Stelling v/d week

Discussie in 'Chit Chat Archief' gestart door isiolo, 18 jun 2007.

 1. vlekje_lover

  Lid geworden:
  8 nov 2006
  Berichten:
  1.271
  Leuk Bevonden:
  0
  O ja,, een belg was een van de poolen overgetrokken en het was de eerste keer dat er losse brokken ijs in het water lagen! smelt smelt...
   
 2. Basch

  Lid geworden:
  9 aug 2004
  Berichten:
  2.601
  Leuk Bevonden:
  0
  maak d'r maar 10.000 jaar geleden van. Maar toen heeft de mensch zich ook aangepast.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ijstijd


  En tropische tijden hebben we hier ook al eerder gehad.
   
 3. DeNatuur.NL

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.472
  Leuk Bevonden:
  0
  Of je nou gelooft in versnelling van broeikaseffect of niet enzo.. het kan toch nooit goed zijn hoe wij allerlei stoffen uitstoten etc. Lijkt me gewoon een logische conclusie.
   
 4. Nathjen

  Lid geworden:
  21 jan 2007
  Berichten:
  324
  Leuk Bevonden:
  0
  Het ligt vooral aan de mens, zonder de mens komt het ook voor maar niet in deze mate. Als het blijft gaan zoals het nu gaat, komt het nooit tot een goed einde..

  DUS Koop allemaal een hybride wagen tot er nog iets beter op de markt komt. Ga meer te voet of met de fiets (maar kijk wel uit als je oversteekt)
  Heb je het koud in huis, trappel dan even ter plaatse in plaats van verwarming hoger te zetten. Denk gewoon twee keer na voor je iets doet dat energie verspilt. We hebben maar 1 aarde en daar moeten we het mee doen.
   
 5. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Helemaal mee eens!

  Voor de CO2 balans kan het nooit goed zijn dat koolstof dat gedurende 10 duizenden jaren aan de circulatie is onttrokken in enkele decennia weer vrij komt. Daarnaast leggen we ook moerassen droog, waardoor het weer onttrekken van CO2 uit de lucht wordt bemoeilijkt. Er zijn een hoop evenwichtsmechanismen aanwezig (oa zeewater), maar eens zal hiermee toch een keerpunt worden bereikt vanaf waar we nog maar zeer moeilijk terug kunnen gaan naar een voor ons leefbaar evenwicht...
   
 6. Basch

  Lid geworden:
  9 aug 2004
  Berichten:
  2.601
  Leuk Bevonden:
  0
  Hybrides zijn zelfs nog veel slechter. Vooral door de productie van de batterijen.

  En klimaatwijzigingen gaan soms gewoon heel erg snel. Sterker nog, eens in de paar miljoen jaar wisselen zelfs de magnetische polen van plaats (is aangetoond door de richting van metaaldeeltjes in de aarde) en dat kan een nog veel groter probleem worden.
  Het klimaat veranderd nou eenmaal. En gewoon wat sneller dan we gehoopt hadden. Maar als je in de geschiedenis kijkt hadden we het gewoon kunnen verwachten.
  Trouwens, als de aarde opwarmt krijgen wij het hier alleen kouder. De zeestroming die nu onder engeland door ricxhting nl gaat gaat dan bovenlangs. En dat betekend een goed koude zeestroming.

  @natuur: tuurlijk zijn wij niet goed voor het mileu. maar da's de vraag niet.
   
 7. DeNatuur.NL

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.472
  Leuk Bevonden:
  0
  Nee, hoewel 'snel' in ontwikkelingen op deze planeet natuurlijk misschien honderden jaren is natuurlijk, maar zover ik weet is er een duidelijke versnelling op dit moment terwijl dat niet zo hoort te gaan.

  Misschien weet je nog wel wat van scheikunde. Er kan een balans zitten in een kommetje met twee stoffen, maar als je dan iets van een bepaalde stof erbij doet kan die balans wegraken en kan het proces dermate versnellen. Een balans is namelijk wel altijd iets wat heen en weerschommelt en daarom is verandering ook niet erg, maar wanneer we als mens enorm veel uitstoot hebben en stoffen dumpen dan kan dat een versnelling veroorzaken doordat de stoffen uit balans zijn.

  Daar zijn theorien over inderdaad en ook dat het binnenkort eens zou gaan gebeuren, maar er is geen echt feitelijk bewijs. Het is geen algemeen aangenomen feit binnen de wetenschap zover ik weet.

  Deels wel. Het gaat om de invloed die we als mens uitoefenen op natuurlijke processen.
   
 8. Stephan-

  Lid geworden:
  7 okt 2006
  Berichten:
  1.556
  Leuk Bevonden:
  0
  Eensch. :wink:

  Niet alles zal door de mens komen, maar de mens heeft zéker een grote bijdrage.
   
 9. Maxiem

  Lid geworden:
  10 jun 2007
  Berichten:
  128
  Leuk Bevonden:
  0
  Het komt door de mens. Kijk, Bush en co, beweren dat het iets natuurlijks is, dat het vaker voorgekomen is. Dat is zo, maar er moet even bij vermeld worden hoe erg dit effect versterkt is. De prognose is dat de tempratuur ongeveer 6 graden gaat stijgen in de komende eeuw. Voor de laatste ijstijd is de tempratuur ook gestegen maar dan met 8 graden in 5000 jaar!
   
Laden...
Vergelijkbare onderwerpen
 1. billie
  Reacties:
  9
  Weergaven:
  1.069
 2. marcella
  Reacties:
  7
  Weergaven:
  651

Deel Deze Pagina