Mijn caafjes

Toen ik op kamers ging wou ik dolgraag huisdieren. Ik heb altijd met huisdieren geleefd. Zonder dieren wonen kan ik me gewoon niet voorstellen.
In de zomervakantie voorafgaand aan mn verhuizen werd er in de wei van mijn ouders een cavia gedumpt. Nou zijn er wel vaker dieren in onze wei gedumpt, maar het waren eigenlijk altijd konijnen. We stonden dus allemaal raar te kijken toen we een cavia tussen de brandnetels vonden.

Ik heb meteen besloten om deze cavia te houden. Het was een vrouwtje, bruine kruising borstelhaar. Ik heb haar Trinity gedoopt (omdat ik helemaal gek ben van de film The Matrix).
Cavia's zijn echte groepsdieren, dus ik heb er nog twee cavia's bij gekocht. Dit zijn Neo en Morpheus. Neo is een zwart/witte peruvian en Morpheus is een rode tessel (ook deze twee zijn vernoemd naar de hoofdpersonen uit the Matrix :D).
Later zijn er meer caafs bijgekomen. Morpheus en Trinity zijn ondertussen helaas overleden. De caviabende is uitgebreid met een creme-witte tessel Niobe, een choco Hollanders Us Teddy Merv, een lilac-creme sheltie Mr. Smith en een goud-slate blue-wit peruvian Sati :)


Mn caafs

Mn caafs

 De caafs.

De caviabende in een cirkeltje.
Ze zitten gehuisvest in een kooi van 120x55x50 cm. Aan de kooi zit ook nog een ren waar ze dag en nacht in kunnen.
Op de volgende pagina's vind je meer foto's van mn caafs.