Hoe een aap euhmmmm Paard...........                                                (09-10-2009)

een banaan eet..... ja het is echt waar! Dandy eet bananen, kijk zelf maar!


Ja daar komt mijn baasje aan wat zou ze bij zich hebben..Het lijkt gewoon op eten, of zie ik toch wat eetbaars?


Och het is toch niet waar een BANAAN.......


Even een klein stukje proeven.... en ja dat smaakt naar ...... MEER


Ja op eten tot het laatste stukje of euhmm is er dan nog meer?

4
Ach ja die schil die lust ik ook wel hoor! *Smak*
 
Wat een Grapjas is die Dandy toch zo af en toe ook! en ja dan is 1 banaan niet genoeg je kan hem wel een hele tros gaan geven maar hahah zooo gek ben ik dan weer net niet!!!
 
 

 

Zachtjes tikt de regen.............                                      (06-10-2009)

Ja en dan is het weer herfst!, en dat betekend vaak dat het zonnetje het niet altijd weet te winnen van de regen en de wind. Oke de wind is dan nog niet zo erg, maar die regen pff daar wordt je zo snel moe van!!

Dandy heeft een tijdje stil gestaan, omdat ik zelf een zenuwontsteking heb in mijn rechterbovenarm. Ik kan je vertellen dat dit geen pretje is... Sinds 2 weken rijd ik weer maar moet wel heel goed uitkijken wat ik doe...

We hebben daardoor even een terugval gehad, en beginnen nu weer helemaal overnieuw, wat 2x behoorlijk stress deed oplopen, waar ik best veel verdriet van heb gehad! Maar de aanhouder wint, en samen met Silvia gaan we het weer helemaal oppakken!
Afgelopen vrijdag voor de 2e keer weer les gehad, maar het was de eerste keer na de stress. En in het begin was het erg moeilijk... En heeft Siliva mij even bij gestaan, waarna het een stuk beter ging! Vandaag zelf geprobeerd en na een half uurtje ben ik gestopt omdat ik erg tevreden was naar wat hij deed, en ja dan kun je beter op het hoogte punt ophouden! ik ben super tevreden! Hopelijk blijft het nu een beetje zo gaan...

Ja en dan nog een leuk nieuwtje. Ik ga wedstrijden starten... nee nog niet met Dandy (maar dat is wel de bedoeling ooit!!!) Maar met Ligros! een prachtige voskleurige arabier! binnenkort meer nieuws hier over!
Goed krakter!!!                                                     (11-08-2009)

Het bewijs dat Dandy een super karakter heeft is wel te zien op de foto in deze log!
Dandy die op zijn elfendertigste naar het land wandelt heel voorzichtig want hij weet vast dat hij Dounya op zijn rug er bij heeft!

sulletje

Wat een prachtig gezicht ik hoefde zelf niks te doen want Dounya had de regie in handen, en dandy loopt er een beetje op de sulletjes manier bij! Oortjes zo overal en nergens en gewoon rustig doorsjokken! Ik ben super trots op mijn kanjer!
Binnenkort lekker trainen voor de marathon onder het zadel, snel en wendbaar hahah nou dat snel hoef ik niet over in te zitten maar dat wendbare gedeeldte in de snelheid ahum daar maak ik me wel wat zorgen over hahha en ja hoe train je dat he!! Nou we zien wel waar het schip strand!Vroeg ritje.                                                            (01-08-2009)

Bzzzzzzzzzz 05:30 bzzzzz de wekker loopt af! jeetje mina zeg wat is dit in hemelsnaam?? Oh ja het is ook zo ik heb immers bedacht om een vroeg ritje te maken! Iedereen nog in diepe slaap en er zelf heerlijk met dandy op uit! Dus snel uit bed gestapt, Dandy eten gegeven en snel met de honden gaan wandelen.
De honden vonden het wel wat vroeg want gingen bij terugkomst meteen in de mand liggen dus dat zei genoeg!

Snel een broodje gesmeerd en Dandy gezadeld. en op weg gegaan, op het einde van de straat stond de buurvrouw de was buiten te hangen in haar werktenue! Jeetje zegt ze jij bent fanatiek vroeg? het is dat ik naar mijn werk moet anders was ik echt wel blijven liggen hoor! Nou ik vind het heerlijk om zo vroeg te gaan, geen drukte en gedoe. heeerlijk!

dan

Dandy vond het heel vreemd dat de koeien nog lagen te slapen, en waren maar een paar die opstonden en zoiets hadden van jeetje wat loopt daar zo vroeg toch?! Nou dat waren wij gewoon maar.! ook het zonnetje kwam al op dus wat wil je dan nog meer genietend van je paard en de rust!


koe

Ga rustig door met wat jullie doen hoor koetjes want wij lopen zo weer verder!

Dandy was in het begin vrij wat pittig! hij wilde niet normaal stappen en laat staan joggen! dus ik heb hem later even laten gaan! even snel draven nou dan gaat het ook snel kan ik je vertellen! Maar soms heeft hij dat even nodig! We hebben zelfs nog een stukje gegaloppeerd! en daarna had hij zoiets van rennen naar huis! nou daag dat doen we dus mooi NIET!
Dan kun je mooi even blijven stil staan en even normaal gaan ademen, en je gedachten weer tot rust laten komen! Want dan is hij niet heet in het doen en laten maar in zijn hoofd! Dus bedacht bij de 2e langs komende auto mag je pas weer verder! dus dat werd wel even pittig! maar hij heeft zich netjes gedragen.. En daarna  hoe is het mogelijk helemaal ontspannen naar huis toe gelopen met het hoofd lekker laag! dus lekker rug gebruik! Het heeft dus wel geholpen om hem even weer terug op "de wereld" te brengen!

dan
Genietend van het ochtend zonnetje! en de rit! wil morgen wel weer!

 


Hoe gaat het nu?                                                       (30-07-2009)

Haai allemaal, hier weer even een log over Dandy.
Het gaat goed met Dandy, hij is aan het minderen met zijn bach en ik heb er een heel ander paard voor terug gekregen, ja hoe het kan ik heb geen idee maar het is wel in zijn voordeel! Hij is anders in de omgang, daarmee wil ik zeggen dat hij me niet meer omver walst maar gewoon op mij let, als ik halt houd dan staat hij ook naast me normal gesproken dan liep hij gewoon verder. Hij vertrouwd alles en iedereen wat meer en ziet niet meer van die kabouters overal, voorheen zag ik hem NOOIT in de bak gestrekt liggen, en ik kom hem nu regelmatig liggend tegen in de bak!.. Dat zijn nog maar van die kleine dingen.

