Welke film zag jij het laatst?

Discussie in 'TV & Film' gestart door Annemarie, 29 sep 2007.

 1. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  G-Force. Superleuke film :ok:
   
 2. bluethunder

  bluethunder Dierenkenner

  Lid geworden:
  19 apr 2004
  Berichten:
  4.896
  Leuk Bevonden:
  0
  Rio die nieuwe animatie film
   
 3. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  the sorcerer's apprentice
   
 4. Valerie

  Lid geworden:
  4 jul 2005
  Berichten:
  336
  Leuk Bevonden:
  0
  Charlie St Cloud
   
 5. MarcoG

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  223
  Leuk Bevonden:
  0
  [​IMG] Deadwood - Seizoen 1 (David Milch, 2004) [​IMG]:: 9.0

  Deadwood (2004)

  Het verhaal
  1876. Deadwood, South Dakota. Een helse plaats vol misdaad en corruptie. Het leven is er hard, keihard. Een menigte rusteloze mislukkelingen die koortsachtig op zoek is naar goud, trekt naar deze vogelvrije nederzetting waar alles en iedereen te koop is. De kolonisten, van een ex-sheriff tot een berekenende saloonboss en van de legendarische Wild Bill Hicock tot Calamity Jane, moeten ten koste van alles zien te overleven. Welkom in Deadwood… Een helse plaats om fortuin te maken.

  Het verhaal zelf steekt goed in elkaar. De vele verhaallijnen en daarbij horende personages zitten niet zomaar bij elkaar gestoken, maar zijn samen geweefd tot een prachtig verhaal. Elke scène heeft een doel, elke personage is aanwezig. Je zit geen acteurs, maar een film, die meer dan honderd geleden is gefilmd in een nieuw geboren stadje, Deadwood.

  [​IMG]

  De personages

  Seth Bullock (Timothy Olyphant) is het eerste personage dat je leert kende. Een sheriff die stopt, zodat die samen met zijn Joodse compagnon Sol Star in Deadwood een ijzerwinkel gaat beginnen. Na een mooie plaats te hebben gevonden in Deadwood beginnen ze hun tent. Al gauw wil Seth een echte winkel, maar loopt vast op de onderhandelingen met Al Swearengen. Door het hele verhaal heen, hebben ze elkaar nodig, ondanks het feit dat ze elkaar niet uit kunnen staan. Bullock is het personage waar de meeste mensen zich het makkelijkste in kunnen plaatsen. Dit alles omdat Timothy hem zo geloofwaardig weet neer te zetten. Hij maakt echt een personage van vlees en bloed. Timothy weet Bullock zelf zo neer te zetten dat je tijdens zijn woedeaanvallen bang voor hem kunt zijn. Het is dan geen Bullock meer, maar meer een wilde gek zonder grenzen.

  Sol Star (John Hawkes) is de joodse compagnon van Bullock. Hij is door het verhaallijn heen altijd rustig, altijd zakelijk en altijd netjes. Om eerlijk te zijn heb ik hem op nog geen foutje kunnen betrappen. Hij is door John als stereotype jood neergezet en misschien daarom wel zo geloofwaardig. Het personage is niet zo groot, maar is wel zo gespeeld door John dat het een rol is die bij je blijft.

  Al Swearengen (Ian McShane) is samen met Bullock de hoofdpilaar van de film. Hij is een grondzetter van Deadwood, eigenaar van een saloon/hoerenhuis. Een van zijn compagnons, die hij in ze broekzak heeft, is eigenaar van het hotel. Hij kan iedereen laten verdwijnen omdat hij samen met de Chinees Wu een afspraak heeft. En als we hem mogen geloven stond hij hier samen met beste vriend en barbediener Dan Dority als één van de eerste hout te hakken voor zijn saloon. De man is letterlijk dé man in het verhaal. Dit is zo sterk gespeeld door Ian. Maar ook zie je aan hem dat hoe verder het verhaal gaat, hoe moeilijker het voor hem wordt om die man te blijven. Niet alleen concurrentie en problemen binnen de zaak zitten hem dwars, ook het feit dat er een gemeentelijk systeem moet worden opgebouwd en een corrupte, chanterende rechter maakt het zijn leven moeilijk. Dit wordt duidelijk via zijn lichaamstaal, dat door Ian geweldig wordt gedaan. Zijn woedeaanvallen zijn geweldig en machtig. Zijn manier van kijken terwijl hij toonloos praat spreekt boekdelen. Hij kan opdrachten geven doormiddel van zijn ogen en lichaam zonder een toon uit te spreken.

