kat mensenschuw

Discussie in 'Katten' gestart door Margherita, 14 feb 2010.

 1. Margherita

  Lid geworden:
  14 feb 2010
  Berichten:
  3
  Leuk Bevonden:
  0
  Hallo,

  Ik heb sinds een 3 weken een Britse Korthaar.
  Na een paar dagen enorm schuw was hij aan mij redelijk gewend.
  Inmiddels komt hij bij mij liggen enzovoorts. Het enige en grote probleem
  is dat als ik mensen over de vloer heb je haar helemaal niet meer ziet.
  Ze duikt weg. Wat kan ik hier tegendoen?
   
 2. Essie

  Essie Dierenfanaat

  Lid geworden:
  5 aug 2003
  Berichten:
  1.373
  Leuk Bevonden:
  0
  Sommige katten zijn gewoon niet zo graag bij vreemde mensen. Of soms vinden ze het gewoon te druk. Als dat zo is, zou ik hem gewoon even met rust laten. Je kunt hem niet dwingen om sociaal te gaan doen. :wink:

  Maar aangezien je hem net 3 weken in huis hebt, is de kans groot dat hij gewoon nog even moet wennen. Hij woont net in een nieuw huis, en dan komen er ook nog vreemde mensen in 'zijn territorium'. Aan jou is hij inmiddels gewend. Als jouw bezoekers hem met zo veel mogelijk rust laten dan merkt hij vanzelf dat het niet bedreigend is, en komt hij misschien een kijkje nemen. Zolang je vrienden hem dan heel rustig benaderen (en hem niet zomaar gaan optillen of plotselinge bewegingen/geluiden maken), dan zal hij er misschien bij komen zitten.

  Ik vind trouwens helemaal niet dat jouw kat mensenschuw is. Je hebt hem pas 3 weken, en hij komt al bij je liggen en is al redelijk aan jou gewend. Volgens mij is het dan gewoon een gezonde sociale kat.

  Liefs Essie
   
 3. zaza

  Lid geworden:
  13 okt 2003
  Berichten:
  1.409
  Leuk Bevonden:
  1
  Sja, mijn 2 dikke katers zijn de gezelligste katten die je kan tegenkomen. Liggen graag op schoot of op de arm en volgen nog net niet zo trouw als een hondje.

  Maar als er bezoek is dan zie ik ze de rest van de dag niet meer en als ze toevallig in dezelfde ruimte zitten moet het bezoek ook niet naar hen gaan, dan willen ze zo snl mogelijk buiten of op/onder de kast.

  Ik vind dat geen probleem, de katten hoeven niet persé te socialisen met bezoek en vermits ze ook buiten lopen vind ik het zelfs een voordeel dat ze een gezond wantrouwen hebben naar mensen die ze niet kennen.

  Als jij wil dat je kat gezellig erbij komt als er bezoek is, moet je gewoon geduld hebben en moet het bezoek de kat negeren (er niet naartoe gaan).
   
Laden...

Deel Deze Pagina