Voor welke hond loop jij een blokje om?

Discussie in 'Honden' gestart door Eefje_A, 12 mrt 2008.

 1. Eefje_A

  Lid geworden:
  12 mrt 2008
  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik loop niet zo snel om voor een hond, wel voor de combinatie hond/baas! Er zijn genoeg bazen die hun hond niet onder controle kunnen houden :eyes: Maar hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie wel eens dat als jullie een bepaald ras zien, of een nare ervaring gehad hebben met een ras, een blokje om lopen?
   
 2. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Als ik met mijn honden uitga, dan loop ik voor alle honden en mensen een blokje om. Nou ja, geen blokje maar wel een paar meter. Aangezien mijn hond agressief is naar alles wat hij tegen komt. Ik ben dus eigenlijk de combinatie baas/hond waarvoor mensen in mijn wijk een blokje omlopen :eyes: (al hou ik mn hond wel onder controle hoor).
   
 3. *bonnie*

  *bonnie* Dierenliefhebber

  Lid geworden:
  18 sep 2006
  Berichten:
  403
  Leuk Bevonden:
  0
  Als ik loslopende honden zie van het ras stafford / pitbull / rottweiler of iets dat daar op gelijkt dan ga ik zeker blokje om (als ik mijn honden bij heb) . . .
  Ik heb een hekel aan al die loslopende honden in een gebied waar aanlijnen verplicht is. Ik ken mensen zat wiens hond niet te vertrouwen is maar die hem toch laten loslopen terwijl ik er vroeger vanuit ging dat elke loslopende hond te vertrouwen was omdat de baasjes hem dan wel aanlijnden... NIET DUS.
  Onze oudste is al 2x aangevallen terwijl hijzelf gewoon aan de leiband was.
  Het verpest mijn wandelingen en daarom kom ik ook bijna niet meer buiten met de honen (heel jammer hoor) maar gelukkig wel een grote tuin hier.
   
 4. n@th@lie

  Lid geworden:
  20 nov 2007
  Berichten:
  561
  Leuk Bevonden:
  0
  ik loop voor geen honden om ben er niet bang voor.

  Maar toen ik mijn hond nog had liep ik wel om voor honden waarvan ik wist dat hij het niet met ze kon vinden of van die hyper reuen met hun staart al stokstijf hoog in de lucht. die vermeed ik liever. Mijn hond speelde ook niet veel met andere honden, want die was een beetje een bangepoeperd, dus vond hij het fijn als ik de honden mijdde.
   
 5. HIMelfje

  Lid geworden:
  26 jan 2007
  Berichten:
  252
  Leuk Bevonden:
  0
  een paar straten hier vandaan woont een stel met een stuk of 6 honden: 1 leonberger, 1 (oud) duitse herder, 1 mops, 2 franse bull terriers en 1 van een onherkenbaar mengelmoesje. Voor hun loop ik niet om, maar ik ben wel op mijn hoede!

  Meneer loopt altijd met de Leonberger en herder, zodra die honden iemand(of een andere hond) in het vizier krijgen springen ze grommend en blaffend vooruit en trekken zowat de 'baas' omver. Dan komen al die kleine hielenlikkertjes dr aan met Mevrouw. de franse bullen zitten aan een split-lijntje en vliegen gezamelijk naar voren onder wild gespartel en gegrom, ondertussen vliegt dan ook de mops grommend vooruit en bijt standaard 1 van de bulletjes. De enige die rustig blijft is het mengelmoesje. Ook de mevrouw kan haar honden niet houden.

  De leonberger&Herder hadden van de week bijna mijn eigen hond te pakken, zegt die vrouw: je had wat beter op moeten letten, ik had geen andere hond aan zien komen.... :angry:
  Ik was pissig! T is niet mijn schuld/probleem dat hun honden niet goed opgevoed zijn en hun geen overwicht over hun eigen honden hebben! En als je weet dat jou honden niet te vertrouwen zijn met andere honden doe je ze wat mij betreft maar een muilkorfje om.
   