  [​IMG]

  Dan Dority (W. Earl Brown) is de bartender bij Al. Daarnaast helpt hij AL met wat kleine problemen die met behulp van mes en Wu kunnen worden verholpen. In het verhaal komt hij meer naar voren als vriend van Al dan als bartender. En Earl weet de rol ook zo te brengen, vol met geloofwaardigheid en respect tegen over Al.

  Trixie (Paula Malcomson) is een **** van Al. Meestal is ze echter bezig met Al zelf of moet ze andere dingen regelen voor Al. Uiteindelijk werken Stars charme op haar. Haar rol is veelzijdig en ze wisselt constant van plaats in het verhaal. Ze is niet zomaar een ****, ze luistert naar haar gevoelens en geweten. Ze onderscheid goed van kwaad en probeert, ondanks de nodige risico’s het goede op haar pad te volgen.

  E.B. Farnum (William Sanderson) is hoteleigenaar en zit in de zak van Al, ondanks het feit dat hij dat helemaal niet wil. Hij is het soort slijmige onderkruipsel, dat maar niet dood wil en onder ieders huid zit. William heeft hem zover in de rol geduwd dat het je hem niet meer mag. Een raar ventje dat je niet mag, maar toch voor zichzelf het beste wil.

  Alma Garret (Molly Parker) wordt weduwe in het verhaal. Door de hulp van Wild Bill Hichok wordt ze door verwezen naar Bullock. Die wil haar wel zijn hulp verlenen vanwege de claim die haar man het leven heeft gekocht. Samen met een door Al uitgekozen Ellsworth als expert onderzoekt hij de claim en helpt hij mevr. Garret. Naast een zakelijke relatie groeit er nog meer tussen de twee. In het begin was het een personage dat niet lekker in het verhaal zat, ze was aan de drugs, terwijl dit nauwelijks te merken was en Molly Parker kon ook niet veel leven in haar karakter krijgen. Maar vanaf het moment dat ze samen met Jane op Sofia (het kindje) gaat passen wordt ze levendiger en geloofwaardiger. Samen met Trixie lukt het dan toch om Molly als Alma een geweldige presentatie neer te zetten.

  Doc Cochran (Brad Dourif) is de plaatselijke arts. Hij is naast Wu de enigste die alles kan zeggen tegen Al zonder consequenties. Met zoveel prostitutie en geweld is het maar goed dat er ook mensen zijn als Doc Cochran, die trouw zijn ronde doet en daarbij zijn cynische commentaar zelden voor zich kan houden. Dit zorgt voor een hoop mooie momenten. Maar ook zijn gevoel richting Jewel brengt mooie scene’s met zich mee. En in deze scene’s weet Brad de Doc zo neer te zetten dat je wel een teken van emotie op je gezicht verschijnt.

  Charlie Utter (Dayton Callie) is in het beginne compagnon van Wild Bill Hichok. Na zijn tragische einde heeft hij het moeilijk. Gelukkig heeft hij op dat moment al een goedlopende postroute en dit zorgt voor de nodige afleiding. Hij beschouwd Jane en Bullock als zijn vrienden, en deze vriendschap is ook wederzijds. Hij begint langzamerhand iets op te bouwen met Joanie. Wat hieruit bloeit laat nog op zich wachten voor het volgende seizoen.

