Op welke partij zou jij stemmen als er nu verkiezingen waren

Discussie in 'Stemmen' gestart door .....en puppies?!, 27 okt 2003.

?

Op welke partij zou jij stemmen als er nu verkiezingen waren?

 1. Pv/dA

  74 stem(men)
  100,0%
 2. CDA

  0 stem(men)
  0,0%
 3. VVD

  0 stem(men)
  0,0%
 4. d'66

  0 stem(men)
  0,0%
 5. LPF

  0 stem(men)
  0,0%
 6. Nieuwe Nationale Partij

  0 stem(men)
  0,0%
 7. Partij voor de Dieren

  0 stem(men)
  0,0%
 8. Christen Unie

  0 stem(men)
  0,0%
 9. Groen Links

  0 stem(men)
  0,0%
 10. SGP

  0 stem(men)
  0,0%
 11. SP (de Socialistiese Partij van Jan Marijnissen)

  0 stem(men)
  0,0%
 12. Anders, namelijk..............................

  0 stem(men)
  0,0%
 13. Pv/dA

  74 stem(men)
  100,0%
 14. CDA

  0 stem(men)
  0,0%
 15. VVD

  0 stem(men)
  0,0%
 16. d'66

  0 stem(men)
  0,0%
 17. LPF

  0 stem(men)
  0,0%
 18. Nieuwe Nationale Partij

  0 stem(men)
  0,0%
 19. Partij voor de Dieren

  0 stem(men)
  0,0%
 20. Christen Unie

  0 stem(men)
  0,0%
 21. Groen Links

  0 stem(men)
  0,0%
 22. SGP

  0 stem(men)
  0,0%
 23. SP (de Socialistiese Partij van Jan Marijnissen)

  0 stem(men)
  0,0%
 24. Anders, namelijk..............................

  0 stem(men)
  0,0%
 1. Kruimel

  Lid geworden:
  21 dec 2003
  Berichten:
  104
  Leuk Bevonden:
  0
  ik mag nog niet stemmen, ik ben nog te jong.
   
 2. Wattendotje

  Lid geworden:
  8 jan 2004
  Berichten:
  735
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik ga niet uitleggen waarom ik op een bepaalde partij zal stemmen maar ik vind het persoonlijk van de gekken om op de partij voor de dieren te stemmen.

  De wereld wordt gedraaid door MENSEN, mensen bedrijven politiek, dieren niet, kom op nou.

  Ik vind dat je in je dierenliefde doorslaat als je daar op stemt.

  En het zal best dat die partij ook andere belangen behartigd maar ik vind het dan ongelovelijk dom om je partij Partij van de Dieren te noemen.

  Bovendien vind ik niet dat dieren je politieke speerpunt moet zijn. Dierenleed en het uitsterven van dieren vind ik vreselijk en ik wil er zelfs mijn werk van maken om er ook maar iets aan te kunnen doen om het tegen te gaan maar dat is niet de belangerijkste taak van de politiek, dat is ieders eigen verantwoordelijkheid.

  Als je iets voor dieren wilt doen, wordt dan lid van WNF, de dierenbescherming of weet ik veel wat nog meer.

  Maar sorry hoor, dieren kunnen niet stemmen dus een partij voor dieren is stom. Dan neem je politiek niet serieus. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand die een klein beetje intelligent is op PvdD gaat stemmen...

  Ik weet dat ik heel stellig en misschien onaardig ben, maar het is echt zoals ik denk.
   
 3. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  Waar stem jij dan op?
   
 4. kellyD

  kellyD Dierenkenner

  Lid geworden:
  25 jul 2003
  Berichten:
  14.183
  Leuk Bevonden:
  2
  trouwens nog iets, er zijn verschillende mensen die hebben gestemd op de LPF, VVD, Christen unie en de Pv/dA.
  Maar die ondersteunen hun mening niet, schamen diegene hun eigen daarvoor?
   
 5. Wattendotje

  Lid geworden:
  8 jan 2004
  Berichten:
  735
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik schaam mij nergens voor hoor, maar ik wilde alleen even duidelijk aangeven hoe ik denk over PvdD, terwijl ik toch een dierenliefhebber ben...

  Ik zelf stem ChristenUnie en als dat niet kan (lokale verkiezingen enzo) dan stem ik op een linkse partij, het liefst SP, maar dan moeten er lokaal wel fatsoenlijke kandidaten verkiesbaar zijn.