Zo was het voorheen onmogelijk om hem stappend met halstertouw, en touwtje naar het land te rijden... alleen al het ritueel op hem te komen ho maar als ik dan een pootje kreeg van Peter dan had hij het wel gezien en vond het niet leuk! wat niet leuk hij wilde het gewoon niet en als ik dan zat, dan gedroeg hij zich niet als gentlemen! nou dan hier het bewijs hoe hij nu dagelijk naar en van het land wordt gebracht/gehaald.

pippy

langkous


Het is toch echt ongelovelijk hoe veel zijn vertrouwen is gegroeid en ik vind het prachtig! van de week ben ik op een ochtend heeel vroeg met hem alleen op pad gegaan,  gestart om 07:00 uur heerlijk genieten, maar op zich wil ik de volgende keer NOG vroeger, zodat je het zonnetje op ziet komt en de vogeltjes ontwaken! Dat lijkt me nog eens heel mooi! dus wie weet volgende week maar een ritje er aan wagen, en ja wel vroeg op staan!
Op het moment is er geen les en dat vind ik toch wel heel erg jammer, want je mist weer zoveel in het werken met hem! Maar nog even dan is de vakantie periode op de manege weer voorbij en beginnen de lessen weer!
 

Kan Dandy Springen??                                  (10-06-2009)

Ja dat was een vraag die ik mij eens gesteld had, en ja om daar antwoord op te kunnen krijgen zul je het moeten gaan proberen! Maar had wel pret want ik weet hoe Dandy soms over een balk struikeld dus nu moest hij gaan springen zou dat gaan lukken????

Het was een mooie bewegings oefening na de lits tocht! want ja de beentjes en de spiertjes moeten wel in beweging blijven. Zo gezegd zo gedaan en een balk op 2 emmers neer gelegd, en Dandy begeleid naar de hindernis toe en zo strompeld hij er over heen balk van de emmers, dus nu op letten hoor dandy

jump


Ja potverjandikke HIJ kan springen!!!
Nou en dan wordt het leuker om dan de hindernis een beetje hoger te gaan doen! En Hij lijkt er ook nog plezier in te hebben want hij ziet me al aankomen en gaat dan al zelf naar de hindernis, bekijkt even of het beter is om in draf of galop te gaan doen en VLIEGT er dan zo gemakkelijker over heen!!! Dat is toch wel heel gaaf hoor!!!

Dit is een mooie afwisseling van training  en hier gebruikt ie ook weer zijn hele lichaam! dus dit gaan we vaker doen! als hij dit goed snapt dan kunnen we het eens onder het zadel gaan proberen, want ja ik ga natuurlijk in september mee doen aan de marathon onder het zadel in Eastermar en daar zullen we ook wel hindernissen tegen komen!
Dus Dandy JUMP............. -----------------------> kijk eens hoe mooi hij dat doet

spring

De kwalitiet van de foto's is niet helemaal ju van het! zijn gemaakt met laagste stand van camera met de telefoon!


Lits en Lauwerstocht                                       (06-06-2009)

Zaterdag 6 juni 2009 stond de lits en Lauwerstocht weer op het programma, deze tocht werd voor de 3e keer georganiseerd, en omdat Baukje en ik vorig jaar als enige 2 verkleed deze tocht reden.

oranje
Ja ja toen in de oranje stemming. Maar dit vond de organisatie zo leuk dat ze er dit jaar een thema aan hadden gekoppeld... Ja en het thema was HOLLAND....
Hmm en dan beginnen de hersentjes te kraken want daar moet toch iets leuk bij te verzinnen zijn! Maar ik bedacht dat iedereen weer aan oranje zou gaan denken en aan rood wit blauw, dus ik met baukje in discussie wat we zouden gaan doen.... Tsja en ons kennende dan moest het natuurlijk wel weer helemaal op elkaar aan gepast worden..

Na lang denken en overleg waren we er uit! we nemen gewoon bijna alles wat aan holland denken doet.............. Klompen, geiten wollen sokken, Tulpen, En VOLENDAM.. met Paling... Nou en toen waren we los.... Het werd steeds gekker!!! we vonden steeds meer spulletjes die we konden gebruiken. Dus alles verzameld en genaaid en gemaakt, en zo zaterdag op naar Harkema de Spitkeet want daar was de start..

Aangekomen gelijk de paarden voorzien van hun spulletjes ja want als we gaan dan gaan we samen, dus ook de paarden werden versierd met tulpen en op de bandages zaten dezelfde strikken als van ons dekje en oei oei dat dekje was zoooo fout!

Daarna gingen we onszelf verkleden want ja ons volendams kostuum moest natuurlijk wel aan! we hadden op dat moment al veel bekijks en dat was natuurlijk de bedoeling hahah.. Jullie zijn vast heel benieuwd! nou vooruit alvast een foto............
volendammer te paard

Hahahhahahah tis toch niet best wel! hahaha maar wat een lol, in het pak zat een beste voorgevel genaaid, en die zat me behoorlijk in de weg!!!!!! hihihi
Zo alles klaar, dus klaar voor de start, Dandy vond het eerst allemaal heel spannend maar hield hem zo goed!! hij is gewoon zo veranderd in zijn eigen doen en laten, normaal liep ik een km voorop en de rest volgde maar nu was hij gewoon lekker in het tempo van de andere 2, en ik moet zeggen dat is toch wel een heerlijkheid, maaaaaaaaar...... ook nu weet ik wat angstzweet is...

Op een gegeven moment bij een heel mooi breed en lang zandpad besloten we even te gaan draven en te galoperen, Brandy en Chap voorop en Dandy er achter, maar die vond het tempo veeeeels te langzaam gaan en wilde voorbij dus ik zeg tegen de meiden ik laat hem ff gaan, dus zo gezegd zo gedaan, in een drafje en daarna in galop, maar toen hij in galop was schoot hij er als een haas vandoor gevolgd op zijn hielen door zijn vriendinnetje brandy, en ja toen kwam denk ik een stukje verleden bij dandy op want hij schoot er als een raket van door en brandy er achteraan, hij zal wel gedacht hebben ik MOET winnen anders is het niet best! maar het aller ergste was dat hij zijn hoofd zoo vreselijk laag had dat ik helemaal niks meer te zeggen had geen controle meer had over het hele zaakje, toen heb ik wel gedacht als hij nu struikeld, dan weet ik niet wat er gaat gebeuren, dus ik schreeuwde naar Dandy of hij alsjeblieft zijn hoofd normaal wilde doen en zijn tempo wilde minderen, want het was zo vreselijk ENG!! Uit eindelijk had ik hem weer terug, en brandy zat nog steeds achter hem!! wat een eng avontuur........ ik zat te shaken in het zadel..... nu kan ik er nog niet echt om lachen, maar het moet wel een heel maf gezicht zijn geweest 2 van die volendammers vol gas met hun jurk op klompen en met tulpen over het zandpad. pfff als je haar maar goed zit.....

