San en Dan

Wie is Dandy?

 Nadat mijn eerste paard een KWPN'er was overleden wilde ik in eerste instantie geen paard meer ( dit had ik gezegt in de verdrietige periode die na het overlijden van Murphy kwam).
Maar na een aantal jaren begon het toch weer te kriebelen, uiteindelijk toch maar eens zo hier en daar rond gekeken, en toen was het mis daar stond ie op een foto en ik was verkocht. We zijn op een zondag middag even gaan kijken (even naar Rotterdam vanuit de kop van Friesland). Maar het bleef niet alleen bij kijken ik was verkocht en hij ook.........

Sindsdien ben ik dus de trotse eigenaar van Dandy mijn Draver, wat ik toen nog niet inzag dat hij af en toe een behoorlijke snelheidsduivel kan zijn. Dandy is een ruim van 9 jaar

Eerst heel veel recreatief gereden maar wilde wel graag met hem gaan lessen, en zo hebben we wekelijks western les op de manege in Oenkerk van Silvia Schoenmaker, van de Blue Jackeroo Stables. In het begin vertoonde hij gewoon debiel gedrag gas bij zetten in de bochten, als er een paard achter hem zat er als een haas vandoor gaan, nou noem maar op hij had niet een “good attitude”!  zoals bv als een speer er vandoor gaan in galop en dan de bochten afsnijden en boem daar lagen we.. maar ja meneer wist gewoon niet wat op eigen benen lopen was.. dus hij had ook erg veel moeite om zijn rug te gebruiken en wist niet waar hij zijn benen neer moest zetten.. Nu wordt ik soms tijdens de les ingehaald omdat we in een mooie rustige Jog lopen hahha zie het voor je die snelle draver in de les omgetoverd tot een joggend paardje wat zo langzaam gaat dat ze hem inhalen!

ik heb hem toen in training gehad en sindsdien gaat het stukken beter, we zijn er nog niet maar we zijn op de goede weg.

Dandy bij Sil

Dandy vind buitenritten vreselijk leuk! en ook zijn we te vinden tijdens dorpsfeesten en dan het liefst verkleed iets wat Dandy ook erg leuk vind want hij loopt er gewoon om door. Zo hebben we een tijdje geleden met de oranje gekte een tocht mee gelopen waar we zelf helemaal in het oranje waren en de paarden in oranje met bandage’s dekjes oranje pompoentjes in de manen en staart en ze vinden het prachtig ze lopen er gewoon mee te showen… Met andere woorden ik heb een SUPER PAARDJE!

En mijn super paardje gaat dit jaar mijn jeugdwens uit heeft laten komen, samen met hem en een vriendin haar paard hebben we onze jeugdwens van al 15 jaar uit laten komen. Namelijk de Elfstedentocht te paard rijden voor een  de dierenambulance Leeuwarden. Een geweldige ervaring om maar liefst op de kop af 230 km in 6 dagen met je paard door te brengen in ups en downs! maar wat hebben we beide genoten!

Verder is Dandy een enorme knuffelkont, waar absoluut geen verkeerds in zit..het liefst zou hij bij je in de zak willen kruipen als je zijn stal mest of hem borsteld..
Hij heeft ook een slechte periode gehad, het ging toen echt niet goed met hem… Astmatisch, Summer pasion decise.. met andere woorden ontzettend benauwd. Sinds dien eet hij ook geen hooi meer en rijd ik hem zomers als de boeren aan het hooien zijn, en wanneer de zomerexceem vliegjes weer in de lucht hangen ook met een speciaal kapje voor en dat werkt GEWELDIG… Dandy wordt bit en boomloos gereden.. en is nieuwsgierig van aard. Kort om een super paard!

Dandy is ook een lekkere eter,, en is voor al gek op fuit, perzikken, nectarines, en vooral op het moment van Mandarijntjes… hij eet ze gewoon uit je hand als je niet oppast… Natuurlijk is dit met mate dat hij dit krijgt..
Zo nu weten jullie weer heel wat meer over mij Sandra en mijn draver Dandy  * heb je nog vragen? stel ze gerust hoor)

San en Dan