ik kan Mr. Smith echt een plezier doen met een wc-rolletje of een leeg theedoosje. En mijn andere caafs die hebben nu ook door dat knagen aan karton best leuk is :cheese:

 

 Ondertussen merk ik dat hij langzaamaan iets minder aan zijn haren knaagt. Dus soms heeft hij weer eens een lange pluk haar, vooral vaker op zijn kop. Wie weet, misschien zal ik hem ooit zien als een sheltie.

Mr. Smith mrt '07

 Close-up van zijn neus

Mr. Smith zijn oog.

Mijn knappe kerel.

Mr. Smith is echt het lieverdje van al mn caafs. Eigenlijk is hij gewoon een watje, tussen al dat vrouwelijk geweld. Hij gaat altijd aan de kant voor de dames, zal nooit eens gemeen tegen ze doen. Hij is echt een goedzak.

Mr. Smith ligt ook graag onder het hooi verstopt.
Mr. Smith onder het hooi.