vreemde trekjes

Discussie in 'Honden' gestart door Nanoukpippin, 30 apr 2008.

 1. Nanoukpippin

  Lid geworden:
  1 apr 2008
  Berichten:
  65
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo iedereen! Wij hebben nu al drie jaar een hond. Het is een kruising labrador x beagle.
  Het is echt een scheet, maar ze heeft soms van die hele rare trekjes. Laatst ook weer. Als je haar bijvoorbeeld kamt met zo'n hondenborstel vind ze dat heerlijk, maar na een paar minuten probeert ze je te bijten. Het is heel vreemd. :S En nou ook weer, ze is heel waaks op botjes. We hebben drie honden, en ze hadden dus allemaal één bot gekregen. Toen kwam onze jongste hond (mopshond, het is nog een pupje) langs baggeren en Pip greep haar zo. Toen lag heel de wang open van onze pup, en ze had ook een lelijke wond op haar hoofd. Verder is het een stiklief beest. Ook is lopen buiten verschrikkelijk. Ze blijft maar trekken wat je ook doet, we hebben al van alles geprobeerd! Weet iemand hoe we die vervelende trekjes af kunnen leren, of hebben jullie ook zoiets?
  xxxxx
   
 2. ebonie_29

  ebonie_29 Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  24 mei 2006
  Berichten:
  489
  Leuk Bevonden:
  0
  Tegen het trekken kan je een gentle leader gebruiken. ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar bij veel honden is dit een goede oplossing. Deze kan je gewoon in een DW kopen.

  Op de andere vragen kan ik jammer genoeg niet antwoorden

  x
   
 3. Solane

  Lid geworden:
  12 nov 2006
  Berichten:
  4.545
  Leuk Bevonden:
  0
  Hmm ik weet zo gauw niet een antwoord te bedenken maar het lijkt me wel heel vervelend als je hond een andere hond zo bijt dat deze er een wond van krijgt. Misschien de hond die aanvalt apart leggen van de andere als je ze een bot geeft. En anders eens informeren bij een gedragsdeskundige

  Succes
   
 4. ebonie_29

  ebonie_29 Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  24 mei 2006
  Berichten:
  489
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat je ook kan doen bij het borstelen, is vanaf dat ze begint te bijten direct te stoppen. dan heeft ze er zelf voor gezorgd dat ze niet meer geborsteld word, wat ze waarschijnlijk jammer vind, omdat ze het eigenlijk juist heel leuk vond. Of een duidelijke 'neen!' (en dan stoppen) kan ook helpen.
  wat bij sommige honden ook helpt: als ze bijten kort te gillen, om te laten zien dat ze je pijn doet. dat doet hun moederhond ook als ze te te gaan bij het spelen.
   
 5. unionracer

  Lid geworden:
  6 mrt 2006
  Berichten:
  683
  Leuk Bevonden:
  0
  Het bijten bij het borstelen is dat alleen met de voortanden, of bijt ze je echt hard in de arm?
  Honden "vlooien" nl. Dat is een velletje pakken en hele kleinen bijtbewegingen maken met de tanden. Zo verzorgen ze hun vacht of elkaars vacht.
  Dus jij verzorgd je hond en zij doet het bij jou.

  Met eten moet je altijd oppassen. Strikt gescheiden houden, en als iedereen het op heeft pas weer bij elkaar laten. Eten verdedigen is nl natuurlijk hondengedrag.(hun instinct)
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. Annemariekloet
  Reacties:
  2
  Weergaven:
  4.834
 2. caroline75
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  3.269
 3. batolover
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  5.409
 4. Powerpup
  Reacties:
  5
  Weergaven:
  1.627
 5. Benfan
  Reacties:
  22
  Weergaven:
  4.706

Deel Deze Pagina