bij de stop
tijdens de pitstop aan een stukje cake en wat te drinken

En dan te hopen dat dit alles was? Nee hoor, Chap is bang voor trekkers, en op een gegeven moment hoorden we een trekker aankomen, en de fietsers die met ons mee waren, gingen op de weg staan te gebaren of het wat langzamer kon.. Chap in een dam in de berm Brandy er bij en Dandy er voor. Maar dit jonge baaske, vond het schijnbaar heeel erg stoer om even terug te koppelen en er nog met volgas bij ons langs te gaan waardoor alle 3 paarden in paniek raakten, Chap was helemaal in paniek, en brandy schoot daardoor achteruit de weg op en het scheelde maar een cm of 5 of Brandy had onder de trekker gezeten, maar die jongen hield gewoon gas, dus wij schelden van schrik natuurlijk waarop we antwoord kregen wat doe je hier dan ook.... De mannen zijn er snel achter aan gefiets maar konden hem niet meer vinden... Later gingen we een zandpad in om daar even bij te komen... Er kwamen nog 2 ruiters voorbij waaraan we het hele verhaal deden, waarop hun antwoorden oh daar lag ook een beetje bloed! Oh jee nee toch het zal niet waar zijn dus we hebben een paardencheck gedaan en het bleek dat Chap een klein sneetje in zijn koot had zitten.. Dus Laura heeft hem gespoeld met water, maar gelukkig was hij er niet kreupel onder! Wat een ellende zeg!!!

3 musketiers
Sandra & Dandy               Laura & Chap             Baukje & Brandy

Wat een toestand, we zaten met zijn 3en te bibberen in het zadel! en moesten gewoon even bij komen van het avontuur! wat zijn er toch nog asocialen op de wereld. En dan zou je denken die mensen hebben ook met dieren te maken dan weet je toch wel hoe en wat! nou dus niet!
Verder is de tocht gelukkig goed verlopen! heerlijk gegeten bij Kwalitaria De Alde Boek in Drogeham..

Bij de finish aangekomen worden we ingehaald door de organisatie.. Ze hadden 2 enveloppen bij zich, waar de prijs in zat van het schoonste geheel van die dag! en ja hoor die was voor ons! Yes Yes we hebben het weer opgered!! De prijs: gratis een deken laten wassen bij een proffesionele paardendeken wasserij! Nou dat komt goed uit als de winter weer voor de deur staat!! Het verkleed partijtje was dus zeer de moeite waard!!!!!! En natuurlijk zijn wij ook volgend jaar weer van de partij!

Schoonste geheelSpeeluurtje
                                                           
(26-05-2009)

Alweer 5 jaar geleden, won ik een prijs, je koopt een lootje voor een euro, en ja hoor een paar weken later komt er een caddy voor rijden met daar in mijn gewonnen prijs....... Een Shetlander....... (gelukkig was ik op de hoogte gebracht en hadden we het één en ander kunnen voorbereiden)
Wauw wat leuk een mooi bont shetlander veulentje..... een Hengstje, nou ja hengst!!! Naar mijn idee is het inteelt, alles loopt daar door elkaar en de mannen dekken wat ze willen...... Zo is hier mijn inteeltje, waarom ik dat denk omdat er eigenlijk van alles mis mee is....... Hij plast als een merrie, tussen zijn achterbenen door want ja de kleine man heeft een behoorlijke kronkel naar achteren..... Om maar niet de beestjes te tellen die hij had toen hij kwam, en telkens weer kreeg.... af en toe behoorlijk gestoord in zijn gedrag.. Maar ja dat kan HIJ ook niet helpen.... Ik dacht ach laten we hem houden goed verzorgen, en dan is het een mooi vriendje voor Dandy.. Dus opgeknapt en wel (met nu nog de nodige zorg) maar een vriendje voor Dandy was hij absoluut NIET.... Hij beet en trapte Dandy in alle gaten en hoeken, en in Dandy stond overal het gebitje van Dinkje.. Toen heb ik besloten om ze niet meer bij elkaar te laten... Want mijn hele vriend ging naar de "*****". Dandy was toen ook niet het type wat giga van zich af trapte......

Maar nu staan ze een weekje heel dicht bij elkaar, Dinkje aan het spit, want die groeit van de lucht, En dandy in zijn land. En dat gaat redelijk goed.. Dus besloot ik om Dandy en Dinkje weer eens bij elkaar in de bak te zetten zodat ze allebei even heerlijk konden spelen.. Maar ik bleef er bij, want zodra Dinkje zou gaan bijten en gemeen zou gaan worden, was mijn besluit om ze dan weer bij elkaar vandaan te halen en dan zou het speelkwartier over zijn!

Dit is wat er gisterenavond gebeurde:
Afbeelding

Zeg baasje, oei een vriendje??

Afbeelding

Klaar voor de start???

Afbeelding

Nee Dinkje wil eerst uitgebreid rollen, die rolt namelijk overal op, Stenen, grind, sneeuw, hagel, je kan het zo gek niet opnoemen of die gaat liggen.

En dan kan het spelen beginnen......
Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding

heb Dandy nog nooit zien steigeren, in al die jaren ook niet met andere paarden en zeker niet met Dinkje... En nu huplakee

En tot slot... iets wat in het begin helemaal niet kon zonder dat er gebit afdrukken in Dandy stonden.........
Afbeelding


Ik ben erg blij met hoe het gisteren is gegaan... en als het zo gaat dan kunnen ze eens vaker bij elkaar!
Ik heb er ook nog wel aan zitten denken om Dinkje te laten helpen hakkie takkie weg,,, zakkie. Maar er is maar weinig zakkie te zien! dus zou dat ook z'n mankement zijn????


 

Inpakken met zeil......                                                  (17-05-2009)

Hey gelukkig het is even gestopt met regenen, en het weer lijkt weer iets beter te worden. Dus even met Dandy aan de slag gegaan... In de demo gisteren die de westernruiters gisteren lieten zien in de Manege, werd het zeil gebruikt als inpakpapier! hahah het begon met er over heen stappen draven enz..
Dit vond ik wel erg leuk en ook een oefening voor Dandy, meestal is het maar net hoe hij gemutst is de ene keer is het misschien wel heel erg eng en een volgende keer zal het hem een worst zijn hahahah. Vandaag had hij een goede muts op en zou het hem een worst zijn........


