Nieuws

Hier vind je het nieuws, zoals je waarschijnlijk al wel geraden had. Als er iets bijzonders gebeurd is wat met mijn hamsters, kat of site te maken heeft, komt het hier te staan. Ook als het niet zo bijzonder is, maar ik wil het toch melden, komt het hier.
Onderaan het oudste, bovenaan het nieuwste nieuws!

Zondag 27 september 2009, 21:00          Einde hamstertijdperk
The end
Vorige week is Elwyn op de prachtige leeftijd van bijna 2,5 jaar overleden. Hij heeft een mooi, lang leven gehad en ik heb veel plezier van hem gehad. Hiermee komt een einde aan een tijd lang hamsters houden. Met mijn huidige studentenleven ben ik al blij als ik mezelf goed kan verzorgen, laat staan een huisdier. Wie weet kom(en) er in de toekomst nog eens (een) hamster(s), maar voorlopig niet meer. Ik heb dan ook al mijn kooien en spullen verkocht. Deze website zal ik ook niet meer regelmatig bezoeken of updaten (voor zover ik dat nog deed).

Droppie leeft nog wel, gelukkig. Aan hem is de leeftijd steeds meer te zien, ik ben blij met elke keer dat ik hem levend zie... Wie weet plaats ik hier nog een berichtje als hij er niet meer is, want aan elk leven komt uiteindelijk een einde. Maar voorlopig geniet hij nog volop van elk beetje zon en elk snoepje dat hij kan vinden!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden/vonden deze website te lezen en te bekijken, ik vond het in ieder geval leuk hem te maken en te updaten. Wie weet tot ziens!


Dinsdag 7 juli 2009, 13:30          Vakantie en opa's Elwyn en Droppie
Opa
Om eerlijk te zijn gebeurt er hier nooit iets spannends. In ieder geval niet op he gebied van de dieren. Elwyn is ondertussen de 2 gepasseerd en daarmee mijn oudste hamster ooit. Hij is nog steeds het rustige sulletje, ik ben heel benieuwd hoe oud hij zal worden. Wie weet haalt hij de 3!

Ik heb alweer een tijdje zomervakantie en komende zaterdag ga ik naar Frankrijk. Voor de kat wordt door de buurvrouw gezorgd en voor Elwyn heb ik een oppas gevonden. Het is iemand van het hamsterforum en ik ben er helemaal van overtuigd dat hij die 4 weken prima verzorgd zal worden.

Om Droppie maak ik me af en toe wel een beetje zorgen. Hij komt altijd meteen op mijn schoot zitten zodra ik bij mijn ouders ben, maar hij wordt zo dun. Eerder was hij eigenlijk altijd te zwaar, en nu zijn zijn botten te zien en te voelen. Dat hoort niet, maar weinig aan te doen. Voorlopig is hij er gelukkig nog.

Vrijdag 16 januari 2009, 11:30          Weinig nieuws
Elwyn
Vandaag keek ik sinds lange tijd weer eens op mijn site. Ik besloot maar weer eens wat nieuws te vertellen, al is er weinig veranderd.
Elwyn leeft nog steeds, hij is ondertussen op 3 maanden na 2 jaar oud! Het is hem nog niet aan te zien, zijn vacht glanst prachtig en elke dag zie ik hem wel even in zijn kooi rondscharrelen om te kijken wat voor lekkers ik voor hem heb neergelegd. Mijn huisgenoten zorgen goed voor hem als ik een paar dagen niet thuis ben, dus hij vermaakt zich prima.

Wat Droppie betreft is er ook weinig nieuws. Afgelopen week lag er een pak sneeuw in Deventer, waar hij heel snel doorheen rende om een plasje te doen en dan gauw weer binnenkwam. Het is een echte luie verwarmingkat...

Donderdag 24 juli 2008, 17:30          Nog één
Eén
Laat ik het nieuws over mijn hamsters maar weer eens vertellen. In mei is Cyra helaas doodgegaan. Ze was al aardig oud en ik ben blij dat ze rustig in haar huisje is ingeslapen. Ze is in de tuin achter onze flat begraven.

Nu heb ik dus nog maar één hamstertje over: Elwyn. Hij heeft het nog best naar z'n zin. Zijn kooi staat in mijn slaapkamer op een kastje dat ik een tijdje geleden vrolijk groen geverfd heb. Toen ik afgelopen weken op vakantie was, heeft één van mijn huisgenoten hem goed verzorgd. Wanneer ik een paar dagen in Deventer bij mijn ouders ben, zoals nu, geef ik hem genoeg voer. Ook laat ik wat extra's achter zoals een stukje brood, of groente en fruit. Natuurlijk kijk ik ook of er nog genoeg water in zijn flesje zit.

Na mijn vorige bericht ben ik toch weer van gedachten veranderd: na Elwyn voorlopig geen hamsters meer. Mocht ik er wat meer tijd, geld en zin in hebben, komt er vast nog eens een nestje. Maar dat kan zomaar nog een paar jaar duren. Voorlopig hou ik het bij Elwyn!

Ook Droppie verdient hier wel een beetje aandacht. Onze oude kat is lekker bij mijn ouders blijven wonen, dat is wel zo vertrouwd. Mijn ouders zeggen dat hij me wel mist als ik in Amsterdam ben, hij mist dan een schoot om op te liggen... Zijn vacht wordt wat bruiner en hij wordt iets dunner, maar het blijft een heerlijk lui beest.

Zaterdag 5 april 2008, 12:00          Update
Update
Na lange tijd dan weer eens een update! Ondertussen zijn Cyra en Elwyn ook op kamers gegaan. Ze staan in mijn slaapkamer, zodat mijn huisgenoten geen last hebben van hun lawaai en de rommel die ze maken. Cyra gooit namelijk haar bodembedekking nog weleens door de tralies naar buiten, en als Elwyn in zijn radje een sprintje trekt trilt de hele kooi mee...

Met dame en heer gaat het erg goed, al wordt Cyra wel een dagje ouder. Ze is nog steeds even actief, maar haar vachtje wordt iets dunner en haar rugje wat krommer. Met haar anderhalf jaar is dat ook niet erg verwonderlijk, ik ben allang blij dat zij en Elwyn de verhuizing met gemak hebben doorstaan.

In het laatste nieuwsberichtje schreef ik dat ik terug wilde naar één hamster of misschien wel wilde stoppen met hamsters. Na het teruglezen en -kijken van verhalen en foto's van Yvons nestjes, zijn mijn plannen toch weer iets gewijzigd. Wanneer ik geen hamsters meer heb, wil ik graag op zoek gaan naar een leuk vrouwtje, om daar toch nog eens mee te proberen mijn eerste nestje te krijgen! Het lijkt me nog steeds erg leuk om zelf kleintjes te zien opgroeien. Dus wie weet wat er in het volgende nieuwsbericht staat! 

Zondag 16 december 2007, 21:30          Verhuizing
Verhuizing
Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier nieuws heb geplaatst. Ondertussen ben ik naar Amsterdam verhuisd, maar de hamsters staan nog bij mijn ouders in Deventer. Tot en met de Kerst blijven ze daar, omdat ik maar 3 dagen in de week in mijn eigen huisje ben. Na de Kerst worden dit 5 dagen en mogen zij ook mijn kamer bewonderen!

