Kater incontinent na aanrijding

Discussie in 'Katten' gestart door mpeters, 4 apr 2017.

 1. mpeters

  mpeters Nieuw Lid

  Lid geworden:
  4 apr 2017
  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Hoop dat iemand tip voor ons heeft. Weet me geen raad...
  Nog geen twee jaar geleden kwam onze lieve kater tot ons, nadat hij als een kitten van een week of 4 in de auto van onze buurjongen was gekropen, die hem na 650 km mee te zijn gereden thuis vond onder de motorkap.
  We hebben hem in huis genomen en zijn gek op 'm.
  Maar ruim 2 maanden geleden werd hij aangereden. Bont en blauw, veel fijn, staartwervel gebroken, nieren bijna vergiftigd, bloed in de blaas... Maar hij heeft het allemaal doorstaan en is heel erg speels, actief, eet en drinkt goed en ziet er heel gelukkig uit.
  Maar... na het ongeval heeft hij zelf niet meer kunnen plassen. De dierenarts heeft het ons geleerd en 3 of 4x per dag drukken we zijn blaas leeg. Dat laat hij meestal goed toe, maar soms laat hij ook wel merken dat hij het niet fijn vindt... Hoewel een heel gedoe, willen we dit blijven doen zolang het nodig is. En we kunnen niet een dag van huis. Na 6 weken is de kans op herstel klein, zegt de dierenarts.
  Bovendien loop hij al 2 maanden elk kwartier naar de kattenbak, maar er komt niks uit. Hij voelt dus wel aandrang denken we.
  Vanaf het begin is de stoelgang moeizaam geweest. Elke morgen was het 'paaseieren' zoeken, zoals we dat noemden... Kleine heel harde keuteltjes. Vonden we niet zo'n probleem, we raapten het gewoon met een papiertje op. Hebben hem wel beetje olie gegeven in de hoop dat het wat zachter zou worden en hij er niet zo'n pijn bij zou hebben.
  Wel is z'n anus wat naar buiten gekomen en we weten niet of dat van verlamming is of van de harde keutels, maar de dierenarts zei dat de ontlasting dus vanzelf naar buiten komt als het 'vol zit'.
  Allemaal wel te doen dus en hebben we graag voor 'm over.
  Maar... sinds een paar weken is de ontlasting meer normaal, waar we in eerste instantie blij mee waren.
  Maar nu weten we er geen raad mee... De hele dag lopen we met papiertjes overal de drolletjes en vegen op te doen, de hele vloer en bankstel en alles zit constant onder de poep, zijn wat naar buitengekomen anusje maakt overal 'stempeltjes van poep', en we weten niet meer wat we er mee moeten. We kunnen niemand meer in huis laten komen, want constant blijft het aan de gang.We zijn er de hele dag mee bezig als we in huis rond lopen.
  En we vinden het zó zielig voor 'm, want we houden enorm van hem.
  We kunnen het ook niet over ons hart verkrijgen om 'm te laten inslapen alleen omdat hij incontinent is met z'n ontlasting. Hij is verder zó speelt er fit en actief als een supergezonde kat.
  Zit al de hele avond op internet te zoeken en zie dan mogelijkheden van permanente opvang voor bejaarde en hulpbehoevende katten, maar daar wordt ik zó verdrietig van; het idee hem daar te moeten achterlaten.
  Maar tegelijkertijd realiseren we ons ook dat we het niet mee aan kunnen, de verzorging. Al de hele avond tranen.
  Dus sorry dat het zo'n lang stuk geworden is, maar is er iemand die deze situatie herkent er daar uit gekomen is? Die misschien een idee heeft hoe we hiermee zouden kunnen omgaan of wat we zouden kunnen doen op een manier die voor onze kater en voor onszelf te doen is? Een wanhoopskreet...
  Dank je wel voor het lezen
   
 2. Lilly253

  Lilly253 Nieuw Lid

  Lid geworden:
  8 apr 2017
  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Als je kat niet meer zindelijk is:
  Voor mijn hond kochten we een soort van pamper met een zakje aan. Als je het nergens vind kan je het makkelijk zelf maken met een onderbroek en plasticken zakjes. Het spreekt voor zich hoe je dag ineen moet steken. Erg mooi is het niet maar redelijk praktisch.
  Als je kat gewoon poepvlekjes achterlaat:
  Een onderbroekje aan elke keer hij binenkomt lijkt me het handigste

  Groetjes
  -A
   
Laden...

Deel Deze Pagina