Oh baasje ik wil wel even op het zeil komen staan hoor, gezellig zo samen he!


Even ruiken en voelen wat voor blauws het is.
Ik aai je alleen even om te kijken of het eng is? nee vind jij van niet he.


Mooi ingepakt cadeautje..


En het maakt Dandy helemaal niks uit! hij stond bijna te slapen!


Dandy gaat met zijn bovenlip over mijn hoofd en dat kriebelt behoorlijk!


Dat het kriebelt is wel duidelijk


Na een paar rondjes gespeeld te hebben met het zeil en Dandy! zie je er gewoon niet meer uit! 
het was wel onwijs leuk! Wil je ook even kijken? ga dan snel naar de filmpjes van Dandy.

 

Appeltjes..........                                                            (17-05-2009)

Zondag en regen, bah wat een combinatie! en ja wat moet je dan? Van luieren val je toch alleen maar in slaap... Dus ik dacht ik ga naar stal en neem mijn poetsbox mee en ga Dandy eens even een grondige poetsbeurt geven, de manen even flink uitpluizen want hij heeft een heeel bos.... de staart weer mooi, en ja dan even borsteltje hard borsteltje zacht en borsteltje mega zacht! oh oh en wat komt daar tevoorschijn...... APPELTJES..... over zijn lichaam! Jeetje mina dat is toch wel mooi om te zien, ook omdat Dandy zoals jullie weten even behoorlijk ziek is geweest!! en dat neemt toch zoveel van je lichaam, ga maar bij jezelf uit!! als je ziek bent)
Dus ik vind het een prachtig teken, want dan zit hij goed in zijn vel!! Op dit moment staat hij zich lekker vies te maken in het land maar als hij straks terug komt op stal dan zal ik er een foto van maken!Buitenrit bij de Zeedijk.                                              (10-05-2009)

Vanochtend vroeg scheen het zonnetje al heerlijk. En aangezien het moederdag was, hebben we besloten om de ochtend maar te besteden aan de visite, en ik had zo vroeg in het zonnetje bedacht dat het misschien wel heel leuk zou zijn als we even naar Blija zouden rijden met de trailer en dan daar even te gaan rijden, de bermen zijn daar vreselijk breed en vooral lang! Dus een poging tot galopperen lag in de planning.

Aangekomen bij de zeedijk, stapte Dandy van de trailer, en keek om zich heen en was één en al brok spier van spanning! schapen, lammeren, windmolens where are we was duidelijk van zijn hele lichaam af te lezen.. Dus even rustig met heb de omgeving bekeken, en wat grazend heb ik hem opgezadeld.. En dan kijk je om je heen de wijde wereld in en komt daar nog iemand aan te paard. Goh wat lijkt dat op de persoon van vorige week die toen op haar Fjord met lange manen hihi de tocht van de NVVR ook mee reed... Hoe toevallig kan het zijn.. Dus we zijn samen op pad gegaan en Peter was mee op de fiets ( zijn navigatie op zijn telefoon aan het testen hahah hij reed bij blij en de navigatie zat eerst op Ameland wat een lol hebben we gehad!)Dandy keek onwijs om zich heen om te kijken wat er allemaal te beleven was, op een bepaald stuk van de zeedijk is er een boer geweest die de veeroosters heeft aangepast voor de paarden!!!! Geweldig.. Dandy vol trots er heen, en ineens had ie zoiets euhmm en nu daar zitten gaten in de weg dat gaat niet lukken, De fjord stapt er over heen en Dandy schrok even van het geluid, maar keek ook met een gezicht van ohhh daar kan je gewoon over heen stappen, nou euhm gewoon ging het niet helemaal plok plok plok plok hele korte maar zeer krachtige stappen hahah en dat was erg leuk om te horen, want mijn toppertje ging er toch maar mooi even over heen!!!
Het enige wat hij heel eng vond waren de drink putten die in het gras staan voor de schapen, elke keer had hij zoiets van hmmm was dat weer voor raar geval zo midden in de brede berm. We zijn er even bij gaan staan en hij was weer één en al spier, dus ben ik rustig blijven staan tot het zo eng niet meer was!

We hebben natuurlijk heerlijk genoten van de natuur, en door het weer konden we de veerboot naar ameland zien en ook het eiland zelf zag je liggen..

Genietend van het landschap hebben we heerlijk gereden, Op de heenweg gegaloppeerd en dat ging voor mijn gevoel heel erg goed, hij was nog mooi onder controle.. Op de terugweg had ie het niet ind de gaten schijnbaar wat ik bedoelde want ging hij als een speer draven maar mooi onder controle en oortjes mooi naar voren dus heb hem even laten gaan... op de terug weg boven op de zeedijk nog een paar fotos gemaakt van deze zeer geslaagde buitenrit!!

.

.
Dandy ziet hier lammetjes die om hem heen huppelen maar hij blijft mooi staan!!

.

Na de rit nog even heerlijk relaxen en dandy even laten genieten van het gras!
Morgenochtend ga ik naar Laura en Chap die hebben een les, en ben wel benieuwd hoe dat zal gaan! maar daar later meer over!


Buitenrit van de NVVR

Afgelopen zondag (3 mei) werd er via de NVVR dat is de vereniging voor vrijetijds ruiters. Deze rit zou plaatsvinden in het bos van Oenkerk. Ik had afgesproken met Laura en Chap (zij lessen ook bij ons op de vrijdagavond bij de westernlessen). Ik had afgesproken om bij Laura haar stal te komen dan konden we samen naar het startpunt gaan.. En ja wel hoe is het mogelijk het startpunt was bij Annita vd Wal zij heeft 2 Quaters en ook bij ons gelest! Wat leuk dat je elkaar dan zo nog even tegenkomt!

We zouden met een groep van nog 12 ruiters rijden, en wij waren de enige 2 die te paard waren gekomen de anderen kwamen met de trailer, maar toen ik de inrit zag waar je in de achteruit heen moest was ik toch zo vreselijk blij dat ik met Laura te paard kwam!
We zijn ook een uurtje later vertrokken dan zou maar dat mocht de pret niet drukken want Laura chap ik en Dandy stonden mooi onder het afdak dus we stonden droog! En ja buiten het afdakje miezerde het! niet prettig dus!


Wachten tot iedereen te paard zit en dan kunnen we gaan. In het bos viel het gelukkig erg me met de miezerige regen. Wat een mooi gezicht al die paardjes bij elkaar..In het bos had ik in eerste instantie veel moeite met Dandy zijn gedrag.. Hij moest maar snel en de groep voorbij, en oke logisch gezien uit zijn draver standpunt moet hij ze ook voorbij om te winnen, op een gegeven moment heb ik heb naar voren gereden want hij ging al dravend zijwaarts over het bospad!Maar voorin was het gelukkig goed! dus hebben we daar gereden we hebben zelfs een jogje te pakken gehad!.