De kooien staan nu op zolder, waar Cyra en Elwyn zich heerlijk kunnen uitleven qua lawaai maken en zaagsel uit de kooi gooien... Hun spullen, zoals voer, heb ik natuurlijk nog. Kooien en spullen die ik over had, heb ik verkocht of nog te koop staan (zie hier). Mijn streven is om terug te gaan naar één hamster, of misschien voorlopig wel te stoppen met het hamsterhouden.

Vrijdag 9 november 2007, 15:30          Arwen overleden
Arwen
Ik had het al een beetje zien aankomen, maar toch is het best snel gegaan: Arwen is vandaag doodgegaan. Ik vond haar vanmiddag in haar nestje, ze was nog een beetje warm. Ze heeft een mooie leeftijd behaald, maar leuk is anders natuurlijk! Gelukkig heb ik een lange tijd van haar mogen genieten.

Donderdag 8 november 2007, 14:30          Aanpassingen
Sleutelen
Vanmiddag heb ik even aan wat onderdelen van de site gesleuteld. Zo heb ik een nieuwe manier toegevoegd om een ren te maken, wat foto's veranderd en de namen van de pagina's aangepast. Hopelijk is het zo wat handiger.

Jaimie van Yvon bleek uiteindelijk toch niet zwanger te zijn, aankomende zaterdag wordt ze opgehaald voor een date met een andere man!

Het is nu dan eindelijk bijna zo ver: ik ga op kamers. Volgende week dinsdag teken ik het contract. Er moeten nog wat dingen geregeld worden en dan kan de verhuizing beginnen. Een groot voordeel: de hamsters mogen mee! Ik ga in een appartement met 3 andere meiden, waar we allemaal onze eigen kamer hebben. Niemand heeft dus last van ze, behalve ik. Voorlopig neem ik er geen nieuwe hamsters bij, ik weet maar nooit of er in een volgende kamer ook hamsters meemogen.

Zondag 21 oktober 2007, 18:30          Naamsverandering
New
Vandaag heb ik besloten de naam van de 'hamsterhouderij' en dus van de site te veranderen, van 'La Roba Úndomiel' naar 'La Roba'. Is wat makkelijker te lezen en uit te spreken!

Vorige week woensdag was ik bij Yvon, toen hebben we geprobeerd haar hamster Jaimie door een broer van Pluis (Yvons overleden hamster), Pip, te laten dekken. Het duurde maar zo kort dat we dachten dat het mislukt was, maar nu begint Jaimie toch wat dikker te worden en wordt ook niet meer willig... We hadden al een afspraakje met een andere hamsterman geregeld, ook omdat Pip afgelopen week helaas is overleden, maar misschien blijkt dat nu niet meer nodig te zijn. Als de dekking gelukt is, worden de kleintjes vrijdag geboren. Zaterdag ga ik naar Yvon toe, dus dan zal ik het wel zien!

Donderdag 4 oktober 2007, 13:00          Cyra jarig & dierendag
Hoera
Hoera! Vandaag is het dubbel feest. Cyra was gisteren jarig, maar omdat ik er toen niet was, vier ik het vandaag maar een beetje. Ze krijgt wat lekkers en natuurlijk een dikke knuffel. Ook is het vandaag dierendag, een beetje verjaardag voor alle hamsters, en Droppie. Veel anders doe ik niet, behalve misschien een extra snoepje en knuffel. Want voor een echte dierenvriend... is het elke dag dierendag!

Zaterdag 8 september 2007, 21:30          Omaatje Arwen
Oma
Er is in de afgelopen maand niet bijzonder veel gebeurd op hamstergebied. Vorige week had ik introductie van mijn studie en zorgde mijn moeder voor mijn hamsters. Voordat ik wegging had ik al gemerkt dat Arwen wat kleiner, dunner en breekbaarder was geworden en ik vroeg mijn moeder om haar met wat brinta bij te voeren. Dat heeft geholpen, want toen ik terugkwam was ze, na 20 gram af te zijn gevallen, weer 10 gram aangekomen. Ook heb ik het idee dat ze haar droogvoer niet meer zo goed weg krijgt, net als Stuffie op het laatst. Daarom week ik het af en toe in water, zodat het wat zachter wordt. Ze wordt dus echt een omaatje nu, ze is de anderhalf ook al gepasseerd! Ik hoop dat ze nog een tijdje meegaat, die lieve (nu niet meer zo dikke) Arwen...

Zondag 12 augustus 2007, 14:00          Cyra blijft
Cyra blijft
Goed en slecht nieuws tegelijk: de kamer gaat niet door. Op het laatste moment zei de huisbaas af, dus moet ik verder op zoek gaan. Dat is niet erg leuk, maar het leuke nieuws is dan dat Cyra nog een tijdje bij me kan blijven! Daar ben ik toch wel erg blij mee, en ik hoop dat op een kamer die ik toch wel hoop te krijgen 3 hamsters passen.

Donderdag 9 augustus 2007, 14:00          Veel nieuws
Home
Veel nieuws deze keer. Ten eerste ben ik weer terug van vakantie, en mijn hamsters ook. Ze zien er goed uit en ik ben blij dat ze weer gezellig op m'n kamer staan. De vakantie was erg leuk, 3 weken lang heerlijk uitrusten...

Dan is er triest nieuws. Over een paar weken ga ik op kamers in Amsterdam en gelukkig mag ik mijn hamsters meenemen. Helaas is de kamer niet zo groot en is er maar plek voor één kooi. Daar kan ik nog wel een kooi op stapelen, maar nóg één erop wordt te wankel. Daarom heb ik het trieste besluit genomen Cyra 'weg te doen'. Ze gaat natuurlijk alleen naar een baasje die heel goed voor haar zorgt en die me af en toe op de hoogte wil houden hoe het met haar gaat. Dat zou het iets makkelijker maken haar niet meer elke dag te zien.

Het laatste nieuws gaat over kleur. Elwyn is wat donkerder geworden tijdens de vakantie en ik zette afgelopen week foto's van hem op het forum. Toen kreeg ik van verschillende mensen te horen dat hij wel eens geel zou kunnen zijn! Toen ik eens goed naar hem keek, zag ik inderdaad wat donkerdere vlekken op zijn vachtje. Vanaf nu heb ik dus een gele man in huis!

Donderdag 12 juli 2007, 14:30          Vakantie
Vakantie
Ik heb al een tijdje vakantie, maar ga zondag ook echt weg, naar Zwitserland. Om het voor de hamsteroppas iets makkelijker te maken maak ik de komende dagen alle hamsterkooien helemaal schoon, dan hoeft zij dat niet te doen.

Voor de eigen hamsters van de oppas heb ik wat lekkers gekocht, omdat ze nu de aandacht van hun baasje moeten delen. Zaterdag breng ik Arwen, Cyra en Elwyn weg en hoop dat ze net zo'n leuke vakantie zullen krijgen als ik! 

