Sanexj krijgt haar eigen Welsh A (Waargebeurd sprookje! :D )

Discussie in 'Chit Chat Archief' gestart door SANEX, 19 feb 2006.

 1. SANEX

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  7.562
  Leuk Bevonden:
  1
  Toen SANEX nog een Sanexje was, klopte zij op een dag aan bij een stal waar allemaal pony's in het land stonden.... Ze wilde de pony's graag poetsen en tot haar grote verbazing mocht dat. De pony's bleken niet zomaar pony's, het waren stoere Welsh Mountain fokmerries.

  Sanexje mocht blijven komen poetsen op Stal Lusthof . Sanexje poetste en poetste trouw elke zaterdag maar weer al die lieve sektie A merries, tot ze glommen als een spiegeltje. En dat moest ook wel, de pony's moesten hun kunsten namelijk ook laten zien op de keuring, samen met hun veulentjes die elk jaar geboren werden. Sanexje was klein, kon niet eens bij de halsters en de pony-eigenaar riep dan ook altijd dat ze meer roggebrood met spek moest eten, daar werd ze groot en sterk van en dan kon ze later haar eigen welsh pony's houden...

  Sanexje leefde in een droomwereldje, was verliefd op de Welshpony en leerde veel van de eigenaar, de keuringen, dekkingen e.d.
  Toen er ook nog een dekhengst, Double P's Murdock en later Foxhunter Pantheon, bij kwam was het plaatje compleet ; Het kleine meisje met de stoere kleine welsh merries en hengsten!

  Sanexje werd wat ouder en groter en mocht steeds meer doen, op keuringen kreeg zij meer verantwoordelijkheid wat eindige in het feit dat zij zelf pony's voorbracht op de keuringen.
  Ook voor andere mensen bracht zij pony's voor, en stond zij geregeld met de zenuwen in de keel weer op koppositie.

  De eigenaar van de welshpony's riep altijd dat Sanexje eens een eigen welsh A moest hebben , maar Sanexje kon geen eigen pony betalen.
  Sanexje moest helaas verhuizen en de welshtijd begon minder te worden, ze woonde te ver weg van Stal Lusthof om nog trouw te kunnen langskomen. Toch bleef ze de keuringen bezoeken en keek ze in het Welshnieuws voor de uitslagen van de pony's van Stal Lusthof.
  Echter sleet ook dat helaas, Sanexje werd ouder en de droomwereld werd een echte wereld, Sanexje was een Sanex geworden.

  Sanex kreeg van haar vader haar eerste pony, een D-pony om op te rijden. Na een aantal jaar heeft Sanex deze ingeruild voor een groot rijpaard. Echter bleef zij een ponymeisje. Toen het grote rijpaard na ook een aantal jaren werd verkocht kocht zij dan eindelijk een kleine pony... echter maakte zij een klein foutje, de kleine pony bleek een zwartbonte papierloze shetlander, in de verste verte geen welsh. Zij had veel plezier met de shetlander, deelde lief en leed ermee, maar de welshliefde bleef.

  Op een mooie zomerdag in 2005 kwam zij de eigenaar van de Welshpony's van Stal Lusthof weer tegen, Sanexje van 9 was een Sanex van 21 geworden en natuurlijk vroeg hij dan ook of zij nu wel in het bezit was van een eigen pony. Toen ze antwoordde dat ze een zwartbonte shet bezat, stak ze hem in het hart :"Dat kan toch niet, je doet iets verkeerd!" riep hij uit : "Je bent het verkeerde pad op gegaan, jij moet een welsh hebben!"
  Tsja, hij had gelijk, Sanex was in haar hart nog altijd het Sanexje dat een voorliefde voor welshjes had, maar haar shet had haar hart gestolen en zou nooit of te nimmer wijken voor een welsh.
  Echter bleek het shetje graag een vriendinnetje te willen, en Sanex wilde graag een kleine pony die ze voor de kar kon beleren, haar pretshet was hier helaas niet geschikt voor. Ze had een vaste baan inmiddels dus haar financiën lagen wat beter dan toen ze nog een studentje was . Ze speurde het internet af en kwam een welsh tegen die haar wel aansprak. Zou ze dan toch ?... een eigen welsh.. ?
  Ja hoor, Sanex werd weer week van binnen en het Sanexje bloeide weer in haar op. Ze maakt een afspraak met de eigenaar en op zondag 19 februari trok zij naar Drenthe om daar de welsh te gaan bekijken. Daar aangekomen ging de staldeur open en 2 lieve bruine oortjes, 2 grote glanzende ondeugende ogen kwamen direct op Sanex af. De pony knuffelde tegen haar aan en vervolgens spoot ze weg waarna ze een daverende show weg gaf, ze liet duidelijk merken een échte welsh te zijn,krachtig beenwerk, pit, energiek maar met het hart op de juiste plek. Na haar show was de eerste naar wie ze meteen weer toe liep Sanex... Sanex smolt, haar hart was gestolen.
  Ondanks dat het welshje er niet zo best uit zag,wat schraal was, slecht in de vacht zat en wat jeuk had wist Sanex genoeg. Ze zou nog bij een andere pony gaan kijken maar Sanex wist het al, dit zou haar eigen welsh gaan worden.