 6. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Als honden op een wat stijf/dominante manier lopen of kijken, dan neem ik het zekere voor het onzekere en blijf er uit de buurt. Die types zijn niks voor mij. Daarnaast liepen we om als er grote honden met pupje Salina wilden spelen. Ze was toen nog zo'n breekbaar ding dat we geen lompe poten op haar tere ruggetje wilden laten landen. De baasjes hadden vaak niet eens door waar het risico in zat en wilden maar bewijzen dat hun hond echt niet zou bijten :persevere: Duh, dat zag ik ook wel in het vrolijke gepoing-poing van een 40 kg stuiterbal... :eyes: Grote honden die gewoon rustig blijven (vaak wat ouder) hebben we uiteraard wel benaderd voor socialisatie :wink:

  Een tijdje woonde hier in de buurt een rottweiler die het bosje voor onze flat ging verdedigen. Voor die hond liep ik graag terug naar de auto tot baasje hem teruggeroepen had. Helaas zag ik hem niet altijd op tijd, waardoor ik meerdere keren stokstil en doodsbang heb staan wachten tot hij het zat was me te bedreigen. Een stap naar achteren was al genoeg om hem met ontblote tanden naar voren te laten komen :persevere: Ik heb destijds echt op het punt gestaan 112 te bellen, maar durfde niet naar mijn mobiel te reiken... Ik wist ook niet bij wie de hond hoorde, dus achteraf de wijkagent bellen is dan ook niet echt nuttig.
   
 7. unionracer

  Lid geworden:
  6 mrt 2006
  Berichten:
  683
  Leuk Bevonden:
  0
  Voor geen enkele hond.
  Aan de lijn hebben mijn honden over het algemeen geen contact. Iedereen houdt hier zijn hond bij zich, dus ik zie geen reden om om te lopen.
   
 8. FoxZillah

  Lid geworden:
  15 jan 2006
  Berichten:
  1.710
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik loop ook voor geen enkele hond om. Zelfs niet als ik mijn hond bij heb.
  Mijn hond is totaal niet bang aan gelegt. Als ik een hond los heb, wil dat zeggen dat ik hem onder controle heb, anders laat ik ze niet los.

  Als ik mensen tegen kom die zijn hond wel los hebben, en hem niet terug roepen als die naar Lobbes komen. Laat ik Lobbes ook los.
  Wordt het vechten, tja.. dat is dan eenmaal niet anders.

  Ik heb in een dierenpension gewerkt. Daar had een eigenaar zijn hond los en die andere vast. Die loslopende hond beet de hond aan de lijn, en toen ze begonnen te vechten raakte ze verstrikt in de riem waardoor de ene hond bijna geen lucht meer kreeg.. Vandaar dat ik hem dus los laat.

  Een klein hondje zou ik misschien eerder optillen, omdat dit "hap, slik, weg" is als die door een grote hond gebeten zou worden.

  Maar aangezien Lobbes boven de normale groote zit, en bere sterk is. Ben ik er bij Lobbes niet zo bang voor.
   
 9. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Re:

  Dito hier.

  Dat doen mijn mannen altijd. Toch zal er niemand hier in de omstreken voor ze omlopen of uit de weg gaan. Als mensen dat sporadisch wel doen als we bijvoorbeeld ergens op verlof zijn... jammer dan. Ze zijn aan de riem en onder controle.
   
 10. zaza

  Lid geworden:
  13 okt 2003
  Berichten:
  1.409
  Leuk Bevonden:
  1
  Ik loop voor geen enkele hond om, indien een hond naar mij toekomt loop ik gewoon door zoals anders (heel soms een aai, als het een übervriendelijke hond is).
  Als ik zelf m'n hond bijheb, loopt de mijne meestal los. Als er dan een hond op ons afkomt blijf ik gewoon staan en wacht tot de eigenaar z'n hond heeft teruggeroepen.

  Mijn hond is een schijtluis eerste klas en loopt liefst weg van honden. Als ik gewoon blijf staan, komt ze voor (bijna op) m'n voeten zitten en wacht met mij tot de andere hond weggeroepen wordt.
  Indien de hond te vrijpostig is geeft ze een snauw en die is voor de meeste honden duidelijk genoeg om haar met rust te laten.
  Ben er net nog mee gaan wandelen en we hadden een paar keer een stuiterende duitse dog rond ons, gewoon rustig wachten tot doggie het beu was/teruggeroepen werd. Bij deze hond bleef de mijne er zelf vrij rustig onder (een snauw vond ze blijkbaar niet nodig).
   