Bij het Rododendoronveld waar de eerste struiken al in mooie bloei stonden, is de groep opgesplits in een galop groep en een niet galop groep.. Ik wilde alles wat die ochtend zo goed was gegaan mooi zo houden dus besloot ik ook niet mee te gaan met galop groep, Ook Laura en Chap bleven...

Daarna gingen we naar een waterpoel!! Oh en dat vind IK helemaal te gek, maar Dandy vond het altijd erg spannend maar dit keer was hij er van overtuigd dat er geen waterkabouters in de poel zaten en zo stapten we er dus doorheen! En ja zelfs in draf ging mijn kanjer er door!!! ik natuurlijk helemaal trots!!
En toen bedacht Dandy dat ie wel een sprong kon nemen in de poel en er dan door heen galopperen. Ja ja je leest het goed!!!

Toen we terug bij de start kwamen, begon het iets meer te regenen, en dat was wel jammer want Laura en ik moesten nog terug naar haar stal rijden.. maar daar hebben we goed ons best voor gedaan want ik ben zelfs nog met Dandy in galop geweest!Ja ik ben beretrots op dit avontuur laat dat duidelijk zijn!! 
 
Het mooie weer komt weer aan dus laat de buitenritten maar komen... De Uitslag van de Bach                                          (03-04-2009)

Zoals in de vorige log al stond heb ik Dandy uit laten pendelen voor de Bach bloesem therapie.. En zo op een avond zit ik achter de PC  en komt er een mailtje binnen, die ik nou ik denk ook wel 20 keer heb gelezen.. Want het was de uitslag van het pendelen van Dandy,

Houd je goed vast:

HOI SANDRA,
 
Dandy is volgens zijn gegevens 11 jaar, ( geb 04 -05 )
- Heeft 3 jaar sulky gereden ,
-is bang om ingesloten te zitten.
-heeft wel trainigen mee gedaan en is bang voor de groep.
- heeft nooit wedstrijden gelopen.
-Er is nooit iets ergs gebeurd.
-bij het zien van een sulky of kar ,komen de herrineringen boven en verstijfd hij van angst.
 
Zadel rijden vind hij wel leuk en hij is dol op Sandra.
 
Pijn;
Hij verteld mij dat hij uitgegleden is in het land ,
waarna  zijn linkerpjip en hoef zeer doen.
links
-Bij de lendenwervels naar de li heup ,  knie tot aan de hak .
- bij galop heeft hij pijn  ,maar laat dit niet merken.
 
rechts.
alleen de hoef.
 
De hoefen zien er ook niet zo verzorgd uit, maar dit kan het plaatje zijn.
 
Bach;
- ASPEN;
Bang voor verandering,
kan plots heftig schrikken
De herinnering aan een pijnlijk moment, blijft heel lang voort bestaan.
 
Agrimony;
Plezierig in omgang
.Het gevaar schuilt in het onbewust vastzetten van spanningen, waarbij dit fysiek een rol gaat spelen.
Vriendelijk paard, allemans vriend,
- werklustig , .
- vaak spanning op hals en kruisspieren (bij angst).
 
Impatience;
Veel spanning en ongeduldig.
- vraagt een rustige ruiter
-initiatief nemer.
-ondernemingslust ewrkt aanstekelijk.
-wil altij doorgaan.
 
MIMULUS;
Schrikachtig, weigert voorbij bep voorwerpen te gaan.
- ziet allemaal monsters,
- MOET EEN RUSTIGE CONSEQUENTE  BEGELEIDER hebben.
 
GORSE;
-Herinerringen van vroeger die niet pos. waren , die zijn leven bepalen.
-de meesten houden er wel iets aan over,.
-Vaak verkeerd getraind.
-dit is niet een leuke remedie
.

Zoals ik al aangaf heb ik de mail wel 20 keer gelezen, want hoe kan zij dit weten over mijn paard die ze niet kent, verbazingwekkend dat zeer zeker.. Maar het gekke is ik kan ook alles onderbouwen, zijn misschien maar 1 of 2 dingen waar ik me niet in kan vinden maar de overigen  kan ik dat zeer zeker! Heb haar dus een mail terug gestuurd, en haar ook de onderbouwing verteld.

En vandaag is het zover want vandaag ga ik de druppel bij haar vandaan halen. Spannend.. gewoon spannend om te kijken hoe Dandy er op reageert maar we wachten het af ik houd jullie zeeer zeker op de de hoogte.

Nog een leuk bijkomstig iets, Zondag hebben we het vervolg van de clinic.. en Tamara gaat dit filmen, zodat we het later allemaal nog eens terug kunnen zien! Gaaf he! Hopelijk heeft ze ook nog tijd om een paar foto's te kunnen maken!

Ik houd jullie er van op de hoogte

 Bach Bloesem therapie   
                                               (29-03-2009)

De hele week had ik al het gevoel dat Dandy niet lekker in zijn vel zat, dikke wangen, snotterig, en wat loom. Oh jee het is maart begint het gedonder met zijn longen dan nu al?? maar ik hoorde veel mensen die last van hooikoorts hebben dat het weer begint. Dus ja dan is Dandy ook de klos... Dandy heeft last van de hooikoorts variant voor paarden.. Vandaar de snotneus,..

Toen ik hem vrijdag aan het borstelen was schuurde hij steeds met zijn neus over de muur van de stal en maar proesten, dus ik vond het maar verstandig dat ik hem tijdens het rijden zijn stofkapje voor zou doen, om het opstuivende zand toch iets tegen te gaan.. Zo gezegd zo gedaan, maar het ging toch niet zo goed als ik had verwacht, na een half uurtje zijn we gestopt hij had het behoorlijk zwaar met ademen en was wel wat bezweet maar koud bezweet dus ik heb hem uitgestapt en de boel opgeruimd, tijdens het opruimen nog snel even een woord met Sjoukje gewisseld en we hebben het er nog even over gehad, Heb je al gebeld voor die bach therapie vroeg Sjoukje nee want ik ben haar telefoon nummer kwij, nou gelijk het nr van Sjoukje gekregen, en vrijdagavond nog gebeld maar helaas was ze niet aanwezig dus zaterdag weer gebeld... Even de nodige informatie gegeven die ze nodig had, en ik heb 3 foto's naar haar toe gemaild. Die foto's gaat ze gebruiken om Dandy uit te pendelen.... om zo achter bepaalde zaken te komen en zo te kijken wat hij nodig zou hebben..