Zaterdag 23 juni 2007, 13:00          Alle kleintjes hebben een baasje!
Hoera
Hoera! Er hoeft niet meer gezocht te worden naar mensen die plaats hebben voor een hamster, want het hele nestje is nu verhuisd of gaat dat binnenkort doen. Met dit goede nieuws komt er dus een einde aan de updates van dit nestje.

Met mijn eigen hamsters gaat het goed, ze slapen overdag en houden me 's nachts heerlijk wakker met hun bezigheden. Voor de zomervakantie heb ik een oppas gevonden, lekker dichtbij. Ze heeft zelf ook 3 hamsters, dus zal het de 3 weken dat ik weg ben wel zwaar te verduren krijgen...

Donderdag 21 juni 2007, 12:00          Laatste kleintjes
Laatste
(foto van Eveline)
De kleintjes hebben nu de leeftijd om naar een nieuw baasje te gaan. Een aantal heeft dat al gedaan, nu nog de laatste 3... Het gaat om een gouden mannetje, een crème mannetje en een gouden vrouwtje. Je kunt nog steeds mailen naar onderstaande mailadressen als je interesse hebt!

Woensdag 13 juni 2007, 15:00          Nog vier hamstertjes te reserveren
Nog vier te reserveren(foto van Eveline)
Ze vliegen de deur uit... Bij wijze van spreken dan. Waren er gisteren nog vijf hamstertjes zonder baasje, diezelfde middag nog is er eentje vertrokken naar een nieuw huis. Dit is een gouden vrouwtje, daar zijn er nu nog 2 van te reserveren. Wees er dus snel bij, er zijn meer mensen die een klein hamstertje willen!

Dinsdag 12 juni 2007, 01:00          Update nestje
Baby'tjes
(foto van Eveline)
Zo midden in de nacht bedacht ik me dat ik wel even wat nieuws over het nestje kon plaatsen. Het gaat nog steeds goed met ze, zoals je op de foto hierboven kunt zien zijn ze super schattig! Ze zijn nu ongeveer 4 weken en de mannen en vrouwen zitten apart. Na nog eens goed gekeken te hebben bleek één 'mannetje' een vrouwtje te zijn, en zijn alle kleintjes korthaar.
Eén kleintje is al verhuisd naar een nieuw baasje, maar er zijn nog 6 bolletjes te reserveren! Het gaat om de volgende geslachten en kleurtjes:
- 2 crème mannetjes
- 1 crème vrouwtje
- 3 gouden vrouwtjes
Over ongeveer een weekje mogen ze al naar een nieuw baasje, dus stuur snel een mailtje naar syrischehamster@hotmail.com of evelinethijssen@hotmail.com als jij het baasje wilt worden van zo'n lief pluizebolletje!


Woensdag 30 mei 2007, 12:30          Speciale aandacht voor een nestje
Nestje
(foto van Eveline)
Deze keer geen echt nieuws, maar meer een oproepje. Op 12 mei is er een nestje van 12 kleine hamstertjes geboren. Niet bij mij, maar bij iemand van het forum. De ouders (Tara en Aiko) komen allebei uit een opvang, het nestje was dus niet bepaald gepland.
De kleintjes zijn wel gezond en mooi en mogen half juni naar een nieuw baasje. Het zijn in totaal 3 gouden vrouwtjes, 1 gouden man, 5 crème mannetjes en 3 crème vrouwtjes. Misschien zijn er zelfs een paar langharen bij!
Mocht je interesse hebben in zo'n kleintje, dan kun je Eveline mailen: op syrischehamster@hotmail.com, of op evelinethijssen@hotmail.com. Eveline woont in Helvoirt. Als je daar ver vandaan woont, is er misschien wel vervoer te regelen via via.
De kleintjes zien er erg schattig uit en als ik niet al 3 hamsters had, zou ik er zeker eentje gewild hebben. Omdat ze zo leuk zijn, vind ik dat ze een goed baasje verdienen en maak ik hier dus een beetje 'reclame' voor ze. De komende dagen/weken zal ik wat nieuws over het nestje op mijn site zetten, je kunt het ook elke dag hier volgen.

Dinsdag 22 mei 2007, 20:30          Hanghuisje
Hanghuisje
Iemand op het forum maakt tegen een zacht prijsje hanghuisjes van stof voor in de hamsterkooi. (Interesse? Klik hier). Ik heb er eentje van besteld en vanmiddag is hij met de post aangekomen en door Elwyn in gebruik genomen. Hij ging er al in zitten toen ik hem nog aan het ophangen was!

De afgelopen, deze én volgende week heb ik eindexamens en heb ik dus weinig tijd voor de hamsters. Ondanks dat heb ik een aantal keer met Elwyn in de ren kunnen zitten en is hij al aardig aan me gewend geraakt. Zo rustig en vertrouwd als met Arwen en Cyra is het nog niet, maar dat zal vast gaan gebeuren.

De dag voordat ik examen heb wil ik natuurlijk wel goed slapen, en dat lukt niet altijd met 3 hamsters op je kamer. Tralie-, flesje- en verdieping-knagen, radje rennen en graven maakt het me soms wel erg lastig... Dan moet(en) de lawaaimaker(s) verhuizen naar een andere kamer en mogen ze de volgende ochtend weer terug!

Zondag 6 mei 2007, 20:30          Elwyn opgehaald
Elwyn
Vandaag heb ik Elwyn op het station in Arnhem opgehaald. Jill en ik konden elkaar eerst niet vinden, omdat we op de parkeerplaats hadden afgesproken en er 4 bleken te zijn! Uiteindelijk kon Elwyn in het vervoersbakje met me mee in de trein. Thuis heb ik hem in zijn duna gezet en een paar foto's gemaakt. Hij is dol op zijn zandbakje, maar is nog wel bang. Daarom laat ik hem de rest van de avond maar met rust, zo'n heel nieuw huis is ook niet niks.

Afgelopen week heb ik een paar dagen bij Yvon gelogeerd en Cyra ging mee. Arwen bleef alleen thuis, met genoeg voer en water. Weer thuis verschoonde ik de kooien en gaf Cyra houtsnippers, wat ze bij Yvon ook had. Wie weet helpt dit haar arme neusje, want het ziet nog steeds een beetje rood.

Deze week en de week ervoor was het heerlijk warm en zonnig weer. Voor de hamsters misschien iets te warm, daarom heb ik schoteltjes in de vriezer gelegd en daarna in de kooi. Lekker koud aan de pootjes! Bovendien liet ik mijn rolgordijn naar beneden tegen de zon en deed mijn raam alleen open als de zon weg was. Ook haalde ik de huisjes uit de kooien, zodat ze een luchtig nestje konden maken van keukenpapier.

Vrijdag 20 april 2007, 18:00          Nieuwe ren
Ren
Vanmiddag heb ik gezaagd, geschuurd, gebeiteld en gepast, want er moest een nieuwe ren gemaakt worden. Ik had 4 platen gekocht, die nu met een schuifsysteem in elkaar kunnen. Het past precies op mijn kamer.

Volgens mij helpt het Carefresh niet echt tegen de wondjes op Cyra's neus. Ik denk dat het toch door het tralieknagen komt, omdat ze niet in de ren kon. Nu dus maar kijken of het overgaat als ze meer uit haar kooi mag!