  En zo geschiedde, aan het einde van de dag nam Sanex contact op met de eigenaar van het welshje, om te onderhandelen over de prijs. Ze kwamen tot een besluit en zo was het ineens een feit dat Sanex haar eigen welshmerrie had!Die week erop zou ze de pony op gaan halen...

  De welshmerrie heet Moorlands Tessa, is een 3jarige merrie, Bruin Roan van kleur. Haar Vader is Zonneweide's Nico, Moeders vader is Moorland's Pepper.
  Ze meet ong 1.17 - 1.20

  Er moet nog veel gebeuren aan het Welshje van Sanex, ze moet gewassen worden tegen de jeuk, er moet krachtvoer in om er wat spek op te krijgen en ze moet getraind worden om spieren erop te krijgen. Maar Sanex ziet dat wel zitten, die gaat er net zoals kleine Sanexje veel tijd in steken en dagenlang poetsen en prutsen, ze gaat weer terug in de tijd, toen Sanex nog een Welshliefhebbend Sanexje was...
  Ze zal Stal Lusthof eens bellen, de eigenaar zal vast zeggen dat Sanexje eindelijk weer op het rechte pad terecht is gekomen...

  Om dit prachtige sprookje af te sluiten, worden er nog enkele illustraties bijgevoegd om u mee te laten dromen in Sanex dromen.
  Bedenk u wel dat het zeer slecht weer was, en Sanexje nog veel tijd in deze pony moet gaan steken om er een knappe welsh van te maken. Maar eens komt zij terug, met haar eigen welsh die net zo glimt als de pony's van Stal Lusthof...

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  (het sprookje wordt alleen minder leuk als de zwartbonte shet van Sanex de Welsh niet accepteert, maar dan is het geen sprookje meer dus daar gaan we niet vanuit :smiley: )
   
 2. shesannie

  Lid geworden:
  15 apr 2005
  Berichten:
  4.640
  Leuk Bevonden:
  0
  en hoe eindigt het sprookje ?

  komtie uit?
   
 3. SANEX

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  7.562
  Leuk Bevonden:
  1
  Just read... :wink:
   
 4. stirreke

  Lid geworden:
  31 mei 2005
  Berichten:
  201
  Leuk Bevonden:
  0
  Proficiat Sanex, nu heb je er ineens om je aandacht bezig te houden :wink:
   
 5. Chanou

  Chanou Dierenkenner

  Lid geworden:
  22 jun 2003
  Berichten:
  14.416
  Leuk Bevonden:
  0
  Super joh!
  Van harte!! :ok:
   
 6. ~ellie~

  ~ellie~ Dierenfanaat

  Lid geworden:
  27 aug 2003
  Berichten:
  8.036
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat leuk!!! :ok:

  Hopelijk vindt Bas het ook een goed idee!
   
 7. Marcha

  Marcha Dierenkenner

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.212
  Leuk Bevonden:
  0
  wat een leukerd :grinning: Ik vind Welshjes echt onwijs gaaf :cupid: Hopelijk vind Bas haar aardig! Gefeliciteerd met je nieuwe (ontzettend gave) aanwinst :ok:
   
 8. Laura

  Laura Dierenkenner

  Lid geworden:
  24 apr 2003
  Berichten:
  9.359
  Leuk Bevonden:
  0
  Gefeliciteerd! Nu heb je 3 pony's? :grinning:
   
 9. Shirley2danmaar

  Lid geworden:
  30 dec 2003
  Berichten:
  3.863
  Leuk Bevonden:
  1
  Mooi beestje! :ok: Mooi hoofdje zit er op zeg! Heel vriendelijk en attent. Ik duim hard voor je dat Bas even meewerkt om je droom te realiseren :wink: En dan maar wachten op fantieke menfoto's met een lachende Sanex op de bok :grinning:
   
 10. mdehond

  Lid geworden:
  27 jun 2004
  Berichten:
  3.298
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat een ontezettend lekker ding zeg. Toen ik klein was heb ik een eigen pony gehad, dat was een donker bruine welsh. Echt heerlijke beesten met pit zijn het!