 11. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Als ik zonder honden loop, dan loop ik ook niet om voor honden die ik tegenkom.

  Overigens loop ik niet echt om. De meeste mensen in mijn wijk hebben hun hondne ook gewoon onder controle (vooral als ze mij tegenkomen). Ik ga gewoon altijd netjes in de berm staan en wacht tot hun langs zijn. Want het is wat makkelijker om 2 idioot-gedragende honden bij je te houden als je stil staat, dan dat lopend doen. Nou valt Sharonne (mn Groenendaeler) wel mee, zij is gewoon oud (en dementerend) en blaft mee omdat Plinius dat doet. Maar Plinius gedraagt zich gewoon ronduit gestoord als hij een hond of mens hoort/ruikt/ziet. Vooral als de hond gaat blaffen of als de persoon angstig is. Ik kan hem zeker houden, dat is geen probleem maar het is gewoon simpeler om stil te staan en mensen langs te laten lopen :wink: Ach ja, das het nadeel van een niet-gesocialiseerde angstig-aangelegde hond en daar leer je mee leven (ook al kijken mensen me meestal nogal kwaad en verwijtend aan).

  Maar ik maak dus wel regelmatig mee dat mensen dus echt een blokje om lopen als ze mij zien. Of me kwaad aankijken. En snel omdraaien. Terwijl hun hond vaak niet eens reageert op Plinius. En dat terwijl Plinius nog NOOIT iemand gebeten heeft (alleen mij), altijd een muilkorf omheeft en ik ALTIJD ervoor zorg dat ik ergens in de berm sta en mensen dus geen stap opzij hoeven gaan. Dus ja, een beetje beschamend is het soms wel. Vooral omdat mensen denken dat ik hem expres zo heb opgevoed, terwijl ik toch echt mn best heb gedaan om nog wat van hem te maken.
  Soms krijg ik eens de kans om met hondeneigenaren uit de buurt te praten. En dan maken ze altijd wel een opmerking ove rPlinius. Als ik dan uitleg hoe zijn situatie is (niet gesocialiseerd bij de fokkers en gewoon heeel erg angstig) dan hebben ze er ineens wel begrip voor en verdwijnt de verwijtende blik als ik ze een volgende keer tegenkom.
   
 12. steffie33

  Lid geworden:
  15 nov 2007
  Berichten:
  199
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb precies het zelfde mijn jachthond mag niet ieder persoon wat hij tegen komt hij kan soms heel agressief uit vallen hij snapt dan echt .Met snappen bedoel ik een soort van bijten ,maar dan niet echt bijten. :see_no_evil:

  daarom loopt hij altijd nu ik dat dus weet aan de riem behalve op plekken dat ik weet dat hij los kan zonder dat er en persoon in de buurt is.

  Dat kan toevallig bij ons in de jojohaven en boven op het spoor.
  Niemand tot last en hij kan vrij rennen.

  Ik zelf loop niet om voor andere honden wel blijf ik staan wachten tot ze langs zijn.
  De jhond is vrij wild en gek dus dat kost me veel moeite om hem bij me te houden dan,maar het gaat wel als je stil staat zoals Femke ook al zei.
   
 13. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Ja idd, dat snappen, dat doet Plinius ook ja. Maar goed, voor mensen die bang zijn voor honden of je hond niet kennen zit er niet veel verschil tussen snappen en bijten. Het is allemaal eng :wink:
  En idd, Plinius doet dan ook erg wild. Ik kwam niet helemaal op dat woord (beetje blond ben ik :wink: ).
   
 14. Kyar

  Lid geworden:
  3 feb 2006
  Berichten:
  139
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik loop voor geen een ras om.

  Wel loop ik om als ik Leentje alleen bij heb of Leentje en Kenji samen.

  Leentje kan nl niet met andere honden. Die is ooit eens flink te grazen genomen en bij haar is dat omgeslagen tot angst agressie.
  Ziet die dus een hond en kom die naar ons toe is t hap en die laat niet meer los :confused:

  Ik vermijd met haar dan ook de losloopgebieden waar veel honden komen.


  Ga ook geen muilkorf bij haar omdoen als ik dr alleen bij heb. Want stel dat ze gepakt word kan ze zich niet verdedigen.
  Heb ik Leentje en Kenji samen mee, is Leentje wel gemuilkorft.