Ik ben zeer benieuwd, hoe dit zal verlopen wat ze aan informatie uit die foto's kan halen die ik haar niet gegeven heb, maar die ik wel weet of misschien wel niet weet..

Ik houd jullie op de hoogte van deze belevenis, deze foto's heb ik naar haar gestuurd..

 

Clinic Trail in Oenkerk                                   ( 29-03-2009 )

Vanmiddag hadden we in Oenkerk op de manege waar we altijd lessen een clinic Trail, omdat we nog een aantal lesuren hadden staan die ingehaald moesten worden, deden we dit aan de hand van een clinic met vooraf een uurtje theorie... Dit vond plaats in de kantine. Peter heeft dit uur Dandy in de gaten gehouden... Dank je wel schattie!
In de theorie vertelde Silvia over de puntentelling van de trail hoe deze opgebouwd werd en waar je penalty's voor kreeg, en waar je plus en min punten voor kon krijgen en de plus mee kon verdienen..

Daarna moesten we het in praktijk brengen dus iedereen ging zijn paardje zadelen, en zo werd er door anderen een hoeveelheid balken in de bak gebracht zodat we een heel pattern (parcours) kregen. Een driehoek waarmee je sidepasses kon doen of draaien om de voor- achterhand. Een L vorm aan balken waar je achterwaarts door heen kon, Walk overs, pionnen, en een bizar achtig "kippenhokje"  zo hebben we het genoemd, een soort V van hout die onderaan breder was en boven op de dikte van een balkje, waar we over heen moesten stappen of springen... Maar RUST was ontzettend belangrijk... Laat je paard eerst kijken, en probeer dan d.m.v. beetje aansporen om te kijken of hij klaar is voor de volgende stap. reageerd hij er op dan is hij er klaar voor. zo niet dan rustig af blijven wachten.

Toen was het zover dat Dandy naar het kippenhokje mocht.. Hij keek er eens naar zo van je denkt toch niet dat ik daar over heen ga, laat staan in de buurt ga staan... Dus meneertje ging eventjes aan mij laten merken dat hij er niet van gediend was... op een gegeven moment ging hij er scheef naast staan, hahha lekker doen alsof je hem dan niet ziet!. Maar een paar tellen laten staan en toen hem er recht voor gezet en hoplakeeeeee  daar ging Dandy er over heen!
De tweede keer sprong ie er over heen en dat was de eerste keer dat ik met hem heb gesprongen!!!! apart hoor, normaal gesproken vergeet ie nogal eens dat hij vier benen heeft ipv 2 hahah en nu nog springen ook.

Daarna moesten we er nog een keer over heen en dan bepalen of je ook penalty's (straf) kreeg en wat je punten waren, of het plus was of min. en daarbij is houding belangrijk en hoe je het allemaal doet enz.. nou dat vond ik behoorlijk MOEILIJK... ja de penalty's die hoor je wel maar verder poeh zeg!!

Toen zijn we verder gegaan met de walk- over de achterwaarts enz....
Dandy is heel typisch in de trail want hij kan zo ineens een stresspiek hebben en dan ineens oke oke we gaan al heel rustig! Heel apart, maar ik kom er wel achter dat rust inderdaad heel belangrijk is, ook in de achterwaarts, 1 stapje achterwaarts en dan op de HO weer een stap en ho! achterwaarts slalommen is een stresspiek....Maar al met al was ik best tevreden over hem zeker omdat ik hem vrijdag na een half uurtje les al heb afgezadeld omdat het erg benauwd had! (de hooikoorts komt er weer aan)

Een onwijs leuke en zeer leerzame middag gehad... Volgende week het vervolg want dan ga we nog een keer oefenen en sluiten af met een soort van wedstrijdje..!! LEUKClinic Western Horsemanship

Zaterdag 14 maart werd er door Silvia bij Stal klaver in Hoornsterzwaag een clinic Western horsemanship georganiseerd, waar ik ook bij de partij was. Grietje ging vandaag gezellig mee. om 12 uur heb ik dandy geladen en ben ik rustig die kant op gereden. In Burgum heb ik Grietje opgepikt! en zo zijn we naar Hoornsterzwaag gereden. Daar aangekomen enige consternatie met een vrouw die pech had met haar auto en daar de trailer met paard achter zat.. Dus mijn trailer los gekoppeld en Silvia met mijn bus die vrouw ophalen, leuk begin he Silvia!
Dandy opgezadeld in zijn nieuwe outfit!! ja wel eindelijk ROZE

Mr Pink

Stoer he! oh ik vind het hem zoooo mooi staan.... ik denk dat deze in mijn favoriete top 3 komt samen met mijn babyblauwe setje en euhmm ja daar denk ik nog over na..

Dandy vond het best wel spannend daar in de binnenbak want aan 1 zijde stonden allemaal paarden in boxen en aan de andere kant was de bak open dus kon hij naar buiten kijken... Maar die rij paarden was toch wel iets vreemds hoor.

Overal in de bak stonden pionnen, en bij elke pion moest je een overgang rijden, of halt houden maar in ieder geval IETS doen.. Dandy vond het niet zo leuk die had zo iets van wat is dit nu allemaal weer! maar het ging steeds beter. Toen proberen met de draf erbij.. Maar het halthouden bij een pion nee dat was wel heel typisch... Gelukkig bleef hij zich niet zo aanstellen...

Toen gingen we in line up, in mijn gedachte ging het achterlangs weer in sluiten, maar dit was niet zo het ging d.m.v sidepasses oh oke alweer wat geleerd. We gingen vanuit de  line up werken aan de rechte lijn en het wegrijden uit de line-up dus bij de paarden weg, bij de eerste pion halthouden, dan overgaan in de jog en in een rechte lijn naar de volgende pion (ahum helemaal recht was die niet!) halthouden en een draai om de achterhand, en dan rustig in stap terug.. Nou het eerste stukje ging goed, en Dandy wil wel bij de groep vandaan maar als we dan moeten halthouden bij de volgende pion dan wil hij graag wel dat hij de groep nog kan zien, dus blijft hij niet stil staan nee en maar draaien om de groep te kunnen zien.... Een draai om de achterhand hoefde ik dus niet te maken want dat deed meneer zelf wel! De optie hiervoor was NIET corrigeren bij een pion.. vecht dat spel niet daar uit want dan associeerd hij dat straks altijd met een pion... en rustig in stap terug naar de groep....

