welke inentingen? + wat tegen vlooien

Discussie in 'Katten' gestart door Kimba, 10 jul 2007.

 1. Kimba

  Lid geworden:
  7 nov 2003
  Berichten:
  376
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb voor 't eerst een kitten in huis. We hebben haar gevonden aan 10 weken ongeveer schatte de DA toen. Hij heeft haar onderzocht en een antibioticum gegeven voor haar darminfectie, ik moest na 2 é 3 weken terug gaan.
  Nu heeft ze gisteren 1 inenting (mobivac tricat) gehad, op 12 weken dus ongeveer. En ik moet pas volgend jaar terug. Terwijl ik op verschillende sites en in boekjes lees dat ze op 8, 12, 16 weken en 6 maand een inenting moeten krijgen. Hoe zit dat nu juist?

  Ze is 2 weken geleden ook behandelt tegen vlooien en teken, welk roduct mag ik hier verder voor gebruiken want de meeste producten in de handel mogen pas vanaf 6 maand.
   
 2. unionracer

  Lid geworden:
  6 mrt 2006
  Berichten:
  683
  Leuk Bevonden:
  0
  De meeste kittens zitten tegenwoordig zeker 10 weken bij de moeder, daarom wordt de enting van 9 weken niet gegeven, omdat ze dan nog antistoffen via de moeder binnen krijgen. De eerste enting is dan met 12 weken, en kan herhaald worden met 16 weken.
  Ik zou dit even overleggen met je da of dit nodig is, omdat jou kitten moederloos was.
  Voor vlooien / teken behandeling kun je frontline gebruiken. Alleen moet je nog even wachten, want je mag ze natuurlijk niet zo snel achter elkaar behandelen.
   
 3. miluta

  Lid geworden:
  27 mrt 2006
  Berichten:
  4.728
  Leuk Bevonden:
  0
  Mijn katten zijn allemaal de eerste keer 2x geënt en daarna om het jaar. Frontline is goed, maar gebruik AUB geen Exil!!! Exil kan vergifitiging bij zowel hond als kat veroorzaken en zelfs dodelijk zijn.
   
 4. Cess

  Lid geworden:
  28 nov 2006
  Berichten:
  159
  Leuk Bevonden:
  0
  Juist van Frontline hoor ik de laatste tijd alleen maar slechte berichten, het werkt niet afdoende meer, de vlooien worden imuun. Ik behandelde mijn kat met frontline, maar de vlooien liepen nog steeds vrolijk over zijn lijf. Na een behandeling met advantage was dat in 1 keer over.

  Miluta: geldt je waarschuwing alleen voor de vlooiendruppels, of ook voor andere produkten? En hoe weet je dat? Ik heb daar nog nooit van gehoord.
   
 5. miluta

  Lid geworden:
  27 mrt 2006
  Berichten:
  4.728
  Leuk Bevonden:
  0
  Voor zover ik (tot nu toe) weet geldt dit alleen voor vlooiendruppels.

  Hier even een linkje van een geval van toxo:
  http://www.prikpagina.nl/read.php?f=941 ... 0&t=395030

  Op kpb kun je daar nog wel wat meer over vinden met de zoekfunctie. Ook op google heb ik van de week nog het een en ander kunnen vinden, maar kan dat zo gauw niet meer vinden. Mss als je zelf zoekt dat je het ook kan vinden anders zoek ik morgen ofzo nog wel even.
   
 6. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Ik denk dat je gewoon regelmatig moet wisselen van vlooienmiddel. Hetzelfde geld voor ontwormingsmiddel. Als je elke keer advantage gebruikt, dan trekken de vlooien zich daar op een gegeven moment ook niks meer van aan :wink:
  Maar dat van Exil, dat wist ik ook niet.
   
 7. miluta

  Lid geworden:
  27 mrt 2006
  Berichten:
  4.728
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik wist het ook niet tot ik op kpb in januarie dit bericht tegen kwam:
  http://www.prikpagina.nl/archief/read.p ... 9&t=377059.

  Toen had ik zoiets van: zal wel loslopen. Maar later kwam ik weer een bericht tegen en ging ff googlen.
  En dit is wat ik even snel heb kunnen vinden:
  http://www.prikpagina.nl/read.php?f=941 ... 1&t=391381

  http://www.kattenplaza.nl/xf/viewto ... sc&start=0

  http://turboton.web-log.nl/turboton/2007/06/femke.html

  Even snel gerekend zijn dat dus (incl de link in mijn vorige post) 8!!! slachtoffers sinds januarie :flushed:. Vind het toch wel erg schrikbarend hoor.
   
 8. hansh

  Lid geworden:
  27 jun 2007
  Berichten:
  10
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat een gedoe zeg, met die vlooienmiddelen!

  Mijn kat kreeg altijd Frontline, zonder probleem. Omdat de dierenarts had gezegd, dat het niet goed meer zou werken, kocht ik daar ProMeris.

  Op de eerste plaats stonk een paar dagen lang het hele huis naar dat goedje (ook pipetje). Een sterke vieze lucht. Mijn kat was stil en sloom. Daarna lieten over haar hele nek de haren los. Je nam ze gewoon mee, als je haar aaide. Het werd rood en gezwollen, als een brandvlek. Pas na 6 weken begonnen de haren weer terug te komen.

  Ik heb nog 2 pipetjes over, want je moet er drie tegelijk kopen. Wat ik veel vind, als je er een risico mee loopt!

  Ik neem ProMeris dus nooit meer.
   
Laden...

Deel Deze Pagina