Elwyn groeit goed, hij heeft zijn oogjes open en wordt al een echte hamster. Zijn moeder zit nu apart van het nestje, dus moet hij voor zichzelf zorgen. Over 2,5 week mag hij bij zijn broertjes en zusjes weg en kan hij deze kant op komen.

Dinsdag 10 april 2007, 21:30          Elwyn
Elwyn
(foto van Jill)
Dit is hem! Mijn toekomstige hamstertje Elwyn. Het is een crème mannetje, zoals ik gehoopt had. Hij is nu 16 dagen oud en het gaat erg goed met hem en zijn moeder, broertjes en zusjes. Er zijn nog een aantal kleintjes uit het nestje te reserveren. Het zijn allemaal erg mooie en lieve kleintjes, ik wou dat ik er meer kon reserveren!

Vorige week merkte ik dat Cyra een wondje bij haar neusje had en af en toe wat raar snoof en piepte. Ik kreeg de tip dat ze wel eens allergisch zou kunnen zijn voor zaagsel. Naar de dierenwinkel dus, waar ik Carefresh heb gehaald. Daar heeft ze nu een prachtige berg van gebouwd. Het ziet er lekker warm uit en ze heeft nu dan ook meer moeite om 's avonds vroeg wakker te worden!

Binnenkort moet ik even naar de doe-het-zelf-zaak, want de ren is kapot. De schroefjes vallen telkens uit de scharniertjes, dus dat schiet niet op. Nu wil ik graag 4 lange planken in plaats van 8 met scharnieren, dan is dat probleem ook opgelost. Voorlopig moeten de hamsters het dus doen met over mijn heen lopen...

Vrijdag 6 april 2007, 15:30          Kleintje
Nestje
(foto van Jill)
Hoera! Een grijs vrouwtje, Polly, dat een tijdje bij haar broertjes in de kooi heeft gewoond, is opgevangen door iemand van het forum. Helaas is ze gedekt door één van haar broertjes, een goud witband, en ze is laatst bevallen. In het nestje zitten gouden, grijze, crème en off-white kleintjes. Ik heb er eentje van gereserveerd! Het liefst wil ik een crème mannetje, afwchten of dat ertussen zit. Het gaat goed met de moeder en kleintjes, zoals je hierboven kunt zien. Hopelijk komt er over een aantal weken dus weer een jong hamstertje bij hier!

Gisteren heb ik me ingeschreven voor een studentenwoning in Amsterdam. Daar ga ik komend schooljaar studeren en het is wel handig om dan iets meer in de buurt te wonen. Hopelijk vind ik een leuke kamer waar ik ook huisdieren mag houden, want mijn hamstertjes wil ik niet zomaar wegdoen!

Dinsdag 3 april 2007, 15:30          Suzie
Suzie
Nee, geen nieuws over mezelf. Nieuws over Floors hamstertje! Ze heet nu Suzie, vernoemd naar mij. Dat is wel een hele eer hoor. Ze komt nog niet uit zichzelf op Floors hand zitten, maar zij en haar ouders zitten vaak voor de kooi tegen haar te praten of naar haar te kijken. Zo raken ze gewend aan elkaar. Ze is ondertussen al gegroeid, zodat een groter radje nodig was.

Het is mooi weer, maar Cyra heeft dat nog niet helemaal door. Ze doet erg haar best om een zo groot mogelijke zaagselberg te bouwen voor de koude dagen. Gevolg: mijn bureau onder het zaagsel en geen zaagsel meer in de kooi...

Zaterdag 24 maart 2007, 15:30          Zwartje naar Floor
Zwartje
Mijn nichtje Floor wachtte al vanaf de eerste poging tot een nestje met Stuffie op een klein hamstertje... Nu ik ben gestopt met proberen, had ik een hamstertje voor haar gekocht. Het is een zwart vrouwtje met een wit vlekje onder haar kin en één op haar buik. Ze is nog jong en schuw, maar als ze eenmaal aan haar nieuwe huis en baasje gewend is zal dat wel veranderen. Gisteravond ging ik oppassen en nam ik haar mee. Mijn nichtje was erg blij en is nu druk bezig een naam te verzinnen! Ik ben blij dat ik haar toch nog aan een hamstertje heb kunnen helpen.

Woensdag 21 maart 2007, 9:30          Cyra weer naar huis
Weer terug
Vanmiddag haal ik Cyra weer op, op station Zwolle. Ik heb de Imac voor haar klaargezet, ben benieuwd of ze daar ook aan zal gaan knagen. Haar duna stond de laatste tijd namelijk in een andere kamer tegen de geluidsoverlast 's nachts.

De reden dat ze nu niet in haar duna kan, zal ik nog niet verklappen. Het is namelijk een verrassing voor iemand en het zou jammer zijn als die het hier zou lezen. Er gebeurt in ieder geval heel wat hier met de hamsters...

Zondag 18 maart 2007, 22:00          Avontuur voorbij
Jammer
Helaas... Nog vóór het avontuur begonnen was, werd het afgelast. Er is een kans dat Cyra een erfelijke hartziekte heeft, wat ze door kan geven aan haar kleintjes. Hierdoor heb ik besloten haar niet te laten dekken, omdat ik het risico (groter dan normaal) op een ongezond nestje niet wil lopen. Vreselijk jammer, maar het zou niet goed voelen als ik het wel zou doen.

Een nieuw 'project' kwam vanavond in me op, wat ik wilde gaan doen na het nestje. Ik heb het over hamsters uit opvangen in huis nemen. Dat zijn vaak gedumpte, ongewenste hamsters en ik vind dat zij ook een goed tehuis en leventje verdienen!

Vrijdag 16 maart 2007, 16:30          Cyra op avontuur
Trein
Vanmiddag heb ik Cyra met de trein naar Zwolle gebracht, waar Wendy haar overnam. Vanaf daar ging ze verder naar Hoogezand, waar Wendy (en Aviro dus) woont. Op het station was ze klaarwakker, maar eenmaal in de trein was het rustiger en ging ze een beetje zitten dommelen. Nu dus maar hopen dat ze allebei hun best gaan doen...

Mocht je denken: wauw, jonge hamstertjes, daar wil ik er wel ééntje van! Stuur me dan even een mailtje via 'Contact' om te reserveren.

Het is nu wel best saai wat hamsters betreft: alleen dikke Arwen is er nog! Nu kan ze er mooi van profiteren, zodat ze alle aandacht krijgt. Als Cyra bevallen is, moet ik daar natuurlijk weer veel aandacht aan schenken. Flink verwennen dus maar deze tijd!

Donderdag 8 maart 2007, 22:30          Dekking iets later
Iets later
Effen wachten nog... Morgen zou ik Cyra op de trein richting Aviro zetten, maar het wordt iets later: volgende week vrijdag. Ik ben heel benieuwd hoor, vind het nu al spannend allemaal!

