Koppelen

Discussie in 'Knaagdieren en konijnen' gestart door Aragon, 11 apr 2018.

 1. Aragon

  Aragon Nieuw Lid

  Lid geworden:
  7 apr 2018
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Wij proberen een voedster van 8 maanden, die altijd bij ons en onze dochter binnen heeft gezeten te koppelen aan onze 2 konijnen (voedster en gecastreerd mannetje) die buiten verblijven. Afgelopen zaterdag geprobeerd, een nieuw hok gekocht en een ren, allereerst het binnenkonijn in het hok gezet, daarna de voedster en toen het rammetje. Echter was er heel snel een achtervolging van de buitenkonijnen naar het binnenkonijn, de voedster ging happen en de plukken haren vlogen bij het binnenkonijn eraf.
  Vanaf zaterdag proberen wij iedere keer weer tot een koppeling, de buitenkonijnen zijn wat milder geworden (met name de voedster) echter het binnenkonijn rent bij iedere toenadering weg en is angstig geworden. Hebben ook 1 op 1 gedaan en het mannetje of voedster even laten afzonderen, helaas nog steeds een angstig binnenkonijn die steeds wegloopt. Als wij het buitenkok afsluiten van de ren, dan gaat het binnenkonijn wel tegen de tralies liggen om de buitenkonijnen te zien. Lekker eten gekocht om de sfeer te bevorderen, ze zitten wel samen, maar het binnenkonijn eet niet mee (is steeds op haar hoede zeg maar). Wij zetten het binnenkonijn overigens savond weer in haar eigen verblijf binnen, zien namelijk geen mogelijkheid om ze buiten in dat hok te scheiden. Wie weet raad?
   
 2. Reyon

  Reyon Snuffelaar

  Lid geworden:
  2 mrt 2018
  Berichten:
  53
  Leuk Bevonden:
  3
  Hoii,
  Ik raad inderdaad aan om het 1 op 1 te doen, en dan beginnen met de dominantste van de buitenkonijnen. Dit omdat het andere konijn dan makkelijker zal volgen. Buiten het hok, in een grote ruimte met niet teveel afleiding is een goede plaats voor een kennismaking.
  Eerst zet u het angstige konijn erin, zodat hij alvast een beetje kan rondkijken en wennen.
  Bij het koppelen van dieren is het vooral belangrijk om het heel langzaam aan te doen. Beide dieren moeten merken dat er niets te vrezen valt van de ander. Er kan wel even geknokt worden, om de rangorde te bepalen. Hierbij mogen echter geen zwaar gewonden vallen.
  Als het goed gaat om samen in een ruimte te zitten, zou ik nog niet meteen de stap nemen naam samen in een hok. Dit is een afgesloten ruimte, waar er niet gevlucht of verstopt kan worden. Doe het langzaam aan en veel succes!
   
 3. guppy15

  guppy15 Snuffelaar

  Lid geworden:
  11 apr 2018
  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  0
  ohw jeetje ik zou het net zoals reyon al zei 1 op 1 doen
   
 4. Aragon

  Aragon Nieuw Lid

  Lid geworden:
  7 apr 2018
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Bedankt voor de tips, hoelang zetten wij de konijnen bij elkaar?
   
 5. guppy15

  guppy15 Snuffelaar

  Lid geworden:
  11 apr 2018
  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  0
  wij hebben 1 groot hok (1 verdieping) dat hebben wij op kratten staan en dat zijn 3 hokjes van ongeveer 1 bij 1 meter en onze voedster gaat ergens deze week bevallen
  en wij hebben 2 rammen ( zijn van vorig jaar en het jaar daarvoor kleintjes van deze voedster nu) wij zetten ze niet samen want ze kunnen elkaar wel zien maar niet bevruchten we hopen dit jaar op voedsters anders komt er nog een hok bij
  bij ons is het verhaal anders want ze zijn met elkaar groot gebracht en zijn lief voor elkaar zomers zitten ze onder toezicht bij ons in de tuin daar mogen ze rondlopen de eerste dagen moeten ze even wennen vooral het linker hok want de voedster zit helemaal rechts ze zien elkaar door het gaas
  ik zou er 2 bij elkaar doen en onder toezicht houden bijv eerst de vrouwtjes samen en als dat goed gaat na 1 of 2 weken bij elkaar
  suc6
   
 6. Reyon

  Reyon Snuffelaar

  Lid geworden:
  2 mrt 2018
  Berichten:
  53
  Leuk Bevonden:
  3
  Hoelang de konijnen bij elkaar moeten zitten om het 'goed' te laten gaan, hang volledig van uw konijnen af. Dit is van te voren niet te zeggen. Soms gaat het toch best snel en kunnen ze al na een paar dagen bij elkaar slapen, terwijl met andere konijnen het weken kan duren. Het is dus even uitproberen en goed in de gaten houden. Beter te langzaam dan te snel en een zwaar gewond konijn.
   
Laden...

Deel Deze Pagina