  Kweet dat t anders echt goed fout gaat. Daarom heb ik ze ook alleen smorgens heel vroeg of savonds laat samen mee.

  En voor 2 Duitse herders lopen de mensen wel graag een blokje om :laughing:
   
 15. Sheela-4ever

  Sheela-4ever Dierenfanaat

  Lid geworden:
  27 jul 2006
  Berichten:
  3.760
  Leuk Bevonden:
  1
  Ik loop geen blokje om voor andere honden. Meestal heb ik Bowie aan de binnenkant van mij lopen tussen mij en de huizen en ik weet ook heel goed met welke honden hij wel samen kan en met welke niet.
   
 16. aliendOg

  Lid geworden:
  16 mrt 2008
  Berichten:
  27
  Leuk Bevonden:
  0
  Normaal gezien loop ik niet weg van andere honden maar er is een grote border collie in iemand zijn tuin dat ik toch de straat oversteek of helemaal in die straat niet meer in ga.. :eyes:
  Ik was namelijk eens aan het wandelen met mij gloednieuw hondje en ineens zie ik uit het niets een border collie naast me staan, natuurlijk achter zo een hek maar toch..
  Ik wandel verder en die collie blaft en springt er maar op los en ineens zie ik dat die hek eindigd dus het gaat zo -> lllllll,,,,,lllllll de middenste hek was gelijk maar 20cm hoog!! :imp:
  Ik dacht dat die hond erover ging springen en ik uit paniek rennen :eyes:
  Sinds dan ga ik nooit meer voorbij dat huis uit schrik..maar anders ga ik nooit een blokje om voor een andere hond.
   
 17. pammie

  Lid geworden:
  17 jan 2004
  Berichten:
  471
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik loop nooit geen blokje om, maar ben wel altijd op m'n hoede.
  Mijn honden lopen altijd aangelijnd binnen de bebouwde kom, daarbuiten lopen ze weleens los maar mijn honden staan goed onder appèl en zullen niet op een andere hond afrennen.

  Waar ik wel een ei van krijg is mensen die hun hond altijd los hebben lopen en de hond niet onder appèl hebben :persevere: . Prima dat je je hond los laat lopen, maar ze moeten niet op mijn honden af komen stormen...want dan hebben ze toch echt een probleem :eyes:
  Mensen moeten eens leren om hun honden bij te houden, maar dat is hier vaak ver te zoeken :imp: Ik maak ook niet echt vaak vrienden :blush:

  Maar wat al eerder is gezegd, het is de baas/hond combinatie die voor problemen zorgen. Je hebt mensen met honden en je hebt hondenmensen :wink:
   
 18. Diesel73

  Lid geworden:
  23 sep 2005
  Berichten:
  4.053
  Leuk Bevonden:
  0
  Je bent niet de enige hoor, hier zit nog iemand die daar zo over denkt :stuck_out_tongue_winking_eye: .
   
 19. GekGeitje

  GekGeitje Dierenkenner

  Lid geworden:
  3 sep 2004
  Berichten:
  11.359
  Leuk Bevonden:
  2
  Ik denk er ook zo over hoor. In mijn wijk loopt er een wit pitbull teefje rond. Hele lieve sociale hond, echt waar. Ze speelt echt heeeeeel erg graag met andere honden. En ze loopt ook altijd los. Vaak als de eigenaar er niet eens bij is :eyes: En dan komt ze helemaal superenthousiast op mijn honden afgerend (die gewoon aan de lijn lopen omdat ik nog in de woonwijk zit). En zij doet mss niks maar één van mijn honden wel. Plinius wordt dan helemaal hysterisch, Sharonne doet gewoon mee (want ze is oud en denkt dat dit moet). Ondertussen is de baas nergens te bekennen en blijft die hond vrolijk om mij heen springen. Ja, heeeeeeel erg handig :eyes:
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. santos_05
  Reacties:
  3
  Weergaven:
  4.091
 2. jelmer
  Reacties:
  8
  Weergaven:
  2.455
 3. bakbeesten
  Reacties:
  1
  Weergaven:
  2.528
 4. loyce
  Reacties:
  62
  Weergaven:
  9.095
 5. horse_love_tiny
  Reacties:
  26
  Weergaven:
  14.335

Deel Deze Pagina