  Calamity Jane (Robin Weigert) is een persoon dat niet zonder alcohol kan. Na de dood van Wild Bill Hichok, waar ze stiekem op was verliefd, wordt dit probleem alleen maar erger. De Doc weet een manier om haar aan andere dingen te laten denken en over haar verdriet heen te komen door haar in de pesttent te laten helpen. Dit doet ze graag. Robin weet Jane neer te zet als een moeder figuur, ondanks haar dronkenschap en constant gescheld. In bijna elke scène wordt haar personage vergezeild met het nodige “cocksucker” en alcohol.

  Reverend H.W. Smith (Ray Mckinnon) is de plaatselijke dominee. Al gauw beschouwt hij zichzelf als vriend van Bullock en Star. Ray weet hem zo neer te zetten dat het verschrikkelijk is om de aftakeling van de vriendelijke dominee te zien. Gespreid over een aantal afleveringen begint het met een toeval en eindigt het schrijnend met verlamming en vergeetachtigheid.

  Mr. Wu (Keone Young) is de plaatselijke slager en zorgt ervoor dat zijn varkens wat problemen van Al oplossen. Hij is een bijna nietszeggend personage dat toch het nodige respect afdwingt. Met de komst van Cy wordt zijn leven moeilijker, want Cy zit hem het liefst verdwijnen. Als zijn drugsdealer dan nog vermoord wordt wil hij dat Al hem helpt en hoor je hem voor het eerst spreken. Een poging tot in elk geval. "Cocksucker!"

  Cy Tolliver (Powers Boothe) is de nieuwe concurrent van Al en in het begin een nette man. Maar hoe meer je hem volgt, hoe meer je merkt dat het een glibberde slang is, die alles zal doen om zijn wil te zullen geschieden. Vergelijke met hem is Al een redelijke aardige man. De manier waarop Powers Cy neer zet is knap, omdat het beeld dat Deadwood krijgt totaal anders is dan het beeld dat de kijker krijgt.

  Joanie Stubbs (Kim Dickens) is een medewerker van Cy. Naast de verzorger van de hoeren, het aanbrengen van nieuwe klanten en het tevreden houden van Cy is zij er voornamelijk voor de "sfeer". In het begin lijkt als goed te zitten tussen Joanie en Cy, maar als de serie vordert en je dieper in hun relatie komt, merk je dat het aan alle kanten wrikt. Door verschillende gebeurtenissen komt een zware beslissing voor hun allebei, maar wel een die de frictie verminderd.

  Naast deze lange lijst spellen nog veel meer mensen een belangrijke rol.

  [​IMG]

  Het decor.

  Een nog mooier decor had je niet kunnen wensen. Er zit enorm veel detail in het decor en alles klopt. Zo zit er bij de trap in de Saloon van Al in de muur een kwast in het hout in de vorm van een half gebroken hart. Dit, als je weet waar die zit, valt elke keer weer op, omdat die op de zelfde plaats zit en alleen in beeld komt als het bij de scène zelf past.
  Het decor, Deadwood zelf, is natuurlijk het hoofdpersonage van het verhaal. En dat merk je ook, alles in Deadwood heeft een reden. Deadwood is een levendige stad, met nog vele geheimen die het kan onthullen.

  [​IMG]

  Al bij al heeft Hbo het weer geflikt om een geweldige, bijna perfecte serie op te bouwen en deze tot in de puntjes te perfectioneren. Er valt verrekt weinig te klagen en dat doen we ook niet. Het is een serie waar elk personage een rol speelt, ver buiten zich om. Elke actie die ze doen heeft gevolgen voor andere personages en zelfs in hun dood, allang van het toneel af, kunnen ze zowel het verhaallijn als de karakters nog veranderen. Dit is waarom deze serie zo geloofwaardig en perfect overkomt. Een rol houdt nooit op met bestaan. Alles heeft een gevolg en kan zorgen voor verandering die je nooit aan zag komen.

  [​IMG]
   
 6. MarcoG

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  223
  Leuk Bevonden:
  0
 7. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Schatjes
  Mama is boos
   
 8. thorne-y

  Lid geworden:
  1 nov 2010
  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  0
  The mask of Zorro xD
   
 9. dux

  dux

  Lid geworden:
  16 sep 2011
  Berichten:
  9
  Leuk Bevonden:
  0
  Rango. Ik ben over het algemeen geen groot fan van animatie films, maar moet zeggen dat ik dit wel een leuke film vond.
   
