Niobe

Morpheus heeft ervoor gezorgd dat ik echt helemaal verliefd ben geworden op tessel-cavia's. Na hoor dood ben ik toch op zoek gegaan naar een nieuwe tessel. Ik had al eens eerder de kleur créme gezien en dat vond ik echt supermooi. Dus ging ik op zoek en kwam ik uit bij Caviastal Muffin, waar Niobe op 29 november 2005 is geboren. Haar ouders zijn Autumn en Angel.
Autumn:
Autumn

Angel:
Angel

Het nest was zeer divers en bestond uit1 wit beertje, 1 créme-kleurig zeugje, 1 créme-wit zeugje en 1 créme-wit beertje.
Het hele nestje.

Hier zie je een babyfoto van Niobe, hier was ze enkele dagen oud.
Niobe

Natuurlijk is ze ook vernoemd naar een personage uit The Matrix. Kon natuurlijk niet anders ;)
27 december was het dan zo ver, ik mocht haar ophalen. Dus reismandje vol gepropt met hooi (want buiten was het koud) en op weg naar Breda. Niobe is de grootste van het nest en weegt 330 gram.
Ik vond het ook heel leuk om haar ouders te zien (en de rest van de caafs daar). Nu heb ik toch wel goed het verschil in vacht kunnen zien tussen caafs van een fokker en Morpheus (van de dierenwinkel). Hun vacht zag er een stuk mooier, zachter en voller uit. Vooral Angel had echt een gigantische bos krullen.
In de trein vond Niobe het wel een beetje eng, maar ze kon zich goed verstoppen onder het hooi.
In de trein

Ik was wel benieuwd hoe Trinity en Neo op haar zouden reageren. Maar dat gaat al erg goed. Trin liet meteen ff zien dat ze de baas was (pieste gewoon over Niobe heen). En Niobe wou even uitproberen of ze bij Trin kon drinken (was meteen duidelijk dat dit niet kan). Neo vind dat kleine ding maar eng (rare caaf hoor icon_wink.gif). Maar verder gaat het nog wel goed. Ze ruzien soms een beetje maar niet echt ernstig. En Niobe is gewoon druk bezig met het verkennen van de kooi en omgeving.

Lekker knabbelen aan de andijvie.

Aan het einde van de avond was er iets meer geruzie tussen de caafs. Maar het viel allemaal nog wel mee. Gelukkig maar :).

Ondertussen woont Niobe al ruim een jaar bij mij. Haar krulletjes zijn uitgegroeid tot een hendig flinke bos krullen. Hieronder zie je een foto die gemaakt is in mei 2006. Daar viel de bos krullen nog mee in vergelijking met nu. Haar neusje was toen ook nog iets spiterser want nu heeft ze echt een platte neus :D.

Niobe mei '06

 Van mijn caafs is zij de zwaarste. Ze weegt 1100 gram. Ik weet alleen niet of dat komt omdat ze gewoon groot is of dat haar krullen 200 gram wegen :P Nu zie ik ook pas echt goed hoe weinig haar Morpheus eigenlijk had.
Niobe is echt een heel druk caafje. Altijd hyper. En ze is de grootste kletskous van de bende. Ik hoef me maar te bewegen in mijn kamer en zij begint al te schreeuwen om groenten. Bedelen is echt haar beste en meest ontwikkelde eigenschap. En ja, als er 1 begint te schreeuwen, dan piept de rest vrolijk mee :cheese:

Niobe

Niobe


De foto's van Angel, Autumn, het nest en baby-Niobe zijn gemaakt door Patricia, de fokster van caviastal Muffin.