Ook hebben we nog aan houding gewerkt! Oef heel veel mensen die western gaan rijden beginnen altijd met voeten uitsteken hakken goed laag, maar dit is helemaal geen goede houding. Op zich zat ik redelijk goed naar mijn idee, maar eigenlijk moeten mijn benen veel meer naar achteren, Maar omdat ik een barefoot boomloos zadel heb zit ik al wat breder en dus vallen de benen automatisch iets meer naar voren, en mijn reuma speelt een rol!  maar wel goed proberen. rechte rug, schouders naar achter en je ellebogen naast je lichaam en geen kapstokjes er van maken en je hand gaat in dezelfde lijn als de mond van je paard, en dan het moeilijkste van alles! het HOOFD! ik weet van mezelf dat ik ontzettend naar beneden kijk.. FOUT FOUT FOUT. In de Western Horsemanship draait alles om houding attitude! zegt Silvia ga maar eigenwijs op je paard zitten... kin om hoog neus naar voren en niet naar je paard! Je paard loopt ook wel zonder dat je kijkt! PFff dit was het moeilijkste stukje want je bent zo geneigd om weer naar beneden te kijken. Hup in de goede houding en rijden maar! aai aai aai wat viel dat tegen.. Er zit nu steeds iemand in mijn hoofd HOUDING hoofd om hoog! hihii wel grappig want ik betrapte me in de auto er nog op dat ik daar steeds aan moest denken.

Ontzettend veel geleerd tijdens de clinic. ook iets waar je mee verder kan! Houding en ik voor al werken met pionnen! Gelukkig dat ik die thuis ook heb...... Heerlijk het weer is vandaag droog dus vanmiddag ga ik flink oefenen!
 

 

Trail clinic

Zondag 1 februari 2009 had Silvia een Trail clinic georganiseerd op de AOK ranch in Makkinga...
Samen met Baukje en Brandy zijn Dandy en ik heen geweest, (natuurlijk waren er nog meer)
We zijn met 1 trailer gegaan, en Baukje wist de weg AHUM tenminste dat dacht ze hahahahha na een aantal km heen en weer gereden te hebben kwamen we aan bij de ranch! Baukje kijkt mij eens aan en ik haar HMM die foto's zijn zeker gephotoshopt! was onze eerste opmerking!

En het was zondag ook zooooo koud...... dus eigenlijk hadden we onze showkleding voor niks aan want ik heb de jas niet uitgehad.. Hoezo binnenbak?? ja we hadden een dak boven ons hoofd maar euhm de beide zijkanten waren helemaal open! net zo als de boeren tegenwoordig hebben om door te luchten... nou wij luchten zowat van het paard af!!!!!!!!!!!
Maar dat mocht de pret niet drukken dan de jas maar aanhouden maar ja zonde voor de foto's die Cindy zou maken....

In de bak lag van alles, van balkjes tot een brug en een hek, walkovers en 2 tonnen met daarop een knuffelbeest.die je van ton 1 naar ton 2 moest brengen

We begonnen met even rustig stappen en de boel te verkennen.. Ik had een andere bosal bij Dandy om te testen maar dit voelde helemaal niet goed! dus ik heb eerst snel de oude bosal weer om gedaan! Heh dat rijd veel beter!

Dandy was behoorlijk fris en fruitig hahaha maar niet zo erg dat ik er geen land mee kon bezeilen.
Eerst wat balkjes gedaan en dat is voor Dandy al heel erg moeilijk...
HIj vind ze aan de ene kant hartstikke ENG want ja stel je voor dat er een beer onder vandaan kom! dan ben je mooi klaar!

De walkovers gedaan en toen de brug... Silvia haalde 1 kant van de brug eraf.. Dandy vond het wel spannend, ik weet dat bruggetjes Dandy's favoriet niet is! Maar tot mijn grote verbazing stapt Dandy er zo over heen, en begint Brandy van Baukje te kloten hahahah Euhm baukje dat is Dandy's ding hoor hahahhahahaha Dus dat was wel leuk! Later de zijkant van de brug er weer opgezet, en een balkje ervoor, Het tempo moest er uit maar dat is grappig want ja euhm een balk en een brug engggg maar het ging zo goed dat ik trots op Dandy ben! Goed gedaan toppertje!

Ik merk wel dat er veel meer rust in moet komen.. Ho is ho! en dat is niet nog een keer een stap links of rechts! We hebben ook nog even bij het hek gestaan. Leuk naar het hek toe lopen en dan HO ja en dan niet nog ergens een pas neerzetten! gewoon blijven staan en wachten!!! dat is nogal moeilijk voor Dandy.. maar het ging aardig! HIj moest nog een pas zijwaarts om een stap dichter bij het hek te komen, maar daar twijfelde hij heel erg bij en dat was ook logisch zei Siliva want hij wilde eigenlijk zeggen ja hallo stap zijwaarts je ziet toch dat het hek dicht is dat ik daar niet door heen kan! hhaha Goed gevonden Dandy! maar we kunnen wel 1 stapje! en dat deed hij ook! en toen weer rust in de tent en stil staan!

Later ben ik nog met hem naar de tonnen geweest! ook een drama want meneer wilde niet dichterbij komen hahahaha dus kon ik die knuffelbeer niet pakken. dus steeds maar weer proberen en proberen.. en uiteindelijk YES hebbes..... Zitten er geen belletjes aan die beer!!!!!! heb je dat weer hahahahhahahah maar we hebben het netjes opgelost!

Daarna zijn we nog naar het vierkant gegaan en daar had Dandy weer zoiets ja ik weet wat ik moet kijk maar.... NEE dandy sta stil! dat is wat we doen! En toen hij zo ver was dat hij zich overgaf dat hij niet hoefde te bepalen wat we gingen doen toen kon ik hem makkelijk door het vierkant leiden met draaien om de achter en de voorhand! Dus we kunnen het wel!

Ook hebben we met zijn allen Zijwaarts over de balk gedaan. en dan op lettend wat waar fout ging of juist goed!

Nou toen was ik met Dandy aan de beurt oh je oh jee en balk onder mij dacht dandy! en dan begint hij weer te denken vooruit achteruit links rechts of zo snel mogelijk weg zien te komen ahahahah.. uiteindelijk 2 hele goeie passen zijwaarst met een balk om hem! 

Een zeer koude maar ontzettend geslaagde dag!!!! meer weten/zien?? klik op Filmpjes Dandy daar staan er een paar bij en er volgen in het fotoboek ongetwijfeld foto's


 

Speedy Dandy

Zit het hem in het weer??? gewoon een dolle gekke bui?? ik zou het niet weten hahah maar wist wel dat ik op dat moment blij was dat ik niet op Dandy zat want hij hij een speedy conzales humeurtje! maar vooral ook heel veel bokken,, De bak moest nodig weer omgespit worden en daar heeft Dandy even voor gezorgd!
Ook nieuwsgierig geworden dan? nou hier een klein voorproefje en de rest van de foto's staan in zijn fotoboek! dus snel kijken....