Op het hamsterforum hebben een broertje van Cyra en een zusje van Aviro een nestje gekregen. Hier kwam dove en zwart uit, dus er is een kleine kans dat dit ook in Cyra's nestje zit. Dat lijkt me wel erg leuk! Maar mocht het niet zo zijn, dan ben ik ook tevreden met goud en grijs ;)

Zondag 25 februari 2007, 12:30          Terug uit Barcelona
Welcome home
Donderdagavond kwamen we terug van de reis. Het was erg gezellig en mooi en gelukkig zat het weer mee. De hamsters hebben de dagen goed overleefd, de etensbakjes waren nog niet eens leeg! Ik was bang dat Cyra haar flesje op de grond zou gooien (zoals ze wel vaker doet) en zonder drinken zou komen te zitten, maar dankzij een handig ophangsysteem is dit niet gebeurd.

Ook Droppie heeft het overleefd, die paar dagen. De buren zorgden voor hem, dus toen we thuiskwamen had hij een bak die tot de rand toe gevuld was. En wij maar proberen hem af te laten vallen... Toen ik op de bank ging zitten sprong hij meteen op schoot, dus hij heeft ons toch een beetje gemist.

Dan minder goed nieuws: Nala, het zusje van Cyra, is overleden. Ze had een nestje gekregen, wat het helaas ook niet gehaald heeft...

Zondag 18 februari 2007, 12:00          Barcelona
Barcelona
Het is nu vakantie! Lekker laat naar bed, uitslapen en hele dagen niks doen. Morgen ga ik op vakantie, dus blijven de hamsters alleen thuis. Ik geef ze extra voer en water, verschoon de huisjes en zandbakjes en dan moeten ze het makkelijk een paar dagen uit kunnen houden. Met mijn ouders, broer, zus, vriend van m'n zus, oom en tante gaan we naar Barcelona, dus dat wordt genieten!

Hopelijk hebben Arwen en Cyra, als ze terugkomen, niet het hele huis verbouwd (of alleen hun kooien) en kan ik ze weer een dikke knuffel geven.

Dinsdag 13 februari 2007, 20:30         Stuffie overleden
Laatste foto
Wat ik al had zien aankomen, is gebeurd... Stuffie heeft de 2 jaar niet mogen halen. Gisteren kwam ze haar huisje niet meer uit om te eten, drinken of plassen. Haar laatste hapjes waren brinta, die ik haar met mijn vinger voerde. Om de zoveel tijd ging ik bij haar kijken, of ze nog ademde. Als ze wakker was, had ze haar oogjes half open en voerde ik haar wat brinta. Gisteravond belde Yvon dat Noortje, Stuffies zusje, was overleden. Stuffie leefde nog. Toen ik vanmiddag uit school kwam niet meer. Ik heb haar in de tuin begraven en haar een mooi grafje gegeven. Daarna ben ik de kooi gaan schoonmaken. Ik vind het heel verdrietig, maar ze was oud en op en ik heb erg van haar genoten! 

Vrijdag 2 februari 2007, 23:00          Oude Stuffie
Oudje
Ik merk nu heel duidelijk dat Stuffie de 2 jaar nadert (29 maart). Ze is dun, ondanks de extra brinta en meelwormen, haar vacht staat open, ze slaapt erg veel en als ze wakker is doet ze alles op haar gemakje. Om haar oude dag wat plezieriger te maken, heb ik haar kooi als bejaardenkooi ingericht: haar flesje in een lage standaard zodat ze er goed bij kan, doosjes om makkelijk in haar radje te kunnen (waar ze haast nooit meer in rent) en een verdieping minder tegen valgevaar. Hopelijk houdt ze het zo voorlopig nog eventjes uit, want ik wil die lieverd nog niet kwijt!

Verder is er weinig nieuws in 'hamsterland', alles gaat z'n gangetje. Arwen worstelt met haar dieet maar weet met haar lieve koppie altijd weer wat lekkers van me los te krijgen, Cyra rent alle kanten op om maar vooral nergens wat van te missen en Stuffie maakt me elke keer dat ik haar zie blij dat ze er nog is.


Vrijdag 19 januari 2007, 15:00          Planning nestje
Love
De plannen zijn al wat verder uitgebreid: op 9 maart breng ik Cyra met de trein naar Zwolle. Daar neemt Wendy (baasje van Aviro) haar over en gaat ze naar Groningen. Als het zeker is dat ze zwanger is (als het lukt natuurlijk), komt ze weer terug. De kleintjes worden grijs en goud, langhaar en korthaar. Er kunnen altijd verrassingen tussen zitten, maar dit is in ieder geval zeker. Ik wil zelf graag een kleintje uit het nestje houden, het liefst een langharig mannetje.

Maar dat is allemaal toekomstmuziek... Voorlopig zit ik met mijn hoofd in de tentamens en heb ik niet zo veel tijd voor de hamsters. Volgende week krijgen ze wel weer uitgebreide groentemaaltijden en een extra knuffelbeurt!

Zaterdag 13 januari 2007, 11:00          Dieet
Dieetrad
Ja, je leest het goed: de hamsters gaan op dieet! Ik gaf ze altijd allemaal hetzelfde: droogvoer, meelwormen, groente. Nu wordt dat iets veranderd. Arwen heeft naar mijn mening wel érg veel vetrolletjes, dus die krijgt voorlopig wat minder meelwormen. Ook heeft Stuffie haar grote rad aan haar moeten afstaan, omdat Stuffie makkelijk in een gewoon Syrenrad past (Arwen is veel groter). Cyra blijft het gewone voedsel houden, maar Stuffie krijgt er eens in de zoveel tijd brinta bij. Ze is zo dun dat ik haar botjes kan voelen, dus wat meer vet mag best wel!

Dinsdag 2 januari 2007, 14:30         Nieuw jaar
Nieuw jaar
Er is weer een nieuw jaar begonnen! Ik heb dat bij Yvon gevierd, maar mijn hamsters gewoon thuis. Toen ik vanmiddag thuiskwam bewoog in elk nestje wat toen ik tegen de kooi tikte, dus ze hebben het allemaal overleefd. Cyra kwam zelfs heel nieuwsgierig kijken.

Voordat ik naar Yvon ging, wilde ik alle kooien verschonen, wel zo fris. Toen kwam ik erachter dat ik geen zaagsel had! Op eerste Kerstdag was de dierenwinkel niet open, dus had ik alleen de spulletjes gewassen. Morgen koop ik zaagsel en kan ik een echte grote schoonmaak houden...

Donderdag 21 december 2006, 18:00          Kerst
Kerstman
Zoals je misschien wel hebt gezien op de beginpagina van deze site: een kerstrandje! Nog 3 dagen en de feestdagen kunnen beginnen. Ik vier de Kerst thuis en bij familie, de hamsters vieren het met een lekker hapje. Na de Kerst gaat het feest nog even door, want dan ga ik bij Yvon logeren. Ik vier daar ook oud & nieuw. Helaas kan er geen hamster mee, omdat dat met m'n (nieuwe) gitaar in de trein wel erg veel wordt.

Bij 'Mijn hamsters' heb ik nieuwe foto's van mijn hamsters geplaatst. Arwen zag er namelijk nog wel erg jong uit en Cyra was zich niet erg charmant aan het wassen op de vorige. Ook is er een nieuw plaatje gekomen op de beginpagina. Cyra is er aan toegevoegd, want zij hoort er nu natuurlijk ook bij!