  Reden voor ChristenUnie: De enige partij waar ik niets bij kon vinden waar ik het totaal niet mee eens ben. Vooral onderwijs vind ik heel belangerijk en de ChristenUnie is de enige partij die mijn visie op onderwijs 100 % behartigd. Ook vind ik het Christelijke moraal bij de CU heel bewonderingswaardig en ik ben er van overtuigd dat die moraal in de politiek nooit kwaad kan! Heb uw naaste lief als uzelf is een van hun christelijke beginselen en dat is hard nodig in de hedendaagse politiek!!!!!
  Ikzelf ben niet Christelijk en zal ook nooit SGP stemmen, wat mij betrefd slaan zij door in hun godsdienstigheid.

  Verder zal ik NOOIT van mijn leven D66, LPF of VVD stemmen. Ook de het CDA vind ik vreselijk! Ze maken er een potje van en denken totaal niet aan de zwakkere in de samenleving! Terwijl dat juist het aller belangerijkste is in de politiek. De rijke zorgen voor de zwakke... Dat is hoe het wat mij betrefd hoort!
   
 6. Chaan

  Lid geworden:
  30 jul 2003
  Berichten:
  6.541
  Leuk Bevonden:
  0
  Alle partijen stellen niet zoveel voor, en aangezien ik doel op dieren ben, vind ik het mijn plicht om mensen te steunen die opkomen voor dieren.
   
 7. nimke

  Lid geworden:
  12 okt 2003
  Berichten:
  1.942
  Leuk Bevonden:
  0
  stemmen

  op dierenforum is de beste partij :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes: :cupid:
  voor de rest doe ik niet aan politiek . :blush: :blush: :blush:
  heb daar geen tijd voor :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:


  groetjes nimke :ok: :wave: :wave: :wave: :wave:
   
 8. DeNatuur.NL

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.472
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij mensen leven met dieren en met de natuur. Moet je die dan maar vernietigen om je heen? Moet je niet nadenken over waar je leeft en met wie je leeft?

  Het is juist een stem binnen de politiek die aangeeft dat wij mensen eens moeten gaan nadenken.

  Zo kan je ook stellen over de Partij van de Arbeid, het CDA etc. De naam is niet belangrijk het gaat om waar de partij voor staat. De naam geeft misschien dieren weer, maar mensen zijn ook dieren. Het gaat dus om een partij die wil opkomen voor de mindere in de samenleving. Kortom een partij die nog ergens om geeft naar mijn mening. De partij kan juist die stem laten horen als deze in de politiek komt. Zorgen dat de andere partijen ook weer meer naar de onderwerpen terugkomen waar het om gaat.

  Waarom daar wel van en niet van de PvdD? Via de DB kan je wel wat bereiken, maar als men (de dierenliefhebbers) via politiek meer kunnen bereiken (wettelijk), dan zou dat toch een uitkomst bieden?

  Juist omdat men intelligent is stemt men op de PvdD! :wink:

  Je moet de Partij voor de Dieren niet als een partij zien die alleen om dieren draait. Je moet het zien als een nieuwe stem in de politiek.
   
 9. Wattendotje

  Lid geworden:
  8 jan 2004
  Berichten:
  735
  Leuk Bevonden:
  0
  Dat zul je mij nooit horen zeggen! Dus dit snap ik niet helemaal. Ik vind ook echt wel dat natuur en bedreigde diersoorten een plek verdienen in de politiek!

  Maar waar ik dus tegen ben is dat een partij die zichzelf de partij van de dieren noemt, de indruk wekt dat ze dieren belangerijker vinden dan mensen, en dat ze voor elk dier in de bres zullen springen... Dat vind ik gewoon fout.

  Ook vind ik niet dat huisdieren een plek verdienen in de politiek, het is de eigenaars verantwoordelijkheid om goed voor zo'n dier te zorgen. Niet die van de politiek. De politiek moet in de bres springen voor WILDE dieren die op uitsterven staan!

  Dat vind ik belangerijk, maar alleen al omdat de partij van de dieren zo'n bekrompen naam heeft, zal ik er nooit op stemmen en niet eens de moeite nemen om hun partijprogramma te lezen.

  Ook vind ik dat er in Nederland nauwelijks sprake is van mindere dieren in de samenleving. De huisdieren in Nederland leven in onze samenleving, en die zijn wat mij betreft niet politiek belangerijk. Dieren die met uitsterven bedreigd worden (en planten natuurlijk ook) zijn belangerijk en die vind je nauwelijks in onze samenleving. Natuurlijk zijn er wel een aantal maar vergeleken met wat er in de rest van de wereld gebeurd is dat niet significant. De nederlandse politiek heeft daar veel te weinig invloed op, zullen ze ook nooit krijgen.

  Wat goed is voor het behoud van dieren zijn de mensen die hun leven daar aan wijden en die moeten gesteund worden, niet een stelletje dierenliefhebbers die hun energie verkeerd gebruiken en een salaris als kamerlid gaan vangen, bah!

