Tijdens de clinic bij Klaus Ferdinand Hempfling, mocht ik zelf helaas geen foto´s maken. Gelukkig heb ik een fotografe bereid gevonden om de foto´s op te sturen. En ik heb ze ontvangen, dus kunnen ze op mijn site. Er zit copyright op de foto´s en ze zijn gemaakt door Margriet Markerink ( http://www.margrietmarkerink.info ) Hartstikke bedankt voor het opsturen.

Met Silence op weg naar de ´ring´Met Silence op weg naar de ring

Toch wel heel spannend: Toch wel heel spannend.

Kennis maken met Klaus:kennis maken met Klaus

Kennis maken met Klaus

En dan gaat Klaus met hem werken:En dan gaat Klaus met hem werken.

Klaus merkte op, dat Silence zich snel afsluit voor mensen en dan hele andere dingen gaat doen. Hier dus duidelijk zichtbaar:Klaus merkte op, dat Silence zich soms afsluit voor mensen en dan hele andere dingen gaat doen. Hier dus duidelijk zichtbaar.

Maar soms is Silence ook weer heel oplettend:Maar soms is Silence ook weer heel oplettend.

Hier ging Klaus buiten de ring werken. Op zich vond ik dat achteraf gezien wel jammer. Het probleem dat we hadden opgegeven, was namelijk dat Silence er niet tegen kon dat andere paarden hem alleen laten. Dat hij weg moet bij andere paarden is geen probleem. Ook het weggaan met Klaus was dus geen probleem en werd zijn verlatingsangst ook niet duidelijk. Dus zo werd eigenlijk het hele probleem nog niet behandeld.Werken buiten de ring.

Wel weer gefocused op Klaus als je naar zijn oortje kijkt:Wel weer gefocused op Klaus als je naar zijn oortje kijkt.

En aan het einde nog even een beloning voor Silence:En aan het einde even een beloning voor Silence.