Mooie manenDe Demo......

Zoals ik al eerder had verteld dat we gevraagd waren voor het meedoen aan een demo... van de Draversvereniging. Vrijdagavond had ik eerst nog les! nou dat ging toch zo fantastisch haha dus niet!!! Dandy vond het schijnbaar niet leuk om weer aan het werk te gaan na 3 weken stil te hebben gestaan, maar ja hij is natuurlijk dan niet de baas hahahah dus we gingen gewoon aan het werk, en we waren aan het werk voor de demo met balkjes en met de draai om de voorhand en achterhand... om de oefeningen voor de zaterdag nog even door te nemen!!

Zaterdagmorgen Dandy even gepoetst want ja dan moet je er natuurlijk ook bling bling voorstaan! de spulletjes in de bus gedaan trailer klaar gemaakt en op naar de manege.

Zoals jullie misschien al wisten of niet hahah maar speciaal voor deze dag heb ik nog een opdruk voor op mijn blouse gemaakt want ja dan moet je ook de show stelen...

blouse
Mooi he! mijn blouse met maar liefst 1139 steentjes! die ik 1 voor 1 op het patroon hebt gelegd! onwijs leuk om te doen en nog leuker natuurlijk om er complimentjes voor te krijgen!!
Dus ik had mijn blouse natuurlijk aan want ja dat kon niet missen..

Bij de manege aangekomen was het al aardig druk en er waren ook al veel mensen aanwezig "oeps" toen ik dat zo zag werd ik wel een beetje zenuwlappig! hihi... Ik heb gebeld met Karin van de Draversvereniging. Haai ik sta buiten zei ik tegen Karin, oke ik kom er aan waar ben je? en zo komt Karin al bellend aanlopen en zegt waar ben je hahha ik sta voor je te bellen hahahah dat was wel heel erg leuk!

Dandy gezadeld en naar de inrijbak gegaan, en daar had Dandy eerst even zoiets van ja daag!!! En het geluid werkte niet helemaal dus die boxen maakten wel een heel raar geluid! Maar na rustig met hem te praten ging het stukken beter! Ik had een zadel van Silvia te leen.. haar SHOWZADEL en showpad lagen op Dandy, en dat stond toch zo kei gaaf! allemaal bling bling, en gewoon mooi in eenheid! want daar houd ik dan wel van!

Om half 12 was het dan onze beurt, we waren met 3 Dravers, Nancy met Paxine die liet zien de Draver en koersen, en toverde haar later om tot dressuurpaard! erg leuk!! En lysbeth met Miracle, lieten zien dat een draver ook kan galoperen en ook kan springen, En Dandy en ik lieten wat van de western zien. dus achterwaarts en zijwaarts, en het 3hoekje voor de draaien om de voorhand en achterhand! En ja het was ongelovelijk maar Dandy liet me toch een onwijs mooie jog zien (heel langzaam draven dus niet zo als mensen van Dravers gewend zijn om alleen maar hard hard snel snel)
We hebben zelfs nog 2 rondes in galop gehad nou dat mag dus echt in de krant!!!
inrijden
 
Deze foto is gemaakt voor mensen van het Draversforum/vereniging, dit was tijdens het inrijden! Ja steeds als ik een foto zie van zaterdag dan krijg ik een smile van oor tot oor! want het ging gewoon zo mooi maar dat niet alleen kijk een wat voor een plaatje we waren zo samen ik kan er echt geen genoeg van krijgen om naar te kijken!
De demo
Deze foto is genomen tijdens de demo! het is jammer dat de foto wat wazig, en niet goed belicht is maar ik vind hem zo geweldig mooi ik ben altijd van mening als je wat laat zien moet je er ook tip top voor staan en ik denk zeker dat dit wel gelukt is. Natuurlijk hebben we ook het westernrijden van Silvia elke vrijdagavond even onder de lamp laten schijnen want heel veel mensen weten niet dat het op manege in Oenkerk is!
Ik ben onwijs tevreden over het resultaat wat ik samen met Dandy en de andere meiden met hun paarden, heb neergezet! Dit is wel voor herhaling vatbaar...........
smsuh
Kijk eens hoe mooi dandy kijkt! dit is echt op en top Dandy, En ja zelf ben ik aan het smsen met Peter om te vertellen hoe het gegaan is, helaas kon hij er niet bij zijn, ivm de zware griepvirus! maar het was zeer geslaagd, we gaan nu op naar 1 februari dan hebben we een trail les in de AOK ranch in Makkinga.

 

12 januari 2009 Gevraagd voor....?

Hallo allemaal,
Gisteren was ik aan het surfen op het net en keek weer even op het draversforum, en daar zag ik staan dat de vereniging van Dravers.nl naar Paard & Zo zou komen aankomende zaterdag in PTC+ in Oenkerk. Goh wat leuk, want ik ben lid van deze vereniging, en vond het erg leuk dat ze nu eens naar Friesland kwamen, dus ik schreef een berichtje op het forum.. Later op de dag kreeg ik een Privé mailtje van Karin, met de vraag: "of ik het leuk zou vinden ook mee te rijden in de demo voor zaterdag" *oeps* * slik* dat heb ik nog nooit gedaan dus euhmmm, daar moet ik even over nadenken ook omdat ik Dandy al bijna 3 weken door omstandigheden niet heb gereden! Dus ik heb contact opgenomen met Silvia en gevraagd is dit wat of zeg je nou doe maar niet?

Silvia vond het wel leuk! en ook leuk dat ik gevraagd was, en ze zei ook al dan kies je toch voor de rustige dingen met Dandy zo als een stukje trail! wat stappen en draven! en wil het draven niet dan ga je andere dingen doen!  stukje grond werk! dat moet wel kunnen.. Dus ik heb karin gemaild met de vraag of ze me wilde bellen want ja ik las op het forum dat het misschien ook leuk was om met een sulky te gaan en het paard dan om te toveren tot rijpaard! maar toen zag ik de bui al hangen! ik dacht als dat zo is dan doe ik niet mee omdat Dandy als de dood is voor sulky's en menwagens enz!! dus dan wordt het zo wie zo een drama ! hahahah, Maar dit ging niet gebeuren dus heb ik Ja gezegt! en oeps ben nu wel een beetje zenuwlappig hoor! 

Wil graag met Dandy in het Aqua/babyblauw! en vraagt ze kom je ook in western teneu! ik zit dus nog ff te bedenken wat ikzelf aan zal trekken dus alle tips zijn welkom!!