  Ik vind dat je je dierenliefde op veel betere en nuttigere manieren kan laten gelden, en dat ga ik ook proberen te doen. Maar dat zal NOOOOOOOOIT een stem op de PvdD inhouden.

  Eerlijkgezegd had ik een hoop gescheld en getier verwacht door mijn vorige post, dat valt me mee en ik vind het erg positief. Zo kunnen we elk onze politieke mening hebben zonder domweg te schreeuwen en tieren :smile:
   
 10. DeNatuur.NL

  Lid geworden:
  15 apr 2003
  Berichten:
  5.472
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb het gevoel dat je oordeelt op de naam van de partij en niet om de ideeen erachter. Kijk eens op de website en/of lees eens de interviews van Marianne Thieme. En kijk waarom en hoe.

  Is het niet ook de taak van de overheid om te zorgen voor al wat leeft in het land? Staat volgens mij heel wat in de wet erover.
  Daarnaast moet de staat ook niet letten dat de mensen in het land de verantwoording wel nemen? Want als je de mensen maar los laat met de huisdieren, waarom dan niet met andere zaken?

  Zoals ik zeg beoordeel je dus alleen op de naam.

  Heel veel is er mis. Mensen kopen maar huisdieren en verwaarlozen dieren. Personen mishandelen dieren etc.

  In Nederland staan er heel wat dieren en planten op de lijst die (kunnen) uitsterven in het hele land of in bepaalde gebieden.
  Ik zou eens de lijst op zoeken. Kan je wel vinden op de site van het ministerie van LNV.

  Het meeste sterft uit door tedoen van mensen en door te doen van het koopgedrag van mensen. Neem bijvoorbeeld hout e.d. Doordat wij importeren en ook nog veel 'fout hout' sterven er dus dieren. Als klein landje kunnen we al veel doen. En we hebben ook een stem in de EU. Er is genoeg te doen.

  Dan kan je de kamer net zo goed ontbinden, want daar zitten genoeg personen die ook een idealistische reden hebben om daar te zitten.

  Tuurlijk vind ik dat je een andere mening mag hebben, maar ik vind het jammer dat je oordeelt op de naam zelf en niet de partijprogramma doorleest en wat interviews met personen op de lijst van de PvdD.
  Ik kan ook zeggen dat ik VVD maar niks vind omdat er 2 keer een V in staat, maar dat doe ik niet. Ik heb hun partijprogramma in ieder geval doorgelezen.
   
 11. Duister

  Lid geworden:
  22 okt 2003
  Berichten:
  629
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste Wattendotje,

  Uit je profiel maak ik op dat je een vrouw bent. Hoe kan je dan in hemelsnaam achter de bekrompen denkbeelden van de ChristenUnie ten opzichte van de vrouw staan? Of weet jij iets dat ik niet weet? Naar mijn weten stelt de CU vrouwen achter en dan gaan we plots weer een eeuw terug in de tijd als die partij iets te zeggen zou hebben.

  Ik weet eigenlijk niet meer wat ik heb gestemd bij deze poll, maar ik zal het er vast niet meer mee eens zijn. De LPF is niets meer zonder Pim Fortuyn, de PvdA sloeg echt een flater door Wouter Bos niet als premier voor te willen dragen (of hij wilde dat zelf niet) en de rest, tja... We weten nu wel waarom we beter niet op die andere partijen hadden kunnen stemmen.

  Niet stemmen is net zo erg als een niet-gefundeerde stem uitbrengen. Waarom? Als je niet stemt, om welke reden dan ook, geef je de mensen die wél altijd trouw gaan stemmen (en geloof me, het merendeel van de CDA-stemmers is héél trouw) in feite al de "macht" in handen.
  Zonder de politiek zullen er nooit oplossingen komen, omdat we nu eenmaal een regering hebben (of we die ook nodig hebben, is weer een ander verhaal) die het land bestuurt. Zonder leiding is het merendeel van de mensen namelijk als een kip zonder kop en doet dingen zonder na te denken over de gevolgen.
  Eh... De regering doet dat nu eigenlijk ook... Tja... We moeten al die piepels die nu in Den Haag zitten maar wegsturen en gewoon een compleet nieuwe regering neerzetten met mensen die nog jong en fris zijn. Dat is denk ik enige mogelijkheid om een enigszins moderne regering te krijgen.
   
 12. Eva

  Eva

  Lid geworden:
  12 jun 2003
  Berichten:
  96
  Leuk Bevonden:
  0
  ik heb pvda gestemd, maar sp vind ik ook een goeie partij.
   