 10. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Gister heb ikg ekeken naar All stars.
   
 11. Marlon

  Lid geworden:
  26 mrt 2009
  Berichten:
  626
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij hebben voor het laast een film gezien met de naam: The omen?

  Vond hem best tegenvallen...
   
 12. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Ik ben in een Superman bui. Dus ga ik de komende week iedere dag een Superman kijken, ik he ze alle 5. Verder heb ik op de dvd's nog veel extra's staan zoals tekenfilmpjes en een oude film uit 1951, dus ik vermaak me voorlopig wel
   
 13. MarcoG

  Lid geworden:
  28 mei 2011
  Berichten:
  223
  Leuk Bevonden:
  0
  [​IMG] Les Raisins de la Mort (Jean Rollin, 197:sunglasses: :: 6.9
  (Grapes of Death)

  Door een nieuw pesticide middel wat gebruikt wordt op een wijngaard worden mensen ziek. In het begin valt het allemaal reuze mee, totdat de ziekte zich uit. Mensen krijgen oncontroleerbare woedeaanvallen en gedragen zich op een bepaald moment net als moordlustige zombies.

  Het verhaal, hoe simpel ook, werkt goed. Hoewel het begin van de film wel een hint geeft, weet je als kijker eigenlijk niet wat er aan de hand is. Je volgt Élisabeth die richting de wijngaard is, waar haar verloofde woont.
  In de trein gaat het al fout, dankzij een besmette man. Na het verlaten van de trein zet ze de reis te voet verder, ondertussen komt ze steeds meer geïnfecteerden tegen.

  De graphics en gore zijn top, zeker voor die tijd. De geïnfecteerde krijgen puswonden op het lichaam, waar soms letterlijk de pus en bloed uit stromen.
  Afgehakte hoofden lijken redelijk echt, en hooivork scene mag dan aan het einde wat "losjes" overkomen, voor de rest is die top.

  Het grootste minpunt was echter de "muziek", voor zover je van muziek kan spreken XD
   
 14. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Harry Potter 6, 7-1 en 7-2.
   
 15. Marlon

  Lid geworden:
  26 mrt 2009
  Berichten:
  626
  Leuk Bevonden:
  0
  Harry potter is kei gaaf!
  Ad en ik gaan met de kerst een harry potter marathon houden :smiley:
  Heb d'r nu al zin in!!


  Wij hebben als laaste Grave encounters,The Silent House en The collector gezien.
  Waren erg leuke films als je er van houd :smiley:
   
 16. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Oude jaar heb ik naar De storm gekeken. Heel indrukwekkend.
  Gister was Brokeback Mountain weer op tv. Blijft mooi om te zien.
   
 17. Sjalot

  Lid geworden:
  30 jul 2005
  Berichten:
  308
  Leuk Bevonden:
  0
  Afgelopen zondag Terug naar de kust.
  Had hem in de bioscoop willen zien maar daar is nooit wat van gekomen.
  Ik vond het een super film.
  Verrassend goed gespeeld door Linda de Mol.
   
 18. Marlon

  Lid geworden:
  26 mrt 2009
  Berichten:
  626
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij hebben als laaste silent house gezien.
  Best wel een grappige film :smiley:
   
 19. kekavo

  kekavo Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 feb 2009
  Berichten:
  593
  Leuk Bevonden:
  9
  Terug naar de kust heb ik nog neit gezien. Ik heb hem opgenomen. Ik heb er goede verhalen over gehoort. Ben heel benieuwt.
   
 20. bluethunder

  bluethunder Dierenkenner

  Lid geworden:
  19 apr 2004
  Berichten:
  4.896
  Leuk Bevonden:
  0
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. MarcoG
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  967
 2. lolgirl
  Reacties:
  14
  Weergaven:
  1.679
 3. ~ellie~
  Reacties:
  33
  Weergaven:
  4.932
 4. Film!
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  1.129
 5. isiolo
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  1.760

Deel Deze Pagina