Cyra heeft een man. Ik ben namelijk van plan haar te laten dekken en heb er al een geschikt mannetje voor gevonden! Hij heet Aviro, is goud langhaar en woont in Hamstery Camito. De dekking is begin maart gepland. Eerst moet Cyra nog groeien en dan wordt ze hopelijk een hele goede moeder!

Dinsdag 5 december 2006, 16:30          Sinterklaas
Sint
Hoor wie klopt daar kinderen... Jawel, hij is weer jarig. Vandaag krijgen mijn hamstertjes daarom een kleine traktatie: oud brood! En wie weet een stukje pepernoot. Voor mijzelf is het nog geen feest, wij vieren het pas aankomende zondag. Wel mag ik vanavond nog één keer mijn schoen zetten, ik ben benieuwd...

Eigenlijk lijkt Cyra wel een beetje op Arwen. En dan bedoel ik niet alleen qua gewicht! De dag dat ik Arwen kreeg, was ze helemaal niet bang, Cyra ook niet. Een paar dagen met rust gelaten om te wennen aan de kooi, en weg was de tamheid. Niks aandacht vragen, gewoon bang wegkruipen en heel veel radje-rennen. Maar nu ik een paar dagen met haar in de ren heb gezeten, staat ze elke avond op haar achterpoten te hengelen naar aandacht... En natuurlijk heb ik daar helemaal geen problemen mee!

In de maanden september en november heb ik het gewicht van Stuffie en Arwen bijgehouden en dat in een grafiekje gezet. Gisteren ben ik overnieuw begonnen, met Cyra erbij! Elke avond worden ze uit hun kooi of ren gevist en op de weegschaal gezet. Stilzitten lukt niet altijd, maar gelukkig is de weegschaal heel snel.

Maandag 27 november 2006, 17:30          Cyra!
Cyra
Ze is er! Vanmiddag bracht Marloes Cyra met de trein. Toen ik haar thuis in haar nieuwe kooi deed, wilde ze er meteen weer uit, om vervolgens tegen me op te klimmen en over mijn rug te lopen... Marloes had me al 'gewaarschuwd', en nu kan ik het zelf zien: het is een dikkerdje! Maar het staat haar goed en ze is meteen met een loopradjestraining begonnen vanmiddag. Ook het nieuwe hangmatje valt goed in de smaak. Kortom: ik ben superblij met haar!

Zaterdag 25 november 2006, 15:00          Hangmatjes
Hangmatje
Donderdag had ik op het forum twee hangmatjes besteld bij iemand die ze zelf maakt, en vanmorgen kreeg ik ze op de mat! Ik heb ze meteen in de kooien gehangen. Het zijn driehoekjes, eentje met legerprint en één lichtblauwe. De ene hangt bij Arwen in de kooi, de ander in Cyra's duna. Het hangmatje op de foto is van Arwen.

Bij het vorige nieuwsbericht typte ik dat Cyra woensdag zou komen. Dit ging helaas niet door, nu komt ze maandag! Ze wordt elke dag mooier en ik kan haast niet wachten tot ik haar kan knuffelen.

Gisteren heb ik wat aan de site zitten knutselen. Ik heb nieuwe foto's van Droppie erop gezet en een aantal banners bij 'Links'.

Dinsdag 14 november 2006, 17:30          1000 bezoekers!
1000
Vandaag viert mijn website een feestje! De 1000ste bezoeker is langsgekomen. Ik heb natuurlijk geen idee wie dit is, maar 1000 is wel een heleboel... Hopelijk vonden ze het hier allemaal gezellig op m'n site ;)

Cyra komt hier morgen heen! Ze is helemaal gezond en erg ehm... aan de stevige kant. Haar kooi staat klaar, nog wat zaagsel en nestmateriaal erin en ze kan aan haar 'nieuwe' leventje beginnen. Hopelijk kan ze het goed vinden met haar twee buurvrouwen...

Vrijdag 10 september 2006, 15:00          Uitstel Cyra
Cyra
(foto van Marloes)
Vandaag zou Cyra hierheen gebracht worden met de trein. Dat gaat helaas niet door, omdat Marloes dacht baarmoederontsteking bij haar moeder en een zusje ontdekt te hebben. Waarschijnlijk is dit loos alarm, maar voor de zekerheid moet ze nu een antibioticakuur afmaken, waardoor ze wat later komt. Jammer, maar liever een gezonde hamster dan een zieke die ik iets eerder krijg! Als het goed is komt ze volgende week. (op de foto zie je Cyra, 5 weken oud)

Ik heb vanmiddag een nieuwe zak voer, een voerbakje, meelwormenbakje en een 'roll-a-nest'-speeltje gekocht. Want met 3 hamsters heb je toch net iets meer spullen nodig dan met 2.

Met Stuffie en Arwen gaat het goed, al begint Stuffie wat af te vallen. Noortje van Yvon, een zusje van Stuffie, heeft dit ook. Hopelijk gaat haar gewicht met een paar extra meelwormen en wat brinta weer omhoog!

Donderdag 26 oktober 2006, 11:00          Genetica
DNA
Deze week heb ik vakantie, dus besloot ik gisteravond wat langer op te blijven. Dat 'wat langer' werd uiteindelijk half 4! Dat kwam doordat ik Cyra's stamboom eens ging bekijken en ging uitzoeken wat voor genetische code ze had. Dus eerst de regels van genetica opzoeken, toen de stamboom bekijken, kleurcodes opzoeken, tabelletjes maken en ja hoor, hier is 'ie dan: EeSgsg. Dat betekent dat ze grijs is, en drager voor crème (als ze een nestje zou krijgen met een crème man of een man die ook crème meegekregen heeft van één ouder, zou er kans zijn op crème kleintjes). Het is echt zo leuk om te doen, ik heb zin om alles hier uit te leggen... Binnenkort maak ik misschien wel een pagina met genetica, als ik er meer over weet en als ik niet voor school bezig hoef.

Behalve met haar kleurcode, zit het met Cyra zelf ook goed. Ze groeit goed en wordt een echt dikkerdje! Zij en Arwen worden vast dikke vriendinnen... Het is nog de vraag of ze langhaar wordt, dat zou ik helemaal geweldig vinden!

Yvon logeerde hier afgelopen weekend, dus hebben we wat hamsterfoto's gemaakt. Die kun je hier op het forum zien. Het was erg gezellig, maar wel wat kort. De volgende keer maar iets langer, als de vakantie niet zo volgepland is!

Dinsdag 17 oktober 2006, 16:30          Cyra
Cyra
(foto van Marloes)
Wat ik nooit had gedacht, gaat gebeuren. En zo snel! Ik bedacht me dat ik nog een duna leeg heb staan, die gewoon op een kastje in m'n kamer past, en dat ik het wel aan mijn ouders durfde te vragen. En op het forum was zó'n leuk nestje... Je raadt het al. Ze heet Cyra, is grijs en nog maar 2 weken. Op de foto kun je zien hoe lief ze is! Mijn ouders deden helemaal niet moeilijk en het vervoer vanuit Leerdam is waarschijnlijk al geregeld. Ik ben echt zo blij, niet normaal. Over een paar weken heb ik 3 hamsters!
Cyra is bij Hamstery Bellisimo geboren en hier en hier (deel 2) kun je het nestje volgen.