 13. Duister

  Lid geworden:
  22 okt 2003
  Berichten:
  629
  Leuk Bevonden:
  0
  Waarom het goed is dat een bepaalde "groep" de macht in handen heeft? Tja... Waarom is het niet goed? Nee, even serieus: zou jij liever een anarchistische samenleving zien, zonder een duidelijke leider? Of zou je liever het super-democratische stelsel willen hebben, waarin wat iedereen zegt, meetelt? Dat laatste is overigens nauwelijks uitvoerbaar, omdat er teveel mensen in Nederland wonen om dit goed te kunnen reguleren.

  Maar goed, dat neemt niet weg dat ik niet echt een reden kan verzinnen waarom je de macht legt bij één specifieke groep (zo'n coalitie stelt natuurlijk niet echt heel veel voor). Vooral niet als je het daar niet mee eens bent. Ik... ik denk dat ik hier niet echt een duidelijke reden voor zou kunnen geven, anders dan: wat moeten we anders?

  Nu maak je me nieuwsgierig: wat voor staatsvorm zou jij dan toejuichen, bij wijze van spreken?
   
 14. Duister

  Lid geworden:
  22 okt 2003
  Berichten:
  629
  Leuk Bevonden:
  0
  Waarom vind ik dat je moet stemmen? Laat ik proberen dat zo duidelijk mogelijk te maken. Als je het dan nog niet begrijpt, erken ik mijn nederlaag en zal ik eens goed te rade gaan bij mezelf waarom ik daar nu precies tegen ben.

  We leven in een min of meer democratische samenleving en worden geregeerd door een groep mensen met verschillende politieke overtuigingen, waarvan minimaal één - de grootste, dus afhankelijk van het aantal stemmen van de kiezers - het voor het zeggen heeft. Dat is in een notedop ons politieke stelsel, zonder in te gaan op coalities, oppositie, etc.
  En ik laat de koningin helemaal buiten beschouwing, want volgens mij heeft die niet echt veel invloed behalve bij het vormen van de regering (en waarom is mij een raadsel, dat zou afgeschaft mogen worden).

  Daar moeten we het mee doen. Het is geen ideale regeringsvorm, verre van dat, maar we hebben momenteel geen andere keus, te meer daar de mens nog lang niet klaar is voor het anarchisme zoals jij dat in jouw reactie beschrijft.

  Dus moeten we kiezen ofwel stemmen. Je stemt in het algemeen op de partij wiens denkbeelden, ideologie en overtuigingen het beste bij jou past (dat mag ik tenminste hopen). Wanneer één partij de meeste stemmen heeft, mag die partij van het volk het land regeren (met of zonder coalitie-partijen).
  Als je niet stemt, onttrek je je eigenlijk aan het (min of meer) democratische proces. Op die manier krijg je dus een regering die niet meer de wil van het volk vertegenwoordigt, omdat zo veel mensen niet stemmen (om wat voor reden dan ook). Stel nou dat de PvdA heeft verloren omdat de mensen die niet hebben gestemd op die partij hadden gestemd? Of dat de verhoudingen anders waren komen te liggen? Dat zullen we nooit weten, omdat er mensen zijn die niet gestemd hebben. Dus krijg je dat de mensen die wél altijd braaf stemmen (en helaas heeft elke partij wel een vaste kern stemmers) in feite de dienst uitmaken.

  In principe zou je dus kunnen zeggen (en ik speel nu even advocaat van de duivel) dat als je niet stemt, je ook geen recht van spreken (ofwel zeuren) hebt. Iedereen zou moeten stemmen, maar wél doordacht. Want op een partij stemmen "omdat ik die-en-die zo leuk vind" of "nou ja, het zal wel goed zijn" en meer van dat soort redenen, daar heb je niks aan.

  Maar ja, dan kom je weer bij het probleem dat mensen tegenwoordig zich weinig meer interesseren voor politiek, geen partijprogramma's lezen en maar "wat raak stemmen".

  Dus het hele stelsel klopt van geen kanten, het is allang geen democratie meer, want het is niet de weerspiegeling van de wil van het volk.

  Snap je me een beetje? Of blijft het onduidelijk? Ik heb geprobeerd het zo goed mogelijk te zeggen...
   
 15. Duister

  Lid geworden:
  22 okt 2003
  Berichten:
  629
  Leuk Bevonden:
  0
  =D>

  Ik geef me gewonnen, ik ga mijn mening herzien. Ik zal er geen lang verhaal van maken, maar je hebt me overtuigd dat het in het huidige politieke stelsel niet uitmaakt of je wel stemt of niet.

  Overigens wil ik dat voor de grap even doortrekken: wat nu als niemand meer zou stemmen? :smiling_imp:
   
Laden...

Deel Deze Pagina