  Ik wil je ontzettend veel plezier wensen. Ik hoop dat ze met zijn 2-en ook super vriendjes worden!
   
 11. Plumeau

  Plumeau Moderator
  Medewerker Magazine auteur

  Lid geworden:
  29 mei 2003
  Berichten:
  8.705
  Leuk Bevonden:
  77
  Bas zou wel gek zijn als hij niet helemaal vrolijk werd van zo'n mooie meid op stal :cupid:
   
 12. SANEX

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  7.562
  Leuk Bevonden:
  1
  Sanexje is hier vergeten wat te vertellen, de vorige nieuwe pony, Helix, is na 2 weken weer terug gegaan naar zn eigenaar. Bassiebeest mocht hem niet zo, en dat is zacht uitgedrukt, als het even kon sloeg Bas hem helemaal lens. Bas blijkt een womanizer, vandaar dat Sanex een merrie voor hem heeft gezocht ( Sanex is zelf helemaal niet van de merries, maarja, als Bas het zo wil... die is verder toch nog niet verwend :grinning: )
  Tessa is heel lief, vriendelijk maar ook speels, dat kan Bas vast wel accepteren.
  Sanex heeft geen proeftijd dus heeft alle tijd om ze langzaamaan aan elkaar te laten wennen.
   
 13. Laura

  Laura Dierenkenner

  Lid geworden:
  24 apr 2003
  Berichten:
  9.359
  Leuk Bevonden:
  0
  Wel jammer dat het niet goed ging met Helix. Dat was zo een schatje. Ik wens je heel veel geluk toe met die mooie meisje :wink:
   
 14. ziralioness

  ziralioness Dierenfanaat

  Lid geworden:
  17 jun 2003
  Berichten:
  2.179
  Leuk Bevonden:
  0
  Oh wow, van harte gefeliciteerd!!! :smiley: Dit is echt goed nieuws, na het verlies van Heelix. Ik vond het zo sneu voor je!
  Nu heb je een prachtmeisje erbij, en hopelijk vind Bas haar wel leuk. Wanneer komt ze? :smiley:
   
 15. shesannie

  Lid geworden:
  15 apr 2005
  Berichten:
  4.640
  Leuk Bevonden:
  0
  aha nu snap ik het dat helix weg is krijg bas een vriendinnetje

  super leuk joh
   
 16. Mama Nanss

  Lid geworden:
  30 apr 2005
  Berichten:
  440
  Leuk Bevonden:
  0
  Ooh wat heb je der weer een leuk verhaal van gemaakt :-)

  Heel veel plezier met je meissie en hopelijk vind Basjuh der helemaal top

  Anders komen wij Bas wel halen LOL
   
 17. kimpjuh

  Lid geworden:
  17 mei 2005
  Berichten:
  11
  Leuk Bevonden:
  0
  Gefeliciteerd! :smiley:
  Welshjes zijn helemaal geweldig, ik verzorg er 2, echt heel lief! ^_^
   
 18. Juut13

  Lid geworden:
  10 sep 2005
  Berichten:
  22.727
  Leuk Bevonden:
  0
  :smiley: Vet zeg !!
   
 19. boudica

  Lid geworden:
  22 mrt 2005
  Berichten:
  1.833
  Leuk Bevonden:
  0
  En nu het sprookje afmaken dat er een happy end komt met de shetlander, en het een leuk stelletje wordt :stuck_out_tongue_winking_eye: :wink:
  Veel plezier met de mooierd :smile:
   
 20. SANEX

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  7.562
  Leuk Bevonden:
  1
  Bas halen ? Welk leger wou je daar voor mee nemen ? Je zal dan eerst langs mij moeten komen :grinning:

  Ik ga er vanuit dat het goed gaat komen, Bas heeft nog nooit problemen gehad met merries. Ik ga het heel rustig aan pakken, heb alle tijd. Mocht het om een of andere vage reden toch niet klikken dan verkoop ik haar van de zomer wel weer als ze opgeknapt is
   

Deel Deze Pagina