Maandag 16 oktober 2006, 15:00          Wens
Wens
Als ik op dit moment een wens mocht doen, zou het zijn om een nieuw, klein hamstertje erbij te krijgen. Natuurlijk zijn Stuffie en Arwen heel lief, en ik zou ze nooit wegdoen, maar een nieuw hamstertje is zo leuk! Bovendien zijn er op het Hamsterforum zó veel nestjes op dit moment... Er zijn alleen een paar probleempjes:
- een kooi erbij kopen
- ruimte maken op mijn kamer
- mijn ouders overhalen
Misschien moet ik er nog maar eventjes over denken.

Woensdag 4 oktober 2006, 14:30          Dierendag
Dierendag
Vandaag is het dierendag! De dag waarop ik mijn hamsters wat lekkers en wat meer aandacht geef, en de kat een extra aai krijgt. Helaas voor Droppie is het dit jaar niet zo'n leuke dag, want hij moet naar de dierenarts! Gelukkig alleen voor de jaarlijkse inenting en controle, maar voor hem is elk bezoek aan die enge man even erg.
Stuffie en Arwen verdienen trouwens wel wat extra aandacht, want dit weekend was ik weg en de afgelopen dagen druk met school. Ook krijgen ze veel meelwormen, omdat ze die een tijdje niet hebben gehad. Ik had kleine gekocht in de dierenwinkel, maar die lustten ze niet en de beestjes wilden maar niet groeien. Nu heb ik weer grote!


Maandag 25 september 2006, 15:00          Hamsterweegschaal
Weegschaal
Sinds kort heb ik een klein digitaal weegschaaltje dat op één gram nauwkeurig weegt. Hartstikke handig voor hamsters! Gisteren woog Arwen 169 gram en Stuffie 136. Dat is niet veel anders dan 10 dagen geleden (162 en 138 gram), maar als er een hamster zwanger wordt, is het wel fijn om te zien hoe veel ze aankomt.


Zaterdag 16 september 2006, 17:30          Nieuwe pagina: Regenboogbrug
Regenboogbrug
Vandaag heb ik de Regenboogbrug aan mijn site toegevoegd, met informatie over mijn overleden hamsters. Het was nog een aardig werk om uit te zoeken wanneer ze hier kwamen en wanneer ze overleden waren, maar gelukkig stond dat vaak in mijn dagboeken! Nu is 'Mijn hamsters' alleen voor hamsters die ik op dat moment heb.

Deze week heb ik Arwens kooi verschoond. Dat was hard nodig, maar het resultaat is niet echt te zien... Ze heeft meteen alweer bakjes omgegooid, met zaagsel gesmeten en eten overal in de kooi gelegd. Binnenkort is de kooi van Stuffie aan de beurt, eens kijken of dat lang netjes blijft...

Woensdag 6 september 2006, 17:00          Foto's toegevoegd
Fototoestel
Vanmiddag heb ik op verschillende pagina's wat nieuwe foto's en plaatjes toegevoegd, bijvoorbeeld bij Aanschaf: de hamster. Ik ben van plan om vanavond wat foto's van Stuffie en Arwen te maken, misschien komt een aantal daarvan hier ook te staan.
Het plaatje hierboven is mijn nieuwe fototoestel trouwens!

Zondag 3 september 2006, 12:30          Geen nestje met Arwen
Geen nestje
Helaas... Een tijdje geleden al heb ik definitief besloten geen nestje met Arwen te nemen. Het risico op zieke kleintjes wil ik niet nemen. Dat risico is er natuurlijk altijd wel, maar dit risico vond ik te groot. Nu wacht ik een tijdje en als ik een superlief, gezond en mooi vrouwtje tegenkom, probeer ik het daarmee!

Vrijdag heb ik een nieuw fototoestel gekocht. Met mijn oude kon ik alleen foto's maken onder perfecte omstandigheden, nu kan ik Stuffie en Arwen ook op de foto zetten als ze niet helemaal stil zitten.

Nog 3 vrije dagen en de vakantie is weer voorbij. Weg rust, weg zon... gelukkig hebben we de weekenden nog.

Woensdag 16 augustus 2006, 17:00          Twijfels over nestje
Twijfels
Het klonk zo leuk, en ik had er zó veel zin in... Een paar dagen geleden kreeg ik te horen dat de combinatie Pluis en Arwen niet verstandig is, i.v.m. erfelijke ziekte in de familie. We besloten om een ander mannetje te 'lenen', maar ook dat maakt het niet beter. In Arwens familie zit een ziekte die soms generaties overslaat en dan ineens terug kan komen. Arwen zelf heeft het bijvoorbeeld niet, haar ouders niet, en geen van de hamsters die ik in haar stamboom kon vinden. Maar ik heb niet de volledige stamboom.
Ik heb een aantal mensen om advies gevraagd, maar zoals het er nu uitziet zal er voorlopig geen nestje in huis komen...

De hamsters zijn sinds maandag weer terug van de oppas, waar ze goed verzorgd zijn. Ik kreeg, behalve hamsters, verhalen over hun kattekwaad mee! Toen ik bij Arwen in de ren zat en ze als een berggeitje naar m'n schouder klauterde, merkte ik hoe erg ik ze gemist had. Gelukkig zijn ze weer terug!

Zaterdag 12 augustus 2006, 20:30          Terug van vakantie
Love
Samen met Yvon en onze beide ouders ben ik op vakantie naar Zuid-Frankrijk geweest. Het was erg leuk, maar thuis zijn is ook weer fijn. Nu nog kijken wanneer ik de hamsters op kan halen, dan ben ik weer tevreden.

Nou ja, nog niet helemaal. Komende vrijdag ga ik met Arwen naar Yvon, om een bezoekje te brengen aan Pluis. Hopelijk slaat de vonk over! Ik ben bezig met het opzoeken van kleuren en genetica om uit te vissen wat voor kleurtjes uit die combinatie zullen komen...

Vrijdag 7 juli 2006, 13:30         Droppie zere poot
Droppies poot
Waarschijnlijk heeft Droppie weer eens gevochten met buurkatten, want hij heeft een paar wondjes aan zijn poot. Nu loopt hij een beetje mank en grijpt elke gelegenheid om zielig te miauwen om eten. Hij gedraagt zich verder normaal, dus het zal wel meevallen. Vanavond maken we het een beetje schoon en dan moet hij het verder zelf doen.

Vrijdag 30 juni 2006, 20:00          Vakantie
Vakantie
Ik heb nu zo'n beetje vakantie en over 3 weken ga ik weg, 3 weken lang. Op het Hamsterforum heb ik iemand gevonden die wel op mijn hamsters wil passen, dat is heel mooi! Als het goed is brengt de vakantie nog meer leuke dingen. Dan is namelijk ook Arwens dekking gepland! Hopelijk gaat het allemaal lukken en word ik weer een ervaring (en een hamstertje!) rijker...

