Hoe de dierenliefde begon...

... dat kun je hier lezen.

Ik ben Femke, 23 jaar en studeer nu Diermanagement aan het van Hall Instituut. Maar mijn geschiedenis met dieren begint veel eerder. Dus laten we even beginnen bij het begin.

Toen ik 21 jaar geleden geboren werd hadden mijn ouders één hond en 1 kat. De hond heette Joris en was een kruising tussen een Koningspoedel en een Riesenschnauzer. De kat heette Pichou en was een blauwe Pers.
Van kleins af aan heb ik dus tussen een kat en hond gelopen, de kat was zelfs altijd bij mij of bij mijn spullen te vinden. Pichou ging dood en daarvoor in de plaats kwamen Smokey en Bateraaf. Smokey was een zwarte kruising Pers en Bateraaf was een Turkse Van. Deze 2 katten hebben we lang bij ons gehad en zijn 5 jaar geleden overleden.

Na wat verhuizingen naar steeds iets grotere woningen (en dus ook grotere tuinen) was het dierenbestand aardig groot. Bij elke verhuizing kwam er ook weer een nieuw diersoort bij.
Op de flat hadden we Joris en de 2 katten. Toen we in het eerste huis kwamen te wonen kwam er nog een hond bij, een Golden Retriever Does en  kwamen er ook nog konijnen bij. Dit waren 4 Franse Hangoren, echte knuffelkonijnen. 
Joris overleed aan ouderdom en er kwam weer een nieuwe hond in huis. Een Flatcoated Retriever genaamd Basco.
Bij de volgende verhuizing werd de tuin weer iets groter. Het konijnenbestand steeg naar 10 (er zaten nu nog Lotharingers bij) en er kwam nog een hond bij. Floor was een Golden Retriever, ze was 2 jaar toen wij haar kregen. Ze werd herplaatst omdat het kind in het gezin allergisch was. 
In dit huis was het nieuwe diersoort in ons bestand de kip. We hadden er ongeveer 10, verschillende rassen.
In dit huis overleed Basco aan botkanker. Het was een lange strijd, maar op tweede kerstdag hebben we hem thuis laten inslapen.

Na 5 jaar in dit huis gewoond te hebben vonden mijn ouders het weer tijd om te verhuizen. Dit keer naar hun droomhuis (dit was 7 jaar geleden en tot nu toe hebben ze nog geen verhuisplannen ;)).

De tuin werd weer een stuk groter en het dierenbestand is hier een stuk groter geworden. Het hondenaantal werd uitgebreid tot 5. Does en Floor hadden we nog. Mijn vader kocht een nieuwe Flatcoated Retriever pup Skipper en mijn moeder kocht een Groenendaeler pup Jagger. De 5e hond was een herplaatsings-Groenendaeler Sharonne, maar daar lees je elders op mijn site meer over.
De 2 katten, Smokey en Batteraaf zijn in het eerste jaar hier overleden (in hetzelfde weekend). Smokey aan ouderdom (hij bleek nierproblemen te hebben). Batteraaf hebben we dood in een akker gevonden, we weten nog altijd niet hoe dat is gebeurd. Bij dit huis zaten aardig wat schuren en dus ook aardig wat muizen. Om deze muizenplaag tegen te gaan kwamen er 4 katten bij: Felix, Peggy, Simmy en Garfield. De 3 dames zijn alledrie per ongeluk zwanger geraakt en hiervan hebben we 4 kittens gehouden. De katten mogen bij ons vrij rondlopen, in de weilanden en akkers. Helaas heeft dit ook als gevolg dat onze katten nooit heel oud worden. We hebben er al 4 verloren aan een aanrijding door een auto, een kat is gedood door een vos en er zijn ook 3 katten spoorloos verdwenen. Het kattenbestand staat momenteel op 6.

Does en Floor zijn inmiddels ook overleden. Sharonne woont bij mij. Mijn moeder heeft er weer een nieuwe Groenendaeler reu bij, Neo.
Het dierenbestand werd hier ook nog uitgebreid met meer kippen en konijnen. Ook kwamer er twee dwerggeiten en 4 eenden bij. Sinds kort lopen er ook 2 ganzen in de wei.

Zoals je dus kunt lezen heb ik altijd tussen de dieren geleefd. En vanaf dat ik klein was heb ik 'iets met dieren' willen doen. Maar hier lees je meer over op de volgende pagina.
 
Dit ben ik, met Eddie.