Ik merkte het een paar dagen geleden: na Stuffie was ook Arwen begonnen met tralieknagen. Nu vind ik dat op zich niet zo erg, ik slaap er doorheen. Toen ik haar neusje zag, was ik er toch wat minder blij mee: er zat een wondje op. Als Stuffie geknaagd had zag ik vaak wel een beetje een kaal plekje, maar een wondje nog niet. Er zit nu een korstje op het wondje, maar als het erger wordt verplaats ik haar maar naar de Duna.

Er staat weer een nieuw onderdeel op de site: Kleuren. Eerst stond een verkorte versie hiervan bij Aanschaf: de hamster, maar ik wilde het wat uitbreiden. Een tijdje geleden heb ik ook wat op internet zitten snuffelen over genetica en het erven van bepaalde kleuren. Ik begrijp er nog niet veel van, maar wie weet komt er ooit zo'n onderdeel op de site te staan!

Donderdag 15 juni 2006, 15:30          Nieuw: Verassingsnestje
Verassingsnestje
Gisteren heb ik een nieuw onderwerp op mijn site toegevoegd bij Fokken. Hier worden tips gegeven, die je, als je hamster per ongeluk een nestje heeft, meteen kunt opvolgen.

Vandaag is het iets minder warm, maar maandag merkte ik duidelijk dat Stuffie en Arwen er last van hadden. Arwen sliep in een hoekje van haar kooi op het zaagsel en Stuffie lag in haar huisje zonder nestmateriaal. Na flessen koud water in de kooi, een stukje meloen en flink luchten in de ren, ging het wat beter.

Zaterdag 10 juni 2006, 11:30          Warmte
Warmte
Deze week is het plotseling heerlijk zomers weer geworden. Om ervoor te zorgen dat Stuffie en Arwen er niet te veel last van hebben, laat ik het zonnescherm voor mijn raam naar beneden en zet koude schaaltjes in hun kooien. Ook laat ik ze lekker veel loslopen, geef ze veel groente en verschoon vaak hun waterflesjes. Als ik ze onder hun bergen zaagsel zie liggen, denk ik niet dat ze er veel last van hebben, maar je weet maar nooit!

Vrijdag 26 mei 2006, 1:00          Droppie terug
Droppie
Gelukkig, na een week weg te zijn geweest is Droppie weer terug. Hij zat op zolder bij de buurvrouw... Waarschijnlijk bang voor haar honden. Behalve wat honger is verder alles goed met hem!

Vrijdag 19 mei 2006, 14:30          400 bezoekers
400 bezoekers
Ik zag net op de site staan dat er al 400 bezoekers zijn geweest! Op naar de volgende 100.

Sinds dinsdagavond is Droppie vermist. Hij blijft nooit langer dan 1 dag van huis, nu dus al 3 dagen. Ik hoop maar dat hij snel terug komt!

Ik ben naar de Rattenwinkel geweest en heb er een aantal spullen voor de hamsters gekocht: een groot plateau met trapje en een grote buis voor in de Mary en een groot rad. Het grote rad is voor Stuffie, omdat ze een kromme rug had in haar radje van 18 cm. Nu kan ze weer volop rennen!

Toen ik Stuffie met Arwen vergeleek, merkte ik dat Arwen behoorlijk zwaar en breed was! Voorlopig maar even wat minderen met voer. Ze is nu helemaal niet meer bang en staat 's avonds net als Stuffie voor het deurtje te wachten tot ze eruit mag!

Zondag 14 mei 2006, 18:00          Foto's
Yvons hamsters
Vanmiddag heb ik foto's van Yvon haar hamsters op de site gezet, bij 'Mijn foto's'. Wil je ook foto's van jouw hamsters op deze site, kijk dan bij 'Mijn foto's' hoe je dat kunt doen.

Stuffie was net heel hard aan het tralieknagen, wat ze de laatste tijd tot haar hobby heeft gemaakt, dus heb ik haar maar even in de ren gezet. Ze is ermee begonnen toen ze een week alleen thuis bleef, misschien heeft ze te weinig aandacht gehad en wil ze het nu inhalen!
In de vakantie heb ik een Mary opgehaald, waar Arwen nu in zit. Ze vindt het heerlijk om door de hele kooi te rennen!

Vrijdag 28 april 2006, 15:30          Lay-out
Lay-out
Vandaag ben ik een beetje bezig geweest met de opmaak van de site. Wat foto's toegevoegd, kleur geprobeerd aan te passen... Het is nog niet helemaal naar mijn zin, maar dat komt nog wel.

Ik heb nu meivakantie en ga maandag t/m zaterdag bij Yvon logeren. Arwen gaat mee en we gaan hopelijk hele mooie foto's van haar maken! Stuffie blijft alleen thuis, met een berg voer, extra drinken en een schone kooi.

Zaterdag 22 april 2006, 22:30          Naam
Naam
Vanavond heb ik mijn 'hamsterhouderij' een naam gegeven. Ik wilde mijn hamsterbende eerst Hamstery La Roba Undómiel noemen, maar na een discussie op het Hamsterforum te hebben gelezen besloot ik dat ik geen hamstery ben of wil zijn. Ik wil immers maar één nestje, en heb fokken niet als uitgangspunt.

Dinsdag 18 april 2006, 21:30          Plaatjes toevoegen
Plaatjes
Ik ben vanavond begonnen met het toevoegen van eigen foto's op de site. Omdat ik op mijn eigen, slome pc zat, werd ik het al gauw zat. Bovendien wilden de dames niet erg stilzitten, zodat ik van hen alleen vage vlekken te zien kreeg. Binnenkort meer foto's!

Zaterdag 1 april 2006, 14:00          Verjaardag Stuffie
Verjaardag Stuffie
Woensdag was Stuffie jarig, ze is 1 geworden. Ze werd goed verwend op haar eerste verjaardag! Arwen kreeg buizen voor in haar kooi.

Dinsdag 28 maart 2006, 13:00          Nieuw: Fokken
Nieuw: Fokken
Ik heb een nieuw onderdeel op mijn site gezet: Fokken. Hier vind je informatie over het fokken met hamsters. Helaas spreek ik (nog) niet uit eigen ervaring. Van het nestje dat Arwen hopelijk gaat krijgen, zal ik de foto's bij dit onderdeel zetten. Ook zal ik binnenkort bij andere onderdelen eigen foto's zetten.

Dinsdag 21 maart 2006, 20:30          Tam maken Arwen
Tam maken Arwen
Op de Exoknaag lag ze zo lief in mijn handen te slapen, ik dacht dat ze al aan me gewend was... Niet dus. Blijkbaar was Arwen toen gewoon uitgeput, want nu is alles wat ze durft een paar pasjes op mijn hand zetten! Het is natuurlijk ook niet niks, helemaal alleen in zo'n grote kooi, en helemaal niets vertrouwds. Ik doe het rustig aan, elke dag mijn hand even in de kooi, wat eten geven en tegen haar praten. Dan leert ze vanzelf dat ik niet zo eng ben als ik eruit zie!

Zondag 22 januari 2006, 13:30          Website gestart
Website
Vandaag heb ik me aangemeld op het Dierenforum en via daar deze website gestart. Hopelijk zullen veel mensen er plezier van hebben!